Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

Από την παραλία της Κυπαρισσίας στο Σαν Σάλβο της Ιταλίας!



Στο Σαν Σάλβο της Ιταλίας, όπου θα διεξαχθεί το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Beach Volley U 20 (κάτω των 20), από τις 4 έως τις 7 Αυγούστου, θα βρίσκονται από την Κυριακή οι, Μαρικρίστα Μαγκανάρη / Πηγιάννα Μεθενίτη και Κισκήρας Αντώνης / Κοτζαμπάσης Κώστας που κατέκτησαν το φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων και Εφήβων, αντίστοιχα, στους αγώνες που διεξήχθησαν στην παραλία της Κυπαρισσίας.
Οι νεαρές αθλήτριες και οι νεαροί αθλητές θα συνοδεύονται από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Ανάπτυξης, Pablo Salles.



Διαβάστε Περισσότερα...

Συνελήφθησαν ύποπτοι για τις αιματηρές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη



Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι δήλωσε ότι έχουν συλληφθεί ορισμένοι ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη που στοίχησε τη ζωή σε 17 άτομα. Κατηγόρησε επίσης το PKK ότι βρίσκεται πίσω από την αιματηρή επίθεση.
Ο Μπ.Αταλάι δήλωσε ότι οι περισσότεροι που ευθύνονται για τις επιθέσεις έχουν συλληφθεί.
Κατηγόρησε επίσης για τις επιθέσεις τους αντάρτες του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Η αστυνομία είχε αφήσει ήδη να εννοηθεί ότι θεωρεί τις επιθέσεις έργο Κούρδων ανταρτών, οι οποίοι ωστόσο αρνήθηκαν ότι ευθύνονται για την επίθεση.
«Πιστεύουμε ότι αυτή η άσπλαχνη επίθεση ήταν έργο της αιμοχαρούς αυτονομιστικής οργάνωσης» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.
Δύο αλλεπάλληλες εκρήξεις βομβών σημειώθηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής σε λαϊκή συνοικία της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άτομα και να τραυματιστούν 154.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα...

Διεθνές ταμείο για τα τροπικά δάση του Αμαζονίου!


Η κυβέρνηση της Βραζιλίας δραστηριοποιείται για την προστασία των, μοναδικής ομορφιάς, τροπικών δασών του Αμαζονίου.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ιγνάσιο Λούλα Ντα Σίλβα ανακοίνωσε στο πλαίσιο αυτό ότι σκοπεύει να συγκεντρώσει το ποσό των 21 δισ. δολ. έως το 2021 για την προστασία των δασών.

Για το σκοπό αυτό η κυβέρνηση Λούλα ίδρυσε ένα διεθνές ταμείο, στόχος του οποίου είναι να αναπτύξει εναλλακτικές πηγές εσόδων για τους κάτοικους του Αμαζονίου χωρίς να απειλείται η ύπαρξη της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής. Στο ταμείο θα συμμετέχουν και ιδιωτικοί φορείς.

Η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά που η Βραζιλία αποδέχεται ότι υπάρχει αλληλένδετη σχέση μεταξύ του φαινομένου του θερμοκηπίου και της σωτηρίας των τροπικών δασών του Αμαζονίου.




Διαβάστε Περισσότερα...

Κατηγορηματική διάψευση


Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο αντιπρόεδρος της UEFA Μάριος Λευκαρίτης είδηση του πρακτορείου Reuters, για προσωρινή άδεια που δήθεν δόθηκε από την FIFA προς το ψευδοκράτος των Τουρκοκυπρίων, για διοργάνωση φιλικών διεθνών ποδοσφαιρικών αγώνων. Ο κ. Λευκαρίτης απέδωσε την είδηση σε ψεύδη και παραπληροφόρηση εκ μέρους της λεγόμενης Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Όπως σημείωσε, εδώ και 12 χρόνια οι τουρκοκύπριοι ζητούν άδεια για την διοργάνωση φιλικών διεθνών αγώνων ποδοσφαίρου και η απάντηση είναι πάντα αρνητική. Στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε μεταξύ της FIFA και της UEFA από την μία και των τουρκοκυπρίων από την άλλη, κατατέθηκε ένα έγγραφο στο οποίο προτείνεται η διεξαγωγή φιλικών αγώνων στα κατεχόμενα μόνο κατόπιν έγκρισης από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Οι τουρκοκύπριοι ανέλαβαν να μελετήσουν το έγγραφο και να απαντήσουν σε λίγες εβδομάδες. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κώστας Κουτσοκούμνης διέψευσε επίσης την είδηση του Reuters, υποστηρίζοντας ότι τα όσα αναφέρονται είναι ανακρίβειες. Ο πρόεδρος της λεγόμενης Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου που δεν αναγνωρίζεται ούτε από την FIFA ούτε από την UEFA, Ομέρ Ανταλί, που φέρεται να είναι και η πηγή της είδησης του Reuters είχε δηλώσει πως η προσωρινή άδεια που δόθηκε είναι ένα ενδιάμεσο μέτρο πριν από τη λύση του Κυπριακού προβλήματος.Οι Τουρκοκυπριακές ομάδες συμμετείχαν στην ίδρυση του Κυπριακού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος το έτος 1934, αλλά αποσύρθηκαν από το ενιαίο πρωτάθλημα το 1955 μετά την κρίση που ξέσπασε μεταξύ των δύο κοινοτήτων του νησιού. Έκτοτε οι τουρκοκυπριακές ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε επίσημες διεθνείς διοργανώσεις. Η ΦΙΦΑ στο καταστατικό της επιτρέπει να είναι μέλη της μόνο ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες από, αναγνωρισμένα από τη διεθνή κοινότητα, ανεξάρτητα κράτη, ενώ παράλληλα δέχεται μόνο ένα μέλος από κάθε κράτος. Η λεγόμενη Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει απορρίψει επανειλημμένα προσκλήσεις από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κύπρου για επανενοποίηση, ωστόσο οι τουρκοκύπριοι αρνούνται, αναφέροντας ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Κύπρου δεν τους εκπροσωπεί.



http://www.skai.gr/master_story.php?id=89946


Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Γιαννάκης ανακοίνωσε τη 12αδα της Εθνικής στο Πεκίνο



Το πρωί του Σαββάτου (2/8) πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ επί ελληνικού εδάφους, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Μετά το τέλος της, ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανακοίνωσε πως οι Στράτος Περπέρογλου, Βασίλης Ξανθόπουλος και Δημήτρης Τσαλδάρης δεν θα ακολουθήσουν την αποστολή της ομάδας στην Κίνα.

