Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Πάρε μου μιά πίπα... να κόψω το τσιγάρο!!! Belly Dance...







Διαβάστε Περισσότερα...

Σε αργία τέθηκε από τον Περιφερειάρχη ο Δήμαρχος Δωρίου...


Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκου Αγγελόπουλου τέθηκε σε αργία ο δήμαρχος Δωρίου Μεσσηνίας Αντώνης Τάκης............

Ο δήμαρχος παραπέμπεται να δικαστεί στο Εφετείο Καλαμάτας με κατηγορίες για κακουργηματική πράξη, μετά από αναφορές του πρώην αντιδημάρχου Δημήτρη Κόνιαρη.


ΕΡΑ Καλαμάτας


Διαβάστε Περισσότερα...

Από το Κοπανάκι Τριφυλίας ένας εκ των νέων Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Η πλήρωση των κενών θέσεων των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο του του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Τα νέα πρόσωπα που θα πληρώσουν τις κενές θέσεις στον Άρειο Πάγο, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας, μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Μεταξύ των νέων Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι ο συμπατριώτης μας, από το Κοπανάκι Τριφυλίας, Δημήτρης Πετρούλιας.

Διαβάστε το Βιογραφικό του..............




Δημοσθένης Πετρούλιας



Έτος γέννησης : 1950

Τόπος γέννησης : Κοπανάκι Μεσσηνίας

Οικογενειακή κατάσταση : ΄Εγγαμος

Σπουδές : Πτυχίο Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Ξένες γλώσσες : Γαλλικά



Κάτοχος προδιδακτορικού διπλώματος D.E.S. της δημόσιας διοίκησης και του Εσωτερικού Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Paris I.



Διορίστηκε:

1) Εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 5-1-78.





Προαγωγές:

1) στο βαθμό του Πρωτοδίκη στις 29-1-80

2) στο βαθμό του Παρέδρου του Σ.τ.Ε. από 14-9-83.

3) στο βαθμό του Συμβούλου του Σ.τ.Ε. από 5-11-1994.







Διαβάστε Περισσότερα...

Εξ οικείων τα βέλη... ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΑΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ


Την έντονη αντίδραση του Προέδρου του Οργανισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Κυπαρισσίας, τέως Αντιδημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου Θεόδωρου Γκρίτζαλη έχει προκαλέσει η προκλητική συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντί του.
Όπως είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Γκρίτζαλης..........

ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης δεν τον ενημερώνει για κανένα θέμα που άπτεται της θεσμικής του αρμοδιότητας ως Προέδρου του ΟΑΝ, ούτε και του έχει ζητήσει ή προτείνει, έστω, να συμμετέχει σε συζητήσεις και συναντήσεις που γίνονται για θέματα αθλητισμού και νεολαίας.
Μάλιστα ρώτησε τον κ. Σαμπαζιώτη, «αν ο Πρόεδρος του ΟΑΝ παίζει κάποιο θεσμικό ρόλο και αν πρέπει να ενημερώνεται και να συμμετέχει σε συζητήσεις και συναντήσεις για θέματα αθλητισμού και νεολαίας…»
«Μόνο για χαρτιά με καλείται να υπογράφω… Ποτέ δε με έχετε καλέσει να μιλήσουμε και να προγραμματίσουμε κάποια εκδήλωση, κάτι…».
Από την πλευρά του ο κ. Σαμπαζιώτης «επιχείρησε» να απαντήσει ρωτώντας τον κ. Γκρίτζαλη, «αν μιλάει με τη γραμματεία του Οργανισμού…» και πρόσθεσε πως μόνοι σε μία εκδήλωση και μία συνάντηση με το νομάρχη δεν εκλήθη!!!
Ο κ. Γκρίτζαλης επέμεινε λέγοντας πως, «δε θυμάμαι να με έχετε καλέσει ποτέ!» και σημείωσε πως τα μαθαίνει εκ των υστέρων, είτε μόνος του, είτε από τρίτους! «Ποτέ δε με ενημερώνετε! Όλα μόνος σας τα αποφασίζετε και μου στέλνετε να υπογράφω τα χαρτιά!», είπε σε υψηλούς τόνους και τόνισε πως αν θέλουν και τη «βούλα», εννοώντας τη σφραγίδα του ΟΑΝ, ας την πάρουν!...
Τα όσα είπε ο κ. Γκρίτζαλης για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετωπίζει, με τη θεσμική του ιδιότητα, ο κ. Σαμπζιώτης, «δείχνουν» τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, που από την αρχή του χρόνου, θυμίζουμε, είχαν επισημάνει και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «αλαζονικές συμπεριφορές και πρακτικές» και για «Δημοτική Αρχή περιχαρακωμένη πίσω από εξωθεσμικούς συμβούλους…»!


