Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Νέα Πελοπόννησος - Πέτρος Τατούλης. Οι υποψήφιοι του Νομού Μεσσηνίας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» για τον νομό Μεσσηνίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:......................


«Σε μια δύσκολη για το μέλλον της χώρας συγκυρία, έχουμε για πρώτη φορά την ουσιαστική ευκαιρία να χειριστούμε, σε Περιφερειακό επίπεδο, τα προβλήματά μας, την καθημερινότητά μας, την οικονομία μας και να καρπωθούμε το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας. Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή. Η κρίση ενδεχομένως να διαρκέσει πολύ. Εμείς όμως μπορούμε να έχουμε την δική μας ευκαιρία. Χρειάζονται καθαρές απόψεις, τολμηρές λύσεις και αποφασιστικές πράξεις, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο τοπικής οικονομίας, ένα πρότυπο τοπικής ανάπτυξης. Η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος μπορεί να φύγει μπροστά.

Είναι αλήθεια ότι πολλοί κατηγορούν το προηγούμενο σύστημα τοπικής αυτοδιοίκησης για αναποτελεσματικότητα και κακοδιαχείριση. Εάν ωστόσο προσεγγίσουμε νηφάλια το ζήτημα αντιλαμβανόμαστε ότι είναι φυσικό να αποκεντρώνονται οι παθογένειες πρώτα και μετά να εμφανίζονται οι αρετές της αποκέντρωσης. Γενικότερα, σε κάθε κοινωνική οργάνωση πρέπει να εμφανιστούν πρώτα τα εκφυλιστικά φαινόμενα , προκειμένου στη συνέχεια να δημιουργηθούν και τα αντισώματά τους. Εάν δεν πάθουμε τοπικά, δε θα μάθουμε ποτέ τοπικά.

Σήμερα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια Νέα Εποχή. Το πρώτο στάδιο του αυτοδιοικητικού εγχειρήματος έκλεισε τον κύκλο του. Σήμερα έχουμε πια δημιουργήσει τα αντισώματα για να καταπολεμήσουμε και τις τοπικές μας ασθένειες.

Αυτό συμπίπτει χρονικά με μια γενικότερη συναντίληψη που διαμορφώνεται υπό το βάρος της συνολικής κρίσης που διέρχεται σήμερα η χώρα μας: της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής κρίσης, της κρίσης θεσμών και αξιών. Αντιλαμβανόμαστε πλέον όλοι τις επικίνδυνες ατραπούς, που μας οδήγησαν οι στρεβλώσεις, οι κομματισμοί, ο άκρατος λαϊκισμός, ο υπέρμετρος δανεισμός μας, οι παλαιοκομματικές μέθοδοι που μετέρχονται οι πολιτικοί μας. Νιώθουμε ότι οι σχέσεις πελατείας που στήριξαν επί δεκαετίες το πολιτικό σύστημα ωφέλησαν λίγους και εζημίωσαν τον τόπο και τους πολίτες. Έχουμε κατανοήσει λοιπόν, ότι το σύστημα, αντί να εξελίσσεται, παρακμάζει.

Ο «Καλλικράτης» είναι πρόδρομος αυτής της Νέας Εποχής. Ο «Καλλικράτης» δεν δημιουργεί μια ακόμη μορφή αυτοδιοίκησης, παρόμοια με αυτήν που έχουμε μέχρι σήμερα γνωρίσει. Ο «Καλλικράτης» δίνει την εξουσία στους πολίτες να δημιουργήσουν ένα νέο κράτος. Να θεραπεύσουν το παλιό και άρρωστο. Να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους. Να δώσουν προοπτική ευημερίας στον τόπο τους. Με απλά λόγια. Κι αν η χώρα περάσει πολλά δεινά μέχρι να βγει από την κρίση, οι περιφέρειες πλέον μπορούν να τρέξουν μπροστά.
Εμείς, στην Πελοπόννησο, μπορούμε να δείξουμε το δρόμο.
Εμείς, στη Μεσσηνία, μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση.

Οι φίλοι, οι συνεργάτες και οι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια για τη «Νέα Πελοπόννησο» γνωρίζουμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε. Και θα αγωνιστούμε για να πετύχουμε. Στην προσπάθεια αυτή σας θέλουμε συμμέτοχους. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια και την υποστήριξή σας για να φτιάξουμε τη Νέα Πελοπόννησο, της αλληλεγγύης, της συνοχής και της δημιουργίας.

Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα. Η αλλαγή είναι πρωτευόντως η υπέρβαση. Του εαυτού μας κατ’ αρχήν, του συστήματος με την έννοια του συλλογικού μας εαυτού δευτερευόντως. Αν η υπέρβαση δεν αποτελεί συνεχή διαδικασία, τότε πολύ εύκολα και ο μεγαλύτερος οραματιστής από εμάς καταλήγει σύντομα ο πιο συμβιβασμένος. Ωστόσο, η όποια υπέρβαση έχει κόστος. Η όποια αλλαγή έχει κόστος. Έχει τίμημα. Το τίμημα για τους πολίτες είναι ότι πρέπει να πετάξουν από πάνω τους το βόλεμα της συνήθειας, να τολμήσουν, να εμπιστευθούν το καινούριο.

Η «Νέα Πελοπόννησος» είναι ξεκάθαρα μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία.
Είναι ανεξάρτητη γιατί πηγάζει από μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία .
Είναι ανεξάρτητη γιατί απευθύνθηκε στον κάθε πολίτη, από όποιον χώρο κι αν προέρχεται. Είναι ανεξάρτητη γιατί δεν εμφορείται από μικροπολιτικές εξαρτήσεις και προσωπικές ιδιοτέλειες.

Σας καλώ να είστε ενεργά συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας αυτή.
Μαζί να κάνουμε το μεγάλο άλμα, από το πνιγηρό σήμερα στο ελπιδοφόρο και ομορφότερο αύριο.
Μαζί να δημιουργήσουμε μια ισχυρή, Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, πυλώνα και πρότυπο ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα.
Μαζί να φτιάξουμε τη Νέα Πελοπόννησο».


Από το συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» ανακοινώνονται οι κάτωθι υποψήφιοι για το Νομό Μεσσηνίας:

Χρήστος Μαλαπάνης, μηχανολόγος ηλεκτρολόγος, πολιτικός μηχανικός τ. δήμαρχος Καλαμάτας
1. Αλεξανδρόπουλος Νικόλαος, γεωπόνος
2. Αλευράς Παναγιώτης, γεωπόνος, Νομαρχιακός Σύμβουλος, μέλος του Δ.Σ. Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, μέλος περιφερειακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου
3. Αργυράκης Ιωάννης, τοπογράφος μηχανικός, πρ. Δήμαρχος Αρφαρών
4. Βουρνάς Ιωάννης, πολιτικός μηχανικός, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ Πελοποννήσου
5. Γεωργίκος Ηλίας, ιατρός, Δ/ντής Ω.Ρ.Λ. Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων Π.Α.Κυριακού
6. Δήμιζα Παναγιώτα, Πρόεδρος Συλλόγου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως
7.Δράκου- Γκότση Πηνελόπη, παρασκευάστρια στον κλάδο υγείας
8. Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος, αγρονομικός υπάλληλος, πρ. αντιδήμαρχος Δ. Παπαφλέσσα, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δ. Παπαφλέσσα
9. Κελεπούρη Αγγελική, μηχανικός αρχιτέκτονας
10. Λογιώτης Ιωάννης, αγρότης
11. Μπακούρος Γεώργιος, επιχειρηματίας
12. Μπαρμπετσέας Δημήτριος, αγρότης
13. Μπαρούνης Νικόλαος, υπάλληλος Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας
14. Νικολάκου Κωνσταντίνα (Ντίνα), διοικητική υπάλληλος ΙΚΑ , Νομαρχιακή Σύμβουλος, πρ. Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
15. Ξηρογιάννης Σταύρος, ιατρός – παιδίατρος
16. Παπακώστας Λεωνίδας, επιχειρηματίας
17. Ρέκκας Θεοχάρης (Χάρης) , πρ. Δ/ντής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών
18. Σταυριανόπουλος Θεόδωρος, μαθηματικός –Δ/ντής Λυκείου Μελιγαλά, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας
19. Τσαπόγας Κωνσταντίνος, τεχνολόγος μηχανικός, πρ. υπάλληλος ΔΕΗ
20. Τσίχλης Ελευθέριος, πρ. υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών
21. Χρυσομπόλη Διονυσία, φωτογράφος, Πρόεδρος Φεστιβάλ «Μεσσηνίας Όψεις»


1. Ο κ. Χρήστος Μαλαπάνης ορίζεται υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» για το Νομό Μεσσηνίας.

2. Ο κ. Γεώργιος Μπουλούκος, δικηγόρος- πρ. υποψήφιος βουλευτής ΝΔ, αναλαμβάνει τον Τομέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος».

3. Η κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, παράλληλα με την υποψηφιότητά της, συνεχίζει να έχει την ευθύνη του Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος».