Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Θα συμμετάσχει στο ντιμπέιτ ο Μακέιν



Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για το Λευκό Οίκο Τζον Μακέιν, αποφάσισε τελικώς να παραστεί στην πρώτη δημόσια αντιπαράθεση (στις 4 π.μ. ώρα Ελλάδος) με το Δημοκρατικό αντίπαλό του στις εκλογές, Μπαράκ Ομπάμα, μολονότι νωρίτερα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να μην πήγαινε με αφορμή την οικονομική κρίση.
Επικαλούμενο το επιτελείο του Μακέιν, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής αποφάσισε να μεταβεί στο Όξφορντ του Μισισιπί και να συμμετάσχει στο ντιμπέιτ που πρόκειται να γίνει στο Πανεπιστήμιο του Μισισιπί.
Την Τετάρτη ο Μακέιν είχε δηλώσει ότι διακόπτει την προεκλογική εκστρατεία του για να επιστρέψει στη Γερουσία, στην Ουάσινγκτον, και να εργαστεί για το σχέδιο διάσωσης του οικονομικού τομέα. Ζήτησε από τον Ομπάμα να αναβάλουν το ντιμπέιτ για να ασχοληθούν με την οικονομική κρίση, ωστόσο ο γερουσιαστής από το Ιλινόι αρνήθηκε λέγοντας ότι είναι απαραίτητο οι δύο υποψήφιοι να συζητήσουν τις θέσεις τους ενώπιον των ψηφοφόρων.
Η απόφαση του Μακέιν να διακόψει την εκστρατεία του θεωρήθηκε αρχικά ως κίνηση με την οποία έδειχνε πως μπορούσε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα οικονομικά ζητήματα, καθώς οι δημοσκοπήσεις αποκάλυπταν πως οι ψηφοφόροι εμπιστεύονται περισσότερο τον Ομπάμα για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Δέχτηκε όμως επικρίσεις ότι προσπαθούσε να αποφύγει το ντιμπέιτ και οι Δημοκρατικοί τον κατηγόρησαν ότι χρησιμοποιούσε την οικονομική κρίση για να κερδίσει πόντους.



Διαβάστε Περισσότερα...

Debate is on! McCain agrees to participate...



Candidate previously said he wouldn't debate without bailout deal in place


Republican John McCain agreed to attend the first presidential debate Friday night even though Congress doesn't have a bailout deal, reversing an earlier decision to delay the event until Washington had taken action to address the crisis.
With less than 10 hours until the debate was scheduled to start, the McCain campaign announced that the Arizona senator would travel to the University of Mississippi. The campaign said that afterward McCain would return to Washington to continue working on the financial crisis.
Obama had always planned to attend the debate and was aboard his plane preparing to take off when McCain's announcement was made. McCain quickly moved to his own private aircraft and headed South with his wife and former New York Mayor Rudy Giuliani and his wife, Judith, on board.





Διαβάστε Περισσότερα...

Madonna In Athens!..Tick tock tick tock tick tock

.






.

Enjoy!!! And.. "Speed it up for me" please!

.


Διαβάστε Περισσότερα...

Του... ακρωτηρίασαν το μόριο του χωρίς ενημέρωση!



Ένας άντρας από τις ΗΠΑ υπέβαλε μήνυση εναντίον ενός γιατρού που ακρωτηρίασε το μόριο του χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει!

Ο κύριος Philip Seaton, από την πολιτεία του Tennessee, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε επέμβαση περιτομής.

Όταν ξύπνησε από την επέμβαση έπαθε σοκ όταν αντιλήφθηκε πως του είχαν ακρωτηριάσει το γεννητικό του όργανο!

Οι χειρούργοι του νοσοκομείου, στην περιοχή του Louisville, είπαν πως έπρεπε να δράσουν άμεσα αφού εντόπισαν κατά την επέμβαση επιθετική μορφή καρκίνου.

Ο 61-χρονος άντρας υπέβαλε μήνυση εναντίον του χειρούργου και του αναισθησιολόγου αναφέροντας ότι εξαιτίας τους υποφέρει από ψυχική οδύνη, συνεχή πόνο και ότι έχασε την χαρά της ζωής. «Δεν έπρεπε να πάρουν την απόφαση οι γιατροί. Θα έπρεπε να του δώσουν την ευκαιρία της επιλογής,» είπε ο δικηγόρος του άτυχου άντρα κύριος Kevin George.





Διαβάστε Περισσότερα...

Οι top 25 star κάτω των 25 ετών!...



Η Megan Fox, η Miley Cyrus και η Keira Knightley είναι μεταξύ των top 25 σταρ του κινηματογράφου κάτω των 25 ετών σύμφωνα με μία online δημοσκόπηση.
Τη λίστα με τους top 25 σταρ του κινηματογράφου κάτω των 25 ετών δημοσιεύει γνωστό website. Στη λίστα εκτός από τα ονόματα των Fox, Cyrus και Knightley συμπεριλαμβάνονται ακόμα και τα ονόματα των: Zac Efron, Ellen Page, Scarlett Johansson, Shia LaBeouf, Dakota Fanning, Emma Watson, Saoirse Ronan, Amanda Seyfried, Blake Lively.
Στη λίστα περιλαμβάνεται και η Gemma Arterton, η νεαρή βρετανίδα ηθοποιός που συμμετέχει στη νέα ταινία του James Bond, "Quantum of Solace".





