Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Απόψε, λέω να μην κοιμηθούμε!...


Διαβάστε Περισσότερα...

FRIDAY NIGHT OUT!!!














Παρασκευή βράδυ!!!
Και τί Παρασκευή...
Τελευταία του Αυγούστου - Τελευταία του Καλοκαιριού!!!
Γι΄ αυτό, βγείτε έξω...
Διασκεδάστε!!!
Ξεφαντώστε!!!
Ξεσαλώστε!!!
Με λίγα λόγια και για να μην χρονοτριβούμε και περνά η ώρα,
περάστε καλά για πάρτη σας και για τους δικούς σας ανθρώπους!!!
Εμείς, αυτό θα κάνουμε...
Τα λέμε... αργάμιση!!!...
Υ.Γ. 1) Κρατείστε, βέβαια, και δυνάμεις για αύριο, Σαββατόβραδο!!!
Υ.Γ. 2) Εννοείτε πως, η έξοδος θα είναι μέχρι τελικής πτώσεως
ή ολικής ανυψώσεως!!!
Και άντε αύριο να δουλέψουμε... Χλωμό το κόβω!!!
Φιλιά!!!...


Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΕΪΝ - ΓΥΝΑΙΚΑ, ΤΗ ΣΑΡΑ ΠΑΛΙΝ, ΕΠΕΛΕΞΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ!...




O υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την αμερικανική προεδρία, Τζον Μακέιν επέλεξε για αντιπρόεδρό του, την κυβερνήτη της Αλάσκας, Σάρα Πάλιν, όπωςε έγινε γνωστό από αξιωματούχο της προεκλογικής του εκστρατείας.


Η ανήκουσα στη συντηρητική πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Σάρα Πάλιν, 44 ετών, η οποία επελέγη για τη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο ψηφοδέλτιο των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, είναι η κυβερνήτης της Αλάσκα μετά τον Δεκέμβριο 2006, πρώτη γυναίκα που φθάνει στο ύπατο αξίωμα της πετρελαιοπαραγωγού αυτής αμερικανικής πολιτείας.


Τις κυβερνητικές εκλογές στην Αλάσκα τις κέρδισε από τον επίσης Ρεπουμπλικάνο Φρανκ Μουρκόφσκι, που επιχείρησε να της προσφέρει δημόσιο αξίωμα για να μην μετάσχει στις εκλογές, αλλά αυτή αρνήθηκε και τελικά κέρδισε.


Προηγουμένως, η Πάλιν διετέλεσε για χρόνια δήμαρχος της πόλης της πολιτείας Ουασίλα.
Γεννημένη την 11η Φεβρουαρίου 1964, η Πάλιν είναι παντρεμένη, μητέρα πέντε παιδιών και πολέμια των αμβλώσεων. Επίσης είναι υπέρμαχος της οπλοφορίας των πολιτών και επίσημο μέλος του «Εθνικού Σωματείου Τυφεκιοφόρων».



Η Πάλιν διαθέτει πανεπιστημιακό δίπλωμα στην επικοινωνία και στη δημοσιογραφία.


Εχει ταχθεί - παρά τις αντιρρήσεις των Οικολόγων - υπέρ της κατασκευής πετρελαιαγωγού που να διασχίζει μεγάλα τμήματα της Αλάσκα.







Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΗΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ!...




Ανοιχτή συζήτηση για τις “συνέπειες στην αγροτική παραγωγή και την τοπική οικονομία από την αλλαγή του κλίματος και την ξηρασία. Προτάσεις και πρωτοβουλίες για την εξεύρεση λύσεων” θα πραγματοποιηθεί στη Χώρα Τριφυλίας την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στο κινηματοθέατρο “Rex”.


Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση ανέλαβαν η Ομάδα Παραγωγών “Νηλέας” και ο Αγροτικός Σύλλογο Χώρας.

Οπως, μάλιστα, τονίζουν οι διοργανωτές, “η αγροτική μας παραγωγή στηρίζει την τοπική μας οικονομία. Είναι συμφέρον όλων μας να πρωτοστατήσουμε ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις που θα επιλύσουν το πρόβλημα”.




Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟΡΡΙΖΙ ΑΠΟΨΕ!



Παραδοσιακό, Λαϊκό Πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί απόψε
στο Γλυκορρίζι Αετού,
στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου.





Το γλέντι θα είναι τρικούβερτο και μέχρι πρωίας!!!







Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το συμβούλιο του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» αποφάσισε με εισήγηση του προέδρου κ. Αναστασίου Καλαμπόκη την αναβολή κατασκευής του Mουσείου (200 τ.μ.) στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας (τόπο γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη) και του Eντευκτηρίου (100 τ.μ.)
Eχει δοθεί ήδη εντολή στον μηχανικό και τους αρχιτέκτονες που είχαν αναλάβει την προμελέτη για το Μουσείο και το Εντευκτήριο να σταματήσουν τις εργασίες τους.
Ακόμα περιμένουμε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας να μας απαντήσει πότε θα κατασκευάσει τις τουαλέτες που έχει υποσχεθεί εδώ και δύο χρόνια επί της πλατείας όπου
έχει στηθεί ο έφιππος ανδριάντας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και να μας γνωρίσει τον λόγο ακύρωσης του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει για το ποσό των 88.000 ευρώ περίπου.
Επίσης αναμένουμε να τελειώσει η διένεξη μεταξύ των κ.κ. δημάρχων Δωρίου και Μελιγαλά για την διεκδίκηση σε ποιον από τους δύο δήμους ανήκει η πλατεία στο Ραμοβούνι γύρω από τον έφιππο ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, έργο που έγινε από το Σύλλογο Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ», αξίας 190.000 ευρώ, τα δε αποκαλυπτήρια έγιναν από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολο Παπούλια στις 20 Νοεμβρίου 2007.


Θεσσαλονίκη 28-8-2008

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΗΛ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ
Εκ Μάλθης Τριφυλίας



***Εννοείται ότι σε επόμενη ανάρτησή μας θα σχολιάσουμε την ως άνω ανακοίνωση του Συλλόγου!...


Διαβάστε Περισσότερα...

Σε Ηλεία και Αρκαδία ο Καρατζαφέρης



Στα πυρόπληκτα της Ηλείας και της Αρκαδίας περιοδεύει από το πρωί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μετά τη συνάντησή του με το νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα δήλωσε ότι θίγει όλο τον πολιτικό κόσμο το γεγονός ότι ένα χρόνο μετά οι πυρόπληκτοι εξακολουθούν να μένουν σε κοντέινερ και δεν έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Παράλληλα εξέφρασε την απορία γιατί δε συστάθηκε Υπουργείο Πυρόπληκτων ώστε να υπάρχει ένας συντονιστής και να μην τρέχουν οι πυρόπληκτοι απ τον Άννα στον Καϊάφα.

Ο κ. Καρατζαφέρης παρέδωσε στο νομάρχη επιταγή με το συμβολικό ποσό των 20.000 ευρώ.





Διαβάστε Περισσότερα...

Αλαβάνος: "Απαράδεκτο μέτρο & χαράτσι"!



Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΕΣΕΒΕ είχε σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αλαβάνος.
Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντησή του αυτή, χαρακτήρισε χαράτσι και απαράδεκτο μέτρο αυτό της φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών. Επικρίσεις εναντίον του Υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλέξης Τσίπρας από την Ικαρία, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο του νησιού. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι οι εξαγγελίες του κ. Αλογοσκούφη είναι "μια νέα φορολογική επιδρομή επί δικαίων και αδίκων. Όμως, το χειρότερο είναι ότι πρόκειται για νέες θυσίες, χωρίς αντίκρισμα, χωρίς ελπίδα. Είναι εξαγγελίες για μια φορολογική επιδρομή, που έρχεται να καλύψει ανάγκες που δημιουργήθηκαν εξ αιτίας των αλόγιστων φοροαπαλλαγών των προηγούμενων ετών και της αλόγιστης εξοπλιστικής κούρσας, που διεξάγει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας".


"Ο ΣΥΝ καλεί τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τους νέους ανθρώπους σε μια διαρκή πάλη", τόνισε ο κ. Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας ότι "κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει, προκειμένου να ανατραπεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία έρχεται να ρίξει, για άλλη μια φορά, τα βάρη στους εργαζόμενους, στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους χαμηλόμισθους". Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είχε συνάντηση με τους δημάρχους της Ικαρίας και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν το νησί.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του και το απόγευμα της Πέμπτης και αναχώρησε για την Αθήνα.



Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Ε.Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ...


Αρ. πρωτ. Ερωτήσεων :3863

Ημ. Κατάθεσης: 29-08-2008


ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: Δυσοίωνες προοπτικές για το ΤΕΙ Καλαμάτας.


Τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων δυστυχώς επιβεβαίωσαν, ακόμα μια φορά, τις ανησυχίες και τις ενστάσεις που επανειλημμένα είχα θέσει υπ όψιν του αρμόδιου Υπουργού και της προκατόχου του με Ερωτήσεις μου στη Βουλή, για τις δυσοίωνες προοπτικές του Ιδρύματος, ιδιαίτερα δε των Σχολών του που λειτουργούν στην Καλαμάτα.
Φέτος στις σχολές του ΤΕΙ που λειτουργούν στην Καλαμάτα εισήχθησαν μόλις 377 νέοι σπουδαστές, (έναντι 622 πέρυσι και 390 το 2006, έτος πρώτης εφαρμογής της «βάσης του 10»), με αποτέλεσμα οι κενές θέσεις στο πρώτο έτος των εν λόγω σχολών να ανέρχονται πλέον σε 1.533 για το ακαδημαϊκό έτος 2008, με το άθροισμά τους να ξεπερνά τις 4.000 την τελευταία τριετία.
Η προοπτική της συγχώνευσης Σχολών, ακόμα και του λουκέτου είναι ήδη ορατή για 60 ΤΕΙ της Περιφέρειας. Η σημαντικότατη μείωση εισακτέων (40% σε σχέση με το 2007) και η συσσώρευση και νέων κενών θέσεων, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, λόγω της εφαρμογής της βάσης του 10 και της γενικότερης ανόδου των βάσεων, σηματοδοτούν μια σταθερά φθίνουσα πορεία και για το ΤΕΙ Καλαμάτας.
Δυστυχώς, παρά τις ρητές δεσμεύσεις της τότε Υπουργού Παιδείας δεν έγιναν φέτος δεκτές οι προτάσεις του ΤΕΙ Καλαμάτας για μετονομασία και ίδρυση νέων Σχολών (Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας), ώστε να ενταχθούν εγκαίρως στο Μηχανογραφικό Δελτίο και να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο του 2008. Η ικανοποίηση αυτού του εύλογου αιτήματος, που θα βελτίωνε κάπως την κατάσταση, καθιστώντας πιο ελκυστικές τις Σχολές του ΤΕΙ, παραπέμφθηκε στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2009-2010.


