Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Γράμμα σε εσάς, τους ανθρώπους μας...


Μέρες, εβδομάδες τώρα, μας παίδευε, στριφογυρνούσε στο μυαλό μας...
Έπρεπε να κάνουμε μια επιλογή, να πάρουμε μια απόφαση...

Ήδη, τιμώντας την σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης που έχουμε σφυρηλατήσει, σας έχουμε ενημερώσει, σας έχουμε εξηγήσει -επαρκώς πιστεύουμε- τους λόγους για τους οποίους εδώ και μήνες, δεν ήταν εφικτή η καθημερινή μας επικοινωνία, η καθημερινή μας παρουσία στη μπλογκόσφαιρα.

Έπρεπε, λοιπόν, το οφείλαμε σε εσάς, τους ανθρώπους μας, να πάρουμε μια απόφαση:...................


Να συνεχίσουμε, έτσι, και να γράφουμε κάτι, όταν και όποτε μπορούμε ή να "ανοίξουμε" την ομάδα σε νέους ανθρώπους - νέους συνεργάτες...

Επιλέξαμε, το δεύτερο.


Από σήμερα η ομάδα του TRIFYLIANEWS μεγαλώνει, αλλάζει, δυναμώνει!


Και συνεχίζουμε το ταξίδι στη μπλογκόσφαιρα...


Ανανεωμένοι, με μεγαλύτερο πάθος και ακόμη μεγαλύτερη αγάπη για τον τόπο μας!

Περισσότερο σεβασμό για τους συμπατριώτες μας!

Και την ακλόνητητη πεποίθησή μας ότι, η Τριφυλία και η Μεσσηνία αξίζουν καλύτερη μοίρα από αυτή που της επεφύλλασαν μέχρι σήμερα οι Ταγοί μας!


Συνεχίζουμε μαζί!


Για την Τριφυλία και τη Μεσσηνία της προκοπής, της προόδου, της ευημερίας!

Την Τριφυλία και τη Μεσσηνία της καινοτομίας, της πρωτοπορείας!

Της πράσινης ανάπτυξης, του τουρισμού, του πολιτισμού!

Την Τριφυλία και τη Μεσσηνία που εμπιστεύεται τους ανθρώπους της και δίνει ευκαιρίες στις νέες και τους νέους!

Την Τριφυλία και τη Μεσσηνία που δεν παραμένει παθητικός θεατής των εξελίξεων, αλλά πρωταγωνιστεί!


Την Τριφυλία και τη Μεσσηνία των ονείρων μας!




***Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ομάδα μας στο facebook για την καθημερινή της παρουσία στο συγκεκριμένο "μέσο" κοινωνικής δικτύωσης.




Η νέα και δυνατή ομάδα του TRIFYLIANEWS.



Διαβάστε Περισσότερα...

Χειροτερεύει η οικονομική δραστηριότητα στη Μεσσηνία


Περίληψη Αποτελεσμάτων της Έρευνας Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Συνθηκών στη Μεσσηνία - Α' Τρίμηνο 2010


Σύμφωνα με έρευνα του Επιμελητηρίου Μεσσηνία η οικονομική δραστηριότητα στη Μεσσηνία πάει από το κακό στο χειρότερο...
Συγκεκριμένα:..................


• Χειροτερεύει η οικονομική δραστηριότητα και οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες το πρώτο τρίμηνο του 2010. Η περαιτέρω σημαντική πτώση στις πωλήσεις και την παραγωγή ακολουθείται από την συνεχή αύξηση των τιμών και του κόστους παραγωγής. Αντικατοπτρίζοντας την ύφεση αυτή, η απασχόληση παράμεινε σε πτωτική τάση.

• Όσον αφορά τους παράγοντες που επηρεάζουν το τρέχων επιχειρηματικό κλίμα, η ζήτηση αγαθών και υπερεσιών παραμένει ο πιο αδύναμος κρίκος. Σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2009, η φορολογία και το κόστος παραγωγής επιβαρύνουν περισσότερο την απόδοση των επιχειρήσεων.

