Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Την Ντόρα Μπακογιάννη στηρίζει ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας - Βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος


Με άρθρο του στον «Αδέσμευτο» και ο πρ. υπουργός της κυβέρνησης της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος τάσσεται υπέρ της Ντόρας.
Πολλά τα επιχειρήματά του, αλλά το κυριότερο συνοψίζεται στα εξής:
«…Τα γνωστά ΜΜΕ που ανήκουν ή στηρίζονται από τα μεγάλα συμφέροντα προσπαθούν να επιβάλουν τον δικό τους επιθυμητό υποψήφιο…»


Αρθρο του βουλευτή Μεσσηνίας ΙΩΑΝΝΗ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά από την εκλογική συντριβή της 4ης Οκτωβρίου, τη μεγαλύτερη από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, καλούμαστε όλοι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να επιλέξουμε νέα ηγεσία.
Οσον αφορά τα αίτια της οδυνηρής ήττας δεν είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε.
Πάντως δεν ευθύνονται οι πρόωρες εκλογές, όπως ορισμένοι θέλουν να χρεώνουν κάποιους, ότι δήθεν τις εισηγήθηκαν, λες και ο τότε πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής δεν ήταν σε θέση να παίρνει αποφάσεις!
Αντίθετα, ήταν κάποιοι και μάλιστα υπουργοί που διαλαλούσαν την αντίθεσή τους, λέγοντας ότι θα χάσουμε και που δημιούργησαν και συνέτειναν στο κλίμα της ήττας.
Φταίνε, κ. Μιχάλη Λιάπη, μέλος και εσύ της οικογενειοκρατίας που τώρα καταγγέλλεις, οι πρόωρες εκλογές για την ήττα, που έτσι και αλλιώς μετά από τρεις μήνες θα γίνονταν, ή ότι και εσύ δεν προχώρησες τόσα χρόνια στην αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής και την εξυγίανση του ΟΣΕ που είχαμε υποσχεθεί στο λαό ότι θα κάναμε μετά το 2004 και όχι μόνον;
Σήμερα, εν όψει της εκλογής της 29ης Νοεμβρίου, τα γνωστά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκουν ή στηρίζονται από τα μεγάλα συμφέροντα, προσπαθούν να επιβάλλουν τον "επιθυμητό" τους υποψήφιο.
Πρόκειται για τα ίδια μέσα που όλα τα προηγούμενα χρόνια "έβγαζαν τα μάτια" στη Νέα Δημοκρατία με κάθε ευκαιρία και έκαναν το άσπρο - μαύρο.
Να αγάπησαν τη Νέα Δημοκρατία τώρα και θέλουν το καλό της; Φυσικά και όχι! Στόχος τους είναι να διαμορφώσουν κλίμα, ώστε να εκλεγεί αρχηγός της Ν.Δ. που δεν θα απειλήσει ποτέ το ΠΑΣΟΚ.
Εχει στηθεί τώρα το ίδιο σκηνικό με αυτό του 1993 και 1995.
Τότε που έριξαν την κυβέρνηση τη δική μας, χωρίς να ρωτήσουν κάποιοι τη βάση που σήμερα επικαλούνται και υπόσχονται ότι θα τη λαμβάνουν υπόψη τους.
Τότε που ενώ ο Μιλτιάδης Εβερτ είχε δημοσκοπικά την πλειοψηφία, προχώρησαν με το ΠΑΣΟΚ σε εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να μείνει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία μέχρι το 2004.
Τότε που τον Μάρτιο του 1993 ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έλεγε σε επίσκεψή του εδώ στην Ελλάδα ότι «τον Οκτώβριο θα έχετε εκλογές» και έγιναν με τρόπο "πατριωτικό".
Σήμερα, οι υπερήφανοι για την ιδεολογία μας, νεοδημοκράτες, που ποτέ δεν ήταν περιχαρακωμένη, αλλά ανοιχτή σε όλους τους Ελληνες και προς όλες τις κατευθύνσεις, θέλουμε και θα διαφυλάξουμε τη νέα πορεία της παρατάξεώς μας για την εξουσία.
Θέλουμε η νέα πολιτική ηγεσία να είναι πολυσυλλεκτική και κυρίως με δυνατότητα διείσδυσης στο μεσαίο χώρο, τον οποίο κερδίσαμε το 2004 και χάσαμε το 2009.
Οπως επίσης μετά τη Μεταπολίτευση οι νίκες το 1974 με τον Κ. Καραμανλή και το 1990 με τον Κ. Μητσοτάκη, οφείλονταν στη διεύρυνση σε αυτούς τους χώρους και οι ήττες στην απώλειά τους.
Θέλουμε με αυτή την ηγεσία που θα μπορεί να οδηγήσει το κόμμα μας ξανά και γρήγορα στην κυβέρνηση.
Θέλουμε η ΝΕΑ πολιτική ηγεσία να ενώνει, γιατί η ιστορία του ’93 και ’95 και η πολιτική συμπεριφορά που ακολούθησαν κάποιοι δεν ξεχνιούνται ούτε παραγράφονται από εμάς όλους, που τότε είχαμε μείνει πιστοί στο κόμμα μας και το κρατήσαμε ενωμένο και όρθιο και το φέραμε στην εξουσία το 2004.
Θέλουμε την ηθική και στην πολιτική.
Θέλουμε και θα κρατήσουμε την παράταξη και ενωμένη και δυνατή.
Με τις προαναφερθείσες σκέψεις και με καθαρή συνείδηση, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι η καλύτερη εκπροσώπηση των συμφερόντων της παράταξης και της χώρας, εξυπηρετούνται από την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη.