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"



Διαβάστε Περισσότερα...

Στο κόκκινο η συζήτηση για το Παζάρι Αντικών - Θερμό Δημοτικό Συμβούλιο στην Κυπαρισσία με επιθέσεις κατά του Δημάρχου...


«Κόκκινο» χτύπησε η συζήτηση για τη διοργάνωση του «παζαριού αντικών και παλαιών αντικειμένων», τον Αύγουστο στο Μεγάλο Καλντερίμι, το παλιό «Σταυροπάζαρο», στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.
Αφορμή, για να ανάψουν τα αίματα και να δεχθεί σφοδρή επίθεση ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας, ήταν...........

η προσωπική επιλογή και αρχική απόφασή του να μη συμμετέχει στη διοργάνωση του «παζαριού» ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης με πρωτοβουλία και πρόταση του οποίου ξεκίνησε το «παζάρι», αλλά τη διοργάνωση να αναθέσει ο Δήμος στη νεοϊδρυθείσα αστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της παλιάς πόλης της Κυπαρισσίας» πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι η μέχρι πέρυσι πρόεδρος του Συλλόγου, η οποία γνωρίζει το αντικείμενο.
Μάλιστα ο κ. Σαμπαζιώτης σε άτυπη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. του Συλλόγου του είχε πει ότι «αποκλείονται» από τη «συνδιοργάνωση» λόγω της «αποτυχίας» του «παζαριού» κατά την περυσινή χρονιά και πως η όλη αρμοδιότητα ανατίθεται στη «Μη Κυβερνητική Οργάνωση», «που πληροί όλα τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη διοργάνωση»…
Αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τα Μέλη του Συλλόγου και του «Απανωπολίτες» και είχε σαν αποτέλεσμα της «αναδίπλωση» - «οβιδιακή μεταμόρφωση» του Δημάρχου, βάζοντας και το Σύλλογο συνδιοργανωτή.
Δηλαδή, το «παζάρι» θα κάνει ο Δήμος με συνδιοργανωτές το Σύλλογο και τη Μ.Κ.Ο.
Προχθές στο Δ.Σ., το θέμα τέθηκε προς ενημέρωση του Σώματος από τον κ. Σαμπαζιώτη και δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος είχε κάνει, εδώ και καιρό σχετικό αίτημα το οποίο έχει πρωτοκολληθεί! Ούτε καν που διαβάστηκε το εν λόγω αίτημά τους!
Ο κ. Σαμπαζιώτης τόνισε πως η διοργάνωση του «παζαριού» δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση αφού δε γίνεται μόνο για την περιοχή αλλά πρέπει να πάρει πανελλήνιες διαστάσεις, προσθέτοντας πως αν και έχει ασχοληθεί με τα πολιτιστικά, είναι ανεπαρκής, σαν Δήμαρχος και σαν Δήμος, να διοργανώσει επιτυχημένα το «παζάρι» και πως ακόμη και με το Σύλλογο, πάλι δεν εξασφαλίζεται η επιτυχημένη διοργάνωση αφού χρειάζεται μεγάλη διαφημιστική καμπάνια και γνώση του αντικειμένου!
Τόσο ο Πρόεδρος του Συλλόγου όσο και Μέλη αυτού εξέφρασαν την έντονη αντίδραση και τη δυσαρέσκειά τους στο γεγονός ότι ο κ. Σαμπαζιώτης ήθελε να τους αποκλείσει και να αναθέσει τη διοργάνωση στην Μ.Κ.Ο.
Στη συζήτηση που ακολούθησε οι τόνοι ανέβηκαν στα ύψη και ακούστηκαν και φράσεις και εκφράσεις που σε καμία περίπτωση δεν περιποιούν τιμή ούτε για το Σύλλογο, ούτε για το Δημοτικό Συμβούλιο, πόσο μάλλον όταν αυτές απευθύνονταν σε απόντες, αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων και το πέρασμα του χρόνου ηρέμησαν τα πνεύματα και αφού ξεκαθαρίστηκε ότι και ο Σύλλογος και η Μ.Κ.Ο. θα είναι συνδιοργανωτές αναλαμβάνοντας τομείς ευθύνης, το θέμα έληξε, τουλάχιστον προσωρινά γιατι η Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας θυμίζει καζάνι που βράζει…


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"



Διαβάστε Περισσότερα...

«ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2009 - 8η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ» ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ


Ξεκινούν σήμερα στα Φιλιατρά οι καθιερωμένες πια πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2009 - 8Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ»............


Η πρώτη συναυλία θα δοθεί στο Πάρκο της Βλαχέρνας απόψε, στις 10, με συναυλία της “Chameleon Trombone Ensemble” και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας. Η “Chameleon Trombone Ensemble” αποτελείται από μέλη μεγάλων Ορχηστρικών Συνόλων , που στοχεύουν να αναδείξουν όλες τις δυνατότητες που έχει το τρομπόνι ως όργανο, πέραν του συνοδευτικού του χαραχτήρα.
Κύρια αποστολή τους είναι να διαδώσουν το μήνυμα πως το τρομπόνι δεν είναι μόνο για συνοδευτικά ρυθμικά περάσματα ή για να μετράει μέτρα και παύσεις μέσα σε ένα μουσικό έργο, αλλά είναι ένα όργανο γεμάτο δύναμη , μεγαλοπρέπεια και ευαισθησία ικανό να συνεπάρει με τη μελωδία του και τον πλούτο των αρμονικών του και τον πιο απαιτητικό ακροατή και να τον οδηγήσει σε πρωτόγνωρες εμπειρίες. Στην προσπάθειά τους αυτή δημιούργησαν σαν το “Chameleon Trombone Ensemble, ένα ευέλικτο σύνολο αποτελούμενο από τρομπόνια, το οποίο λειτουργεί πότε ως κουαρτέττο , πότε ως μεγαλύτερο σύνολο ή ακόμα και ως χορωδία τρομπονιών. Η ευελιξία και η δυνατότητα του συνόλου να καλύπτει διαχρονικά το άκουσμα όλου του φάσματος της μουσικής, του χάρισαν το όνομα “Chameleon”.
Οι επόμενες συναυλίες θα δοθούν στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, το Σάββατο 4 Ιουλίου με τις Φιλαρμονικές του Δήμου Καλαβρύτων και του Συλλόγου Φιλοπροόδων και την Κυριακή στις 5 Ιουλίου με τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Και τις δύο αυτές ημέρες οι συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 9.30 μ.μ.. Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ όπως κάθε χρόνο συνδιοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ν.Α. Μεσσηνίας (ΟΠΑΝΑΜ), το Δήμο Φιλιατρών και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.
Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ γίνονται παράλληλα με τη θρησκευτική γιορτή του Συλλόγου Φιλοπροόδων, την εορτή της Παναγίας της Βλαχέρνας στις 2 Ιουλίου που για φέτος θα ακολουθήσει το εξής πρόγραμμα: Την Τετάρτη 1 Ιουλίου, στις 7.30 θα γίνει Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ` αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ. Στις 8.45 θα γίνει Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας. Την Πέμπτη 2 Ιουλίου, ο Όρθρος θα ξεκινήσει στις 7.00 π.μ., ενώ στις 8.30 θα γίνει «Ακολουθία επί διασαλεύσει της Αγίας Τραπέζης» και θα ακολουθήσει στις 9.00 π.μ., Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.



Διαβάστε Περισσότερα...

Μάνη - Φεστιβάλ κλασσικής μουσικής


Ένα Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής, από τα έσοδα του οποίου μεγάλο μέρος θα διατεθεί στο Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί από 4 έως και 24 Ιουλίου στο θέατρο της οικογένειας Μπλάουελ, στον Πύργο Λεύκτρου. Πρόκειται για πέντε συναυλίες με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση, καθώς και την επιμέλεια έχουν η Μπούργκι Μπλάουελ και η Μαρία Γκαρσόν. Η πρώτη, κάτοικος Μάνης από την Αυστρία, γνωστή από την επιχείρηση που διατηρεί στον Πύργο με το σύζυγό της, Φρίντριχ Μπλάουελ, στον τομέα των βιολογικών προϊόντων και της καλλιέργειας ελαιολάδου. Η δεύτερη Ισπανίδα, αναγνωρισμένη πιανίστα, που ζει μόνιμα στο χωριό Ρίγκλια του Λεύκτρου, το οποίο αφήνει μόνο όταν χρειάζεται να ταξιδέψει στο εξωτερικό για συναυλίες..............


«Εγώ παίζω πιάνο και η Μπούργκι βιολί. Επειδή αγαπάμε τη μουσική και τη Μάνη σκεφτήκαμε να κάνουμε αυτό το φεστιβάλ, που θα απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Στην περιοχή δε γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις, έτσι οι άνθρωποι που έρχονται για διακοπές, αλλά και οι Μανιάτες, το μόνο που έχουν είναι η θάλασσα και ο ήλιος. Η Μάνη δεν είναι μόνο αυτό. Μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα» λέει η κα Γκαρσόν, ενώ προσθέτει: «Αγαπάμε επίσης τα ζώα, γι’ αυτό και αποφασίσαμε τα έσοδα από τις συναυλίες να τα διαθέσουμε στον Φιλοζωικό της Καλαμάτας. Ο σεβασμός στα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού».
Η κα Μπλάουελ σημειώνει: «Στη Μάνη, πάντως, έχουν αλλάξει τα πράγματα. Η κατάσταση για τα ζώα έχει βελτιωθεί αρκετά. Και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν, αλλά δεν ξέρουν πώς. Η συμμετοχή στη συναυλία είναι ένας τρόπος».

Πέτρινο θέατρο
Το όμορφο θεατράκι στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας Μπλάουελ με θέα τη θάλασσα από ψηλά φτιάχτηκε τα τελευταία χρόνια. «Στην αρχή είπαμε να κάνουμε ένα αλώνι. Μετά το αλώνι έγινε αυλή, η αυλή αμφιθέατρο και η θέση ήταν τόσο όμορφη που αρχίσαμε να κάνουμε εκεί σεμινάρια για γιόγκα κ.λπ. Ταυτόχρονα, επειδή η ακουστική του χώρου ήταν πολύ καλή, αποφασίσαμε να δίνουμε εκεί και συναυλίες. Είμαι από τη Βιέννη, είμαι κι εγώ μουσικός, έχω μεγαλώσει με όπερα, οπότε μου ήρθε εντελώς φυσικά όλο αυτό» παρατηρεί η Μπούργκι Μπλάουελ.
Ενώ η κα Γκαρσόν: «Πέρυσι που έκανα μια συναυλία, υπήρχαν άνθρωποι στο κοινό που δεν είχαν ξανακούσει ζωντανά μουσική στο πιάνο. Και τους άρεσε πολύ. Η κλασσική μουσική είναι για όλους και όχι μόνο για τους… “έξυπνους”. Μπορεί να δώσει χαρά σε κάθε άνθρωπο. Νομίζω ότι η ποπ μουσική, με αυτό το μπουμ - μπουμ, κάνει κακό στα αυτιά. Όταν ακούς αυτό τον ήχο, δεν μπορείς να σκεφτείς. Αντίθετα, η κλασσική μουσική είναι κάτι πιο “βαθύ”, φτάνει στην καρδιά».
Οι συναυλίες
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:
Σάββατο 4/7. Τραγούδια Ιταλών συνθετών. Συμμετέχουν η Μαρία Γκαρσόν στο πιάνο και ο Βρετανός τενόρος Νιλ Λάτσμαν.
Σάββατο 11/7. Μουσική για φλάουτο και πιάνο. Έργα Γκλουκ, Ντεμπυσί, Πουλένκ και άλλων συνθετών, από τη Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο και τη Βίκυ Βασιλειάδη στο φλάουτο.
Τετάρτη 15/7. «Γαλλικός Ιμπρεσιονισμός στο πιάνο για 4 χέρια». Με τη Μαρία Παπαπετροπούλου και τον Jacques Bernier.
Σάββατο 18/7. Κονσέρτο για βιολί και πιάνο με την Αυστριακή, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Κολονίας, Berta Metz - Kukuk στο βιολί και τη Μαρία Γκαρσόν στο πιάνο.
Παρασκευή 24/7. Ρεσιτάλ για σόλο πιάνο με ανάλυση της μουσικής. Στο πιάνο, αλλά και την αφήγηση, με έργα Μότσαρτ, Προκόφιεφ, Σοπέν και Παπαγεωργίου, ο Χρήστος Παπαγεωργίου, ο οποίος κατάγεται από τον Πύργο Λεύκτρου.
Οι συναυλίες ξεκινούν στις 8.30 μ.μ. Εισιτήριο: 15 ευρώ. Για τη μετακίνηση στον Πύργο θα υπάρχει και λεωφορείο, που θα ξεκινά από Καρδαμύλη στις 7.30 το απόγευμα. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 27210 77711 ή 78077 και στην ιστοσελίδα www. mani-sonnenlink.com.



Της Μαρίας Νίκα - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"




Διαβάστε Περισσότερα...

Δήμοι Μεσσηνίας - Έλλειψη ναυαγοσωστών στις παραλίες


Ζούμε δίπλα στη θάλασσα, κι όμως αναλογικά, ως χώρα, έχουμε τους περισσότερους πνιγμούς στην Ευρώπη, ενώ παγκοσμίως βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση! Η έλλειψη εκπαίδευσης από νωρίς, η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τη θάλασσα και τους κινδύνους της, αλλά και η απουσία ναυαγοσωστών είναι αιτίες που σχετίζονται με το πρόβλημα. Για παράδειγμα, σε αρκετούς Δήμους της Μεσσηνίας, αν και οι ναυαγοσώστες θα έπρεπε να είναι στις θέσεις τους από τον Ιούνιο μέχρι και το Σεπτέμβριο, δουλεύουν Ιούλιο - Αύγουστο. Και αυτοί, αν βρεθούν.

Έτσι, το Λιμεναρχείο βάζει πρόστιμα στους Δήμους, ενώ οι δήμαρχοι από την πλευρά τους παραπονιούνται ότι δημοσιεύουν προκηρύξεις για την πρόσληψη ναυαγοσωστών, αλλά δεν εμφανίζεται κανείς. Οι εκπαιδευμένοι διασώστες είναι λίγοι και πολλοί από αυτούς προτιμούν να δουλέψουν σε ξενοδοχεία και πισίνες, επειδή εκεί απασχολούνται περισσότερους μήνες (ξεκινούν από το Μάιο)...............


Λιμεναρχείο Καλαμάτας


Κατ’ αρχάς, ποιες παραλίες οφείλουν να έχουν ναυαγοσώστη; Όπως μας λέει ο διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας του Λιμεναρχείου Καλαμάτας Σταύρος Ζέππος, «ναυαγοσώστες πρέπει να υπάρχουν τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο στις πλαζ οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί πολυσύχναστες».


Όσο για το ποιες είναι αυτές: «Πρώτον, όσες εκμεταλλεύεται ο Δήμος, δηλαδή νοικιάζει το χώρο σε καταστήματα, με ομπρέλες, ξαπλώστρες κ.λπ., οπότε έχει κέρδος από αυτές. Και δεύτερον, όσες τους θερινούς μήνες έχουν μέσο όρο προσέλευσης λουομένων 500 άτομα ανά χιλιόμετρο».


Το Λιμεναρχείο ασκεί έλεγχο και όταν διαπιστώνει ότι δεν τηρείται ο νόμος, επιβάλλει πρόστιμο. Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, που μιλήσαμε με τον κ. Ζέππο, η κατάσταση είχε ως εξής: Ο Δήμος Καλαμάτας μόλις την ίδια μέρα (26/6) είχε προσλάβει ναυαγοσώστες (9 άτομα) με καθυστέρηση.


Ο Δήμος Μεσσήνης είχε ήδη «συμμορφωθεί» προσλαμβάνοντας δύο ναυαγοσώστες, ενώ ο Δήμος Κορώνης είχε προσλάβει τον ένα από τους δύο που οφείλει να έχει. Αντίθετα, δεν είχαν προσλάβει καθόλου ναυαγοσώστες, αν και θα έπρεπε, οι Δήμοι Λεύκτρου και Αβίας.


Υπάρχουν και Δήμοι που δεν είναι υποχρεωμένοι να προσλάβουν ναυαγοσώστες, καθώς καμία παραλία τους δεν έχει κριθεί πολυσύχναστη. Πρόκειται για τους Δήμους Πεταλιδίου και Αίπειας.




Λιμεναρχείο Πύλου


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Πύλου, που είναι υπεύθυνο για τις ακτές της Δυτικής Μεσσηνίας, ο μόνος από τους Δήμους που δεν έχει ακόμη ναυαγοσώστες, όπως θα όφειλε, είναι αυτός των Γαργαλιάνων, στον οποίο έχει επιβληθεί και το σχετικό πρόστιμο.


Ναυαγοσώστες υπάρχουν στους Δήμους Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Μεθώνης. Στην παραλία του Ρωμανού (Δήμος Νέστορος), όπου συνέβη το πρόσφατο τραγικό περιστατικό με τον πνιγμό του άτυχου Ρωσοπόντιου, δεν υπήρχε υποχρέωση για ναυαγοστώστη, καθώς η παραλία δεν έχει κριθεί πολυσύχναστη. Οι Δήμοι Πύλου, Νέστορος και Αυλώνας δεν υποχρεούνται να έχουν ναυαγοσώστες.




Γαργαλιάνοι


«Έχουμε κάνει προκήρυξη για δύο ναυαγοσώστες και δε βρίσκουμε» ήταν η απάντηση του δημάρχου Γαργαλιάνων κ. Σταύρου Καλοφωλιά. «Εμείς φροντίζουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές και περιμένουμε, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες στην περιοχή για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον».




Λεύκτρο


Στο ίδιο πνεύμα και η απάντηση του δημάρχου Λεύκτρου κ. Γιάννη Μαραμπέα: «Έχουμε κάνει τρεις φορές ανακοινώσεις και δεν εμφανίζεται κανένας. Δεν υπάρχουν εκπαιδευμένα άτομα που να είναι ελεύθερα. Τώρα προσπαθούμε να συνεργαστούμε με εταιρεία, για να μας φέρει ναυαγοσώστες, αλλά και πάλι δύσκολο το βλέπω. Τα παιδιά που είχαμε πέρυσι, φέτος βρήκαν δουλειές σε ξενοδοχεία. Αν είναι να έρθουν άλλοι από μακριά, χρειάζεται να τους παρέχουμε επιπλέον στέγη και φαγητό. Προσπαθήσαμε να παρακινήσουμε παιδιά από την περιοχή μας να εκπαιδευτούν και να πάρουν άδεια ναυαγοσώστη, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον».




Αβία


Ο Δήμος Αβίας οφείλει να έχει ναυαγοσώστη στην παραλία της Σάντοβας, ο οποίος θα βρίσκεται στη θέση του αρχές Ιουλίου, όπως μας είπε ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Μπασάκος. «Η πρόσληψη έχει ήδη κανονιστεί. Από καιρό είχα βγάλει προκηρύξεις και δεν ερχόταν κανένας. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε όλη την Ελλάδα και συνήθως οι νέοι προτιμούν τα ξενοδοχεία, γιατί έχουν δουλειά περισσότερους μήνες» πρόσθεσε ο δήμαρχος.




Πρώτοι σε πνιγμούς!


Αν και η ύπαρξη ναυαγοσωστών στις παραλίες δείχνει το ενδιαφέρον της Πολιτείας για την ασφάλεια των λουομένων, ο μεγάλος αριθμός πνιγμών στην Ελλάδα (πρώτη στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο!) δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό.


«Οι περισσότεροι πνιγμοί», λέει ο κ. Ζέππος από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, «οφείλονται στο ότι πολύς κόσμος στην Ελλάδα δεν ξέρει μπάνιο και δε λαμβάνει υπόψη του τους κινδύνους της θάλασσας. Σαν λαός παίρνουμε αψήφιστα το θέμα, ενώ δε θα έπρεπε. Σε χώρες όπως η Ελβετία, που δεν έχουν θάλασσα, ξέρουν περισσότεροι άνθρωποι κολύμπι, απ’ ό,τι οι Έλληνες που βρέχονται από παντού με θάλασσα. Είναι θέμα παιδείας. Εκεί νομίζω ότι πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες του προβλήματος. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πνιγμών αφορά ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας και συνήθως συνδυάζονται με παθολογικά αίτια. Εκεί θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα από τους οικείους τους. Όταν ξέρεις ότι ο άνθρωπός σου έχει πρόβλημα υγείας, δεν τον αφήνεις να πάει μόνος στη θάλασσα».


Το γεμάτο στομάχι είναι, επίσης, αιτία πνιγμών, σύμφωνα με τον λιμενικό που μας μίλησε από το Λιμεναρχείο Πύλου: «Δεν είναι μόνο ότι οι Έλληνες δε μαθαίνουν να κολυμπάνε σωστά από μικροί. Πολλοί μπαίνουν στη θάλασσα αμέσως μετά το φαγητό! Αφού λέμε και ξαναλέμε: Αν δεν έχουν περάσει τέσσερις ώρες από την ώρα του γεύματος, το μπάνιο απαγορεύεται».



Της Μαρίας Νίκα - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"






Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΟΠ Καλαμάτα - "Ναι" για επέκταση και "με τη βούλα" του υπουργείου


Κοινοποιήθηκε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δολών το αποτέλεσμα εξέτασης ένστασης όσον αφορά στο αίτημα για επέκταση του ΠΟΠ «Καλαμάτα» σε όλο το νομό-τροποποίησή του, με το οποίο η ένσταση απορρίπτεται. Επιβεβαιώνεται επισήμως, λοιπόν, η πληροφορία που το «Θ» δημοσίευσε αποκλειστικά στις 24 Ιουνίου, κατόπιν επικοινωνίας με πηγή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο σχετικό έγγραφο, που υπογράφει η Γιάννα Βρανάκη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βιολογικής Γεωργίας (αρμόδιο το Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΙΠΠ), αναφέρονται τα εξής:.............


«Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 3 στοιχείο ζ) της ΚΥΑ αρ. 261611/2007, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, σας γνωρίζουμε το αποτέλεσμα της εξέτασης της ένστασης που υποβλήθηκε από τον “Αγροτικό Συνεταιρισμό Δολών Μεσσηνίας” κατά του αιτήματος της “Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας” για τροποποίηση των προδιαγραφών του ελαιόλαδου με την καταχωρισμένη ονομασία “ΚΑΛΑΜΑΤΑ” ΠΟΠ στο Κοινοτικό μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης και Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων.
Η ένσταση εξετάστηκε από την επιτροπή που προβλέπεται στο άρθρο 3, παρ. 3, στοιχείο ε) της προαναφερθείσας ΚΥΑ και δεν έγινε αποδεκτή, όπως αναφέρεται σχετικά και στο συμπέρασμα του αρ. 9/17-6-2009 πρακτικού της».
Ποια θα είναι η συνέχεια; Με την απόρριψη της ένστασης γίνεται δεκτό το αίτημα της ΕΑΣ Μεσσηνίας για τροποποίηση του ΠΟΠ Καλαμάτα, που σημαίνει επέκταση της ζώνης ΠΟΠ σε όλο το νομό, αλλά και ενίσχυση της ποιότητας, καθώς για να ονομάζεται ένα λάδι ΠΟΠ Καλαμάτα θα πρέπει να έχει οξύτητα μέχρι 0,5, Κ232 ως 2,00, Κ270 μέχρι 0,15, ο δείκτης υπεροξειδίων να μην υπερβαίνει τα 14 Meq O2/kg και το ελαϊκό οξύ να είναι άνω του 75%. Με την έκδοση υπουργικής απόφασης θα γίνει αποδεκτό το αίτημα. Στη συνέχεια, αυτό θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αξιολογηθεί εκεί, δεδομένου ότι η αναγνώριση ή τροποποίηση των ΠΟΠ γίνεται από τα κοινοτικά όργανα. Φυσικά, δε σημαίνει πως θα γίνει οπωσδήποτε δεκτό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς θα πρέπει να αποδεχτούν στην Ε.Ε. όσα περιλαμβάνει η αίτηση με την υποστηρικτική μελέτη. Η σχετική διαδικασία έγκρισης εκτιμάται ότι μπορεί να χρειαστεί ακόμη και διάστημα ενός έτους, ενώ ενστάσεις είναι δυνατόν να υποβληθούν μόνον από ενδιαφερόμενους εκτός Ελλάδος.


Του Κώστα Κοντοθανάση - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"




Διαβάστε Περισσότερα...

Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών για επιδοτήσεις...


Λήγει την Παρασκευή και η άτυπη παράταση για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών στις κοινοτικές επιδοτήσεις.............

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας καλεί τους αγρότες να σπεύσουν και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους αλλιώς θα χάσουν τα χρήματά τους.



Διαβάστε Περισσότερα...

Προφυλακιστέος ο πρώην διευθυντής της Εμπορικής Φιλιατρών


Προφυλακιστέος κρίθηκε προχθές, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, μετά την απολογία του ο πρώην διευθυντής του υποκαταστήματος Φιλιατρών της Εμπορικής Τράπεζας...........

Η κατηγορία που βαρύνει τον πρώην διευθυντή είναι απάτη σε βάρος της τράπεζας.


Διαβάστε Περισσότερα...

Από σήμερα η συμπλήρωση των μηχανογραφικών - Τα κέντρα συγκέντρωσης δικαιολογητικών στη Μεσσηνία.




Αρχίζει σήμερα η συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων για τις Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Στη Μεσσηνία θα λειτουργήσουν τρία κέντρα συγκέντωσης δικαιολογητικών..............




Στην Καλαμάτα θα λειτουργήσουν δυο κέντρα συγκέντρωσης δικαιολογητικών.

Το ένα για τους υποψήφιους των Λυκείων του 1ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα λειτουργήσει στο 3ο Γενικό Λύκειο (στο τέρμα στης οδού Πραξιτέλους) και το δεύτερο, για τους υποψήφιους των Λυκείων του 2ου Γραφείου, στο 4ο Λύκειο (στην οδό Αρτέμιδος).

Για το 3ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Τριφυλία) θα λειτουργήσει κέντρο συγκέντρωσης των δικαιολογητικών στην Κυπαρισσία.


Διαβάστε Περισσότερα...

Οχι στη Φίμωση των Blogs - Ναι στην Ελευθερία των Blogs - Δημοκρατικό Δικαίωμα η Ανωνυμία!





"Χωρίς άδεια από τις αρμόδιες αρχές (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές μπορούν να άρουν το απόρρητο στο Διαδίκτυο αναζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξης ακόμη και αν αυτή αποτελεί πλημμέλημα".
Αυτό αναφέρει σε γνωμοδότησή του (9/2009) ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς λίγες ώρες πριν την αποχώρησή του από τη θέση του λόγω συνταξιοδότησης...



Εμείς βροντοφωνάζουμε:

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ BLOGS

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ BLOGS

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ











Διαβάστε Περισσότερα...

Τσιγάρο τέλος;;; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;;;



Τσιγάρο τέλος (;;;...) από σήμερα σύμφωνα με το Ν. 3730/2008 και την Υπουργική απόφαση που μόλις χθες εκδόθηκε για την απαγόρευση του καπνίσματος.............


Η "καπνοαπαγόρευση" που αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας και πολυδιαφημίζει ο κ. Αβραμόπουλος, μόνο ως "ανέκδοτο" μπορεί να εκληφθεί!

Και αυτό γιατί, ενώ από σήμερα, υποτίθεται, πως τίθεται σε εφαρμογή ο σχετικός Νόμος, μόλις χθες δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση, που συνοδεύει την εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος...

Και χθες, με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, συγκροτήθηκε το Σώμα Επιθεωρητών του "Τομέα Ελέγχου Καπνού και Αλκοόλ" του ΣΕΥΥΠ...


Είναι, επίσης, γνωστό το "μπάχαλο" που επικρατεί αφού κανείς μέχρι σήμερα δε γνωρίζει τί ακριβώς ισχύει!!!





Διαβάστε Περισσότερα...

Επιστροφή και... καλό μήνα!


Τετάρτη 1η Ιουλίου και μετά από μια μικρή, ολιγοήμερη, απουσία επιστρέφουμε στις επάλξεις............

Επιστρέφουμε στα "δικά μας"!

Με ειδήσεις, γεγονότα, αποκαλύψεις...

Γράψιμο και "κράξιμο"...




Καλημέρα σας και καλό μήνα!!!!!!!!!!!!!


Διαβάστε Περισσότερα...