Έτσι οι τρεις παίκτες αποχαιρέτισαν τους συμπαίκτες τους και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου έναν προς έναν, ευχόμενοι σε καθέναν ξεχωριστά «καλή επιτυχία».

Ο Γιαννάκης, αναφερόμενος στους τρεις παίκτες, που μετείχαν στην προετοιμασία σε όλο αυτό το διάστημα, τόνισε:

«Είναι μέλη της ομάδας και ό,τι κάνουμε ανήκει και σ' αυτούς και σε όλα τα παιδιά, που ξεκινήσαμε μαζί την προετοιμασία. Είναι η πιο δύσκολη στιγμή, όταν πρέπει να αποχωριστείς παιδιά με τέτοιο ήθος που δούλεψαν σκληρά. Δυστυχώς είναι κάτι που πρέπει να γίνει».

Ετσι, οι 12 παίκτες που θα αναχωρήσουν το πρωί της Δευτέρας (4/8, 10:30GR) για το Πεκίνο είναι οι:

Θοδωρής Παπαλουκάς, Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Ζήσης, Βασίλης Σπανούλης, Μιχάλης Πελεκάνος, Κώστας Τσαρτσαρής, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Αντώνης Φώτσης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιώργος Πρίντεζης και Γιάννης Μπουρούσης.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: http://www.sport.gr/



Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Χάμιλτον της ΜακΛάρεν πήρε την «pole position» στο γκραν πρι της Ουγγαρίας!


Για δεύτερο διαδοχικό αγώνα της Φόρμουλα Ένα ο Λιούις Χάμιλτον θα βρεθεί στην pole position. Μετά τη Γερμανία, ο Βρετανός οδηγός της ΜακΛάρεν σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στα επίσημα δοκιμαστικά και για το γκραν πρι της Ουγγαρίας και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση, έχοντας δίπλα του τον «ομόσταυλό» του, Χέικι Κοβαλάινεν.

Η πρώτη δεκάδα των χρονομετρημένων δοκιμαστικών:
1. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 1:20.899
2. Χέικι Κοβαλάινεν (Φινλανδία/ΜακΛάρεν) 1:21.140
3. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) 1:21.191
4. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία/BMW Ζάουμπερ) 1:21.281
5. Τίμο Γκλοκ (Γερμανία/Τογιότα) 1:21.326
6. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Φεράρι) 1:21.516
7. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Ρενό) 1:21.698
8. Μαρκ Ουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 1:21.732
9. Γιάρνο Τρούλι (Ιταλία/Τογιότα) 1:21.767
10. Νελσίνιο Πικέ (Βραζιλία/Ρενό) 1:22.371
Την πίστη του ότι η ΜακΛάρεν μπορεί να επαναλάβει στον αγώνα την εξαιρετική εμφάνιση που έκανε στις κατατακτήριες δοκιμές, εξέφρασε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος κατέκτησε την pole position του GP Ουγγαρίας. Από την πλευρά του, ο Φελίπε Μάσα της Φεράρι πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τη νίκη, παρότι θα εκκινήσει ακριβώς πίσω από τα δύο «Ασημένια Βέλη».




Διαβάστε Περισσότερα...

Το πόθεν έσχες των Βουλευτών Μεσσηνίας!...

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες για το οικονομικό έτος 2007, του Προέδρου της Δημοκρατίας, των πολιτικών αρχηγών, των υπουργών, των βουλευτών και των ευρωβουλευτών.

Αναλυτικά οι Μεσσήνιοι βουλευτές δήλωσαν τα παρακάτω εισοδήματα:

Σοφία Καλαντζάκου:

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα, των 29 τ.μ. και 181,10 τ.μ., έχει στο όνομά της η υφυπουργός Απασχόλησης Σ. Καλαντζάκου. Επιπλέον, ένα οικόπεδο 62,40 τ.μ., μια οικία 171,88 τ.μ. και δύο αγροτεμάχια σε περιοχές της Μεσσηνίας. Σε ποσοστό 50% μετέχει σε οκτώ διαμερίσματα στην Αθήνα και σε ποσοστό 25% σε οικία στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Έχει, επίσης, σε ποσοστό 50% ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών, 75 μετοχές της Alpha Bank, 13 της Eurobank, 50 της Τράπεζας Πειραιώς και 184 της Εμπορικής, 3.585,64 ευρώ καταθέσεις στην Εμπορική, 103.094,73 σε διάφορους λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας και 764 δολάρια στην Εθνική Τράπεζα, όλες από κοινού με τους γονείς της. Στην Αγροτική Τράπεζα έχει σε προσωπικό λογαριασμό 4.563,72 ευρώ και στην Εθνική άλλα 7.532,21 ευρώ από εισοδήματα, και εισόδημα: 97.000 ευρώ περίπου βουλευτική αποζημίωση και 30.000 περίπου ευρώ λοιπά εισοδήματα.

Α. Σαμαράς:

76.000 ευρώ περίπου από βουλευτική αποζημίωση και 166.000 ευρώ λοιπά εισοδήματα. Διαθέτει, επίσης, τέσσερα (4) οικόπεδα και δέκα (10) διαμερίσματα, 3.800 μετοχές, 392.000 ευρώ καταθέσεις σε διάφορες τράπεζες, καθώς και δύο (2) αυτοκίνητα.

Ι. Λαμπρόπουλος:

Έχει εισόδημα 97.000 ευρώ περίπου το χρόνο από τη βουλευτική του αποζημίωση και 54.000 περίπου ευρώ λοιπά εισοδήματα. Παράλληλα, διαθέτει μία οικία και ένα διαμέρισμα, 50 μετοχές και καταθέσεις 53.500 ευρώ στις Τράπεζες Εθνική και Alpha.

Δ. Σαμπαζιώτης:

Έχει εισόδημα 97.000 ευρώ περίπου από τη βουλευτική του αποζημίωση και 18.500 ευρώ λοιπά εισοδήματα. Διαθέτει, επίσης, τρία (3) οικόπεδα και ένα (1) διαμέρισμα, 4.160 καταθέσεις από υπόλοιπο δανείου και δύο (2) αυτοκίνητα.