Διαβάστε Περισσότερα...

«Έφαγε» πρόστιμο επειδή κάπνιζε τσιγάρο και όχι κάνναβη!...



Σε έναν καπνιστή, στην Ολλανδία, επεβλήθη πρόστιμο από την αστυνομία επειδή το τσιγάρο του περιείχε κανονικό καπνό!

Η Ολλανδία παρόλο που πέρασε τον νόμο για απαγόρευση του καπνίσματος σε εστιατόρια και καφέ επιτρέπει την χρήση κάνναβης στα ειδικά καταστήματα "coffee shops».

Ο 27-χρονος άντρας, ιδιοκτήτης ενός coffee shop (όπου αγοράζεις και καπνίζεις ελεύθερα κάνναβη) θα οδηγήσει την υπόθεση του στα δικαστήρια.

«Στον εν λόγω κύριο επεβλήθη πρόστιμο επειδή κάπνιζε ένα κανονικό τσιγάρο!!! Μπορείς να καπνίσεις κάνναβη στα coffee shop αλλά όχι κανονικό τσιγάρο με καπνό...,» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η υπόθεση αυτή θα είναι το πρώτο δοκιμαστικό τεστ του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος αφού εξαιρεί τους άλλους που το τσιγάρο τους περιέχει μόνο κάνναβη!




Διαβάστε Περισσότερα...

Ευχές από το Filiatra News!



"Αγαπητέ Φίλε και Γείτονα,

Διάβασα την ανάρτηση σου για τις 25.000 επισκέψεις προς το blog σου (Trifylia News).

Θα ήθελα να σου δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια τόσο για τον αριθμό των επισκέψεων σου όσο και για την δουλειά που κάνεις.

Ευχομαι πολύ συντομα να ανέβεις όσο πιο ψηλα ακόμα μπορείς.


Φιλιατρά News".



***Ευχαριστούμε πολύ και για τις ευχές και για τη συνεργασία! Πάμε Δυνατά!...




Διαβάστε Περισσότερα...

KOPANAKINEWS!



Ένα πολύ ενδιαφέρων τοπικό blog είναι το KOPANAKINEWS!

Με θέματα από το Κοπανάκι και την γύρω περιοχή, τον Δήμο Αετού, με νέα και ειδήσεις, με βιντεάκια και αλλά πολλά!!!


Μάλιστα έχει μόλις 2 μήνες ζωής και μια αμεσότητα στην επικοινωνία με τους απανταχού συμπατριώτες...


Εμείς να ευχαριστήσουμε τον κ. Δημήτρη Γιαννόπουλο για τα καλά του λόγια για το TRIFYLIANEWS, να τον συγχαρούμε θερμά για την πρωτοβουλία του να φτιάξει το KOPANAKINEWS και να του ευχηθούμε κάθε δύναμη και επιτυχία στην προσπάθειά του!


Εννοείται ότι, από σήμερα έχουμε και σύνδεσμο για το KOPANAKINEWS.


Επισκεφθείτε το και σεις...




***Τον σπάνιο χάρτη, τον ανακάλυψε ο κ. Γιαννόπουλος πριν από 30 χρόνια, σε ένα παλαιοπωλείο και τον φύλαγε ως κόρη οφθαλμού...



Διαβάστε Περισσότερα...

Στον Εισαγγελέα για το θάνατο του Σύριου εργάτη,πολεοδομικές και άλλες παρανομίες...



Αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, κατέθεσεη ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ για το θάνατο του Σύριου εργάτη στο Βασιλίτσι Κορώνης.


Ακολουθεί η αναφορά...


Αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας

Την Κυριακή 21/9/2008 στο Βασιλίτσι Κορώνης, σκοτώθηκε πέφτοντας σε ακάλυπτο φρεάτιο ανελκυστήρα κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών σε ανεγειρόμενη οικοδομή ο 28χρονος Σύριος εργάτης Faozo Waka.
Η ευθύνη και γι’ αυτό το εργοδοτικό έγκλημα, είναι αποτέλεσμα τις πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων της που στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου θυσιάζουν την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας και αφήνουν ασύδοτους τους εργοδότες
Πέρα από τις ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τις άθλιες συνθήκες δουλειάς, την ανασφάλιστη εργασία, τα χαμηλά μεροκάματα και την εντατικοποίηση που οδηγεί στην Κυριακάτικη εργασία και στους εκατοντάδες σκοτωμένους και σακατεμένους εργάτες, στο συγκεκριμένο εργοτάξιο υπάρχουν σοβαρές πολεοδομικές και άλλες παρανομίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας το έργο ανήκει στην εταιρία «Jaroside Limited» με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου(Πινδάρου 27) ενώ αντιπρόσωπός της στην Ελλάδα είναι ο Καλτσίδης Φώτιος του Ηλία. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες το έργο δεν έχει την απαιτούμενη, για την έκταση των επεμβάσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή, πολεοδομική άδεια (έχει άδεια ανακατασκευής).
Τα παραπάνω σημαίνουν:
Σωρεία παρανομιών και πολεοδομικών παραβάσεων.
Εργασία ανασφάλιστη (δεν υπάρχουν ένσημα), χωρίς τήρηση συλλογικών συμβάσεων, με πολύ χαμηλά μεροκάματα που οδηγούν σε εξαντλητική εργασία, ακόμα και τις Κυριακές, με ελλιπή μέτρα ασφάλειας, όπως το ακάλυπτο για μήνες φρεάτιο του ανελκυστήρα που οδήγησε στο θάνατο το συγκεκριμένο εργάτη.
Δημιουργία ενός ακόμα «άβατου» με τη χρησιμοποίηση μισθωμένων ατόμων(μπράβων) για την επιβολή της λογικής του ιδιοκτήτη.
Ζητάμε την παρέμβαση του εισαγγελέα:
Να παρέμβει ο εισαγγελέας για τις παρανομίες που καταγγέλλουμε.

ΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 26/9/2008

Κουτουμάνος Νίκος Γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ
Τσιπιανίτη Παναγιώτα μέλος του Ν.Γ. Μεσσηνίας του ΚΚΕ



Διαβάστε Περισσότερα...

Η αγοραπωλησία, το 1998, του οικοπέδου της Μονής Βατοπεδίου που κτίστηκε το Νοσοκομείο Καλαμάτας...



Για το θέμα της αγοραπωλησίας του οικοπέδου, επί του οποίου κτίστηκε το νέο Νοσοκομείο Καλαμάτας, που πωλήθηκε το 1988 από τη Μονή Βατοπεδίου, έδωσε αναλυτικά στοιχεία σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο νομαρχιακός σύμβουλος, Θεόδωρος Μπρεδήμας.


Ο Θ. Μπρεδήμας με την ιδιότητά του ως τέως πρόεδρος του Νοσοκομείου Καλαμάτας αναφέρθηκε αναλυτικά στην αγορά του οικοπέδου στη Σπερχογεία ιδιοκτησίας της Μονής Βατοπεδίου, πάνω στο οποίο κτίστηκε το νέο Νοσοκομείο Καλαμάτας και φώτισε όλο το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων. Η Ιερά Μονή Βατοπεδίου, ιδιοκτήτρια του οικοπέδου, συμμετείχε σε δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό, προκειμένου να κτιστεί το νέο Νοσοκομείο Καλαμάτας.


Μεταξύ άλλων ο κ. Μπρεδήμας ανέφερε:
«Η ανέγερση ενός υπερσύγχρονου Νοσοκομείου για τη Μεσσηνία ήταν το όραμα που υλοποίησε ο τότε υπουργός και βουλευτής Θανάσης Φιλιππόπουλος μετά από εντολή του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά χάρη και στη συμβολή των απανταχού γης Ομογενών και ιδίως του προέδρου της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Τάσου Κοκαλιάρη και του Συμβουλίου του.


Πρωταρχική επιδίωξη του τότε υπουργού Ανασυγκρότησης ήταν η επιλογή του χώρου, η οποία έγινε αφού προηγουμένως έγινε εναέρια κατόπτευση πιθανών σημείων και τελικά επελέγη ο χώρος της Μονής Βατοπεδίου.


Άρχισε λοιπόν ένας μαραθώνιος, ο οποίος δεν απέδωσε. Έτσι επεστρατεύθη ο τότε Μητροπολίτης Χρυσόστομος Θέμελης, ο οποίος και ήρθε σε επαφή με τους γέροντες με έναν δικό του τρόπο ο οποίος και τελεσφόρησε.


Επόμενο βήμα ήταν η μετάβαση του υπουργού στη Μονή Βατοπεδίου με τον τότε δικηγόρο της Τάκη Μωραγιώργα, ο οποίος συνετέλεσε τα μέγιστα.


Μετά το αρχικό “ναι” της σύναξης έπρεπε να υλοποιηθεί το κυριότερο μέρος, που ήταν η απελευθέρωση του χώρου της μεγάλης οικοδομικής επιχείρησης του αείμνηστου ευπατρίδη Νικολάου Μπιτσάνη, τον Νοέμβριο του 1987.


Έγιναν διαβουλεύσεις στο γραφείο του υπουργού παρουσία του υπουργού, του νομάρχη, Βασ. Πετροπουλάκη, των δικηγόρων του Ν. Μπιτσάνη, Σωκράτη Λεκκέα και Ανδρέα Σαρρή, αφού προηγουμένως ο Ι. Αποστολάκης, δικηγόρος και ιδιοκτήτης του “Θάρρους”, είχε κάνει ένα προσχέδιο συμβιβασμού και εμού ως εκπροσώπου του Νοσοκομείου Καλαμάτας.


Μετά από μακρές διαβουλεύσεις επήλθε συμβιβασμός των επτά εκατομμυρίων για τη μεταφορά της επιχείρησης. Όπως γνωρίζετε δεν μπορεί το Δημόσιο να δώσει χρήματα κι επειδή ο Μπιτσάνης ήθελε εγγύηση, έδωσα προσωπική επιταγή 7 εκατομμυρίων δραχμών».

