Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Δυνατή Πελοπόννησος - Δημήτρης Δράκος. Οι υποψήφιοι του Νομού Μεσσηνίας.


Χθες έγινε η επίσημη εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου Μεσσηνίας του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ο επικεφαλής του Συνδυασμού ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης στην ομιλία του ειπε:....................

Αγαπητοί Συμπολίτες & Συμπολίτισσες,
Φίλες και φίλοι Μεσσήνιοι,

Είναι μεγάλη η συγκίνηση που νοιώθω απόψε μπροστά σας.
Σας ευχαριστώ όλους, από τα βάθη της καρδιάς μου, γι αυτή τη μεγάλη ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας.
Με γνωρίζετε καλά. Ξέρετε και την αυτοδιοικητική πορεία μου και το έργο μου. Και θέλω απόψε να σας ευχαριστήσω, εσάς τους συμπολίτες μου, για τη στήριξή σας.
Εμπιστευθήκατε 3 φορές την ψήφο σας στο πρόσωπό μου. Με την αγάπη σας υπηρέτησα τον τόπο όχι μόνο ως Νομάρχης αλλά και ως Πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας.

Ακόμη, σε όλους εσάς το οφείλω που σήμερα στέκομαι μπροστά σας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επικεφαλής της παράταξης «Δυνατή Πελοπόννησος».
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ............

ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, τον συμπολίτη μας Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με επιλέξει ανάμεσα σε τόσους άξιους αυτοδιοικητικούς για υποψήφιο Περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο.
Πιστεύω ότι εσείς θα δικαιώσετε και αυτή του την επιλογή με την ψήφο σας για μια «Δυνατή Πελοπόννησο» στις ερχόμενες εκλογές.
Τούτη τη στιγμή θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στη μνήμη του Α΄ αιρετού Νομάρχη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΕΑ.

Του οραματιστή και δασκάλου της Αυτοδιοίκησης και δικού μας εμπνευστή και καθοδηγητή.
Του οφείλουμε πραγματικά πολλά ! Οι παρακαταθήκες του καθορίζουν την πορεία μας.
Έχω επίσης χρέος να ευχαριστήσω για την παρουσία του, τον αγαπητό Υφυπουργό και Βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο.
Να υπογραμμίσω την αμέριστη βοήθειά του στα θέματα υποστήριξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.
Καθώς επίσης τη Δυναμική πολιτική διεκδικητική παρουσία του στα θέματα ανάπτυξης του Νομού, με κυρίαρχο εκείνο του Εθνικού μας Δρόμου.
Ευχαριστώ βαθύτατα τον τέως Βουλευτή και πολιτευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, πρώτα-πρώτα συμμαχητή στην Αυτοδιοίκηση. Αλλά και άξιο συμπαραστάτη σ΄ όλα τα θέματα για τον τόπο μας.

Ο Παναγιώτης Νίκας είναι πραγματικά ο Άνθρωπος που στήριξε πολύπλευρα με το πάθος του το αυτοδιοικητικό μας έργο στη Νομαρχία για 12 ολόκληρα χρόνια και παράλληλα αναδεικνύεται σε σύγχρονο αναμορφωτή της αγαπημένης μας Καλαμάτας.
Φίλε Τάκη, καλή επιτυχία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω και στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που με την κριτική τους, μας βοήθησαν να γίνουμε καλύτεροι, να υπηρετήσουμε τον τόπο μας, με ακόμη μεγαλύτερη συνέπεια, να πιάσουμε τον παλμό των πολιτών.
Γι΄ αυτό και σήμερα, δεν είστε εδώ τυχαία.
Δεν είστε εδώ για να ακούσετε υποσχέσεις.
Με ξέρετε και σας ξέρω.
Είστε εδώ, γιατί αναγνωρίζετε το τεράστιο έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη Μεσσηνία μας.
Το γνωρίζετε καλά, έχουμε δώσει άριστα δείγματα γραφής. Κάναμε έργο χειροπιαστό, με αγώνες και θυσίες.

