Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ... ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ!!!...


Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προηγείται της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με διαφορά από 4,6 έως 5,0 τοις εκατό, δείχνουν δυο νέες δημοσκοπήσεις στον κυριακάτικο Τύπο.


Στη δημοσκόπηση της Μarc για το Έθνος της Κυριακής, τα ποσοστά διαμορφώνονται: ΠΑΣΟΚ 38,0%, ΝΔ 33,0%, ΣΥΡΙΖΑ 10,0%, ΚΚΕ 8,5%, ΛΑΟΣ 5,5% και Οικολόγοι 4%.


Ελαφρώς μικρότερη είναι η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην έρευνα της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής: ΠΑΣΟΚ 35,0%, ΝΔ 30,4%, ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ΚΚΕ 7,4%, ΛΑΟΣ 3,8%.


Ωστσόσο, ο Κώστας Καραμανλής έχει το προβάδισμα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με ποσοστό 40% έναντι του Γιώργου Παπανδρέου που συγκεντρώνει το 31%.





Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΠΟΨΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ!







Ένα μεγάλο πάρτι στη πλατεία Γεωργίου έχει ετοιμάσει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με πολλά πυροτεχνήματα, μουσική, φως, λέιζερ, χορό και πολλές εκπλήξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου θα εμφανιστεί το γνωστό και δημοφιλές συγκρότημα της νεολαίας, οι “Mikro”, οι οποίοι θα ανεβάσουν παίζοντας ηλεκτρονική μουσική, τους ρυθμούς της διασκέδασης στα ύψη.

Oι προετοιμασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Συνεργεία έστησαν τα σκηνικά της πλατείας, ετοίμασαν τα φώτα και τα συστήματα ήχου, ώστε όλα να είναι έτοιμα για το μεγάλο και τρελό, ξέφρενο, πάρτι, όπου φωτιστικά και ηχητικά εφέ θα κυριαρχήσουν.

Από χθες, ο Τελάλης, άρχισενα μεταφέρει από άκρη σε άκρη τη χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, με το γνωστό περιπαιχτικό τρόπο και έντονη καρναβαλική διάθεση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, απόψε ο Τελάλης θα είναι συνοδευόμενος από τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής, καρναβαλιστές, ποδηλάτες ντυμένοι καρναβαλικά αλλά και σοκολατορίχτες, ενώ θα προπορεύεται η Μπάντα του Δήμου με καρναβαλική αμφίεση, η οποία θα παιανίζει γνωστούς αποκριάτικους σκοπούς και τραγούδια.

Σημείο συνάντησης για την περιοδεία τους έχει οριστεί η πλατεία Γεωργίου και από εκεί, αφού θα περιδιαβούν κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, θα καταλήξουν στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου θα τους υποδεχθεί ο δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας.

Οι εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού διοργανώνονται από την ΔΕΠΑΠ στο πλαίσιο δράσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τελάλης ξεκίνησε από το πρωί από την Πλατεία Γεωργίου.

Μετά την υποδοχή των καρναβαλιστών από το δήμαρχο Πατρέων, Ανδρέα Φούρα, οι οποίοι θα του παραδώσουν το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2009 που σηματοδοτεί συμβολικά και την έναρξη των εκδηλώσεων, ο Τελάλης θα συνεχίσει τη διαδρομή του, για να επιστρέψει από την οδό Γούναρη στις εγκαταστάσεις του καρναβαλικού συνεργείου στο Πετρωτό.

Η Τελετή έναρξης θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ1 στις 9μμ.









Διαβάστε Περισσότερα...

Μη επανδρωμένα Global Hawk θα πετούν σε αποστολές της NASA



Δύο μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροπλάνα Global Hawk της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ διατέθηκαν στη NASA για να χρησιμοποιηθούν σε ερευνητικές αποστολές σε όλο τον κόσμο.