Δ. Κουσελάς:

98.000 ευρώ περίπου από τη βουλευτική αποζημίωση και 34.000 ευρώ λοιπά εισοδήματα, δύο (2) οικόπεδα και δύο (2) διαμερίσματα, 3.000 περίπου μετοχές, 110.000 ευρώ καταθέσεις, ένα (1) αυτοκίνητο.


Το πόθεν έσχες των δύο άλλων Μεσσήνιων υπουργών είναι το εξής:

Προκόπης Παυλόπουλος, υπουργός Εσωτερικών:

Ως έσοδα δήλωσε 105.822 ευρώ από τη βουλευτική του αποζημίωση, συν 1.176 ευρώ το εισόδημα της συζύγου του. Διαθέτει διαμέρισμα στη Μεσσηνία και από κοινού με τη σύζυγό του σπίτι 319 τ.μ. στη Μύκονο σε οικόπεδο 4.130 στρεμμάτων, καθώς και διαμέρισμα 121 τ.μ. στο Νέο Ψυχικό στο όνομα της συζύγου του. Έχει 7.700 ευρώ σε καταθέσεις καθώς και δύο ΙΧ.

Θόδωρος Ρουσσόπουλος, υπουργός Επικρατείας:

Δήλωσε έσοδα, 93.084 ευρώ από τη βουλευτική του αποζημίωση συν 393.750 ευρώ από το εισόδημα της συζύγου του. Το 2006 αγόρασε από κοινού με τη σύζυγό του οικία 255 τ.μ. στο Ψυχικό έναντι 720 χιλιάδων ευρώ με δάνεια 600.000 ευρώ.Έχει επίσης: Οικία 388 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 2008 τ.μ. στο Καπανδρίτι, διαμέρισμα 100 τ.μ. στην Καισαριανή και διαμέρισμα 54 τ.μ. στην Ανάβυσσο. Μια οικία 126 τ.μ. από κοινού με τη σύζυγό του στον Πύργο Λακωνίας, η οποία είναι ιδιοκτήτρια αγροτεμαχίου 2.012 τμ στο Καπανδρίτι.Διαθέτει 2.009 μετοχές ΔΟΛ, 1.000 Shelman 560 Λεβεντέρης, 664 Alpha Bank, 175 Mυτιληναίος, 200 Κλωνατέξ, 60 Εθνική Τράπεζα και πέντε μετοχές στον Εθνικό Αστέρα Καισαριανής. Στο όνομα των παιδιών του είναι 257 μετοχές Τράπεζας Ελλάδας, 50 Ελληνικά Χρηματιστήρια και 18 Eurobank.Ο ίδιος έχει καταθέσεις ύψους 20.157 ευρώ και 12.221 δολάρια ενώ η σύζυγός του έχει 215.241 ευρώ. Η σύζυγος του έχει ένα ΙΧ 1600 κ.ε.


Πηγή: Eφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ" - Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης, 02/08/2008



Διαβάστε Περισσότερα...

Αναστάτωση στην Κύπρο...



Αναστάτωση επικρατεί τόσο στη ΦΙΦΑ όσο και στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, λόγω ενός δημοσιεύματος του πρακτορείου Ρόιτερ, όπου αναφέρεται ότι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ έδωσαν άδεια στους Τουρκοκύπριους να συμμετέχουν σε επίσημα διεθνή φιλικά παιχνίδια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αξιωματούχος της ΦΙΦΑ δήλωσε ότι "η απόφαση αποσκοπεί στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων". Φιλοξενούνται επίσης δηλώσεις του προέδρου της λεγόμενης Τουρκοκυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Όμερ Νταλί, ότι πρόκειται για ενδιάμεσο μέτρο, ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή σε επίσημες διοργανώσεις". "Για να παίζεις σε επίσημες διοργανώσεις πρέπει να είσαι μέλος της FIFA. Ο μοναδικός τρόπος θα είναι να ενταχθούμε στην ελληνοκυπριακή λίγκα, αλλά δεν προτιθέμεθα να το κάνουμε αυτό. Κατά συνέπεια, θα μπορούμε να δίνουμε μόνο φιλικά παιχνίδια με αυτήν την πρόταση" δήλωσε ο Νταλί. "Το δημοσίευμα είναι λάθος, απαιτείται κάθε φορά η έγκριση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, δήλωσε ο πρόεδρός της Κώστας Κουτσοκούμνης. Πρόσθεσε ότι αναμένεται σχετική διευκρίνιση από τη ΦΙΦΑ.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=89927


Διαβάστε Περισσότερα...