Συμβολαιογραφικά έγγραφα και φωτογραφικά ντοκουμέντα


Ο κ. Μπρεδήμας μάλιστα παρέθεσε και όλα τα επίμαχα έγγραφα, που αναφέρονταν στο χρονικό της αγοραπωλησίας, τις συμβολαιογραφικές πράξεις αλλά και φωτογραφικά ντοκουμέντα. Μεταξύ αυτών υπάρχει κι έγγραφη αναφορά του Νικολάου Μπιτσάνη, που διατηρούσε τότε την επιχείρηση ασβεστοποιίας ως μισθωτής στο επίμαχο οικόπεδο και στον οποίο έγινε έξωση από τη Μονή Βατοπεδίου, προκειμένου να αποδοθεί ελεύθερο το ακίνητο στον διαγωνισμό. Εδόθη τότε αποζημίωση με επιταγή 7.000.000 δρχ. προκειμένου να λήξει η σύμβαση μίσθωσης που είχε ο κ. Μπιτσάνης με τη Μονή Βατοπεδίου. Στις 4 -1-1988 υπεγράφη και το πωλητήριο συμβόλαιο σε συμβολαιογράφο της Καλαμάτας με πωλήτρια τη Μονή Βατοπεδίου και αγοραστή της έκτασης των 35 περίπου στρεμμάτων το Νοσοκομείο Καλαμάτας και συνολικό τίμημα 58.920.000 δραχμές. Αξιοσημείωτο όμως είναι και γεννά πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι, το τίμημα της αγοραπωλησίας των 58.920.000 δραχμών διασπάστηκε σε δύο χωριστές επιταγές (των 50.000.000 και 8.920.000 δραχμών αντίστοιχα) και δεν κατεβλήθη ενιαίο. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Μπρεδήμα, γεννώνται και πολλά ερωτήματα, εάν τελικά τα χρήματα έφτασαν στη Μονή Βατοπεδίου, δεδομένου του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό με τις αγοραπωλησίες της συγκεκριμένης Μονής.


με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

Θύελλα αντιδράσεων από τους Φορείς της Μεσσηνίας για την επίμαχη πρόταση της Ε.Ε. για το ελαιόλαδο!...



Εμπεριστατωμένη πρόταση αντίδρασης για την προστασία του ελαιολάδου ετοιμάζει η Νομαρχία Μεσσηνίας για να δηλώσει την αντίθεσή της στην προτεινόμενη από την Ε.Ε. πρόταση σήμανσης του ελαιολάδου.

Όσον αφορά στην επίμαχη πρόταση του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καθιέρωση των τριών σημάνσεων στις ετικέτες του παρθένου και εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου και συγκεκριμένα της οδηγίας που δίνει τη δυνατότητα ανάμιξης ελαιόλαδου και σπορέλαιων για τριτοκοσμικές χώρες ο νομάρχης Μεσσηνίας, Δ. Δράκος, δηλώνει ότι, έχει δοθεί εντολή στις Υπηρεσίες της ΝΑΜ σε συνεργασία με επιστημονικούς παράγοντες, να διαμορφωθεί μια πρόταση αντίδρασης όπου θα ζητάει αφ’ ενός μεν να μην αναμιγνύεται καθόλου το ελαιόλαδο με σπορέλαιο, αφ’ ετέρου δε περαιτέρω μέτρα προστασίας από την Ε.Ε. Σύμφωνα με τον κ. Δράκο είναι λογικό να γίνει αυτό, γιατί αυτή η πρόταση, έστω και με αυτή την εναυσματική παραχώρηση του θέματος, είναι βέβαιο ότι δεν θα έχει φραγμό. Θα έχει και συνέχεια, θα έχει παρενέργειες, θα δημιουργήσει προβλήματα, θα προκαλέσει σύγχυση και θα είναι κάτι το οποίο θα πιέσει περαιτέρω το διατροφικά άριστο προϊόν που λέγεται ελαιόλαδο. Η θέση της ΝΑΜ είναι ότι, πρέπει να προστατευτεί το ελαιόλαδο και αν κάποιοι για εμπορικούς λόγους ισχυρίζονται ότι θα δημιουργηθούν καινούριοι εμπορικοί δρόμοι η ΝΑΜ είναι αντίθετη σε αυτό. Η πρόταση αυτή θα κατατεθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσον αφορά στο άλλο σκέλος της κοινοτικής οδηγίας και συγκεκριμένα για τη σήμανση, η άποψη της ΝΑΜ είναι ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού κατοχυρώνουν και πληροφορούν τον καταναλωτή. Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι έως τώρα η κοινοτική οδηγία που ίσχυε επέτρεπε την ανάμιξη ελαιολάδου με σπορέλαιο και τη διάθεση τους σε τριτοκοσμικές χώρες μόνο εφόσον αναγραφόταν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, ετοιμάζεται η ίδρυση Γραφείου Ελαιολάδου στη ΝΑΜ, το οποίο θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα, αφού πρώτα περάσει μέσα από την τροποποίηση του οργανισμού. Πάντως πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν τα της οργάνωσης αυτού του γραφείου.