• Ενώ παρατηρείται ανοδική τάση στον τραπεζικό δανεισμό και στη χρηματοδότηση από ιδιωτικά κεφάλαια, το κόστος πίστωσης –κυρίως σε δάνεια χωρίς εξασφάλιση– συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

• H σημαντική χειροτέρευση στην πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό συμβαδίζει με την αύξηση στο κόστος πίστωσης και υποδεικνύει ότι το συνολικό μέγεθος δανεισμού που καταλήγει στην αγορά παραμένει χαμηλό. Γενικότερα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ήταν ακόμα πιο συντηρητικά το Α’ τρίμηνο του 2010.

• Στο ίδιο τρίμηνο παρατηρείται σημαντική επιδείνωση στην δυνατότητα επιχειρήσεων να καλύψουν δανειακές υποχρεώσεις, καθώς επίσης και συνεχής αύξηση στις ληξιπρόθεσμες εισφορές.

• Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, η αβεβαιότητα για το μέλλον της επιχείρησης φαίνεται να παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην ζήτηση δανεισμού το Α’ τρίμηνο του 2010. Παράλληλα οι όροι δανεισμού παραμένουν ο βασικότερος αποτρεπτικός παράγοντας.

• Τέλος, στο πρώτο τρίμηνο του 2010 αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των επιχειρήσεων που δηλώνουν απόρριψη δανείου λόγω πρόσφατων αποτελεσμάτων, Τειρεσία και αξία εξασφαλίσεων.



Διαβάστε Περισσότερα...

Στα 2,15 εκατ. ευρώ η κοινοτική συγχρηματοδότηση στην Ελλάδα για τα δεδομένα της αλιείας


Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθορίσθηκε στα 2.153 682,50 ευρώ η χρηματοδοτική συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα εθνικό πρόγραμμα της χώρας μας το 2010 για τη συλλογή, διαχείριση και χρήση δεδομένων στον τομέα της αλιείας. Η χρηματοδότηση αφορά...................

το 50% του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών που ανέρχεται σε ύψος ποσού 4.307.365 ευρώ. Επίσης, με άλλη απόφαση τροποποιήθηκε ο κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1077/2008 που αφορά τις λεπτομέρειες εφαρμογής σχετικά με την ηλεκτρονική καταχώριση και αναφορά αλιευτικών δραστηριοτήτων, καθώς και για τα μέσα τηλεπαρακολούθησης.

Η τροποποίηση του κανονισμού κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να να εξασφαλιστεί η αμοιβαία συμβατή ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των κρατών μελών...


paseges.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτοβολταϊκά - Τεράστιο ενδιαφέρον από αγρότες


Τεράστιο χαρακτηρίζει το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από τους αγρότες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης, με αφορμή και την προχθεσινή εκδήλωση στη Μεσσήνη, για σχετική ενημέρωση από στελέχη της ΠΑΣΕΓΕΣ και..............

της συνεργαζόμενης εταιρείας LDK.
«Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, αλλά, δυστυχώς, ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε ούτε μία αίτηση, γιατί περιμένουμε εγκύκλιο που θα δίνει εξηγήσεις σχετικά με το πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος» λέει ο κ. Κοζομπόλης.
Όσον αφορά στις περιοχές που μπορεί να είναι κορεσμένες, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών σημειώνει: «Δε γίνεται να πάρεις άδεια και να υπογράψεις σύμβαση, όταν μια περιοχή είναι κορεσμένη, αφού δε θα μπορεί να υπάρξει απορρόφηση από το δίκτυο της ΔΕΗ. Από εκεί ξεκινάμε».
Στο ερώτημα, εάν υπάρχει κίνδυνος ο αγροτικός κόσμος να εγκαταλείψει τις καλλιέργειές του και να στραφεί στα φωτοβολταϊκά, παρασυρμένος από το εύκολο κέρδος, ο κ. Κοζομπόλης απαντά: «Δε νομίζω ότι ένας παραγωγός που έχει 50 ή 100 στρέμματα, εάν αφιερώσει 2 στρέμματα για φωτοβολταϊκά, αφήνει την καλλιέργειά του. Ο νόμος προβλέπει μέχρι 100 κιλοβάτ μονάδα, που σημαίνει ότι απαιτούνται 1,5 με 2 στρέμματα, πράγμα που δε στερεί κάτι από τον πρωτογενή τομέα, ούτε πάμε να οδηγήσουμε κανέναν στο να πάψει να είναι αγρότης. Απλά, μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, θέλουμε να ενισχύσουμε το αγροτικό εισόδημα, το οποίο πλήττεται τα τελευταία χρόνια βάναυσα εις βάρος του παραγωγού».
Σχετικά με εκείνους που είναι διατεθειμένοι να πάρουν ακόμη και δάνειο από τράπεζα, για να κάνουν επένδυση με φωτοβολταϊκά: «Πρώτα θα πάρουν την άδεια και θα υπογράψουν σύμβαση με τη ΔΕΗ και μετά θα πάνε στην τράπεζα για χρηματοδότηση, ώστε να προχωρήσει η επένδυση. Αν δεν τους εγκριθεί η αίτηση και δεν υπάρξει σύμβαση με τη ΔΕΗ, δε θα πάνε να κατασκευάσουν τίποτα. Πρόκειται για εξασφαλισμένο εισόδημα για 20 χρόνια. Εμείς προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τον κόσμο, ώστε να μην κάνει αυθαίρετα κάποιος μία κατασκευή, χωρίς να έχει πρώτα σύμβαση με τη ΔΕΗ ότι για 20 χρόνια θα εισπράττει ένα ποσό».