Αφιερωμένες στην Ελλάδα οι καλοκαιρινές «Νύχτες Μουσείων» στην Τεργέστη



Μια σειρά από εκδηλώσεις, καρπός της συνεργασίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων και του Δήμου Τεργέστης, των μουσείων και άλλων φορέων της ιταλικής πόλης, δίνουν την ευκαιρία σε δημότες και επισκέπτες της Τεργέστης να γνωρίσουν το φετινό καλοκαίρι τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία.
Την έκθεση για τη Μαρία Κάλλας στο Palazzo Gopchevich, που άνοιξε τις πύλες της στις 4 Ιουλίου, υποδέχθηκε το κοινό με ενθουσιασμό, ενώ οι «Νύχτες Μουσείων» στη Villa Santorio, τον Αύγουστο, που είναι φέτος αφιερωμένες στην Ελλάδα, θα φιλοξενήσουν παραστάσεις από τη χώρα μας.
Το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, στο πλαίσιο των στόχων του για ενίσχυση της πολιτιστικής συνεργασίας με άλλες χώρες και για συμβολή στην καλλιέργεια των διαπολιτισμικών και πολυπολιτισμικών σχέσεων, κατάρτισε το φετινό πρόγραμμα σε συνεργασία της Εστίας του με τον Δήμο Τεργέστης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος.
Το πρόγραμμα, το οποίο συμπεριλαμβάνει αντιπροσωπευτικά ελληνικά συγκροτήματα, ανταποκρίνεται στο χαρακτήρα του φεστιβάλ, που είναι γενικού περιεχομένου, με υπαίθριες παραστάσεις, συνθέτοντας ένα μικρό πανόραμα ελληνικής δημιουργίας.
Στις «Νύχτες Μουσείων» θα παρουσιαστούν κλασική και βυζαντινή μουσική, παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια, ποίηση, αλλά και Καραγκιόζης. Οι παραστάσεις θα δοθούν από τις 5 έως τις 27 Αυγούστου στους κήπους της επιβλητικής Villa Santorio, που βρίσκεται στο κέντρο της Τεργέστης.
Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 5 Αυγούστου με τη μουσικοθεατρική παράσταση Canto greco canto grico της Σουζάνας και Ελένης Βουγιουκλή (5/8). Ακολουθεί, η Σαβίνα Γιαννάτου και το συγκρότημα Primavera En Salonico (6/8) με τραγούδια της Μεσογείου, ο Aθως Δανέλλης θα δώσει παράσταση Καραγκιόζη (12/8), το τρίο του Στέφανου Νάσου δίνει συναυλία μουσικής δωματίου με έργα Ελλήνων συνθετών της διασποράς (13/8).
Επίσης, η «Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία» του Λυκούργου Αγγελόπουλου (19/8) θα αποδώσει ύμνους της βυζαντινής παράδοσης, βραδιά ποίησης και μουσικής «Με το λύχνο του άστρο» αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη (20/8), με τη συμμετοχή του Σπύρου Σακκά (τραγούδι), του Γιώργου Κουρουπού (πιάνο) και της Ιουλίττας Ηλιοπούλου (αφήγηση), συναυλία με τα «Τα χάλκινα της Κοζάνης» (26/8) και συναυλία με την Αλίκη Καγιαλόγλου σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι (27/8).


in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα...

Στη φυλακή ο φερόμενος ως κύριος δράστης της δολοφονίας του 20χρονου Αυστραλού



Στη φυλακή οδηγήθηκε ένα από τα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Αυστραλού τουρίστα στη Μύκονο.

Πρόκειται για τον 25χρονο πορτιέρη του μπιτς μπαρ, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραγικό επεισόδιο.


Διαβάστε Περισσότερα...

"Δώρα ζωής" από τον άτυχο Αυστραλό...


Σε εξέλιξη είναι από το πρωί του Σαββάτου, δύο μεταμοσχεύσεις οργάνων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης...


Δότης, μετά τη γενναιόδωρη πρόσφορα του πατέρα του, ο 20χρονος Αυστραλός που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από μπράβους στη Μύκονο.


Λήπτες, ένας 34χρονος χρόνια διαβητικός από την Κοζάνη, που λαμβάνει πάγκρεας και νεφρό, και μια 37χρονη από τον Έβρο, στην οποία μεταμοσχεύεται το ήπαρ.

Οι μεταμοσχεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά τις 5 το απόγευμα.

Ικανοποιητική κρίνεται η κατάσταση της υγείας του 30χρονου στον οποίο δόθηκε η καρδιά του νέου.



***Με πληροφορίες από skai.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Επικίνδυνες οι παράνομες χωματερές



Η λειτουργία των παράνομων χωματερών στάθηκε για άλλη μια φορά αιτία για την εκδήλωση πυρκαγιών και την αποτέφρωση δασών και καλλιεργειών...


Σε ύφεση οι φωτιές στο Ζευγολατιό της Κορίνθου και στον Κουβαρά που ξεκίνησαν από παράνομους σκουπιδότοπους.


"Τα λατομεία της Μερέντας πρέπει να σφραγιστούν και να σταματήσει η παρανομία", δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, Πάρις Ευαγγελίου.

Σε ύφεση και η πυρκαγια στην Ζάκυνθο, που έκαψε μεγάλη έκταση ελαιοδέντρων.

Για "εμπρησμό από πρόθεση" έκανε λόγο ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ζακύνθου, Νίκος Χανιάς.


Πολύ υψηλός είναι και το Σάββατο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε όλη σχεδόν τη χώρα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.





Διαβάστε Περισσότερα...

Λογοκρισία, νέφος και ντοπάρισμα στην ατζέντα της ΔΟΕ στο Πεκίνο!...



Η πρόσβαση των ξένων δημοσιογράφων στο Διαδίκτυο, το νέφος που δεν λέει να φύγει από το Πεκίνο και οι περιπτώσεις της Κατερίνας Θάνου και της Μάριον Τζόουνς είναι τα βασικά θέματα που συζητούν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και οι Κινέζοι διοργανωτές λίγες ημέρες πριν από τους Αγώνες.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ έφτασε στο Πεκίνο για τη συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πριν από την τριήμερη συνεδρίαση της ολομέλειας που θα ξεκινήσει την Τρίτη.

Ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται οι περιορισμοί που συνεχίζουν να ισχύουν όσον αφορά την πρόσβαση των δημοσιογράφων σε ξένους δικτυακούς τόπους.

Παρά τις τελευταίες διαβεβαιώσεις του Πεκίνου για «ελεύθερη» πρόσβαση, οι ανταποκριτές στο Κύριο Κέντρο Τύπου ανέφεραν την Παρασκευή ότι η πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους που αφορούν πολιτικά θέματα, για παράδειγμα την πλατεία Τιενανμέν ή τη Διεθνή Αμνηστία, παραμένει ουσιαστικά αδύνατη.

Εκπρόσωπος της ΔΟΕ δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την απελευθέρωση της πρόσβασης σε περιεχόμενο που «μπλοκάρονται χωρίς λόγο». Πρόσθεσε πάντως ότι οι αρχές της διοργανώτριας χώρας πρέπει να γίνουν σεβαστές και ότι «οποιαδήποτε κυβέρνηση θα μπλόκαρε πορνογραφικούς δικτυακούς τόπους ή περιεχόμενο το οποίο θα έκρινε ανατρεπτικό, ή δικτυακούς τόπους που κινούνται ενάντια στο εθνικό συμφέρον».

Σε μια σπάνια συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ο Κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο κάλεσε τα διεθνή ΜΜΕ να μην «πολιτικοποιήσουν» τους Ολυμπιακούς.
Ρύποι και μετάλλια

Όσον αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση, το Πεκίνο συνεχίζει να καλύπτεται από ένα γκρίζο νέφος, παρά τα δραστικά μέτρα των τελευταίων εβδομάδων -μεταξύ άλλων απομακρύνθηλαν τα μισά αυτοκίνητα από τους δρόμους της πρωτεύουσας. Αν χρειαστεί θα ληφθούν «πρόσθετα επείγοντα μέτρα», όπως το κλείσιμο 215 ακόμα εργοστασίων στο Πεκίνο, το γειτονικό Τιανζίν και την ευρύτερη επαρχία Χεμπέι.
Ο Ζακ Ρογκ έχει προειδοποιήσει ότι τα αγωνίσματα αντοχής διάρκειας άνω της μίας ώρας θα αναβληθούν αν η ποιότητα του αέρα δεν είναι επαρκής.
Στις συζητήσεις θα εξεταστεί επίσης το πρόγραμμα αντι-ντόπινγκ που θα εφαρμοστεί στο Πεκίνο, το οποίο οι Κινέζοι αξιωματούχοι περιγράφουν ως το πληρέστερο και αυστηρότερο στην ιστορία των Αγώνων. Προβλέπεται η διενέργεια περίπου 4.500 τεστ, στα οποία οι αθλητές θα ελεγχθούν και για νεώτερα «κόλπα», όπως η αυξητική ορμόνη και η ερυθροποιητίνη.

Η ΔΟΕ πιθανότατα θα συζητήσει και το θέμα της Κατερίνας Θάνου, της οποίας ο δικηγόρος απείλησε να καταθέσει αγωγή κατά της Επιτροπής αν δεν επιτραπεί στην αθλήτρια να συμμετάσχει. Η Θάνου αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας και τιμωρήθηκε με διεθνή αποκλεισμό επειδή δεν εμφανίστηκε για έλεγχο ντόπινγκ την παραμονή της τελετής έναρξης.
Η απόφαση για το αν μπορεί να αγωνιστεί στο Πεκίνο αναμένεται την Πέμπτη.

Η ΔΟΕ θα εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο εκ νέου απονομής των μεταλλίων που κέρδισε το 2000 στο Σίδνεϊ η Αμερικανίδα Μάριον Τζόουνς, η οποία αργότερα παραδέχτηκε ότι είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Ένα από τα μετάλλια της Τζόουνς είναι το χρυσό για τα 100 μέτρα, το οποίο θεωρητικά δικαιούται τώρα η δεύτερη νικήτρια που δεν είναι άλλη από την Κατερίνα Θάνου.
Η ΔΟΕ φαίνεται απρόθυμη να το απονείμει στην Ελληνίδα αθλήτρια και η πρώτη θέση για τα 100 μέτρα θα μπορούσε να παραμείνει κενή.

Στις συζητήσεις του Σαββατοκύριακου η ΔΟΕ θα λάβει επίσης εκθέσεις προόδου από τους διοργανωτές των τριών επόμενων Ολυμπιακών:
τους Χειμερινούς στο Βανκούβερ το 2010, τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 και τους Χειμερινούς στο Σότσι της Ρωσίας το 2014.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press


Διαβάστε Περισσότερα...

Αποδοκιμασίες κατά Ομπάμα



Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για το Λευκό Οίκο, Μπαράκ Ομπάμα, αποδοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στη Φλόριντα, από τρεις νεαρούς μαύρους.

Ενώ εκφωνούσε την ομιλία του για την οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ οι τρεις νεαροί σηκώθηκαν πίσω του και σήκωσαν ένα πανώ όπου είχαν γράψει τη φράση "Τι κάνεις για τη μαύρη κοινότητα Ομπάμα". Παράλληλα, άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα αυτό, πολλές φορές.

Ο Ομπάμα αντιμετώπισε ψύχραιμα την κατάσταση και αφού στράφηκε προς το μέρος τους είπε ότι μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις τους αργότερα. "Θα έχουμε ένα γύρο ερωτήσεων και απαντήσεων. Μπορείτε να θέσετε αργότερα τα ερωτήματά σας αλλά μη διαταράσσετε τη συγκέντρωση, να είστε πολιτισμένοι. Πρέπει να είστε ευγενείς, αυτό είναι όλο", τόνισε.

Οι οπαδοί του που παρακολουθούσαν το επεισόδιο αντέδρασαν φωνάζοντας όλοι μαζί "Ναι, μπορεί". Η φράση "Ναι, μπορούμε", είναι το σλόγκαν του Ομπάμα. "Ηρεμήστε", πρόσθεσε ο Ομπάμα απευθυνόμενος πάντα στους νέους, προτού συνεχίσει την ομιλία του.





Διαβάστε Περισσότερα...

Μαρτάκης VS Ρουβά;...



Φουντώνει" η κόντρα Ρουβά – Μαρτάκη με φόντο το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.


Μετά την ανάθεση από την ΕΡΤ στον έλληνα ποπ σταρ της εκπροσώπησης της χώρας μας στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, πληροφορίες από πρακτορείο δημοσίων σχέσεων της Αθήνας αναφέρουν ότι η Κύπρος "φλερτάρει" με τον Κώστα Μαρτάκη, προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό που θα γίνει του χρόνου στη Μόσχα.

Μάλιστα, πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής, αναφέρουν ότι γνωστός έλληνας μάνατζερ έχει έρθει σε επαφές με την Κύπρο προκειμένου να οριστικοποιήσει τη συνεργασία.





Διαβάστε Περισσότερα...

Δουλειά «από μέσα» φαίνεται ότι ήταν οι επιθέσεις με άνθρακα το 2001...