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχουμε πετύχει να φτάσουμε κοντά και στον πιο απομακρυσμένο κάτοικο αυτού του Νομού.
Γιατί, χάρη στους δρόμους που φτιάξαμε
α. (250 χιλ) οδικών αξόνων,
β. όπως και η συντήρηση όλου του δικτύου του Νομού, συνδέσαμε όλες τις περιοχές του τόπου μας.
Κάναμε έργα αγροτικού εξηλεκτρισμού.
Φτιάξαμε έργα εγγειοβελτιωτικά.
Έργα που στηρίζουν τη γεωργία και κτηνοτροφία. Έργα προβολής των τοπικών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αξιοποιήσαμε τα μεγάλα πλεονεκτήματα του τόπου μας για να αναπτύξουμε περισσότερο τον τουρισμό μας.
Στηρίξαμε την κατασκευή της ΠΟΤΑ.
Επενδύσαμε στη συνεχή και συντονισμένη προβολή του Νομού μας σε όλο τον κόσμο.
Πάντα μαζί με τους τοπικούς παράγοντες του τουρισμού.

Επενδύσαμε στην παιδεία και κάναμε ένα πολύ σπουδαίο έργο στη μεγάλη υπόθεση της σχολικής στέγης, με 200 νέες σχολικές αίθουσες, που δόθηκαν σε χρήση.

Αγωνιστήκαμε για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΤΕΙ Καλαμάτας.

Είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας μας με τους αρμόδιους φορείς.
Είναι αποτέλεσμα μιας σειράς δυνατών διεκδικήσεων και προσπαθειών.

Διότι έχουμε μάθει να αρπάζουμε τις ευκαιρίες, να μην τις αφήνουμε να χαθούν. Εμείς διεκδικούμε δυναμικά όσα δικαιούμαστε.

Διεκδικήσαμε για την υγεία και την πρόνοια.
Κατασκευάσαμε και συντηρήσαμε νέα και παλιά αλιευτικά καταφύγια, και υλοποιήσαμε έργα λιμένων σε Καλαμάτα, Κυπαρισσία, Πύλο κι αλλού.

Στραφήκαμε προς τις νέες καλλιεργητικές τάσεις. Αγωνιστήκαμε στο πλευρό των αγροτών. Στραφήκαμε προς τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία.
Κάναμε μεγάλα και εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα
Βρεθήκαμε μπροστά σε κάθε μάχη και σε κάθε περίπτωση για τον τόπο.

Απόψε είστε εδώ γιατί, όλα αυτά τα χρόνια, ο θεσμός της Νομαρχίας μας δημιούργησε μια στενή σχέση με τους πολίτες. Μια σχέση εμπιστοσύνης.
Μια σχέση που τη χτίσαμε μέρα με τη μέρα.
Μια σχέση που ξέρουμε ότι θα συνεχιστεί και με τη νέα διοικητική δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον «Καλλικράτη». Γιατί η σχέση μας βασίζεται σε ανθεκτικές βάσεις και αρχές.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Τώρα δύο σημαντικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας. Η οικονομική κρίση και η μεταρρύθμιση στη διοικητική δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δυστυχώς με το ΔΝΤ και το γνωστό σε όλους μας Μνημόνιο, μόνο στην Πελοπόννησο έχουμε σχεδόν διπλασιασμό της ανεργίας σε ένα χρόνο, με θύματα κυρίως τους νέους μας, τις γυναίκες, και τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μία προχωρημένη, φυσικά και εργασιακά, ηλικία.

Οι πολίτες φοβούνται και προσπαθούν να επιβιώσουν στο νέο δυσμενές περιβάλλον. Η Κυβέρνηση μετατράπηκε πολύ εύκολα σε «κόμμα του Μνημονίου».
Αυτή η ιδεολογικοπολιτική μεταλλαγή της δεν θα είναι χωρίς συνέπειες. Η κατάσταση μοιάζει με ερμητικά κλεισμένη χύτρα.
Και η εγκλωβισμένη δύναμη του ατμού, θα πυροδοτήσει κοινωνική έκρηξη με ανυπολόγιστες ζημιές.