Διαβάστε Περισσότερα...

Στην τελική ευθεία για την εκλογή νέας ηγεσίας στη Ν.Δ



Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι τρεις Υποψήφιοι Πρόεδροι της Ν.Δ (Ντόρα Μπακογιάννη, Ανώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Ψωμιάδης) αφού την Κυριακή θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης...


Τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη εξέφρασαν σήμερα ο βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος (με άρθρο του στον «Αδέσμευτο Τύπο»), ο βουλευτής Χίου Κώστας Μουσουρούλης, ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Τσουκαλάς, η πρώην βουλευτής Επικρατείας Χρύσα Καρύδη, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, μέλος της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Γιώργος Φωτεινόπουλος, 130 ΟΝΝΕΔίτες της Μαγνησίας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, καθώς και επτά από τους οκτώ εκλεγμένους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ στα σωματεία Συγκοινωνιών.


"Θεωρώ ότι διασφαλίζεται καλύτερα από τη Ντόρα Μπακογιάννη η προοπτική της παράταξης να επανέλθει το γρηγορότερο στην εξουσία", δήλωσε στο ΜΕGΑ, ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, προσθέτοντας ότι η κα Μπακογιάννη μπορεί να φέρει πίσω τους ψηφοφόρους που έφυγαν. Επανέλαβε ότι εγγυητές της ενότητας είναι εκείνοι που δεν διεκδικούν αξιώματα. "Εμείς είμαστε οι εγγυητές κι όποιος φύγει, θα φύγει μόνος του" είπε χαρακτηριστικά.


"Δεν κάνω αβαρία όταν τάσσομαι με την κα Μπακογιάννη. Πήγα με τη συνέπεια και τη συνέχεια της ΝΔ, με μια προοπτική αυτή η λειτουργία να συνεχιστεί", δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο Βύρων Πολύδωρας. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Θεόδωρου Ρουσσόπουλου, λέγοντας ότι ο ίδιος αντιστάθηκε στις ρασπουτινικές συμπεριφορές του.


“Εκείνο το οποίο έχει σημασία είναι την επόμενη ημέρα να συμπορευθούμε όλοι μαζί. Πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Δεν περισσεύει κανείς”. Αυτό δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης.






Διαβάστε Περισσότερα...

Να θυμάσαι...






Διαβάστε Περισσότερα...

Επιστροφή... μετα μουσικής! - Να μ' αγαπάς...







Διαβάστε Περισσότερα...