Αμερικανός ειδικός σε θέματα βιοασφάλειας, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης, αυτοκτόνησε λίγο πριν του απαγγελθούν κατηγορίες για τις επιθέσεις με άνθρακα που τρομοκράτησαν τις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου, αναφέρει την Παρασκευή ο αμερικανικός Τύπος.
Ο Μπρους Αϊβινς, 62 ετών, εργαζόταν για 18 χρόνια στο κρατικό εργαστήριο βιοασφάλειας στο Φορτ Ντέτρικ του Μέριλαντ. Αυτοκτόνησε την Πέμπτη με υπερβολική δόση αναλγητικών, λίγο αφότου έμαθε ότι ήταν ύποπτος για τις επιθέσεις, γράφουν οι Times του Λος Αντζελες.
O Αϊβινς φέρεται να είχε βοηθήσει το FBI στην εξέταση των φακέλων με τους οποίους είχε αποσταλεί το μικρόβιο του άνθρακα σε γραφεία πολιτικών και δημοσιογράφων. Φέρεται επίσης να είχε προβεί το 2001 και το 2002 σε μη εξουσιοδοτημένες δειγματοληψίες για τον εντοπισμό σπορίων άνθρακα στο εργαστήριο βιοασφάλειας.
Από τον Ιούνιο του 2002 το FBI έκανε «φύλλο και φτερό» 20 με 30 επιστήμονες που θα μπορούσαν να έχουν τη γνώση και την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις, λίγες εβδομάδες μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Οι μολυσμένοι φάκελοι σκότωσαν πέντε άτομα, παρέλυσαν το ταχυδρομικό σύστημα, οδήγησαν στο σφράγισμα ενός κτιρίου της Γερουσίας και δημιούργησαν φόβους για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις.
Μόλις τον περασμένο μήνα , ο FBI έβγαλε από τη λίστα των υπόπτων έναν άλλο επιστήμονα του Φορτ Ντέτρικ, τον Στίβεν Χάτφιλ, ο οποίος μάλιστα κέρδισε και αποζημίωση 5,82 εκατ. επειδή οι Αρχές είχαν παραβιάσει τα προσωπικά του δεδομένα μιλώντας για την υπόθεση στα ΜΜΕ.
Ο Μπρους Αϊβινς είχε αρχίσει να δείχνει ανήσυχος όταν η έρευνα απομακρύνθηκε από τον Χάτφιλ και πλησίασε τον ίδιο, είπαν συνάδελφοί του στην εφημερίδα.
Ο ύποπτος ερευνητής είχε διδακτορικό στη Μικροβιολογία και είχε δημοσιεύσει αρκετές μελέτες για το βακτήριο του άνθρακα.


Πηγή: in.gr - Newsroom ΔΟΛ



Διαβάστε Περισσότερα...

Κλέφτης... για γέλια στα Φιλιατρά!!!



Έκλεψε αυτοκίνητο, αρνί, τρακτέρ και άλλο τρακτέρ και... συνελήφθη!!!...

Σε μεγάλους μπελάδες έβαλε έναν 30χρονο, αλλοδαπό - κάτοικο Φιλιατρών Μεσσηνίας, η απόφασή του να κλέψει ένα αρνί από γειτονικό χωριό.



Ο 30χρονος αλλοδαπός (προ)χθες τα ξημερώματα έκλεψε το αυτοκίνητο ενός 47χρονου από το χωριό Χριστιανούπολη του δήμου Φιλιατρών και με αυτό πήγε στην περιοχή Μαύρο Κούρβουλο και έκλεψε ένα αρνί από ένα μαντρί.

Επιστρέφοντας όμως, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, βγήκε από το δρόμο και το όχημα υπέστη ζημιές και ακινητοποιήθηκε.

Στη συνέχεια, ο δράστης ξαναγύρισε στο χωριό, έκλεψε ένα τρακτέρ και ενώ οδηγούσε προς τα Φιλιατρά το όχημα ακινητοποιήθηκε.

Για μια ακόμη φορά ο 30χρονος επέστρεψε στη Χριστιανούπολη και έκλεψε άλλο τρακτέρ αυτή τη φορά. Με αυτό, ρυμούλκησε το πρώτο ΙΧ αυτοκίνητο που είχε κλέψει και το επανέφερε στο δρόμο, ενώ συνέχισε με το τρακτέρ μέχρι τα Φιλιατρά, το οποίο και εγκατέλειψε στην είσοδο του χωριού.
Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.



*** Με πληροφορίες από zougla.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Εκδηλώσεις στην Μεσσηνία, σήμερα...

Θέατρο
Το Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πύργου παρουσιάζει τη «Μήδεια» του Μποστ στις 9.30 μ.μ. στο Κάστρο Καλαμάτας. Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Φαρμασώνη.
«Η Σταχτοπούτα και η… ιστορία της» στο αμφιθέατρο του Πάρκου Μεσσήνης στις 9.30 μ.μ. από το θίασο «Θέατρο του παιδιού».


***
«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας στο Πολιτιστικό Καφενείο του Μελιγαλά.
***
Το ΜΕΘ με το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ στις 9.00 μ.μ. στο Δήμο Οιχαλίας.

Μουσική
«Τραγούδια που αγαπήσαμε» από το συγκρότημα «ΙΧΩΡ» στις 9.00 μ.μ. στη Νέδουσα.

Θερινό σινεμά
«Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου» του Στίβεν Σπίλμπεργκ στο αίθριο του Δημοτικού Κινηματογράφου Φιλιατρών. Ώρα: 9.30 μ.μ.

***

Ο «Ιron Man» του Τζον Φαβρό στην «Όαση» Διαβολιτσίου. Με το Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Στις 9.30 μ.μ.

Ομιλία
«Σακχαρώδης διαβήτης» από το διευθυντή του διαβητολογικού κέντρου του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά, Ανδρέα Μελιδώνη. Στις 9.30 μ.μ. στη Χώρα.

Δρώμενο
«Το δάκρυ του Μουτζούρη» στις 9.30 μ.μ. στις γραμμές του τραίνου, στο σταθμό της Κυπαρισσίας.
***
Αναπαράσταση του παραδοσιακού αλωνίσματος στην Πτέρη (Σκλαβέικα) στις 6.30 μ.μ.

Εκδήλωση
Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στη μεσσηνιακή Μάνη με ομιλίες και προβολή ντοκιμαντέρ το τριήμερο αφιέρωμα στον συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη. Η σημερινή εκδήλωση ξεκινά στις 8.00 μ.μ. στην παραλία Καλόγρια της Στούπας.

***
Παρουσίαση του βιβλίου «Πύργοι και οχυρές κατοικίες» από τον ερευνητή Μπάμπη Παυλόπουλο και του ντοκιμαντέρ «Κραυγές της Μάνης» του Λεωνίδα Δρογκάρη, απόψε στο θέατρο Μάνης «Κώστας Καζάκος».
***

Γιορτή λαδιού στις 9.00 μ.μ. στην Καλογερόρραχη. Συμμετέχει η Κατερίνα Σκορδαλάκη με το συγκρότημά της.
***

Βραδιά φιλοξενίας στις 9.30 μ.μ. στα Φιλιατρά.