Σήμερα, όπως θα διαβάσατε, έχουμε νέα επίσκεψη των κηδεμόνων μας, της Τρόικας. Θα μας εξετάσουν, θα μας μετρήσουν και θα μας βάλουν σε νέα «προκρούστια κλίνη» φόρων και επαχθών μέτρων.
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση μας έχει μετατρέψει σε πειραματόζωα. Δοκιμάζουν καθημερινά τις αντοχές μας με τα συνεχή μέτρα λιτότητας.

Φίλες και φίλοι,
Χρειαζόμαστε αλήθειες για να μετατρέψουμε την Οργή των χαμένων θυσιών των πολιτών σε Ελπίδα.
Χρειαζόμαστε:
* Τόνωση της οικονομίας για να σταματήσουμε τα λουκέτα και να βάλουμε φρένο στην ανεργία.
* Συστηματική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Χρειαζόμαστε:
* Mέτρα Ανάπτυξης, γιατί η οικονομία είναι πρωτίστως ψυχολογία. Και χρειαζόμαστε θετική ψυχολογία για την Ανάκαμψη. Μια άλλη αναπτυξιακή οικονομική προσέγγιση.
Οι δυο εξελίξεις, αυτή της οικονομικής κρίσης και της Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Αυτοδιοίκησης μπορεί να έχουν έναν κοινό στόχο. Την ανάπτυξη που μπορεί να έρθει από την αιρετή Περιφέρεια.

Την Περιφέρεια που γνωρίζει τις ανάγκες του τόπου μας και τους τρόπους να αξιοποιήσει τους πόρους που θα της δοθούν για το κοινό μας μέλλον. Ώστε να μη χάνεται ούτε χρήμα, ούτε χρόνος.
Χρειαζόμαστε έμπειρα άτομα να τραβήξουν κουπί στην τρικυμία.
Τέλειωσαν τα ψέματα! Και τώρα χρειαζόμαστε αλήθειες και όχι να «στρογγυλέψουμε τις γωνίες» για να πάμε μπροστά.
Πράγματι, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις του «Καλλικράτη» είναι πραγματικά μεγάλες.
Γι' αυτό και η 7η Νοεμβρίου δε θα είναι μια απλή μέρα. !! Η 7η Νοεμβρίου θα διαρκέσει για τέσσερα χρόνια.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Διοικητική Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης- ο γνωστός σε όλους «Καλλικράτης»- ξεκίνησε από εμάς τους αυτοδιοικητικούς.
Δυστυχώς όμως δεν έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές που χαράξαμε. Γνωρίζετε ότι αγωνιστήκαμε για να διασφαλίσουμε την πορεία του θεσμού. Γι' αυτό, θα διεκδικήσουμε και θα παλέψουμε.

Για τη διόρθωση των όποιων αστοχιών και παραλείψεων του «Καλλικράτη».
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τον τόπο και τους συμπολίτες μας μπορούμε να προσφέρουμε πολλά. Γιατί γνωρίζουμε τα προβλήματα και έχουμε τις λύσεις.
Γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να φέρει ουσιαστικές αλλαγές. Και εμείς οι Αυτοδιοικητικοί καλούμαστε τώρα, με τις νέες αρμοδιότητες, αλλά και τα «βάρη» του «Καλλικράτη», να παίξουμε έναν αναβαθμισμένο ρόλο για να προωθήσουμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα των συμπολιτών μας.
Αγωνιζόμενοι με την ίδια μαχητικότητα και σεβασμό προς τους συμπολίτες μας. θα δώσουμε οι συνεργάτες μου κι εγώ τον καλύτερο εαυτό μας. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στον τόπο μας. Να εργαστούμε με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα.
Στη θητεία μας κύρια προτεραιότητά μας θα είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια «Δυνατή Πελοπόννησο» με ποιότητα ζωής για όλους.
Θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.
Ήδη είναι έτοιμο το πρόγραμμά μας, και βρίσκεται μέσω του διαδικτύου σε διαβούλευση με τους πολίτες.