Της Μαρίας Νίκα - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"



Διαβάστε Περισσότερα...

Νέο Δ.Σ. στον Αθλητικό Όμιλο Κυπαρισσίας


Νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε Σώμα στον Αθλητικό Όμιλο Κυπαρισσίας, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου που έρχεται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα! Το νέο Δ.Σ. έχει ώς εξής:................




Πρόεδρος ο Δημήτρης Τσάγκος, Αντιπρόεδροι Τσιάκος Ιωάννης, Διαμαντόπουλος Στέλιος, Νικολακόπουλος Αντώνης, Γενικός Γραμματέας Στρατικόπουλος Δημήτρης, Ειδικός Γραμματέας Αλεξόπουλος Γεώργιος, Ταμίας Αποστολόπουλος Γιώργος, Γενικός Αρχηγός Ελληνας Μάρκος, Εφορος Υλικού Πανταζόπουλος Γεώργιος και μέλη Βαρβαρήγγος Γιώργος, Γκόγκας Κωνσταντίνος, Γιαννίκος Αθανάσιος, Γιαννόπουλος Γεώργιος, Παπάγιωργας Λάμπρος, Φωτεινός Γιώργος.


Διαβάστε Περισσότερα...

Γιορτή Μαγειρικής με βάση τη Σταφίδα και το Ελαιόλαδο στη Βάλτα


Την Κυριακή 25 Ιουλίου στις 8:30μμ, στη Βάλτα Τριφυλίας, θα πραγματοποιηθεί γιορτή μαγειρικής, όπου οι γυναίκες του χωριού - και όσοι άνδρες επιθυμούν - θα παρουσιάσουν διάφορα φαγητά και γλυκά που θα έχουν μαγειρέψει, με βάση τη σταφίδα και το ελαιόλαδο. Η παρουσίαση θα.................

γίνει σε έναν μπουφέ στην πλατ...εία του χωριού, όπου ο κόσμος θα μπορεί να τα γευτεί. Προσκεκλημένος στην γιορτή θα είναι ένας επαγγελματίας μάγειρας ο οποίος θα δοκιμάσει και θα βραβεύσει τα καλύτερα φαγητά και γλυκά.
Στη συνέχεια στις 10:30μμ θα ακολουθήσει το χορευτικό του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιανων με παραδοσιακούς χορούς.


Διαβάστε Περισσότερα...

Νέο Δ.Σ. στον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών.


Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγη στον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών.
Το νέο Δ.Σ. έχεις ως εξής:..................

Πρόεδρος Αλεξανδρόπουλος Γεώργιος, Αντιπρόεδρος Γιαννόπουλος Ευάγγελος, Γραμματέας Γριβοκωστόπουλος Ιωάννης, Ταμίας Στριμπάκος Νικόλαος και Μέλη Καναβός Αριστοτέλης, Σπυρόπουλος Βασίλης, Μεϊντάνης Δημήτρης, Τάμπασης Δημήτρης και Παπαγεωργίου Νικόλαος.



Διαβάστε Περισσότερα...

Γαργαλιάνοι - Λουκέτο το σούπερ μάρκετ της ΕΑΣ


Να κλείσει το σούπερ μάρκετ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στους Γαργαλιάνους αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Μεσσηνίας. Για την απόφαση αυτή ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Κοζομπόλης, σημείωσε στο «Θ»:................