Επειδή η παραπάνω προβληματική εικόνα αναμένεται να επιδεινωθεί σοβαρά τα επόμενα χρόνια και για το ΤΕΙ Καλαμάτας και για σημαντικό αριθμό ΤΕΙ της Περιφέρειας, εξαιτίας και της αναγνώρισης από την Κυβέρνηση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, που προσδοκούν να αντλήσουν «πελατεία» κυρίως από τα περιφερειακά ΤΕΙ,


Επειδή σημαντικό κομμάτι της οικονομίας και της ζωής της Καλαμάτας στηρίζεται στο ΤΕΙ,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την ενίσχυση των περιφερειακών ΤΕΙ και ειδικότερα του ΤΕΙ Καλαμάτας, καθώς και για την αποτροπή της αναπόφευκτης αιμορραγίας τους προς τα ιδιωτικά ΚΕΣ;
- Προτίθεται να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΤΕΙ Καλαμάτας για μετονομασία και ίδρυση νέων Σχολών; Αν ναι, πότε τελικά θα γίνει αυτό;



Αθήνα, 29 Αυγούστου 2008
Ο βουλευτής
Δημήτρης Κουσελάς



Διαβάστε Περισσότερα...

Αναβάλλεται η κατάθεση του Κάρατζιτς στο ΔΠΔ...



Ο δικηγόρος του πρώην πολιτικού αρχηγού των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς είπε ότι ο πελάτης του δεν θα δηλώσει εάν αποδέχεται ή όχι την ενοχή του σήμερα ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ΔΠΔ) ως τις κατηγορίες που τού έχουν απαγγελθεί.
«Συμφωνήσαμε ότι ο Κάρατζιτς δεν θα καταθέσει σήμερα στο δικαστήριο για να αποδεχθεί ή όχι την ενοχή του καθώς το οριστικό κατηγορητήριο δεν έχει συνταχθεί», δήλωσε ο Γκόραν Πετρονίεβιτς, ένας από τους δικηγόρους του.

«Δεν μπορώ να σας πω πότε θα καταθέσει, δεν έχουμε ακόμη συμφωνήσει γι αυτό».
Ο Πετρονίεβιτς είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις χθες το βράδυ στη δημόσια σερβική τηλεόραση (RTS).

Ο δικαστής Ιέιν Μπόνομι θα ζητούσε σήμερα από τον Κάρατζιτς να ομολογήσει την ενοχή του ή όχι στις 11 κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονίας στον πόλεμο της Βοσνίας (1992-1995)...



Διαβάστε Περισσότερα...

Κύπρος: Μόνο ένα κράτος υπάρχει στο νησί!



Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε τουρκικές αιτιάσεις.


Στην Κύπρο υπάρχει μόνο ένα κράτος, το διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ένας μόνο λαός, που αποτελείται από δύο κοινότητες, την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή, διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Σχολίαζε σε γραπτή δήλωση, τις τουρκικές θέσεις περί σύστασης νέου συνεταιρικού κράτους στην Κύπρο και περί δύο ιδρυτικών κρατών, όπως διατυπώθηκαν στην Άγκυρα σε κοινή διάσκεψη Τύπου του Τούρκου Προέδρου Αμπντουλλάχ Γκιούλ και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Οι θέσεις αυτές, υπογραμμίζει στη γραπτή του δήλωση ο κύριος Στεφάνου, δεν βοηθούν στη διατήρηση του κατάλληλου κλίματος ενόψει της έναρξης των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων στις 3 Σεπτεμβρίου.
Επιπρόσθετα, συνεχίζει, αυτές οι θέσεις θέτουν υπό αμφισβήτηση τα όσα έχουν συμφωνήσει οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων για τη βάση διαπραγμάτευσης και κονταροκτυπιούνται με ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που καθορίζουν τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με μία και μόνη κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα, στο πλαίσιο της οποίας θα υπάρχει πολιτική ισότητα μεταξύ των δύο κυπριακών κοινοτήτων, ως την επιδιωκόμενη λύση στο Κυπριακό.
Υπογραμμίζει ακόμη ότι ενόψει της έναρξης των απευθείας διαπραγματεύσεων, πρέπει να αποφεύγονται δηλώσεις που να δυναμιτίζουν το κλίμα και να σπέρνουν την αμφιβολία για τις προθέσεις της κάθε κοινότητας.
Ο κ. Στεφάνου διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με καλή θέληση, αποφασιστικότητα και ευελιξία, αλλά και με συνέπεια στις αρχές λύσης του Κυπριακού, όπως καθορίζονται στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, στις αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου και στα όσα έχουν συμφωνήσει οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων στις μεταξύ τους συναντήσεις.
Ο στόχος, καταλήγει ο κ. Στεφάνου, είναι να εξευρεθεί λύση που να είναι προς το καλώς νοούμενο συμφέρον ολόκληρου του κυπριακού λαού το συντομότερο δυνατό.


http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Διαβάστε Περισσότερα...

Κύπελλο UEFA: Με τη Νόρτζελαντ ο Ολυμπιακός



Την Νόρτζελαντ της Δανίας θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης του κυπέλλου UEFA όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε σήμερα στο Μονακό.
Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου στη Δανία και η ρεβάνς στις 2 Οκτωβρίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη.


Διαβάστε Περισσότερα...

Κόντρα στη Βουλή με αφορμή τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τις πυρόπληκτες περιοχές!




Έντονη αντιπαράθεση επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών, σημειώθηκε στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, με τέσσερις υφυπουργούς και έναν υπουργό της κυβέρνησης να απαντούν στις βολές της αντιπολίτευσης, για την πρόληψη και τον χειρισμό των επιπτώσεων της καταστροφής του περασμένου καλοκαιριού.

Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων εκ μέρους της πλειοψηφίας, ήταν η άμεση ενεργοποίηση της κυβέρνησης για να δοθούν αποζημιώσεις και να στηριχθούν οι πυρόπληκτοι, καθώς και το ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, δεν βελτιώνει συνολικά την δρομολογημένη πολιτική.

Από την άλλη, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για αδυναμία της κυβέρνησης να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, πλέον των αρχικών μέτρων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστήριξε πως τα μέτρα της κυβέρνησης δεν υπερέβησαν τον χαρακτήρα της «φιλανθρωπίας» και της «αποκατάστασης» και «σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν δείγματα βελτίωσης μιας πολιτικής που στιγματίζεται από κοινωνική αδικία. Ο κος Καραμανλής δεν μπόρεσε να πετύχει ένα κράτος αντιγραφειοκρατικό και δίκαιο, όπως θα το ήθελε ο πολίτης. Μετά τις περσινές πυρκαγιές ακολούθησαν οι φετινές στη Ρόδο. Κανείς δεν πείθεται πλέον με επιδόματα, με πολιτική επιχορηγήσεων που κλείνει στόματα και εξαγοράζει συνειδήσεις».

Ο Αλέκος Αλαβάνος (ΣΥΡΙΖΑ) χρέωσε την ευθύνη για τις περσινές πυρκαγιές, αποκλειστικά στην κυβέρνηση και υποστήριξε πως οι αποζημιώσεις έπρεπε να δοθούν από το ταμείο της Νέας Δημοκρατίας. «Αν για τις φωτιές δεν ευθύνονται οι ασύμμετρες απειλές, φταίει η έλλειψη υποδομών, η εγκατάλειψη του δικτύου της ΔΕΗ, οι παράνομες χωματερές, η ανοχή απέναντι στους εμπρηστές» σημείωσε για να συμπληρώσει αργότερα: «Βλέπουμε στην παιδεία αυτή την εικόνα ντροπής, τον υπουργό να περιφέρεται από ραδιοφωνικό σε ραδιοφωνικό σταθμό, για να πει σε όλα αυτά τα παιδιά που κόπηκαν να πάνε στα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών - να είναι ένας μάνατζερ και ένας πλασιέ αυτών που κερδοσκοπούν στο χώρο της παιδείας. Βλέπουμε και στην Ηλεία ακόμη, ότι το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται η Κυβέρνηση, είναι οι τερατώδεις τουριστικές επενδύσεις και το real estate. Δεν είναι η γαλανόλευκη η σημαία σας. Είναι το real estate και του κ. Αλογοσκούφη και του Πρωθυπουργού» ανέφερε ο κος Αλαβάνος.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Ν. Καραθανασόπουλος, υποστήριξε πως «προσανατολισμός της κυβέρνησης, είναι η αξιοποίηση των συνεπειών του τεράστιου οικονομικού, κοινωνικού και οικολογικού εγκλήματος, για να επιταχυνθούν ακόμα περισσότερο τα τεράστια επιχειρηματικά σχέδια που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τα φιλέτα γης». Όσο για την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, αυτή αποτελεί «ωδή στην επιχειρηματικότητα. Προωθεί τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, παραχωρεί το περιβάλλον στο όνομα της αξιοποίησής του, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης».

«Ανικανότητα» χρέωσε στην κυβέρνηση ο Γιώργος Καρατζαφέρης. «Για ποιο πράγμα είναι υπερήφανη αυτή η κυβέρνηση; Εγώ αύριο πηγαίνω περιοδεία και στην Ηλεία και την Αρκαδία. Θα ήθελα, με πολύ χαρά να ερχόταν ένας υπουργός να πάμε παρέα, χωρίς πολιτικές φανφάρες και κάμερες, να του δείξω ότι δεν έχει γίνει τίποτα».«Περίμενα να μας πουν, ότι από τα τόσα κατεστραμμένα σπίτια έχουν γίνει τα μισά. Σε ένα ολόκληρο χωριό, το δικό μου, δεν έχει φτιαχτεί ούτε ένα σπίτι. Κοντέινερς υπάρχουν στην πλατεία, χειμώνα-καλοκαίρι. Μέχρι πότε και γιατί; Γιατί αυτή η αδυναμία και η ανικανότητα;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Απαντώντας, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, ανέφερε πως ο κρατικός προϋπολογισμός έχει ενισχύσει 60.000 πυρόπληκτους με το ποσόν των 261.500.000 ευρώ, ενώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2008, περιλαμβάνει μια πρόβλεψη για δαπάνες 23.600.000 ευρώ για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.

Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Σταύρος Καλογιάννης, τόνισε πως στο ζήτημα της στέγασης των πυρόπληκτων, «έχουν γίνει πολύ περισσότερα απ’ αυτά τα οποία προτείνονται στο σχέδιο νόμου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ: Από την πρώτη στιγμή στείλαμε οικίσκους σε όσους το ζήτησαν - και έλαβαν επιδότηση ενοικίου, όσοι την ζήτησαν. Έχουν δημιουργηθεί γραφεία αποκατάστασης πυροπλήκτων που εξυπηρετούν αμέσως τους δικαιούχους. Δίνεται στους δικαιούχους δωρεάν ολόκληρο το ποσόν για την ανακατασκευή των κτηρίων τους, ενώ στο παρελθόν δινόταν μόνο το 1/3 και τα υπόλοιπα υπό μορφή δανείου. Η κρατική αρωγή, προβλέπει 750 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, όταν στο παρελθόν το ποσόν αυτό ήταν στα 450 ευρώ. Θεσπίστηκαν κριτήρια για την φυσιογνωμία των οικισμών στο πλαίσιο διατήρησης της μορφολογίας της περιοχής?»

Ο έτερος υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Κιλτίδης, ανέφερε πως «δεν ξεχάσαμε τους πυρόπληκτους. Την Ηλεία την έχω επισκεφθεί επτά φορές σε δέκα μήνες». «Το αντιδιαβρωτικό και αντιπλημμυρικό έργο που έγινε στις πυρόπληκτες περιοχές, δεν ξανάγινε στην οικουμένη ολόκληρη, σε παγκόσμιο επίπεδο, σε αναλογία εκτάσεως, ποτέ στην ιστορία. Έχουμε ξοδέψει 25 εκ. ευρώ. Έχω συναναστραφεί και έχω δεχθεί όλες τις διεθνείς αντιπροσωπείες που μας επισκέφθηκαν - αντιπροσωπείες των ΗΠΑ, τη γαλλική, την τσέχικη, την ιταλική, την πολωνική, την βαυαρική. Έχουν μείνει έκπληκτοι, ενώ έγκριτοι επιστήμονες έχουν μάλιστα υποστηρίξει πως υπήρξε υπερβολή στην αντιδιάβρωση και αντιπλημμυρική προστασία» σημείωσε ο κος Κιλτίδης.

Η υφυπουργός Εργασίας, Σοφία Καλαντζάκου, τόνισε πως το κράτος αντέδρασε άμεσα στην καταστροφή και πως «συμμετείχαμε όλοι σε συσκέψεις, όπου δίνονταν επί τόπου λύσεις - κάτι πρωτόγνωρο». Μεταξύ άλλων, η κα Καλαντζάκου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τις αναδασώσεις και τα αντιπλημμυρικά έργα, το οποίο προορίζεται να απασχολήσει 6000 εγγεγραμμένους ανέργους από 18 έως 64 ετών, με επιδότηση 36 ευρώ την ημέρα - ένα πρόγραμμα το οποίο «οι ΟΤΑ θα πρέπει να δουν, ως ευκαιρία ανασύστασης του φυσικού περιβάλλοντος και τόνωσης της απασχόλησης στην περιοχή τους και όχι ως ταμειακό εργαλείο για την ενίσχυση των εσόδων τους».






Διαβάστε Περισσότερα...

Η Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ...

Από το Δελτίο Τύπου

Συνέντευξη τύπου που έδωσε η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ χθες, Πέμπτη 28 Αυγούστου.

Το στέλεχος του Κ.Κ.Ε. Δαμαλάς Αριστείδης μίλησε για την Ειδική Αγωγή σημειώνοντας πως, αυτές τις μέρες συζητείται στη βουλή το νομοσχέδιο «Οργάνωση και λειτουργία της Ειδικής Αγωγής».
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έρχεται να δώσει λύσεις στα ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των ΣΜΕΑ, ΕΕΕΕΚ, ΚΔΑΥ και με τους εργαζόμενους σε αυτά (εκπ/κούς και υπόλοιπο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό).
Στην πραγματικότητα συνολικά προωθεί την πολιτική της Ε.Ε. και επεκτείνει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο χώρο της Ειδικής Αγωγής (Ε.Α.). όπως έγινε στην Προσχολική Αγωγή και γίνεται και στην υπόλοιπη Δημόσια Εκπαίδευση.

ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΑΙΤΕΊ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Το Μέλος του Ν.Γ. Μεσσηνίας του Κ.Κ.Ε. Γιώτα Καλογεροπούλου μίλησε σε σχέση με τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ σημειώνοντας πως, κοινοποιήθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας μας. Κατ’ αρχάς, θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, για την προσπάθεια τόσο τη δική τους, όσο και των γονιών τους που με κόπο, θυσίες και έξοδα στήριξαν τα παιδιά τους.
Βέβαια, και αυτή τη χρονιά τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι συνολικά περίπου 30.000 παιδιά έμειναν εκτός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ και στο ΤΕΙ της Καλαμάτας η μείωση για ακόμη μια φορά ήταν αισθητή, αφού καλύφθηκαν μόνο 377 θέσεις και υπάρχουν 1.573 θέσεις κενές. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι οι θέσεις που είχαν καλυφθεί ήταν 622, γεγονός που αποδεικνύει ότι η μείωση κάθε χρόνο είναι αλματώδης.

Ακόμη, μεταξύ άλλων, τόνισε πως, το εξεταστικό σύστημα δεν μπορεί να βρει δίκαιη λύση:
Αν δεν καθιερωθεί το Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο γενικής μόρφωσης, συνέχεια της δίχρονης προσχολικής αγωγής, σχολείο κοινό για όλους αδιάκριτα τους μαθητές ως την αποφοίτησή τους, που θα μορφώνει και θα καλλιεργεί ολόπλευρα την προσωπικότητα κάθε μαθητή ώστε να του επιτρέπει ελεύθερα να επιλέξει αν θα συνεχίσει στην Ανώτατη εκπαίδευση, στην επαγγελματική Εκπαίδευση ή αν άμεσα θα εργαστεί.
Αν δε συγκροτηθεί ένα σύστημα δημόσιας και δωρεάν επαγγελματικής μόρφωσης με κατάργηση των φτηνών υποκατάστατων της εφήμερης και πρόχειρης κατάρτισης, όπως τα λογής ΙΕΚ, ΚΕΣ, ΚΕΚ.
Αν η Ανώτατη Εκπαίδευση δε γίνει πραγματικά ανώτατου επιπέδου, ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, χωρίς διάσπαση των προπτυχιακών σπουδών σε κύκλους δήθεν μεταπτυχιακούς και διαχωρισμούς των Ιδρυμάτων σε κατηγορίες, αν δεν προσανατολιστεί στο να υπηρετεί ενιαία τις ανάγκες της κοινωνικής και επιστημονικής εξέλιξης και όχι των μονοπωλίων.
Αν δεν εξαλειφθεί ο εφιάλτης της ανεργίας και δεν εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη σταθερή εργασία με 5νθήμερο, 7ωρο, 35ωρο, ώστε κριτήριο για την επιλογή των σπουδών να πάψει να είναι η εξασφάλιση κάποιων καλύτερων προϋποθέσεων για οποιαδήποτε απασχόληση και να γίνουν τα πραγματικά ενδιαφέροντα και οι κλίσεις του καθενός.


Διαβάστε Περισσότερα...

Ανοιχτή Επιστολή στους Τοπικούς Άρχοντες, τις επόμενες μέρες...



Τις επόμενες μέρες...



Ανοιχτή Επιστολή
στους
Τοπικούς Άρχοντες!...






Μια δυναμική παρέμβαση του Trifylianews
που θα συζητηθεί...


Το Καλοκαίρι τελείωσε...




"Καλές οι χαρές, οι γιορτές και τα πανηγύρια,
αλλά,
με τα προβλήματα
τί γίνεται;;;..."







Διαβάστε Περισσότερα...

1η Ποδηλατική Ανάβαση Ταϋγέτου!


Την απαρχή ενός θεσμού σήμανε η ποδηλατική συνάντηση που διεξήχθη πριν λίγες μέρες στη διαδρομή Καλαμάτα - Τουριστικό Ταϋγέτου.

Η 1η ανάβαση Ταϋγέτου πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του ΟΠΑΝΑΜ και του Δήμου Καλαμάτας.

Οι πρωτοφανείς φωτιές του περασμένου καλοκαιριού είχαν αναβάλει το συγκεκριμένο εγχείρημα και οι ποδηλάτες πήραν μια έντονη «γεύση» της ανυπολόγιστης καταστροφής μέσα από το καμένο τοπίο που αντίκρισαν σε μεγάλο μέρος της διαδρομής.

Η ποδηλατική ανάβαση Ταϋγέτου όμως θα συνεχιστεί και στο μέλλον και οι επόμενοι συμμετέχοντες σίγουρα θα έχουν την ευκαιρία για πολύ ομορφότερες παραστάσεις.

30 συμμετοχές ποδηλατών

Περίπου 30 αθλητές από τη Μεσσηνία και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στις 11 το πρωί στο σημείο συνάντησης που είχε οριστεί στο Πάρκο του Λιμενικού και μετά την προεκκίνηση στην οδό Ναυαρίνου ανέβασαν ταχύτητα στο Στρατόπεδο Παπαφλέσσα.

Αποτελέσματα

Ο Ιωσήφ Δαλέζιος κάλυψε πρώτος τη διαδρομή των περίπου 40 χλμ., τον ακολούθησε ο συναθλητής του στον Κρόνο Νικαίας Παύλος Χαλκιόπουλος, ενώ 3ος ήταν ο ποδηλάτης του ΝΟ Κυπαρισσίας, Δημήτρης Δημητρακόπουλος.

Στην κατηγορία όπεν νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Κούβελας, στους νέους ο Γιάννης Πετρακόπουλος και στους παμπαίδες (10 χλμ. μέχρι τους Πέντε Δρόμους) ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος (αμφότεροι του ΝΟΚΥ).

Οι απονομές των επάθλων στους νικητές έγινε στην ταβέρνα «Κούπιτσα», στην Αρτεμισία, όπου οι διοργανωτές παρέθεσαν γεύμα στους συμμετέχοντες.

Κατάταξη

Άνδρες

1ος Ιωσήφ Δαλέζιος (Κρόνος Νικαίας) 2ος Παύλος Χαλκιόπουλος (Κρόνος) 3ος Δημήτρης Δημητρακόπουλος (ΝΟ Κυπαρισσίας) 4ος Λάμπρος Διαμαντόπουλος (Κρόνος) 5ος Κίμων Τζάνος (Παναθηναϊκός) 6ος Παναγιώτης Εξαρχόπουλος (Πόρτο Λεόνε) 7ος Δημοσθένης Γιαντσής (ΠΟ Τρίπολης) 8ος Ορέστης Τσέρης (Ολυμπιακός) 9ος Γιάννης Μόσχος 10ος Παύλος Παναγιωτόπουλος (Ολυμπιακός) 11ος Συμεών Λεχαρέας (Πόρτο Λεόνε) 12ος Δημήτρης Χριστόμαυρος 13ος Αλέξης Χριστοδούλου 14ος Φώτης Τσιλιγιάννης.

Κατηγορία όπεν

1ος Κώστας Κούβελας 2ος Στέφανος Αγγελικούσης 3ος Κώστας Καρανάσης 4ος Αθανάσιος Παπαγεωργίου 5ος Κώστας Μουρίκης 6ος Γιάννης Γιαννόπουλος.

Παμπαίδες 1ος Χρήστος Παναγιωτόπουλος 2ος Γιάννης Καλογερόπουλος 3ος Κώστας Αντωνόπουλος.

Νέοι 1ος Γιάννης Πετρακόπουλος 2ος Κώστας Κούγιας


Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΓΩΝΕΣ Β΄ ΦΑΣΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ...



Οι αγώνες της β΄ φάσης του κυπέλλου Μεσσηνίας θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο.


Σημειώνουμε πως, στις δύο πρώτες φάσεις τα παιχνίδια γίνονται στην έδρα της μικρότερης (σε κατηγορία) ομάδας. Επίσης όταν και οι δύο ομάδες είναι της ίδιας κατηγορίας το ματς διεξάγεται στην έδρα αυτής που τερμάτισε χαμηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της β΄ φάσης του κυπέλλου Μεσσηνίας έχουν ως εξής:


Χανδριναϊκός - Κυπαρισσία
ΑΕΚ Καλ. - Παναθηναϊκός Καλ.
Αίας Καλ. ή Πύλος - Τέλλος Αγρας
Βέργα - Εθνικός Μελιγαλά
Ασπρόχωμα - Απόλλωνας
Πάμισος - Μεσσηνιακός
Χώρα - Μιλτιάδης
Ολυμπιακός Δ. - Ανδρούσα
Αιθαία - Σπερχογεία
Νίκη Πλάτης - Εράνη
Ολυμπιακός Καλ. - Πατίστα
Χατζή - Μεθώνη
Καλό Νερό - Αστέρας Μικρομάνης
Στενωσιά - ΑΕ Γαργαλιάνων
Ομόνοια - Φαραί
Δόξα - Πανιώνιος




Διαβάστε Περισσότερα...

Εκδηλώσεις στη μνήμη του αρχαιολόγου Ματίας Νατάν Βαλμίν, αύριο στη Μάλθη Δωρίου!



Αφιερωμένες στη μνήμη του Σουηδού Αρχαιολόγου Ματίας Νατάν Βαλμίν είναι οι εκδηλώσεις, που οργανώνει αύριο το πρωί, στις 11, στον αρχαιολογικό χώρο της Μάλθης Δωρίου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας.

Ο Βαλμίν ξεκίνησε το ερευνητικό και ανασκαφικό του έργο στη Μεσσηνία το 1926 και μεταξύ άλλων έφερε στο φως την ακρόπολη και τους μυκηναϊκούς τάφους της Μάλθης, το ψηφιδωτό της Κορώνης και άλλα μνημεία και ευρήματα.

Για τη ζωή και το έργο του Σουηδού αρχαιολόγου θα μιλήσει στην εκδήλωση του Σαββάτου η προϊσταμένη της 38ης Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ξένη Αραπογιάννη και θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του.



Διαβάστε περισσότερα από προηγούμενη ανάρτηση κάνοντας "κλικ"






Διαβάστε Περισσότερα...

Επίσχεση εργασίας στη ΔΕΠΑΚ!...



Σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένες αποδοχές, κατέβηκαν για μια ακόμη φορά οι διοικητικοί υπάλληλοι της ΔΕΠΑ Καλαμάτας.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, με τα χρήματα που έστειλε το Υπουργείο Πολιτισμού, πληρώθηκαν μόνον τα οφειλόμενα για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και το επίδομα αδείας και η επιχείρηση τους οφείλει τις αποδοχές του Ιουλίου.

Άγνωστο είναι τι θα γίνει με τις αποδοχές του Αυγούστου, που τελειώνει, αφού το ταμείο είναι άδειο.
Να σημειωθεί, πως, προχθές το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑΚ αποφάσισε την αύξηση των διδάκτρων για τη νέα περίοδο κατά 8 έως 11%.




Διαβάστε Περισσότερα...

Αύριο το απόγευμα τα εγκαίνια της πλατείας στο Βλαχόπουλο!




Αύριο το απόγευμα, στις 7, θα γίνουν τα εγκαίνια της πλατείας στο Βλαχόπουλο, έδρας του Δήμου Παπαφλέσσα Μεσσηνίας.
Παρών στην εκδήλωση θα είναι και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.




Διαβάστε Περισσότερα...

Εργασίες στη σήραγγα Αρτεμισίου ξημερώματα Σαββάτου...



Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης έχουν προγραμματιστεί για τα ξημερώματα του Σαββάτου στη σήραγγα Αρτεμισίου, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Λόγω των εργασιών αυτών, θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη σήραγγα και συγκεκριμένα στο ρεύμα από Τρίπολη προς Κόρινθο από τις 2.30 έως τις 3:30 το πρωί και στο ρεύμα από Κόρινθο προς Τρίπολη από τις 3:30 μέχρι τις 4:30 το πρωί.




Διαβάστε Περισσότερα...

Πρώτη "πλαστική γέφυρα" της Ευρώπης!



Στα τέλη Ιουλίου, στο ομοσπονδιακό γερμανικό κρατίδιο της Έσης, πραγματοποιήθηκε ένα τεχνολογικό επίτευγμα.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), δόθηκε στην κυκλοφορία - στην αούτομπαν 455, στο ύψος του Φρίντμπεργκ - η πρώτη γέφυρα της Ευρώπης, που αποτελείται εξ ολοκλήρου από συνθετικές ύλες, κατασκευάστηκε σε άλλο σημείο της χώρας, ενώ μεταφέρθηκε και συναρμολογήθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή εν μία νύκτα. Συνήθως, η κατασκευή μιας γέφυρας σημαίνει για τη Γερμανία αργή ροή της κίνησης στον εθνικό δρόμο, στον οποίο κατασκευάζεται ή, το χειρότερο, χιλιόμετρα καθημερινού μποτιλιαρίσματος. Μια ημέρα μποτιλιάρισμα, όμως, σε μια γερμανική αούτομπαν κοστίζει 400.000 ευρώ και ασφαλώς η κατασκευή μιας γέφυρας δεν τελειώνει μέσα σε μια μέρα. Για το λόγο αυτό, οι αρχές του κρατιδίου της Έσης αποφάσισαν να αποφύγουν αυτό το κόστος, καθώς και την πολυήμερη ταλαιπωρία των πολιτών, που έπρεπε να διέλθουν από το συγκεκριμένο σημείο του ομοσπονδιακού οδικού δικτύου. Έτσι, έδωσαν παραγγελία στο Ινστιτούτο Στατικής Δόμησης και Γεωδαιτικών Κατασκευών του Πολυτεχνείου της Στουτγάρδης - πρωτεύουσα του γειτονικού κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης - να αναπτύξει μια ελαφριά γέφυρα με συνθετικές ύλες.