Ποίηση
Αφιέρωμα στον Τάκη Αργυρόπουλο στις 9.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Γαργαλιάνων και απονομή βραβείων του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Αγαπήνεια». Τα βραβευθέντα έργα είναι «Το παραμύθι» της Ανθής Μητροπέτρου από το Κερατσίνι, «Οι κληρονόμοι» της Τέτης Θεοδώρου από το Μαρούσι και «Οι λέξεις» της Παναγιώτας Διέννη από το Χαλάνδρι.

Παζάρι
Το 4ο Παζάρι Αντικών και Παλαιών Αντικειμένων στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας. Μέχρι και Δευτέρα, από 10.00 π.μ. έως 10.00 μ.μ.

Χορός
Μουσικοχορευτική αναδρομή στον προηγούμενο αιώνα, στις 9.00 μ.μ. στο Γυμνάσιο - Λύκειο Καρδαμύλης, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυροπηγίου «Η Ζαρνάτα».

Εκθέσεις
«Ο μεγάλος ύπνος» στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας (Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο). Σήμερα: 9.00 - 3.00.
***

Έκθεση λαϊκής τέχνης, ζωγραφικής και αγροτικών προϊόντων στα Φιλιατρά, στο χώρο της Ένωσης Γυναικών. Έως 15 Αυγούστου. Ώρες: 10.00 - 1.00 και 7.00 - 9.00.
***
Έκθεση βιβλίου στο Κοπανάκι. Θα διαρκέσει έως τις 24 Αυγούστου.



Πηγή: Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ" - Επιμέλεια: Μ. Νίκα


Διαβάστε Περισσότερα...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας



Το απόγευμα της Δευτέρας, στις 7, στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας για τη λήψη αποφάσεων στα πιο κάτω θέματα:
Σύσταση νομικού προσώπου Δημ. Δικαίου στο Δήμο Κυπαρισσίας με την επωνυμία «Δημοτικό κολυμβητήριο Κυπαρισσίας»
Έγκριση τρόπου μίσθωσης του Ο.Τ. 111 για την εγκατάσταση ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ.
Καθορισμός των τετραγωνικών μέτρων παραχώρησης πεζοδρομίων και πλατείας στα καταστήματα της κ. Κουκούμη Μαγδαληνής και του κ. Κώνσταντου Ευστάθιου, στην Άνω πόλη του Δήμου Κυπαρισσίας.
Ορισμός Εκτιμητικής Επιτροπής για την αγορά οικοπέδων όμορων και συνεχόμενων του Βιολογικού Καθαρισμού.
Ενστάσεις Π.Ε. 1 και άλλα αιτήματα πολιτών.





Διαβάστε Περισσότερα...

Have a nice Saturday!...





Διαβάστε Περισσότερα...

Good Morning!...










Διαβάστε Περισσότερα...

Στο People οι πρώτες φωτογραφίες Πιτ - Τζολί...



Τις πρώτες φωτογραφίες των νεογέννητων παιδιών τους, πούλησαν ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί, στο αμερικανικό περιοδικό People.

Η εκπρόσωπος του περιοδικού επιβεβαίωσε ότι απέκτησε τα δικαιώματα των φωτογραφιών για τις ΗΠΑ ενώ για τον υπόλοιπο κόσμο τα δικαιώματα έχει το βρετανικό περιοδικό Hello!.

Το People θα δημοσιεύσει τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του το βράδυ της Κυριακής.

Από την πλευρά του, το πρακτορείο Getty Images που τράβηξε τις φωτογραφίες των διδύμων Νοξ-Λίον και Βιβιέν-Μαρσελίν, τα οποία γεννήθηκαν στις 12 Ιουλίου στη Νίκαια, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από την πώληση θα πάνε σε "φιλανθρωπικά έργα".

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κανένα ποσό, τον περασμένο μήνα η εφημερίδα Nice-Matin είχε γράψει ότι το διάσημο ζεύγος διαπραγματευόταν την πώληση των φωτογραφιών έναντι 11 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Πιτ και η Τζολί έχουν συνολικά έξι παιδιά, εκ των οποίων τα τρία είναι υιοθετημένα.





Διαβάστε Περισσότερα...

Έξωθεν πιέσεις για το "ξέπλυμα"!...


Στην Αθήνα έρχεται το Σεπτέμβριο υψηλόβαθμο κλιμάκιο της Ομάδας Διεθνούς Χρηματοοικονομικής Δράσης για το ξέπλυμα "βρώμικου" χρήματος (FAFT).
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", στόχος της ομάδας είναι να διαπιστώσει εάν όντως η χώρα μας έχει λάβει το μήνυμα, ώστε να προχωρήσει στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την καταπολέμηση του "βρώμικου" χρήματος.Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα μεταδίδει ότι η Ελλάδα δέχεται πιέσεις από τη FAFT για να ενισχύσει τα μέτρα κατά του ξεπλύματος "μαύρου" χρήματος και της χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων.
Ακόμα υπενθυμίζει ότι ο πρόεδρος της FAFT, βρετανός σερ Τζέιμς Σασούν, είχε προειδοποιήσει με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη ότι η τότε Ανεξάρτητη Αρχή για την καταπολέμηση του "μαύρου" χρήματος εμφάνιζε "πολύ σημαντικές ελλείψεις" και είχε προσθέσει, κατά λέξη, πως "αν η FAFT πιστέψει πως η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι ανεπαρκής, το επόμενο βήμα που μπορεί να κάνει είναι να στείλει υψηλόβαθμο κλιμάκιο στην Αθήνα για συναντήσεις με υπουργούς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους για να ενισχύσει το μήνυμα αυτό".Σύμφωνα πάντα με τους "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομίας διαβεβαίωσε πως η νέα υπηρεσία- η οποία θα αντικαταστήσει την Ανεξάρτητη Αρχή-, θα είναι έτοιμη μέχρι τον Σεπτέμβριο, προσθέτοντας: "Η καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος είναι περίπλοκο έργο που απαιτεί καλή συνεργασία μεταξύ ομάδων εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο μας και στις δικαστικές αρχές. H Aνεξάρτητη Aρχή δεν είχε αυτές τις γνώσεις". Τέλος, η εφημερίδα "φιλοξενεί" και τις απόψεις του κ. Ζορμπά σύμφωνα με τις οποίες η ομάδα του αντιμετώπισε διαδικαστικά εμπόδια και πολιτικές αντιδράσεις κατά τη διερεύνηση του θέματος των δομημένων ομολόγων.