Το Global Hawk έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για αναγνωριστικές πτήσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αλλά και για την παρακολούθηση δασικών πυρκαγιών στο αμερικανικό έδαφος.
Το αεροπλάνο, με άνοιγμα πτερύγων 35 μέτρα, πετά σε ύψος έως και 19.200 μέτρων, δύο φορές ψηλότερα σε σχέση με τα επιβατικά αεροπλάνα. Ένα από τα χρησιμότερα χαρακτηριστικά του είναι ότι μπορεί να παραμένει στον αέρα έως και 30 ώρες.
Το Κέντρο Διαστημικής Πτήσης Goddard της NASA στην Καλιφόρνια εξασφάλισε δύο Global Hawk, τα οποία τώρα θα εφοδιαστούν με επιστημονικό εξοπλισμό για ατμοσφαιρικές μελέτες.
Κύρια αποστολή τους θα είναι η μέτρηση των αερίων του θερμοκηπίου, των αέριων ρύπων που ευθύνονται για την τρύπα του όζοντος, καθώς και η επιβεβαίωση των μετρήσεων που μεταδίδει ο ερευνητικός δορυφόρος Aura της NASA. Τα δεδομένα θα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο μέσω δορυφορικής σύνδεσης.
Οι πρώτες πτήσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο στην Αεροπορική Βάση Έντουαρντς στην Καλιφόρνια και θα συνεχιστούν πάνω από περιοχές του Ειρηνικού και της Αρκτικής.
Τα Global Hawk κατασκευάζονται από την Northrop Grumman, η οποία πέρυσι εξασφάλισε πενταετές συμβόλαιο 25 εκατ. δολαρίων για την υποστήριξη του σχετικού προγράμματος της NASA.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press



Διαβάστε Περισσότερα...

Τουλάχιστον 2,5 εκατ. υπολογιστές μολυσμένοι από νέο ιό για Windows



Κακόβουλος κώδικας, σχεδιασμένος να εμποδίζει τον εντοπισμό των δημιουργών του και την απομάκρυνσή του από τα μολυσμένα συστήματα, έχει προσβάλει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 2,5 εκατ. PC, προειδοποιούν εταιρείες υπολογιστικής ασφάλειας.


Ο ιός Dowbandup, γνωστός και ως Conficker ή Kido, πρωτοεμφανίστηκε τον Οκτώβριο και έκτοτε έχει καταφέρει να μολύνει μεταξύ άλλων εταιρικά δίκτυα και αρκετούς διακομιστές, αναφέρει η φινλανδική εταιρεία F-Secure.
Οι υπολογιστές στους οποίους έχουν εγκατασταθεί οι τελευταίες ενημερώσεις για τα Windows και για τα προγράμματα προστασίας θεωρούνται ασφαλείς. Ο ιός πάντως συνεχίζει να διαδίδεται μέσω του Διαδικτύου, μέσω τοπικών δικτύων, ακόμα και από οδηγούς αποθήκευσης USB.
Ο Downandup δημιουργεί μια «κερκόπορτα» στο σύστημα που επιτρέπει την εκτέλεση άλλων κακόβουλων προγραμμάτων όταν το αποφασίσουν οι χάκερ που τον δημιούργησαν.
Πολλοί ιοί, εξηγεί η F-Secure, είναι σχεδιασμένοι να κατεβάζουν κώδικα από δικτυακούς τόπους των χάκερ. Ο Downandup διαφέρει, καθώς μπορεί να κατεβάζει τέτοιο κακόβουλο λογισμικό από έναν απεριόριστο αριθμό διαδικτυακών διευθύνσεων.
Τέτοιου είδους λογισμικό θεωρητικά θα επέτρεπε στους χάκερ να υποκλέπτουν ευαίσθητα δεδομένα, να αναμεταδίδουν διαφημίσεις, ή να χρησιμοποιούν τα μολυσμένα PC σε συντονισμένες κυβερνοεπιθέσεις.
Προκειμένου μάλιστα να ξεγελάσει τους διώκτες του, ο ιός δημιουργεί συνεχώς εκατοντάδες πραγματικές ή ψευδείς διαδικτυακές διευθύνσεις, όπως mphtfrxs.net, imctaef.cc και hcweu.org. Οι εταιρείες ασφάλειας είναι δύσκολο να εντοπίσουν και να κλείσουν ένα τόσο μεγάλο αριθμό υπαρκτών ή ανύπαρκτων δικτυακών τόπων.
Η απομάκρυνση του ιού από τους μολυσμένους υπολογιστές δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο ιός ενσωματώνεται στο αρχείο services.exe των Windows, τροποποιεί το μητρώο του συστήματος (registry) και μεταμφιέζει αντίγραφα του εαυτού του ως αρχεία .dll με τυχαία ονόματα, τα οποία εκτελούνται αυτόματα ως υπηρεσίες των Windows.
Πάντως η F-Secure προσφέρει ειδικό εργαλείο που εξοντώνει τον Downandup.



Newsroom ΔΟΛ




Διαβάστε Περισσότερα...

"Η Μεγάλη Νύχτα" (αλλά και μέρα) Jazz σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής!