Για μας, ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σημαίνει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Σημαίνει υποδομές,
Σημαίνει ανάπτυξη,
Σημαίνει ελπίδα για δουλειές και ευκαιρίες.
Η Περιφέρειά μας διαθέτει ανθρώπους ικανούς, πλούτο φυσικών πόρων, ποιοτικά προϊόντα, πλούσια ιστορία και πολιτιστική παράδοση.
Όλα αυτά, έχουμε το σχέδιο να τα συνθέσουμε, προσελκύοντας επενδύσεις σε όλους τους τομείς της Οικονομίας μας. Δίνοντας προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα, και τον τουρισμό.
Αλλά και με ολοκληρωμένα πλαίσια δράσεων στη βιομηχανία, τη μεταποίηση, τις υπηρεσίες.
Για τα αγροτικά, που αφορούν την Πελοπόννησο σε μεγάλο βαθμό, θα σας δώσω το σχέδιό μας σε τίτλους:
Τοπικό σήμα πιστοποίησης για τα προϊόντα μας,
ενίσχυση των έργων εγγείων βελτιώσεων,
κίνητρα και στήριξη σε νέους τύπους παραγωγών,
δημιουργία οργανισμού προβολής αγροτικών προϊόντων, σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τις αγορές, δημιουργία του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής,
Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης Αγροτών,
δημοπρατήρια προϊόντων ανά νομό, όπου κι όταν είναι έτοιμοι οι αγρότες.

Στον τουρισμό, επενδύουμε με ένα κεντρικό πλάνο προβολής στην επέκταση της τουριστικής περιόδου σε δώδεκα μήνες και σε όλη την έκταση της Περιφέρειας.
Επίσης, επενδύουμε στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων,
στη διαμόρφωση θεματικών ιστορικών τοπίων,
στη φροντίδα των μνημείων, των κάστρων, των μουσείων, των μοναστηριών.
Με τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών και την καθιέρωση δείκτη ελάχιστου εγγυημένου επιπέδου τουριστικής υπηρεσίας, προχωράμε ακόμα πιο μπροστά.
Όταν έρχεται στην Πελοπόννησο ο επισκέπτης, Έλληνας και ξένος, θέλουμε να γνωρίζει προκαταβολικά τι δικαιούται να περιμένει, θέλουμε να υπάρχει εγγύηση για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας.

Σε ότι αφορά στις υποδομές, η Πελοπόννησος αξίζει σύγχρονους αυτοκινητόδρομους ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Αξίζει τη βελτίωση και επέκταση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ανάγκη την καθιέρωση σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο, θα διεκδικήσουμε και θα επιβάλλουμε.
Χρειαζόμαστε ενίσχυση των θαλασσίων και εναέριων συγκοινωνιών.
Γιατί για την εμπορική μας ανάπτυξη, είναι επιτακτική ανάγκη η καθιέρωση διαμετακομιστικών, εμπορευματικών σταθμών σε στρατηγικά σημεία των κεντρικών αξόνων.
Ώστε να διασφαλίζεται η ταχύτητα στη διακίνηση προϊόντων και η τήρηση των τιμών σε αποδεκτά ύψη.

Σε ότι αφορά στην προστασία και τόνωση της επιχειρηματικότητας, θα έχουμε σταθερότητα στις πράξεις Διοίκησης. Ενιαία εικόνα της σε ολόκληρη την Περιφέρεια.
Θα επενδύσουμε στην εκπαίδευση των νέων επιχειρηματιών, στην απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών, την ενίσχυση των νέων τεχνολογιών, στη θέσπιση κανόνων του επιχειρείν εντός της Περιφέρειας για ίση πρόσβαση, ίσες ευκαιρίες, ίση αντιμετώπιση κάθε επιχειρηματία.