Διαβάστε Περισσότερα...

Η Βοσνία μετά τον Κάρατζιτς...



"Η σύλληψή μου θα σημάνει το τέλος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας" λέγεται πως είχε δηλώσει, μέσω του αδελφού του, ο Ράντοβαν Κάρατζιτς...


Κατά κάποιο περίεργο τρόπο στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει κι ο πρώην Ύπατος Εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία, Πάντι Ασντάουν, σε άρθρο του στην εφημερίδα "Ομπσέρβερ": "ποτέ άλλοτε, αφότου έγινε φυγόδικος, δεν είναι τόσο πιθανή η διχοτόμηση της Βοσνίας που ήταν το όνειρο του Κάρατζιτς", γράφει ο λόρδος Ασντάουν.

Γιατί όπως παρατηρεί και ο ανταποκριτής του BBC στα Βαλκάνια, Νικ Θορπ, η σύλληψη του Κάρτζιτς έριξε λάδι σε μια φωτιά που σιγοκαίει:

οι Σέρβοι εθνικιστές, βλέποντας την αυτονόμηση του Κοσσυφοπεδίου και του Μαυροβουνίου από τη Σερβία, αγωνίζονται για την ανεξαρτητοποίηση της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας από τη Βοσνία.

Πολιτικοί των μουσουλμάνων της Βοσνίας υποστηρίζουν πως η σύλληψη του Κάρατζιτς είναι μια μοναδική ευκαιρία για την κατάργηση του δημιουργήματός του, ενός σερβικού κρατιδίου στη Βοσνία, στο οποίο έχουν αγκιστρωθεί οι Σέρβοι σα να ήταν σχεδία σε μια θάλασσα τρικυμμισμένη!

Άλλοι, πάλι, στην Βοσνία πιστεύουν πως η δημοκρατία τους θα αντέξει:

"δεν καταστραφήκαμε", λένε, "το 1992, όταν μας επετέθησαν οι Σέρβοι, όπως δεν χαθήκαμε και το 1993, όταν και οι Κροάτες άρχισαν να μας χτυπούν μαζί με τους Σέρβους, και θα καταρρεύσουμε τώρα;"

Σίγουρα, όπως επισημαίνει κι ο ανταποκριτής του BBC στα Βαλκάνια, μία από τις μεγάλες επιτυχίες της διεθνούς κοινότητας είναι ότι δημιουργήθηκε μετά το τέλος του πολέμου ένα κλίμα επαρκούς ασφαλείας που έπεισε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες να γυρίσουν στα σπίτια τους. Μία πολυεθνική Βοσνία δημιουργήθηκε εκ νέου χάρις στο πείσμα ανθρώπων που είχαν δεθεί με τη γη και τις πατρογονικές τους εστίες, κι ήταν έτσι αποφασισμένοι να ξαναγυρίσουν πίσω, ακόμη κι αν αυτό σήμαινε πως έπρεπε να ζουν σαν μειόνοτητα ή να γειτονεύουν τα σπίτια τους με αυτούς που είχαν σκοτώσει συγγενείς τους.

Υπάρχουν, βέβαια, προβλήματα. Κι ένα απ' αυτά είναι η ανεργία και η φτώχεια. Μουσουλμάνοι πρόσφυγες ξαναγύρισαν στη Δύση γιατί, πολύ απλά, δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα στην πατρίδα τους. Ένα άλλο πρόβλημα είναι το συνταγματικό: όπως έχει υποδείξει το Συμβούλιο της Ευρώπης, το παρόν συνταγματικό σχήμα της χώρας, που είναι διηρημένη σε δύο δημοκρατίες, είναι δυσλειτουργικό και δεν θα επιτρέψει ποτέ την είσοδο της Βοσνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που λέγεται πως είναι το όνειρο σχεδόν κάθε Βόσνιου. Όπως συνέβαινε πριν από 17 χρόνια, την παραμονή του πολέμου, οι Μουσουλμάνοι και οι περισσότεροι Κροάτες επιμένουν στη δημιουργία ενός ενιαίου κράτους. Οι Σέρβοι όμως επιμένουν να έχουν το δικό τους χώρο και προειδοποιούν, όπως προειδοποιούσαν και πριν από 17 χρόνια, πόσο κακό είναι να ζει κανείς σε μια χώρα η πλειονότητα του πληθυσμού της οποίας είναι μουσουλμάνοι.

Να λοιπόν γιατί εκφράζονται φόβοι για το τι επιπτώσεις μπορεί να έχει τώρα στη Βοσνία η σύλληψη και η μεταφορά του Κάρατζιτς στη Χάγη.

Υπάρχουν όμως και οι περισσότερο αισιόδοξοι που πιστεύουν ότι η σύλληψη Κάρατζιτς δείχνει πως η Βοσνία και ολόκληρη η περιοχή έχουν τη δύναμη για να συνεχισθούν οι πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν τελικά στη συμφιλίωση.

Κι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, προσθέτουν, είναι πως η σύλληψη κατέστη δυνατή όταν ανέλαβε την εξουσία στο Βελιγράδι μία φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση. Οι πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες συνδέονται, λένε, η μία με την άλλη. Ό,τι συμβαίνει στη μία επηρεάζει σοβαρά τις άλλες.




Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Λουδοβίκος στο 1st Green Festival!

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, με αφορμή το 1ο Green Festival, θα μας ταξιδέψει με τη μουσική του στην Αυλή του Πύργου Μαντάνια, στις πηγές του Αχελώου, το βράδυ της 10ης Αυγούστου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεως για το περιβάλλον του μη κυβερνητικού φορέα «Ευρωπαϊκο Δικτύο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης – HUMANET».

Τον γνωστό τραγουδοποιό θα παρουσιάσει στο κοινό ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης, απαγγέλλοντας Κώστα Κρυστάλλη.

Το πάρτυ ωστόσο θα ξεκινήσει από νωρίς στην πλαζ Αλέκος στην Τζιούρτζια με ζωντανή μουσική από τα γνωστά μουσικά συγκροτήματα Banda Latiniko και Tina Lopez.

Με καλοκαιρινή διάθεση ας γιορτάσουμε το περιβάλλον.




Διαβάστε Περισσότερα...