Ατού και κόστος συντήρησης

Οι μηχανικοί του Πολυτεχνείου σχεδίασαν μια γέφυρα με οδόστρωμα από συνθετικές ύλες και ατσάλινους πυλώνες. Το σχέδιο εγκρίθηκε και στα τέλη Ιουλίου συναρμολογήθηκε η γέφυρα. Έτσι, για πρώτη φορά, μια έστω και μικρή γέφυρα, μήκους 27 μέτρων, η οποία ζύγιζε 58 τόνους, συναρμολογήθηκε εξ ολοκλήρου σε άλλο σημείο - περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή τοποθέτησής της - και μεταφέρθηκε με ειδικά φορτηγά τη νύχτα εκεί όπου επρόκειτο να τοποθετηθεί. Δηλαδή, μέσα σε μια νύχτα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και η γέφυρα δόθηκε στην κυκλοφορία. Το ατού της νέας, «πλαστικής γέφυρας», όπως την αποκαλούν χαριτολογώντας οι κατασκευαστές της, είναι το οδόστρωμά της. Είναι ελαφρύ, ασυνήθιστα λεπτό και κοίλο κατά 22 εκατοστόμετρα. Γιατί αποτελεί αυτό ατού; Διότι, όπως εξήγησε ο επικεφαλής πολιτικός μηχανικός Μάρκους Γκάμπλερ, «οι συνθετικές ύλες διαθέτουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα ακόμη και από το ατσάλι ανάλογα με το πώς και πού τις χρησιμοποιείς. Η νέα γέφυρα διαθέτει υλικό υψηλής απόδοσης και το ενισχυτικό υλικό των συνθετικών της υλών δεν καταστρέφεται από το νερό και την υγρασία, σε αντίθεση με τις γέφυρες από ατσάλι, μπετόν και βεβαίως ξύλο». Επιπλέον, η «πλαστική γέφυρα» δε χρειάζεται βάψιμο, εκτός από τους ατσάλινους πυλώνες της, δεν καταστρέφεται από το νερό και το αλάτι και χρειάζεται το πρώτο σέρβις έπειτα από 40 χρόνια. Στον αντίποδα, οι γέφυρες από μπετόν χρειάζονται κάθε 20 χρόνια πραγματικές επισκευές, ενώ οι έλεγχοι και τα βαψίματα είναι συχνότερα. Σ’ όλα αυτά, μάλιστα, πρέπει να προσθέσουμε και τα κονδύλια για το κόστος του μποτιλιαρίσματος, που προκαλεί η χρονοβόρα κατασκευή τους. Για όλους αυτούς τους λόγους, η πλαστική γέφυρα του κρατιδίου της Έσης χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα οικονομική. Σύμφωνα, μάλιστα με τους ειδικούς, σημαντικότατο θεωρείται πως είναι εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Διαθέτει 137 αισθητήρες που φροντίζουν για την ασφάλεια και την εξοικονόμηση κονδυλίων, καθώς καταμετρούν καθημερινά τη φθορά, αλλά και τον αριθμό των αυτοκινήτων, που τη χρησιμοποιούν.






Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου...



Η αντιπαράθεση χθες στη Βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για την ψήφιση των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε προχθές η κυβέρνηση, οι αντιδράσεις των κοινωνικών φορέων στα μέτρα αυτά, η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τις πυρόπληκτες περιοχές, η επικύρωση της συμφωνίας κατασκευής του αγωγού "South Stream" και η κρίση στον Καύκασο, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.
Αναλυτικά οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:
* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "159,3 εκατ. ευρώ τα κέρδη του ΟΤΕ! στο δεύτερο τρίμηνο του 2008".
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ναι" στη συμφωνία Ελλάδος - Ρωσίας για τον South Stream. ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ τάχθηκαν υπέρ, το ΚΚΕ δήλωσε "παρών" και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε".
* Η ΑΥΓΗ: "Οι πάντες καταγγέλλουν: Η κοινωνία απορρίπτει τη φοροεπιδρομή."
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Έπιασαν στα πράσσα Βούλγαρους κατασκόπους να φωτογραφίζουν στρατόπεδα και μονάδες ασφαλείας στον Έβρο".
* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ο θάνατος του εμποράκου". Λουκέτα προαγγέλλουν οι μικρομεσαίοι. Οργανώσεις και ομοσπονδίες ξεσηκώνονται κατά της νέας φορολογίας".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αγωγός ειρήνης και συνεργασίας. Η Βουλή έβαλε την υπογραφή της στον "South Stream".
* ΕΘΝΟΣ: "Ριφιφί Νο 2 με κρυφούς φόρους και παγίδες. Και δεύτερη δόση εισπρακτικών μέτρων στο νομοσχέδιο Αλογοσκούφη".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κυβέρνηση με...μικρομεσαίους φιλοδοξίες. Δεν τόλμησε να αγγίξει το κεφάλαιο, να πατάξει το παραεμπόριο και την παραοικονομία".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βαριές κουβέντες στη Βουλή. Αλογοσκούφης: Υπερασπιστής των φοροφυγάδων ο Παπανδρέου".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σκληρό πόκερ Ευρώπης - Μόσχας. Οι 27 συνεδριάζουν τη Δευτέρα και απειλούν με κυρώσεις τη Ρωσία, η οποία απαντά με την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ξεσηκώνει η αφαίμαξη των 4 δισ. ευρώ. Οργή μηχανικών, δικηγόρων, ξενοδόχων, εστιατόρων, εμπόρων, επαγγελματοβιοτεχνών".
* ΕΣΤΙΑ: "Φορολογούνται τα κορόιδα. Το πιο άδικο φορολογικό σύστημα".
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Προς σκηνικό οξύτατης πολιτικής σύγκρουσης από τα μέτρα Αλογοσκούφη".
* Ο ΛΟΓΟΣ: "Θύελλα αντιδράσεων... για το φορολογικό νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Ζητά και ρέστα με φοροκαπέλο 3.500 ευρώ. Χαράτσι Νο 2 από Αλογοσκούφη για περαίωση".
* Η ΝΙΚΗ: "Οι πιο μεγάλοι φορομπήχτες. Καραμανλής- Αλογοσκούφης διέλυσαν τα κρατικά ταμεία".
* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Ο πειρατής της Οικονομίας. Γιουρούσι για μια χούφτα ευρώ. Χτυπάει αλά Σημίτη τους μικρομεσαίους".
* ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Ο τελευταίος προϋπολογισμός του Γ. Αλογοσκούφη. Καθολική αντίδραση από συνδικάτα και υπουργούς".
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στο απόσπασμα η Υγεία για τα λαϊκά στρώματα. Θεσμοθετείται αντιεπιστημονική μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας ασθενειών".
* Η ΧΩΡΑ: "Αντέχουν στην κρίση οι τράπεζες ενώ η ΔΕΗ
«βούλιαξε» στο εξάμηνο με ζημιές 111,8 εκατομμύρια ευρώ".
* City Press: "«Τελεσίγραφο» ΚΕΔΚΕ στην κυβέρνηση".
* Metro "Μετωπική για την οικονομία. Η σκληρή κόντρα για τα νέα φορολογικά μέτρα δίνει τον τόνο της πολιτικής αντιπαράθεσης".
Θεσσαλονίκη
* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Δίδακτρα φωτιά σε ΙΕΚ-κολέγια. Ασήκωτο φορτίο για χιλιάδες οικογένειες".
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Η φορολογική κλοπή θα φέρει φοροδιαφυγή. Σε λάθος κατεύθυνση τα μέτρα Αλογοσκούφη, λένε οι ειδικοί».
* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: " Στη ρομποτική εποχή μπαίνει η ΔΕΘ με πρώτο επισκέπτη τον πρωθυπουργό".






Διαβάστε Περισσότερα...

Το όνειρό του για τις ΗΠΑ ανέπτυξε ο Ομπάμα, αποδεχόμενος το χρίσμα!



«Με ταπεινότητα και ευγνωμοσύνη» αποδέχθηκε το χρίσμα των Δημοκρατικών ο Μπάρακ Ομπάμα, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να κρατήσει ζωντανό το αμερικανικό όνειρο και να αποκαταστήσει το ήθικο κύρος των Ηνωμένων Πολιτειών στον κόσμο.
Μιλώντας σε ένα ακροτήριο δεκάδων χιλιάδων Αμερικανών, ο Μπάρακ Ομπάμα εξήγησε ότι η αλλαγή συμβαίνει γιατί είναι το αίτημα των πολιτών, που ζητούν νέες ιδέες, νέα ηγεσία, νέα πολιτική σε μια νέα εποχή.
Μίλησε για τα παιδικάτου χρόνια, για το πώς μεγάλωσε και την καταγωγή της οικογένειάς του και εξήγησε, απευθυνόμενος στον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του:
«Δεν γνωρίζω τι ζωή πιστεύει ο ΜακΚέιν ότι ζουν οι επώνυμοι και οι διάσημοι, αλλά αυτή είναι η δική μου ζωή. Αυτοί ήταν οι ήρωές μου, αυτές ήταν η ιστορίες τους που με συγκρότησαν ως άνθρωπο. Και για δικό τους λογαριασμό σκοπεύω να κερδίσω τις εκλογές και να κρατήσω την υπόσχεσή μας ζωντανή ως πρόεδρος των ΗΠΑ.».
Αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής και κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα: «Δεν είναι ότι δεν ενδιαφέρεται. Είναι ότι δεν καταλαβαίνει» είπε χαρακτηριστικά.
Υπερασπίστηκε των θέσεών του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ΜακΚέιν λέει ότι θα κυνηγήσει τον Μπιν Λάντεν μέχρι τις πύλες της κολάσεως, όμως δεν είναι ικανός να φτάσει ούτε μέχρι τη σπηλιά που ζει.»
Παράλληλα, πέταξε το γάντι στον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Τζον Μακέιν, τονίζοντας: «Είμαι έτοιμος να αναμετρηθούμε για το ποιος έχει την ψυχραιμία και την κριτική ικανότητα να είναι αρχηγός των Ένοπλων Δυνάμεων».
Για την οικονομία υποσχέθηκε λιγότερους φόρους για το 95% των οικογενειών της «εργαζόμενης Αμερικής», ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας εντός του αμερικανικού εδάφους, ευέλικτη κυβέρνηση και κράτος που θα λειτουργεί υπέρ του πολίτη και όχι εναντίον του.

Με την ομιλία του Μπάρακ Ομπάμα ολοκληρώθηκε το συνέδριο των Δημοκρατικών.


Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στη διάρκεια του οποίου ο Τζον ΜακΚέιν θα λάβει και επίσημα το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές.






Διαβάστε Περισσότερα...

Τον άφησε γυμνό στα αγκάθια!



Ένας ευκολόπιστος άντρας, από την Γερμανία, χρειάστηκε να περπατήσει γυμνός απόσταση δυο μιλίων έως το αστυνομικό τμήμα όταν μια γυναίκα του υποσχέθηκε σεξ και του έκλεψε τα ρούχα! Ο κύριος Felix Adler είπε πως γνωρίστηκε με την 24-χρονη γυναίκα σε μπαρ της περιοχή του Cham και αφού έκαναν περίπατο μέσα στο δασός του ζήτησε επίμονα να κάνουν σεξ!

Καθώς ο 40-χρονος έβγαλε τα ρούχα έτοιμος να ζήσει την ερωτική περιπέτεια η γυναίκα άρπαξε τα ρούχα μαζί και το πορτοφόλι του που περιείχε περίπου 1000 ευρώ και το έβαλε στα πόδια! Αφού περπάτησε γυμνός περίπου δυο μίλια έφθασε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα όπου και κατήγγειλε το περιστατικό που του συνέβη! «Ντρέπονταν και κρύωνε παρά πολύ μέχρι να φθάσει έως εδώ,» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.



***Αντί για sex, "έκατσε στον άξονα" ο ψιλοπουρέιντζερ! Μπρρρρ...



Διαβάστε Περισσότερα...

Τους απαγόρευσαν το σεξ!






Δικαστήριο, στην Μεγάλη Βρετανία, απαγόρευσε σε ένα άντρα να κάνει σεξ με την σύντροφο του στο σπίτι της εξαιτίας των δυνατών θορύβων που κάνουν και κρατούν άυπνους τους γείτονες τους! Οι γείτονες υπέβαλαν μήνυση εναντίον της Kerry Norris αναφέροντας ότι εδώ και δυο χρόνια έχουν χάσει τον ύπνο τους από τις ερωτικές «φωνές» του ζευγαριού!


Μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Brighton κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Adam Hinton επειδή ο τελευταίος απείλησε τους γείτονες που είχαν καταφύγει στην δικαστική οδό. Το δικαστήριο επέβαλε στον 32-χρονο Adam Hinton την απαγόρευση να πλησιάσει σε απόσταση τουλάχιστον εκατό μέτρων την κρεβατοκάμαρα της φιλενάδας του ενώ στην ίδια δόθηκε προειδοποίηση έξωσης εάν δεν συμμορφωθεί στις οδηγίες αυτές.



*Έχουν ξεφύγει τελείως οι Άγγλοι!
Αλλά τί να περιμένει κανείς από τους... “Βρετανούς”;;;…


Διαβάστε Περισσότερα...

Σαν σήμερα...

το 29... αποκεφαλίζεται ο Ιωάννης ο Βαπτιστής.
το 1831... ο Βρετανός χημικός, Μάικλ Φαραντέι, ανακαλύπτει την ηλεκτρομαγνητική επαγωγή, την παραγωγή ενός ηλεκτρικού κύματος από την αλλαγή της μαγνητικής έντασης, την αρχή λειτουργίας της ηλεκτρομαγνητικής γεννήτριας
το 1876... γεννιέται ο Αμερικανός μηχανολόγος κι εφευρέτης, Τσαρλς Κέτερινγκ, ο οποίος ανακάλυψε τον ηλεκτρικό εκκινητήρα
το 1885... ο Γκότλιεμπ Ντέιλμερ πατεντάρει την πρώτη μοτοσικλέτα
το 1898... ιδρύεται η εταιρία ελαστικών Goodyear
το 1902... στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, ο στρατηγός Γκόμπιν δίνει εντολή στο στρατό να πυροβολεί σε περιπτώσεις ''εχθρικών'' εκδηλώσεων των ανθρακωρύχων
το 1909... σε πολλές πόλεις της Αμερικής, Έλληνες μετανάστες καταρτίζουν εθελοντικούς λόχους με σκοπό να κατέλθουν στην Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου.
το 1922... οι Τούρκοι πυρπολούν τη Σμύρνη.
το 1924... το αερόστατο "Γκραφ Ζέππελιν" ολοκληρώνει το ιστορικό του ταξίδι γύρω από τον κόσμο όταν φτάνει στο Λέικ Χερστ της Νέας Υόρκης. Το ταξίδι ξεκίνησε το πρωί της 8/8 από το Λέικ Χερστ και διήρκεσε 21 μέρες, 7 ώρες και 26 λεπτά
το 1931... γεννιέται στη Νέα Ιωνία ο λαϊκός τραγουδιστής Στέλιος Καζαντζίδης.
το 1932... στην Ελλάδα, δημοσιεύεται το διάταγμα διενέργειας εκλογών, που ορίζονται για την 25η Σεπτεμβρίου. Της σχετικής προκήρυξης προηγείται οξεία αντιπαράθεση των κομμάτων, εντός και εκτός Βουλής.
το 1935... γεννιέται ο ηθοποιός Δημήτρης Παπαμιχαήλ.
το 1940... ιταλικά αεροσκάφη πλήττουν τη Διώρυγα του Σουέζ.
το 1941... γεννιέται ο πρώην Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας και νυν υπόδικος για εγκλήματα πολέμου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.
το 1947... ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης διαδέχεται τον Μάξιμο στην πρωθυπουργία της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.
το 1947... πεθαίνει ο θρυλικός ταυρομάχος Manolete σε ηλικία 30 ετών από θανάσιμο τραύμα, που είχε δεχθεί την προηγούμενη ημέρα σε αγώνα στο Linares της Ισπανίας.
το 1949... η ΕΣΣΔ πραγματοποιεί την πρώτη της μυστική πυρηνική δοκιμή.
το 1958... γεννιέται ο Αμερικανός τραγουδιστής Μάικλ Τζάκσον
το 1959... ανακαλύπτονται τα τείχη και οι πύλες των Μυκηνών κατά τις τελευταίες ανασκαφές
το 1960... εκτελείται στην Ελλάδα η πρώτη γυναίκα κατάδικος για έγκλημα ποινικού δικαίου. Είχε πνίξει την έγκυο νύφη της.
το 1963... σε 22 αξιωματικούς της Χωροφυλακής απαγγέλλεται κατηγορία για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη.
το 1966... οι Μπιτλς δίνουν την τελευταία τους συναυλία στο Σαν Φρανσίσκο.
το 1970... στην Ελλάδα, δημοσιεύεται ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
το 1974... ο 19χρονος Moses Malone υπογράφει συμβόλαιο με τους Utah Stars και γίνεται ο πρώτος παίκτης του μπάσκετ που πηγαίνει κατευθείαν από το λύκειο σε επαγγελματική ομάδα.
το 1991... η Σοβιετική Ένωση αναστέλλει όλες τις λειτουργίες του Σοβιετικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
το 1991... πεθαίνει σε ηλικία 70 ετών, από οξύ καρδιακό επεισόδιο, ο γνωστός θεατρικός συγγραφέας και στιχουργός Αλέκος Σακελάριος
το 1992... ο πρόεδρος της ανθρωπιστικής οργάνωσης "Σώστε τα παιδιά" τονίζει ότι, δεκάδες παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από την πείνα στη Σομαλία.
το 1992... στη γερμανική πόλη Ροστόκ, χιλιάδες άτομα διαδηλώνουν κατά της ρατσιστικής βίας.
το 2004... κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του αττικού ουρανού, η Αθήνα αποχαιρετά τους 28ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η μεγαλύτερη γιορτή της ανθρωπότητας έφθασε στο τέλος της μετά από 17 μέρες δυνατών συγκινήσεων, ολυμπιακών ρεκόρ, μεγάλων αθλητικών στιγμών. Η αντίστροφη μέτρηση εμφανίζεται στις οθόνες του σταδίου και πάλι από το νούμερο 28 και ένα βίντεο προβάλλει εικόνες που "έχουν συλλάβει" τον ενθουσιασμό και τη χαρά των θεατών των Αγώνων. Η αντίστροφη μέτρηση φθάνει στο μηδέν... και μία έκρηξη πυροτεχνημάτων σηματοδοτεί την κορυφαία στιγμή. Η τελετή ξεκινά. Και η Αθήνα αποχαιρετά τον κόσμο, τραγουδώντας και χορεύοντας ενώ η Φωτεινή το κοριτσάκι από το παιδικό Χώριο SOS φυσά και σβήνει την Ολυμπιακή Δάδα.
το 2004... στην αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα κατακτά ένα ακόμα μετάλλιο με τον αθλητή του ταεκβοντό Αλέξανδρο Νικολαΐδη να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο. Στιγμές ολυμπιακού μεγαλείου, έκρυβε ο αγώνας του Αλέξανδρου Νικολαΐδη με τον Κορεάτη Ντάε Μουν. Το ελληνικό κοινό που πήγε να πανηγυρίσει ακόμα μια επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού, στο τέλος βρέθηκε να χειροκροτεί δύο αθλητές που έδωσαν μαθήματα ήθους και αθλητικής αξιοπρέπειας, χειροκροτούμενοι από όλους. Αίτια η συμπεριφορά του Νοτιοκορεάτη Χρυσού Ολυμπιονίκη, που μετά το τέλος του αγώνα με νοκ αουτ, αγκάλιασε τον Έλληνα αθλητή τον πήρε από τον χέρι και έκαναν μαζί τον γύρο του θριάμβου όπως είθισται σε αθλητές, που όντως αγωνίζονται όχι μόνο για την πρωτιά αλλά και για την Ολυμπιακή Ιδέα.