Σπουδαίοι διεθνείς μουσικοί της jazz, αλλά και καταξιωμένοι έλληνες δίνουν το «παρών» στη Μεγάλη Νύχτα της Jazz, σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής, που αρχίζει από το πρωί με εργαστήρια και διαλέξεις, συνεχίζει έως τις τρεις περίπου τα ξημερώματα με πολλά lives, ενώ περιλαμβάνει bazaar και εκθέσεις.


Ανάμεσα στα ονόματα βρίσκουμε το σπουδαίο μπασίστα Ron Carter, που υπήρξε μέλος του θρυλικού Miles Davis Quintet, τον πιανίστα και συνθέτη Marcus Roberts, διάσημο για τους αυτοσχεδιασμούς του και τις ποικίλες επιρροές, τον πολιτικό ακτιβιστή - σαξοφωνίστα και γενικότερα «πνευστό» Gilad Atzman, που διαπλέκει την τζαζ με χρώματα της Μέσης Ανατολής (θα παίξει με το δικό του The Orient House Ensemble), και το μουσικά πολυσχιδή ούγγρο σαξοφωνίστα Tony Lakatos με τις τσιγγάνικες επιρροές. Η ελληνική παρουσία περιλαμβάνει τον Γιώργο Φακανά με το συγκρότημά του που θα συμπράξει με την Καμεράτα, το κουαρτέτο του Τάκη Πατερέλη, το Λάτιν Τζαζ Σεξτέτο του Δημήτρη Σεβδαλή και τον πιανίστα Μάρκο Αλεξίου που θα συμπράξει με τον Marcus Roberts.


Το πρόγραμμα της Μεγάλης Νύχτας της Jazz έχει ως εξής:


11.00 Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας», Εργαστήρι ντραμς. Εισ.: €10 12.00 Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας», Εργαστήρι σαξόφωνου με τον Gilad Atzmon. Εισ.: €10 13.00 Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας», Διάλεξη του Marcus Roberts. Εισ.: €10 15.00 Αίθουσα Banquet, Διάλεξη του Ron Carter. Εισ.: €10 20.30 Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας», Γιώργου Φακανά: «Echoes». Σολίστ ο Tony Lakatos (τενόρος, σαξόφωνο) - Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής - Μουσική δ/νση: Αλέξανδρος Μυράτ. Εισ.: €6-25 / 22.30 Αίθουσα Banquet, Συναυλία του Ron Carter. Εισ.: €15-25 24.00 Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας», Συναυλία του πιανίστα Marcus Roberts. Εισ.: €5-20 01.00 Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας», Συναυλία του πιανίστα Μάρκου Αλεξίου. Εισ.: €5-20 00.30 Αίθουσα Banquet, Gilad Atzmon & The Orient House Ensemble. Εισ.: €10 01.30 Αίθουσα Banquet, Κουαρτέτο Τάκη Πατερέλη. Εισ.: €10 02.00 Αίθουσα Banquet, Jam Session (ειδικά: είσοδος ελεύθερη) 02.30 Αίθουσα Banquet, Λάτιν Σεξτέτο Δημήτρη Σεβδαλή.


Εισ.: €10.

Μέγαρο Μουσικής. (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 210 7282000).



Διαβάστε Περισσότερα...

Η τεχνολογία δεν μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά από το Internet.....



Γεμάτο κινδύνους για τα παιδιά αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά το Διαδίκτυο, καθώς η χρήση της τεχνολογίας δεν μπορεί να τα προστατεύσει, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Μπέρκμαν για την Ασφάλεια του Διαδικτύου του Χάρβαρντ, που δημοσιεύτηκε σήμερα στις ΗΠΑ.


"Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει μία καθαρά τεχνική λύση που θα μπορούσε να προστατεύσει τα παιδιά όταν χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο", υπογραμμίζει σε άρθρο του ο Άνταμ Τιερέρ, μέλος του Ιδρύματος Ελευθερίας και Προόδου, το οποίο αποτελείται από εκπροσώπους διάσημων ιστοσελίδων όπως η Google, η Microsoft, η Yahoo, το Facebook και το MySpace.
Η μείωση των κινδύνων για τα παιδιά που "σερφάρουν" εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το οικογενειακό περιβάλλον και την εκπαίδευση, όπως τονίστηκε στην ετήσια διάσκεψη για το Διαδίκτυο στην Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι νέοι ηλικίας 15 έως 17 ετών έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να πέσουν θύματα των παγίδων του διαδικτύου αλλά και θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.