Ερώτηση Δημήτρη Κουσελά


Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας να πληροφορηθεί για τη στάση και τις προθέσεις του Υπουργείου απέναντι στην Πρόταση Κανονισμού της Ε.Ε. για τη σήμανση του ελαιολάδου, που δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Η αποδοχή, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Διαχειριστικής Επιτροπής για θέματα ελαιολάδου, της Πρότασης Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στις ετικέτες των συσκευασιών του παρθένου και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και εύλογες ανησυχίες στους ελαιοπαραγωγούς της χώρας μας, αφού δεν επιβάλλει την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης, όταν το ελαιόλαδο παράγεται από κάποια χώρα - μέλος της Ε.Ε. Λόγου χάριν αυτό μπορεί να σημανθεί με την ένδειξη “Προϊόν Ευρωπαϊκής Ένωσης”, χωρίς να αναφέρεται ρητώς η χώρα προέλευσης. Στη δε περίπτωση μιγμάτων από χώρες της Ε.Ε. δεν είναι υποχρεωτική η αναγραφή των συγκεκριμένων χωρών προέλευσης, αλλά αρκεί η σήμανση “Μείγμα Κοινοτικών Ελαιολάδων”.
Ανησυχία προκαλεί επίσης η επί της ουσίας διατήρηση, στην εν λόγω Πρόταση Κανονισμού, του άρθρου 6 του Κανονισμού 1019, που επιτρέπει την παραγωγή και εξαγωγή μειγμάτων ελαιολάδου με σπορέλαια.
Επειδή η πρόταση Κανονισμού πλήττει τα συμφέροντα των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών, αφήνοντας περιθώριο για άγνωστης ποιότητας προσμίξεις που ευθέως αντιστρατεύονται τη φήμη, την προβολή και τη διακίνηση επώνυμου και ποιοτικού Ελληνικού ελαιολάδου, με σοβαρές συνέπειες και για το προϊόν και για το εισόδημα των παραγωγών,
Επειδή η ελαιοκαλλιέργεια στον Νομό Μεσσηνίας και γενικότερα στη χώρα μας συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση του ΑΕΠ,
Επειδή η Πρόταση Κανονισμού θα συζητηθεί τον Δεκέμβριο από τους εκπροσώπους των χωρών - μελών, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επί του θέματος και τι συγκεκριμένα εισηγήθηκε και υποστήριξε κατά τη συζήτηση της Πρότασης Κανονισμού στη Διαχειριστική Επιτροπή; Και τι στάση προτίθεται να κρατήσει απέναντι στη συγκεκριμένη Πρόταση Κανονισμού; Πιστεύει στην ανάγκη καταψήφισής της; Εάν ναι, τι συμμαχίες έχει εξασφαλίσει για να το πετύχει αυτό, στη συζήτηση για τη λήψη τελικών αποφάσεων που θα γίνει τον Δεκέμβριο, ώστε να προασπίσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα των ελαιοπαραγωγών της χώρας μας;».

με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Διαβάστε Περισσότερα...

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο επισκέφθηκε η Σοφία Καλαντζάκου!



Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη, για να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση σε διεθνές συνέδριο που ήδη πραγματοποιείται από χθες και θα διαρκέσει μέχρι και αύριο στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) για την Αρχαία Μεσσήνη, η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σοφία Καλαντζάκου, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.


Την κα Καλαντζάκου συνόδευαν εκπρόσωποι Φορέων του Νομού Μεσσηνίας. Μετά τη συνάντηση η κα Καλαντζάκου ανέφερε ότι, «με το συνέδριο αναδεικνύεται πραγματικά η ιστορική συμβολή της αρχαίας Μεσσήνης, όχι μόνο στον ελληνικό, αλλά στον παγκόσμιο πολιτισμό». Για τη συνάντησή της με τον Προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε ότι, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για το συνέδριο στο NYU, προσθέτοντας: «Πρέπει να ομολογήσω ότι, ο Σεβασμιώτατος μας έδωσε ιδέες για το πώς θα μπορούσαμε να έχουμε και περισσότερους επισκέπτες και να βοηθήσουμε να αναδειχθεί αυτός ο Νομός (σ.σ. Μεσσηνίας) σε ένα πιο διεθνές ακροατήριο, μέσω επαφών με άλλα Πανεπιστήμια, αλλά και της καταπληκτικής κατασκήνωσης που έχει η Εκκλησία, το Ιονικό Χωριό, στην κοντινή Ηλεία. Επίσης, μας έδωσε και πάρα πολλές άλλες ιδέες για το πώς μπορεί ο πολιτισμός να αναδείξει την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ελληνική μας ταυτότητα σε συνδυασμό πάντα και με την Ορθοδοξία. Είναι ένας κοινός στόχος. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι προσκαλέσαμε τον Σεβασμιότατο στη Μεσσηνία, για να τον ξεναγήσουμε εκεί και να δει τις πραγματικές ομορφιές που έχουμε». Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ανέφερε: «Χάρηκα γιατί είδα αυτό το πάθος για ανάπτυξη, η οποία αποβλέπει τελικά στην ανάδειξη του τόπου ως ιστορία, αρχαιολογία και ως σύγχρονη πραγματικότητα. Είναι σημαντικό αυτό γιατί η Μεσσηνία και οι Μεσσήνιοι μπορούν να προσφέρουν πολύ ουσιαστικά πράγματα για τον επισκέπτη. Εδώ υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πεδίο προσφοράς, η οποία είναι πολύ πέραν της Μεσσηνίας, της Πελοποννήσου, της Ελλάδας ή της Ευρώπης. Αυτά είναι δεδομένα τα οποία δίνουν δυνατότητες για πολύ μεγάλη ανάπτυξη. Χαίρομαι και προσβλέπω στην ημέρα που θα έχω τη δυνατότητα να επισκεφτώ και πάλι αυτόν τον ευλογημένο τόπο της Μεσσηνίας, για να χαρώ και την ιστορία, αλλά και την παρούσα ζωντανή, θερμή παρουσία των συγχρόνων Μεσσηνίων».