Διαβάστε Περισσότερα...

Με Μεσσηνιακές ρίζες ο 29χρονος ομογενής της Αυστραλίας που θα κάνει το Ίντερνετ 200 φορές ταχύτερο!...



Ένας Έλληνας επιστήμονας της Αυστραλίας ανακάλυψε μια μέθοδο που, όπως ισχυρίζεται, θα κάνει το Ίντερνετ έως και 200 φορές ταχύτερο από ότι είναι σήμερα!


Ο Δρ. Τζον Παπανδριόπουλος, που ήδη εργάζεται στο Σίλικον Βάλεϊ των ΗΠΑ, μιλώντας στο "Νέο Κόσμο", έσπευσε να διευκρινίσει πως "θα περάσει κάποιο διάστημα για την ολοκλήρωση της ανακάλυψης". Την οποία όμως θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική το πανεπιστήμιο Μελβούρνης με αποτέλεσμα να βραβεύσει τον ομογενή "μετ' επαίνων" ενώ αμέσως ο καθηγητής του διάσημου αμερικανικού πανεπιστημίου Στάνφορντ και θεωρούμενος ως "πατέρας" της τεχνολογίας των ADSL, Τζον Τσιόφι, αφού διάβασε το διδακτορικό του, έσπευσε να του κάνει μια ιδιαίτερα δελεαστική προσφορά και να τον προσλάβει στην εταιρία του, ASSIA!

Η ανακάλυψή του, εκτός από βραβεία και διακρίσεις, πήρε και μεγάλη δημοσιότητα στην Αυστραλία.

Πρόσφατα η εφημερίδα The Age κατέταξε τον Παπανδριόπουλο μεταξύ των εκατό κορυφαίων προσωπικοτήτων του 2007 για την ανακάλυψή του αυτή.

( Έγραψε σχετικά ο "Νέος Κόσμος" όπως έγραψε και για παλιότερες βραβεύσεις του ομογενή επιστήμονα).

Ο ομογενής μαθηματικός ερευνητής μας είπε, μεταξύ άλλων, πως οι τρόποι πρόσβασης στο Ίντερνετ είναι περίπου οι ίδιοι παντού και πολλές φορές μια σύνδεση μπορεί να παρουσιάζει χαμηλές ταχύτητες και διακοπές "εξαιτίας των παρεμβολών και του 'θορύβου' της γραμμής".

Κάνοντας, λοιπόν, την διδακτορική του διατριβή (PhD) στο πανεπιστήμιο Μελβούρνης επέλεξε ακριβώς αυτό το θέμα.

Την μείωση ή την επίλυση του προβλήματος των παρεμβολών που προκαλούν και τις καθυστερήσεις.

"Όπως παλιά μπλεκόταν οι τηλεφωνικές γραμμές έτσι και τώρα οι τηλεφωνικές γραμμές που μεταφέρουν το Ίντερνετ μπερδεύονται και προκαλούν καθυστερήσεις και διακοπές" λέει.

Ο Δρ. Παπανδριόπουλος δημιούργησε μια τεχνολογία που αντιμετωπίζει με έξυπνους μαθηματικούς αλγόριθμους το πρόβλημα των παρεμβολών, πολλαπλασιάζοντας την εφικτή ταχύτητα πρόσβασης. Η τεχνολογία λειτουργεί όχι σε επίπεδο ενός χρήστη, αλλά αναλύοντας συνεχώς την κατάσταση επικοινωνίας πολλών χρηστών και ελέγχοντας τις μεταξύ τους παρεμβολές. Όταν οι παρεμβολές που προκαλεί η σύνδεση ενός χρήστη υπερβαίνουν ένα όριο διάχυσης στις συνδέσεις των άλλων χρηστών, η λύση του Δρ. Παπανδριόπουλου επεμβαίνει και προσαρμόζει, μειώνει ή και διακόπτει την προβληματική σύνδεση, οδηγώντας σε αύξηση επιδόσεων για τους υπόλοιπους χρήστες.

Ο Γιάννης Παπανδριόπουλος, μας λέει ότι κατόρθωσε να πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες των "χάλκινων" γραμμών με μια σειρά αλγορίθμων που επινόησε κατά την εκπόνηση του διδακτορικού του, στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Σύμφωνα με όσα δείχνουν τα ως τώρα δεδομένα, οι συγκεκριμένοι αλγόριθμοι, αν εφαρμοστούν στους επεξεργαστές των διαμορφωτών/αποδιαμορφωτών (modems) των ADSL μπορεί να αυξήσουν ως και 100 φορές την ταχύτητα της γραμμής, αγγίζοντας και τα 100 Mbps.

Αναφορικά με την ανακάλυψή του ο Δρ. Παπανδριόπουλος και το πανεπιστήμιο Μελβούρνης περιμένουν την κατοχύρωση των πατεντών τους στις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Ο 29χρονος ομογενής επιστήμονας λέει ότι υπάρχουν προοπτικές η ανακάλυψή του να εφαρμοστεί παγκοσμίως και ήδη το πανεπιστήμιο Μελβούρνης συζητά με τηλεπικοινωνιακές εταιρίες για την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας.

"Πιστεύω πως θα εφαρμόζεται σε τρία χρόνια παντού" λέει, ενώ ο αυστραλιανός τύπος σημειώνει πως σε μια τέτοια περίπτωση και τα οικονομικά οφέλη για τον Παπανδριόπουλο θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Ο ίδιος δηλώνει "πολύ Έλληνας" και αναφέρει πως ο πατέρας του Πολύβιος κατάγεται από τον Μελιγαλά της Μεσσηνίας και η μητέρα του, Κατερίνα από την Ξάνθη.

Έχει επισκεφτεί την Ελλάδα και θυμάται: "Μια φορά ήμουν καλεσμένος της ελληνικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια ενός πολιτιστικού προγράμματος τεσσάρων εβδομάδων κατά το οποίο επισκεφθήκαμε - μαζί με άλλους 100 νεαρούς μαθητές από το νότιο ημισφαίριο- το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ήταν μια υπέροχη και αξέχαστη εμπειρία. Δε θα ξεχάσω ποτέ τη συγκίνηση που αισθάνθηκα όταν αντίκρισα τον Παρθενώνα για πρώτη φορά με τα ίδια μου τα μάτια. Ήταν μια βαθιά πνευματική εμπειρία, να βλέπω κάτι τόσο μεγαλειώδες και τόσο παλιό να στέκεται ακόμη όρθιο, εκεί μπροστά μου. Για μια στιγμή ένιωσα να συναντώ τους αρχαίους Έλληνες".

Ένα άλλο αξέχαστο ταξίδι του στην Ελλάδα ήταν το 2004 για το οποίο λέει: "Πήγα στη Σαντορίνη, όπου απόλαυσα τις μοναδικές παραλίες, την ωραία θέα και τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα. Αυτή μου η επίσκεψη συνέπεσε με το Πανευρωπαϊκό του 2004 - όταν το πήρε η Ελλάδα, όλο το νησί μαζεύτηκε να γιορτάσει στους δρόμους με τόση ζωντάνια που δε θα την ξεχάσω ποτέ".

Επαναλαμβάνει δε, πως μεγάλωσε σε καθαρά "ελληνικό, παραδοσιακό περιβάλλον".

Για την ώρα πάντως τον κέρδισε η Αμερική όπου εργάζεται για την ανάπτυξη της ανακάλυψής του.






Διαβάστε Περισσότερα...

Τι διαβάζουν οι Κινέζοι σήμερα;



Στοιχεία της κινεζικής βιβλιαγοράς -

Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στην Διεθνή Εκθεση Βιβλίου του Πεκίνου