ΠΗΓΗ - ΑΠΕ




Διαβάστε Περισσότερα...

ResearchGate: Το Facebook της επιστημονικής κοινότητας



Το Facebook, το ΜySpace ή το LinkedIn έχουν παίξει, τα τελευταία χρόνια, καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία κοινωνικών και επαγγελματικών δικτύων σε όλο τον κόσμο.


Τώρα, εδώ και λίγο καιρό, ένα ανάλογο εικονικό δίκτυο, το ResearchGATE (www.researchgate.net) έχει εμφανισθεί, απευθυνόμενο αποκλειστικά σε επιστήμονες και ερευνητές που θέλουν να διασυνδεθούν με συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο.


Είναι η πρώτη δωρεάν διαδικτυακή κοινότητα Web 3.0, που είναι ανοιχτή σε όλους τους ερευνητές, επιτρέποντάς τους να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και τα ερευνητικά τους έργα, να αναζητήσουν ανθρώπους και έρευνες που τους ενδιαφέρουν, να βρουν συνεργάτες με την χρήση καινοτομικών εφαρμογών και, γενικά, να αυξήσουν την αποδοτικότητα της εργασίας τους.


Η ResearchGATE, μεταξύ άλλων, επιτρέπει στους ερευνητές να έχουν πρόσβαση σε μια εξειδικευμένη μηχανή αναζήτησης με ισχυρούς αλγόριθμους, που συνδέεται με βάσεις δεδομένων, όπως η PubMed, και επεξεργάζεται περιλήψεις πάνω από 30 εκατομμυρίων επιστημονικών εργασιών και άρθρων για να βρει αυτό που ενδιαφέρει ακριβώς τον ερωτώντα. Κατά τον ίδιο τρόπο, υποδεικνύει επιστήμονες η ομάδες επιστημονικών συζητήσεων στο Ίντερνετ που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη αναζήτηση.


Η πύλη δημιουργήθηκε πριν πέντε μήνες και ήδη δικτυώνει πάνω από 14.000 ερευνητές διεθνώς, από 21 χώρες. Μέχρι στιγμής η πλειονότητα των ερευνητών που χρησιμοποιούν το δίκτυο, είναι από τη Γερμανία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον διευθυντή μάρκετινγκ της πύλης, Αλεξάντερ φον Φράιχολντ-Χίνεκεν, η ResearchGATE είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο επιστημονικό δίκτυο και το πιο καινοτομικό.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Διαβάστε Περισσότερα...

Google και διοξείδιο του άνθρακα!....


Δύο αναζητήσεις στο Google παράγουν διοξείδιο του άνθρακα ίσο με την ποσότητα που απελευθερώνει το βράσιμο μιας κατσαρόλας, σύμφωνα με επιστήμονα του πανεπιστημίου Χάρβαρντ!


Ο αμερικανός φυσικός Άλεξ Βίσνερ πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με την περιβαλλοντική επίπτωση του «googling», της αναζήτησης πληροφοριών στο Ίντερνετ χρησιμοποιώντας τη μηχανή της Google.


Σε δήλωση της, η εταιρεία ανέφερε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη το θέμα, προσθέτοντας ότι «η ενέργεια που απαιτείται για μια αναζήτηση στο Google είναι ελάχιστη». Πρόσφατη μελέτη στο σύνολο του τεχνολογικού τομέα, υπολογίστηκε ότι η επίπτωση του στο περιβάλλον είναι ίση με αυτή του αεροπορικού κλάδου. Η έρευνα αναφέρει πως μία τυπική αναζήτηση στο Google παράγει επτά γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα.


Κάνοντας ακόμη μία αναζήτηση, η ποσότητα διπλασιάζεται και είναι ίση με την αντίστοιχη που απελευθερώνεται όταν χρησιμοποιούμε μία κατσαρόλα.


Όπως εξηγεί ο επιστήμονας του Χάρβαρντ, οι εκπομπές αυτές προέρχονται από την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του υπολογιστή και από την ενέργεια που δαπανούν τα κέντρα δεδομένων της Google σε όλο τον κόσμο.


Επιπλέον, κάθε δευτερόλεπτο χρήσης του Διαδικτύου, ένα άτομο παράγει 0,02 γραμμάρια εκπομπών άνθρακα!






Διαβάστε Περισσότερα...

Have a good Weekend!!!!!!!!!!!


Good Weekend!
Comments & Myspace layouts



Διαβάστε Περισσότερα...

Saturday!.........


Saturday
Graphics & Myspace layouts



Διαβάστε Περισσότερα...