«Το κατάστημα δεν είναι βιώσιμο και τα τελευταία χρόνια μας φέρνει ζημιές και πολλά ελλείμματα, κυρίως από την αδιαφορία των εργαζομένων. Είναι κρίμα, γιατί τις 200.000 ευρώ που μας έβαλε μέσα πέρυσι, θα μπορούσαμε να τις έχουμε δώσει στους ελαιοπαραγωγούς, με μία εκκαθάριση 10 λεπτά στο κιλό το λάδι. Δε μπορεί μία δραστηριότητα, που είναι και εκτός των κυρίων καθηκόντων της Ένωσης, όπως ένα σούπερ μάρκετ, να λειτουργεί εις βάρος της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων».
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ είπε ότι οι 13 εργαζόμενοι του σούπερ μάρκετ (3 μόνιμοι και 10 με 4ωρη απασχόληση) θα αποζημιωθούν όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ πρόσθεσε: «Προσπαθούσαμε από το 2005 να τους κάνουμε να δείξουν ενδιαφέρον, λέγοντάς τους ότι αν έκλεινε το κατάστημα θα έχαναν τη δουλειά τους. Εκείνοι όμως θεωρούσαν ότι και να κλείσει η δραστηριότητα αυτή, η Ένωση θα υπάρχει. Δε μπορεί να επιβαρύνονται οι ελαιοπαραγωγοί και οι σταφιδοπαραγωγοί για την κάλυψη μιας τέτοιας δραστηριότητας όταν αυτή από μόνη της δεν είναι βιώσιμη».


Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Τριφυλία - Το κυκλοφοριακό προσβάλλει & πληγώνει


Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει, ιδίως τους θερινούς μήνες, το κυκλοφοριακό πρόβλημα στους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία. Οι δρόμοι «πήζουν» από οχήματα και οι οδηγοί φτάνουν στα όρια της αντοχής και της ανοχής τους…
Το πρόβλημα, που αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς, όχι για καλό όμως, «ενώνει» αλλά ταυτόχρονα προσβάλλει και πληγώνει τις τρεις αυτές μεγάλες πόλεις της Τριφυλίας και τους κατοίκους τους. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των οχημάτων, όπως είναι γεγονός ότι, αν υπήρχαν χώροι στάθμευσης και, βεβαίως, περιφερειακοί δρόμοι ώστε να μην περνούν όλα τα οχήματα από τις πλατείες και των τριών πόλεων, είτε δε θα υπήρχε καθόλου πρόβλημα είτε αυτό θα ήταν πολύ μικρό και ήσσονος σημασίας.


Ωστόσο, το πρόβλημα.................

είναι υπαρκτό εδώ και χρόνια και χρήζει άμεσης και σοβαρής αντιμετώπισης, καθώς τα όποια ημίμετρα λαμβάνονται, όχι μόνο δε συμβάλλουν στην κατεύθυνση της επίλυσής του, αλλά σε πολλές περιπτώσεις έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, χειροτερεύοντας την ήδη «κακή» κατάσταση (και θλιβερή) που επικρατεί στους δρόμους…
Εμείς επισκεφτήκαμε και τις τρεις πόλεις και μιλήσαμε με κατοίκους, που βιώνουν σε καθημερινή βάση το πρόβλημα και τις συνέπειές του. Οι πολίτες με τους οποίους συνομιλήσαμε είναι απογοητευμένοι, πικραμένοι αλλά και οργισμένοι, αφού τόσα χρόνια, όπως μας είπαν, δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό για την επίλυση του κυκλοφοριακού τόσο στους Γαργαλιάνους όσο και σε Φιλιατρά και Κυπαρισσία.

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ

Κώστας Δημάκης: «Υπάρχει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα, αδράνεια μεγάλη και από Αστυνομία και από τη Δημαρχία. Κάτι πρέπει να γίνει. Είχαν γίνει κάποιες ρυθμίσεις πριν ένα χρόνο περίπου, αλλά δεν είναι επαρκείς…».

Ποδαράς Κώστας: «Πρέπει κάτι να γίνει με την παράνομη στάθμευση, αράζει ο καθένας όπου θέλει, υπάρχει σηματοδότηση απαγόρευσης στάθμευσης αλλά δεν εφαρμόζεται. Υπάρχει μεγάλο μποτιλιάρισμα πέριξ της πλατείας…».