Να επισημάνουμε πως παρόντες στη συνάντηση ήταν, μεταξύ άλλων, ο νομαρχιακός σύμβουλος Μεσσηνίας Παναγιώτης Τσιμόγιαννης, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού Δημήτρης Καφαντάρης και ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης.


με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

Αντιδράσεις ΣΥΝ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ για την ομιλία του Κ. Καραμανλή...



«Εσωτερική συζήτηση, που δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, η οποία βιώνει τις επιπτώσεις της πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή» χαρακτηρίζει ο ΣΥΝ με ανακοίνωσή του την σε υψηλούς τόνους ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ της ΝΔ.
«Είδαμε σήμερα τον πρωθυπουργό σε υψηλούς τόνους, είναι αλήθεια, να μαλώνει τους εσωκομματικούς αμφισβητίες του» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΝ και προστίθεται: «Καμιά απομάκρυνση υπουργού ή κυβερνητικού συμβούλου, κανένας ενδεχομένως ανασχηματισμός δεν ενδιαφέρει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους οικονομικά αδύνατους, όταν δεν αλλάζει το περιεχόμενο της εφαρμοζόμενης πολιτικής».Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ καταλήγει ότι στο στόχαστρο του κόμματος «είναι και θα παραμείνει η κυβερνητική πολιτική, που μεγαλώνει τις κοινωνικές ανισότητες, υποβαθμίζει το περιβάλλον, περιθωριοποιεί τη νεολαία, καταστρέφει το δημόσιο πλούτο της χώρας».
Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε για την ομιλία Καραμανλή: «Ήταν μια πολύ δυναμική και ηχηρή ομιλία, καταρχήν απευθυνόταν στο εσωτερικό του κόμματος, δε το σχολιάζω αυτό. Δικαίωμά του είναι να μιλήσει στο εσωτερικό του κόμματος. Όμως νομίζω ότι πέρα από το εσωτερικό του κόμματος, μίλησε ανοιχτά και καθαρά απέναντι στους επιχειρηματίες, στην αστική τάξη ή στα διάφορα τμήματα των επιχειρηματιών που ανταγωνίζονται μεταξύ τους ή και ενδεχομένως μία μερίδα των επιχειρηματιών που προσανατολίζεται ίσως να υποστηρίξει κάποια άλλη μορφή διακυβέρνησης».
Για «ελλειμματική απολογία του κ. Καραμανλή» μίλησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ.Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού. «Παρακολουθήσαμε σήμερα μια ελλειμματική απολογία του κ. Καραμανλή σε άλλους τόνους. Είδαμε μια 'Θεσσαλονίκη' με περισσότερα κρεσέντο στον ίδιο ρυθμό. Με πολλά 'εγώ' και ελάχιστες προτάσεις» δήλωσε.





Διαβάστε Περισσότερα...

"Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας"






Η κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή είναι ένα βήμα πριν την έξοδο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού, στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ.


Όπως τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, με την ομιλία του ο κ. Καραμανλής, γύρισε την πλάτη στην κοινωνία, απευθύνθηκε στο εσωτερικό του κόμματός του και έδειξε ανάγλυφα ότι αδυνατεί να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα, τα προσωπικά του αδιέξοδα και τα αδιέξοδα της κυβέρνησής του.


Για όλα αυτά τα αδιέξοδα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καραμανλής έστειλε το λογαριασμό στους Ελληνες πολιτες, μιλώντας σαν να μην υπάρχει κρίση στη χώρα. Σημείωσε επίσης, ότι κάθε χρόνο μειώνεται το εισόδημα του Ελληνα, η αγοραστική του δύναμη, υποβαθμίζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες και υπάρχει τεράστια κρίση θεσμών, όλα με ευθύνη της κυβέρνησής του.


Είναι προφανές, ανέφερε επίσης, ο κ.Παπακωνσταντίνου ότι ο κ. Καραμανλής ούτε θέλει, ούτε μπορεί να δώσει λύσεις. Η χώρα, τόνισε, χρειάζεται ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, αλλαγή πορείας. Χρειάζεται, πρόσθεσε, μια νέα κυβέρνηση.