Της Ολγας Σελλα


Τιανζίν (για την ακρίβεια Τιεντζίν, όπως την προφέρουν οι Κινέζοι) σημαίνει το «λιμάνι που πέρασε ο αυτοκράτορας». Είναι το επίνειο του Πεκίνου και απέχει από την κινεζική πρωτεύουσα 120 χλμ. ή 35 λεπτά με το νέο τρένο. Εκεί, στην Τιανζίν, θα βρεθούν την ερχόμενη εβδομάδα Ελληνες εκδότες, συγγραφείς, πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι σε μια προσπάθεια να παρουσιάσουν την ελληνική βιβλιοπαραγωγή στην ανερχόμενη και ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά βιβλίου της Κίνας. Η Ελλάδα θα είναι τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου του Πεκίνου, στη μεγαλύτερη έκθεση βιβλίου της Νοτιοανατολικής Ασίας (που ειδικά για φέτος, λόγω των Ολυμπιακών, φιλοξενείται στην Τιανζίν) και μία από τις τέσσερις διεθνείς εκθέσεις βιβλίου που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Κίνα.
Κι αν για την Κίνα μάθαμε αρκετά πράγματα το τελευταίο διάστημα με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για το βιβλίο και την κινεζική βιβλιαγορά ξέρουμε ελάχιστα. Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίο ετοίμασε έναν φάκελο όπου καταγράφονται ενδιαφέροντα στοιχεία της κινεζικής βιβλιοπαραγωγής και της αγοράς βιβλίου στην τεράστια αυτή χώρα. Μια αγορά που παρουσιάζει άνθιση και ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 9%, έχοντας όμως και αρκετές ιδιορρυθμίες. Στην Κίνα οι περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι ανήκουν στον δημόσιο τομέα, υπό τον έλεγχο του Εθνικού Γραφείου Εκδόσεων του Πεκίνου (Gapp). Ιδιωτικοί εκδοτικοί φορείς τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν και ανέρχονται περίπου στους 30, μερικοί από τους οποίους διαθέτουν μεγάλο οικονομικό κεφάλαιο. Το σύνολο των εκδοτικών οίκων ανέρχεται περίπου στους 600, οι οποίοι εκδίδουν σχεδόν 210.000 τίτλους το χρόνο. Βέβαια, το σύστημα έκδοσης είναι περίπλοκο: Το κράτος διαθέτει αναλογικά κωδικούς ΙSBN, οι οποίοι συχνά μεταπωλούνται από εκδότες - μεσάζοντες στην τιμή των 1.000 - 1.500 ευρώ.
Οσο για τον αριθμό των εκδόσεων κάθε χρόνο, αυτός ξεπερνάει τους 210.000 τίτλους. Και ο αριθμός των αντιτύπων που κινούνται στην αγορά φτάνει το ιλιγγιώδες (για τα ελληνικά δεδομένα) νούμερο των 7 εκατομμυρίων! Οι περισσότεροι βέβαια από τους τίτλους (για τα αντίτυπα που κινούνται) αφορούν την εκπαίδευση και ακολουθούν οι κατηγορίες: βιβλία διοίκησης και οργάνωσης επιχειρήσεων, πρακτικά βιβλία αυτογνωσίας και αυτοβοήθειας, επιστημονικά βιβλία και δοκίμια, ερωτικά βιβλία, παιδικά και μπεστ σέλερ, μια κατηγορία που γιγαντώνεται τα τελευταία χρόνια και έχει κάνει πολλούς συγγραφείς εκατομμυριούχους. Οχι τόσο από τον αριθμό των αντιτύπων που πωλούνται, όσο από την κινηματογραφική μεταφορά των βιβλίων, που είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος «διακίνησης» του βιβλίου. Οσο για τη μέση τιμή πώλησης των βιβλίων, αυτός ανέρχεται σε 2 ευρώ, εκτός από τις τιμές των σχολικών που καθορίζονται από το κράτος. Ομως, μη νομίζετε ότι οι πωλήσεις του κάθε βιβλίου αγγίζουν αριθμούς... εκατομμυρίων. Κάθε άλλο. Το μέσο τιράζ κυμαίνεται από 5.000 έως 10.000 αντίτυπα (νούμερο που θεωρείται ικανοποιητικό), με εξαίρεση τα σχολικά βιβλία, φυσικά.


Η ελληνική παρουσία


Για την ελληνική παρουσία (όπως σε όλες τις εκθέσεις του εξωτερικού όπου η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα) την ευθύνη της οργάνωσης έχει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Η διευθύντριά του, Κατρίν Βελισσάρη, και ο πρόεδρός του, Πέτρος Μάρκαρης, βρίσκονται από σήμερα στην Τιανζίν για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Για τις ανάγκες της Εκθεσης και για την καλύτερη επικοινωνία με τους Κινέζους εκδότες, το ΕΚΕΒΙ ήδη εξέδωσε επτά τεύχη του περιοδικού Ithaca στα κινεζικά, παρουσιάζοντας ελληνικά βιβλία-προτάσεις για μετάφρασή τους στα κινεζικά, σε αντίστοιχες θεματολογικές ενότητες (αστυνομικό μυθιστόρημα, πεζογραφία, γαστρονομία, ποίηση, παιδικό βιβλίο, φωτογραφικά ιστορικά λευκώματα, αρχαία ελληνική ιστορία). Για τις δύο τελευταίες κατηγορίες, όπως και για το παιδικό βιβλίο, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι Κινέζοι εκδότες. Ανάμεσα στα προτεινόμενα βιβλία είναι: «Αριστουργήματα αρχαίας ελληνικής γλυπτικής», «Αρχαία Στάδια», «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα», «Οι φωτογραφίες» του Μιχ. Ν. Κατσίγερα, «Ελληνική Μυθολογία», κ. ά. Παρόντες στην Τιανζίν θα είναι 11 Ελληνες εκδότες και οι συγγραφείς Θανάσης Βαλτινός, Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ευγένιος Τριβιζάς, Αλέξης Ζήρας και η θεατρολόγος του ΑΠΘ Ελένη Παπάζογλου.
Τέλος, ο Αλέξης Ζήρας έχει ετοιμάσει ένα ειδικό κείμενο, που κι αυτό μεταφράστηκε στα κινεζικά, με τίτλο και θέμα «Το βλέμμα των Ελλήνων στην Κίνα» και μια ανθολόγηση από τις γραπτές εντυπώσεις Ελλήνων συγγραφέων που επισκέφτηκαν την Κίνα από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα (Νίκος Καζαντζάκης, Πέτρος Χάρης, Μενέλαος Λουντέμης, Μαρία Καραβία, Μανώλης Αναγνωστάκης, Κάτια Αντωνοπούλου, Γιώργος Βέης, κ. ά.). Κείμενα με παρατηρήσεις για τη μεγάλη, και άγνωστη τότε, χώρα.



Hμερομηνία : 28/8/08




Διαβάστε Περισσότερα...

Στο Ζάγκρεμπ το 6ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Θεάτρου!



Το Ζάγκρεμπ θα φιλοξενήσει από τις 20 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου το 6ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Θεάτρου, στη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστούν θεατρικά έργα από τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και πολλές άλλες χώρες.
Οι λάτρεις του θεάτρου θα μπορέσουν να δουν τον «Άμλετ» σκηνοθετημένο από τον Γερμανό Τόμας Όστενμαιερ, το έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία του Ρουμάνου Σίλβιου Πουρκαρέτε και πολλά άλλα έργα, κλασσικά και σύγχρονα.
Οι σκηνές που θα φιλοξενήσουν το Φεστιβάλ είναι αυτές του Θεάτρου Νεότητας του Ζάγκρεμπ, του Εθνικού Θεάτρου Κροατίας, του Θεάτρου Μαριονέτας του Ζάγκρεμπ και του Θεάτρου «Γκαβέλα» της κροατικής πρωτεύουσας.



http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ



Διαβάστε Περισσότερα...

Οι STOMP στην Ελλάδα!



Στην Ελλάδα έρχονται για ακόμα μία φορά οι SΤΟΜP. Θα δώσουν πέντε παραστάσεις στο Θέατρο Λυκαβηττού από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια ομάδα μουσικών, χορευτών κι ηθοποιών που με ευρηματικότητα, ανεξάντλητη ενέργεια και ανατρεπτικό χιούμορ, προσφέρουν ένα πρωτότυπο σόου.

Οι STOMP δεν χρησιμοποιούν μουσικά όραγνα και παίζουν μουσική με αντικείμενα που όλοι κάποια στιγμή χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1991 στο Μπράιτον της Βρετανίας και από τις πρώτες κιόλας παραστάσεις σημείωσε απίστευτη επιτυχία μας.






Διαβάστε Περισσότερα...

Η σταδιοδρομία του σχεδιαστή Βαλεντίνο σε ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ της Βενετίας!



Με ένα ντοκιμαντέρ για τον Ιταλό σχεδιαστή μόδας Βαλεντίνο αλλά τις νέες ταινίες του Τακέσι Κιτάνο και του Αμπάς Κιαροστάμι συνεχίστηκε το 65ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας.
Στο τμήμα Ορίζοντες, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Βαλεντίνο: ο τελευταίος αυτοκράτορας» του Ματ Ρίμαουερ. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τη ζωή και το έργο του Βαλεντίνο, μέσα από τις αναμνήσεις του ίδιου και του συνεργάτη και συντρόφου του, Τζιαμετί. Η ταινία παρακολούθησε ο ίδιος ο σχεδιαστής, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιώδη χειροκροτήματα από το πλήθος που θα παρακολουθούσε την προβολή, και ο Τζιμαμετί.
Στο διαγωνιστικό τμήμα προβλήθηκε η νέα ταινία του Ιάπωνα Τακέσι Κιτάνο με τίτλο «Ο Αχιλλέας και η χελώνα». Κεντρικό πρόσωπο είναι ένας μέσης ηλικίας ζωγράφος που προσπαθεί για χρόνια να βγει από την καλλιτεχνική αφάνεια. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Κιτάνο που, επίσης, ζωγράφισε και τους πίνακες.
Την Γερμανία εκπροσώπησε στο διαγωνιστικό τμήμα η «Ιεριχώ» του Γερμανού Κρίστιαν Πέτσολντ, δραματική ταινία που διασκευάζει ελεύθερα το πολυμεταφερμένο στη μεγάλη οθόνη μυθιστόρημα «Ο ταχυδρόμος χτυπά πάντα δυο φορές».
Εκτός συναγωνισμού προβλήθηκε η ταινία «Σίριν» του Ιρανού Αμπάς Κιαροστάμι με αντικείμενο την προετοιμασία για το θεατρικό ανέβασμα ενός κλασικού περσικού ποιήματος του 12ου αιώνα. Ο βραβευμένος Ιρανός σκηνοθέτης κάλεσε 114 γυναίκες ηθοποιούς του ιρανικού σινεμά και θεάτρου, αλλά και την Γαλλίδα Ζυλιέτ Μπινός, και παρακολούθησε τις αντιδράσεις τους.


* Σε μία άλλη εξέλιξη και με αφορμή δημοσιεύματα ότι έχουν επιλεχτεί υπερβολικά πολλές ιταλικές ταινίες, ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Σάντρο Μπόντι, σε ανακοίνωσή του υπερασπίζεται την ελευθερία και την αυτονομία του διευθυντή του φεστιβάλ, Μάρκο Μούλερ, τονίζοντας πως αυτό δείχνει την αναβίωση του ιταλικού σινεμά.






Διαβάστε Περισσότερα...