Καλκαβούρας Παναγιώτης: «Υπάρχει πρόβλημα. Το καλύτερο θα ήταν ένας περιφερειακός δρόμος, γιατί τα μεγάλα οχήματα, όπως τα φορτηγά και τα λεωφορεία, περνάνε μέσα από την πόλη και δημιουργείται πρόβλημα μεγάλο. Χρειάζεται επειγόντως ένας περιφερειακός για να ανακουφιστεί η πόλη…».

Κανελλόπουλος Παναγιώτης: «Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε, δεν μπορούμε να παρκάρουμε. Δώσανε τόσα λεφτά για πινακίδες και μετά τις βγάλανε…».

Μαρίνης Παναγιώτης: «Το κυκλοφοριακό είναι το σοβαρότερο πρόβλημα. Δεκαετίες τώρα. Δεν μπορείς να περάσεις… Έπρεπε χρόνια τώρα να έχει γίνει ένας περιφερειακός…».

Βρετός Σάκης: «Περιφερειακός και φανάρια. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό…».

Αντιδήμαρχος Μιχάλης Αποστολόπουλος: «Πράγματι, η πόλη των Γαργαλιάνων ζει με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Είναι ένα πρόβλημα που, κυρίως, προκαλείται από το ανάγλυφο της περιοχής, που δε δίνει πολλές διεξόδους, έτσι ώστε να υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις για τη διέλευση των βαρέων οχημάτων, τα οποία μοιραία οδηγούνται στην κεντρική πλατεία και από δρόμους στενούς… Ο Δήμος, έχοντας αναγνωρίσει το πρόβλημα αυτό, έχει προχωρήσει σε μελέτη περιφερειακού δακτυλίου. Πρόκειται για ένα έργο που, αν έχει την τύχη της χρηματοδότησης, θα δώσει τη λύτρωση στην πόλη, οδηγώντας την κυκλοφορία στο νότιο τμήμα της, συναντώντας το δρόμο της Λεύκης. Η μελέτη αυτή βρίσκεται στο στάδιο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ελπίζουμε ότι με την ολοκλήρωσή της θα υπάρχει ένα χρήσιμο εργαλείο για να παραδώσουμε στην επόμενη Δημοτική Αρχή, η οποία θα πρέπει να μπορέσει να βρει τους πόρους για να τη χρηματοδοτήσει. Παράλληλα, έγινε μια διαδικασία για να φτιαχτεί ένα μικρός περιφερειακός δρόμος, στη νότια πλευρά της πόλης. Ένα έργο που δεν κοστίζει ιδιαίτερα, είναι της τάξης των 40 – 50 χιλιάδων ευρώ. Ελπίζαμε ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα οικονομικά, όσον αφορά στις χρηματοδοτήσεις. Δυστυχώς, όλη η Ελλάδα, όλη η αυτοδιοίκηση και εμείς μαζί βιώνουμε την κρίση με τον περιορισμό των κονδυλίων που έρχονται στο Δήμο και μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει οι πόροι… Στο πρόβλημα το κυκλοφοριακό, δυστυχώς, συμβάλλουν και οι συμπολίτες μας. Όχι μόνο δεν υπακούν στις ρυθμίσεις, αλλά ακόμα και εκεί που ο Δήμος προσπαθεί να σημάνει με κολωνάκια κ.α., δεν τα τηρούν… Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε την έλλειψη δυνατότητας από την Αστυνομία να συνδράμει το έργο μας, αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα για την πόλη είναι πολύ μεγάλο. Με ευκαιρία αυτό σας το ρεπορτάζ, θα ήθελα να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που επιβαρύνεται με κυκλοφοριακό φορτίο η πόλη, να τους εκλιπαρήσω, να τηρήσουν τις πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης, να μην παρκάρουν σε 4-5 σημεία που είναι σημεία αιχμής και να διευκολύνουμε έτσι και τους επισκέπτες μας και εμάς που ζούμε και κινούμαστε στην πόλη».

ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Γιώργος Κωτσάκης: «Το κυκλοφοριακό θα ήταν καλύτερο στα Φιλιατρά, αν δεν έμπαιναν μέσα στην πόλη φορτηγά και λεωφορεία. Θα ήταν καλύτερα να είχαμε ένα παρακαμπτήριο δρόμο. Τώρα κλείνουν δρόμους, μπλοκάρουν και υπάρχει πρόβλημα… Έτσι θα ήταν άνετη η συγκοινωνία. Με το παρκάρισμα δεν έχουμε πρόβλημα, το πρόβλημα είναι με τα φορτηγά και τα λεωφορεία, και ιδίως το χειμώνα τα φορτηγά με την πυρήνα που περνάνε μέσα από την πλατεία…».

Ο Νίκος μάς είπε ότι «έπρεπε να έχει γίνει παράκαμψη της πόλης, αλλά ακόμα τίποτα. Όλα τα οχήματα περνάνε από την πλατεία. Είναι και στενοί οι δρόμοι και δημιουργείται έντονο πρόβλημα…».

Γιώργος Πούλος: «Όχι ιδιαίτερο πρόβλημα… Κυρίως πρόβλημα υπάρχει γύρω στην πλατεία, αλλά όχι έντονο… Τους θερινούς μήνες περισσότερο».

Δημήτρης Πούλος: «Σε κάθε πόλη υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα. Σε εμάς, σε σχέση με άλλες πόλεις που είναι πιο αναπτυγμένες, λιγότερο. Μακάρι να υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα, αρκεί να υπάρχει κίνηση στα μαγαζιά. Παραγωγή και πλούτος…».

Η Χριστίνα μάς είπε ότι «το πρόβλημα εντοπίζεται στους στενούς δρόμους και επειδή μπαίνουν μέσα στην πόλη μεγάλα οχήματα. Αν υπήρχε περιφερειακός, δε θα υπήρχε πρόβλημα…».

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Γιώργος Βασιλόπουλος: «Στους δρόμους γίνεται μπάχαλο. Είναι τεράστιο πρόβλημα το κυκλοφοριακό. Και δεν είναι τώρα, συνέχεια, κάθε μέρα όλο το χρόνο, χρόνια τώρα. Πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν υπάρχουν και χώροι στάθμευσης. Όλο λένε για μελέτες και για πάρκινγκ, αλλά μένουν στα λόγια. Από έργα, μηδέν!».

Ηλίας Παναγιωτόπουλος: «Μεγάλο πρόβλημα το κυκλοφοριακό. Όλα τα οχήματα περνάνε μέσα από την πλατεία. Αν δε γίνει κάποιος δρόμος για να μην μπαίνουν όλα μέσα στην πλατεία, δε λύνεται το πρόβλημα. Δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης, διπλοπαρκάρουν κιόλας και γίνεται χαμός…».

Γιώργος Μανωλόπουλος: «Το πρόβλημα είναι μεγάλο και ιδίως το καλοκαίρι γίνεται οξύ. Όχι με αυτοκίνητο δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις, αλλά ούτε και με μηχανάκι. Και όχι μόνο στους κεντρικούς δρόμους, σε όλους. Κάτι πρέπει, επιτέλους, να γίνει. Αν υπήρχε πάρκινγκ στον ΟΣΕ, θα υπήρχε μεγάλη βελτίωση της κατάστασης, αλλά δυστυχώς…».

Γιώτα Πανταζοπούλου: «Το κυκλοφοριακό στην Κυπαρισσία είναι μεγάλο πρόβλημα και έντονο. Ιδιαίτερα τώρα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Και με τα έργα παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Στο κέντρο της πόλης υπάρχει πρόβλημα και με τα διπλοπαρκαρίσματα. Δεν υπάρχει και πάρκινγκ. Κάτι πρέπει να γίνει, δεν πάει άλλο…».

Ο κ. Νίκος μάς είπε πως «υπάρχει πρόβλημα, μεγάλο, αλλά φταίμε και ’μεις. Όλοι θέλουμε να παρκάρουμε μπροστά στα μαγαζιά μας. Ακόμη και για λίγα μέτρα παίρνουμε το αυτοκίνητο. Φταίει και ο Δήμος, βέβαια, που δεν έχει δημιουργήσει πάρκινγκ και δεν έχουν γίνει εκείνες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα μείωναν κάπως το πρόβλημα, γιατί για να λυθεί πρέπει να μην μπαίνουν μέσα τα φορτηγά…».


Η.Γ. - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"


Διαβάστε Περισσότερα...