Επαφές Γ.Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη





Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου που διοργανώνει το Ίδρυμα του τέως προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον "Παγκόσμια Πρωτοβουλία" και με αφορμή την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση με θέμα την κλιματική αλλαγή και την φτώχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συμμετέχει στο Συνέδριο, δήλωσε: "Είναι κοινή πεποίθηση πια, ότι ζούμε σε ένα σύστημα που όλο και περισσότερο βοηθά ώστε να συγκεντρώνεται η εξουσία και η δύναμη στους λίγους, ενώ περιθωριοποιούνται οι πολλοί, χάνουν δύναμη, χάνουν δικαιώματα. Αυτό το βιώνουμε παντού. Και αυτό είναι που είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε.


Σήμερα ο κ. Παπανδρέου είχε πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ενώ αργότερα θα προεδρεύσει του συμβουλίου του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κκ. Δημήτριο.







Διαβάστε Περισσότερα...

"Οχι στους εκβιασμούς, όχι στο πριόνισμα της κυβέρνησης"...



"Δεν δέχομαι εκβιασμούς, όχι στο συνεχές πριόνισμα της κυβέρνησης. Οποιος έχει άλλα σχέδια ας με αμφισβητήσει στα ίσια, ας ρίξει την κυβέρνηση", ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του πρωθυπουργού κ.Κώστα Καραμανλή προς όλες τις κατευθύνσεις από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. "Δεν πρόκειται να υποκύψω στις πιέσεις, είπε με έμφαση ο κ.Καραμανλής, δεν είναι αυτοσκοπός για μένα η πρωθυπουργία. Όραμά μου, είναι να υπηρετώ την πατρίδα μου", ανέφερε ο κ.Καραμανλής μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων από τα στελέχη του κόμματός του. Ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε στην κριτική που ασκείται το τελευταίο διάστημα από βουλευτές και στελέχη του κόμματος, λέγοντας ότι είναι καλοδεχούμενες οι προτάσεις και οι απόψεις. Όχι όμως η υπονομευτική αμφισβήτηση και οι προσωπικές στρατηγικές. "Έχω επιδείξει ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές. Έχω επιδείξει ανοχή και υπομονή ακόμη και σε υπερβολές. Δεν μπορεί όμως να μην υπάρχει συναίσθηση ευθύνης, υπάρχουν όρια στην ανοχή συμπεριφορών και στην απαξίωση της παράταξης. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Είμαστε εδώ για να προάγουμε το συλλογικό συμφέρον". Ο κ.Καραμανλής έκανε αυτοκριτική λέγοντας ότι "δεν αρνούμαι ότι υπήρξαν λάθη και παραλείψεις, έχω πλήρη επίγνωση, έχω καθαρή εικόνα. Οφείλουμε όλοι να ακούμε τους πολίτες. Διεκδικώ πάντα το καλύτερο για την πατρίδα, ξέροντας ότι υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα". Ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε στο πολιτικό κλίμα του τελευταίου μήνα λέγοντας ότι από ορισμένους καλλιεργείται κλίμα απαξίωσης και αποπληροφόρησης που επισκιάζει το έργο της κυβέρνησης. Η παραπολιτική επισκιάζει το έργο μας. Οφείλουμε να μην απαξιώνουμε εμείς οι ίδιοι τις προσπάθειές μας. Οφείλουμε να προστατεύουμε την παράταξη. Ο κ.Καραμανλής μίλησε επίσης για τη σκανδαλολογία και το κλίμα πολιτικής απαξίωσης που καλλιεργείται από εκείνους που εναντιώνονται σε όλες τις αλλαγές. Κάποιοι επιχειρούν να πλήξουν την κυβέρνηση και ποδηγετούν την κοινή γνώμη. Ο κ.Καραμανλής απάντησε στα αιτήματα αλλαγών στην κυβέρνηση και στο κόμμα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα από πολλά στελέχη. Οι αλλαγές στην κυβέρνηση είναι δύο ειδών, ανέφερε ο κ.Καραμανλής. Στις πολιτικές και στα πρόσωπα. Ωστόσο, πρόσθεσε, οι αποφάσεις αυτές δεν λαμβάνονται με όρους εντυπωσιασμού και επικαιρότητας. Οι αλλαγές δεν μπορεί να είναι κινήσεις τακτικισμού και υπεκφυγής. Ο κ.Καραμανλής έκανε αναφορά και στο θέμα του Βατοπαιδίου. Λάβαμε και λαμβάνουμε, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Δεν θα μείνει στο σκοτάδι, καμία πτυχή της υπόθεσης. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και αναμένουμε τα πορίσματα της έρευνας. Αλλά και γενικότερα για τη σκανδαλολογία των ημερών, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι "δεν υπάρχει ανεκτικότητα σε καμία παρανομία. Τίποτα δεν θα μείνει αδιευκρίνιστο". Ο κ.Καραμανλής μίλησε για τη διεθνή οικονομική κρίση, η οποία έχει επιπτώσεις και στις εθνικές οικονομίες και στην οικονομία της χώρας μας και πλήττει την καθημερινότητα των πολιτών. Η ελληνική οικονομία, σημείωσε όμως, έχει μικρότερες συνέπειες επειδή είναι θωρακισμένη από τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. "Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για όλο τον κόσμο, και για την καθημερινότητα των πολιτών. Κατανοούμε τα αιτήματά τους, έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων, συνεχίζουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις". Κάνοντας κριτική στο ΠΑΣΟΚ ο κ.Καραμανλής ανέφερε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με λαϊκιστικές υποσχέσεις. Κάποιοι τάζουν δισεκατομμύρια ευρώ. Πού θα τα βρουν; Πού θα πάνε τα χρέη και τα προβλήματα; Ξεχνούν ότι οι τόκοι από τα χρέη που κληροδότησαν φτάνουν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο; Ξεκαθάρισε τη δική του θέση, λέγοντας ότι δεν θα υποκύψει σε πειρασμούς, δεν θα καταφύγει σε χειρισμούς που μπορεί να αποβούν καταστροφικοί στο μέλλον, δεν θα μοιράσει ψεύτικες υποσχέσεις επειδή έγινε βαρύ το κλίμα. Ο κ.Καραμανλής έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου, υπογραμμίζοντας ότι έχουν υλοποιηθεί οι βασικές δεσμεύσεις, και υπενθύμισε την αύξηση στη σύνταξη του ΟΓΑ, στο ΕΚΑΣ, την λύση του προβλήματος του ΛΑΦΚΑ, των πανωτοκίων. Η κυβέρνηση, έχει πρώτη προτεραιότητα στο εξής την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων με την ενίσχυση του δείκτη κοινωνικής προστασίας. Ο κ.Καραμανλής ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στα 19 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. "Τιμούμε τους αγώνες του, τιμούμε τη μνήμη του, τιμούμε τη μνήμη όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας. Παύλο δεν σε ξεχνούμε", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Καραμανλής.