Για την ανάπτυξη στην Πελοπόννησο θα επικεντρωθούμε στη διεκδίκηση κονδυλίων ΕΣΠΑ, στη διεκδίκηση αναθεώρησης του αναπτυξιακού νόμου για μεγαλύτερες δυνατότητες αυτονομίας στην Περιφέρεια, στην προσέλκυση μεγάλων στρατηγικών επενδύσεων.
Για μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σημαίνει ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Το περιβάλλον είναι ανάπτυξη, είναι πόρος ζωής και δημιουργίας.
Δίνουμε βάρος στην ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος με σχέδιο πρώτης προτεραιότητας.
Ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων με οικολογική διαχείριση και ανακύκλωση. Και δεσμεύομαι προσωπικά για άμεση αντιμετώπιση. Προωθούμε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την ανάπτυξη και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επενδύουμε σε δράσεις και έργα για την προστασία της παραλιακής ζώνης, του υδάτινου δυναμικού, των εδαφών, των φυσικών οικοσυστημάτων και του δασικού πλούτου, με διαμόρφωση ενιαίου χωρικού προτύπου που θα βάζει τέλος στη χωροταξική αναρχία.
Για μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σημαίνει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Καμιά ανάπτυξη δεν είναι εφικτή και βιώσιμη αν δεν αναπτύσσονται παράλληλα οι κοινωνίες και οι πολίτες τους.
Επενδύουμε οικονομικούς και κοινωνικούς πόρους σε μια κοινωνία πολιτών που θα λειτουργεί χωρίς αποκλεισμούς, που θα δημιουργεί ευκαιρίες ισότιμα για όλους.
Σε μια κοινωνία που θα ενσωματώνει τους νόμιμους μετανάστες κάτω από τα ιδεώδη και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.
Διεκδικούμε για όλους τους συμπολίτες μας πρόσβαση σε ποιοτικές και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας

Όμως, για τη διεκδίκηση αυτού του λαμπρού μέλλοντος, του κοινού μας μέλλοντος χρειάζεται μια ομάδα από ανθρώπους που το λέει η καρδιά τους.
Από ανθρώπους που είναι έτοιμοι να τρέξουν και να αποδώσουν
Εμείς διαθέτουμε και θέληση και κουράγιο. Και το έχουμε αποδείξει. Και είμαστε έτοιμοι να το αποδείξουμε ακόμα μια φορά.
Καταφέραμε πολλά....
Με το νέο θεσμό, και παρά τις ελλείψεις του, θα καταφέρουμε ακόμη περισσότερα
Σήμερα μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι γιατί έχουμε στο πλευρό μας όλους εσάς, τους συμπολίτες μας.
Και θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας και στους πολίτες τις υπηρεσίες που χρειάζονται.
Τις υπηρεσίες που μας αξίζουν. Μαζί μπορούμε να το πετύχουμε. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη «Δυνατή Πελοπόννησο» πραγματικότητα.
Αποδείξαμε ότι έχουμε το πείσμα, ότι έχουμε τη μαχητικότητα να ασκούμε πιέσεις συνεχώς. Προς κάθε εξουσία. Για να πετύχουμε το καλύτερο για τον τόπο μας.
Και το κυριότερο:
Αποδείξαμε ότι έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους που αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας. Τους ανθρώπους που βρίσκουν τις λύσεις που ταιριάζουν στην κάθε περίπτωση.
Στους κατάλληλους ανθρώπους βασιστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια της δημιουργικής μας πορείας.

Με τους κατάλληλους δυναμικούς, εμπείρους και έμπυρους ανθρώπους συνεχίζουμε το έργο μας.
Αυτούς τους ανθρώπους χρειάζονται οι Περιφέρειες και η Πελοπόννησός μας, προκειμένου να γίνει πραγματικά ΔΥΝΑΤΗ.
Οι πολίτες έχουν ανάγκη από άτομα που το αξίωμα τους, δίνει τη δυνατότητα να επιτελέσουν το χρέος τους.
Να υπηρετήσουν το πραγματικό συμφέρον του τόπου. Και όλα αυτά ανεξαρτήτως κομματικού ή προσωπικού κόστους.
Οι Περιφέρειές μας και η Πελοπόννησός μας, έχουν ανάγκη από ανθρώπους που είναι κοντά στον πολίτη, όχι περιστασιακά, αλλά μία ζωή!

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Ξεκινάμε σήμερα , από τη Μεσσηνία μας την Πανστρατιά του αγώνα για την ελπίδα, για μια αισιόδοξη προοπτική ανάπτυξης της Πελοποννήσου.
Είμαστε απέναντι στην πολιτική που έχει εγκλωβίσει την οικονομία μας σε μια ανατροφοδοτούμενη ύφεση.
Η «Δυνατή Πελοπόννησος» θα είναι με τη βοήθειά σας ο μεγάλος νικητής στις εκλογές. Γιατί αποδεικνύει καθημερινά ότι κοιτάζει στο μέλλον και αναμετριέται με αυτό.
Όταν οι άλλοι στέκονται αμήχανοι στο παρελθόν. Η νίκη θα είναι μεγάλη και θα είναι όλων μας.

Είναι τιμή μου, να είμαι άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης. Είμαι αυτοδιοικητικός, όχι επαγγελματίας πολιτικός! Και είναι τιμή μου να περιβάλλομαι αυτή τη στιγμή, από ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης.
Με πρώτο, τον γνωστό σε όλους μας, και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, σήμερα αντινομάρχη παραγωγής και ανάπτυξης. Πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος, αν και νέος σε ηλικία, διαθέτει πλούσια εμπειρία και έχει διακριθεί για την προσπάθειά του στα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης και της Μεσσηνίας.
Οι υποψήφιοι περιφερειακοί μας σύμβουλοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι αυτοδιοικητικά στελέχη, αποτελούν εγγύηση επιτυχίας για την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειάς μας.

Διαθέτουν ευρεία αναγνώριση για το έργο τους. Θα δείτε ότι υπάρχει και σημαντική ανανέωση με πρόσωπα που εκπροσωπούν ιδιαίτερα σημαντικές επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες.
Η ισχυρή αυτή ομάδα είναι εγγύηση επιτυχίας, όχι μόνο για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, αλλά κυρίως, για την ευθύνη που αναλαμβάνουμε αμέσως μετά τη νίκη μας.
Με το νέο χρόνο, μας περιμένει πολλή δουλειά. Γιατί η ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, δε θέλει μόνο ιδέες και προτάσεις, αλλά ακούραστους εργάτες με τα μανίκια σηκωμένα και με καθαρή ματιά.

Αγαπητές φίλες, φίλοι,

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την αποψινή σας παρουσία. Όλοι μαζί απόψε στέλνουμε το μήνυμα της νίκης σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.


Παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου για την Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας

Αναστάσιος Αγγελής
Δημήτρης Αδαμόπουλος
Ιωάννης Αδαμόπουλος
Κώστας Γυφτάκης
Ευγενία Κοκκέβη
Κώστας Κούβελας
Αγγελος Κωτσιόπουλος
Μανώλης Μάκαρης
Περικλής Μαντάς
Νίκος Μαραμπέας
Πέτρος Μπαλαούρας
Αντωνία Μπούζα
Εύη Παπαγεωργίου
Ιωάννης Παπουτσής
Βασιλική Πλέτσα
Δημήτρης Ραπτέας
Αριστείδης Σταθόπουλος
Μαρία Σταυροπούλου
Παναγιώτης Τσιμόγιαννης
Δημήτρης Φίλος
Περικλής Ψώνης