Δευτερολογία Κ. Καραμανλή


"Η εσωστρέφεια τελειώνει εδώ. Τελειώνει σήμερα", αποσαφήνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, η οποία και ενέκρινε ομόφωνα την εισήγησή του. "Σας άκουσα με πολύ προσοχή", ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής απευθυνόμενος στα στελέχη του και πρόσθεσε ότι το μήνυμα σας απηχεί το δικό μου: "Πρώτα ο τόπος, πρώτα οι πολίτες, η προσήλωση όλων μας στην πραγματική πολιτική". Τόνισε ότι προχωράμε στο έργο για το οποίο μας εξέλεξε ο λαός. Η δύναμη της παράταξης, είπε, είναι η βαθιά ριζωμένη πίστη στην δημοκρατία, σε αρχές και αξίες, που επιβάλλουν συγκεκριμένες συμπεριφορές και δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε ανοίκειες εκφράσεις έναντι οιουδήποτε. Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι οι θέσεις μας είναι γνωστές και ξεκάθαρες. Η πολιτική, είπε, δεν είναι ευχολόγιο, αλλά συγκρουση με τα προβλήματα, είναι η μεγάλη ανηφορική προσπάθεια που πάει τον τόπο μπροστά. "Ακούω απόψεις συναδέλφων, που γίνονται σε θεσμοθετημένα όργανα. Η δύναμη της παράταξης είναι η ειλικρίνεια, είναι η διαχρονική προσφορά της στον τόπο. Εχθρός μου είναι τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Πρώτα βάζουμε τα προβλήματα των πολιτών. Η καρδιά της παράταξης ακούστηκε σήμερα δυνατά απέναντι σε κάθε φαινόμενο που επιχειρεί να θολώσει την πολιτική μας. Προχωρούμε ενωμένοι και αποφασιστικοί", κατέληξε ο Κώστας Καραμανλής.




Διαβάστε Περισσότερα...

25000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 86 ΧΩΡΕΣ!!! ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ!!!...

.



Ξεπεράσαμε αισίως τους 25 χιλιάδες επισκέπτες από 86 χώρες, παρακαλώ!!!
Και αυτό, σε χρονικό διάστημα μικρότερο από 3 μήνες…

Δεν τρελαινόμαστε, ωστόσο, ούτε παίρνουν τα μυαλά μας αέρα!...

Γιατί, γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε πως, χωρίς εσάς τίποτα δε θα είχε γίνει…

Σε όλες και όλους εσάς, όπου αν βρίσκεστε, από όποια γωνιά του πλανήτη και αν μας διαβάζετε, οφείλονται όλα… Σε σας τα οφείλουμε όλα!!!

Να είμαστε καλά όλοι, λοιπόν!!!

Εσείς που μας επισκέπτεστε αλλά και μεις για να κάνουμε αναρτήσεις... και… τα καλύτερα έρχονται!!!

Πάμε δυνατά, προχωράμε μπροστά και εντείνουμε την προσπάθεια!!!

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και τις επισκέψεις σας!!!

Σας ευχαριστούμε για τα χιλιάδες ηλεκτρονικά σας μηνύματα…

Σας ευχαριστούμε για την πρώτη θέση, που μας δείχνετε πως έχουμε, στην καρδιά σας!!!

Σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε για την αγάπη σας!!!

Είναι αμοιβαία τα αισθήματα…

Και μεις σας αγαπάμε!!!

Και, όλοι, αγαπάμε, λατρεύουμε την Κυπαρισσία, την Τριφυλία και την Μεσσηνία!!!


*Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε το Kalamatablogs, τα blogs: Troktiko, Kafeneio, Kosmosnews, Kyparissiaonline, Radio936, Filatra News, το Kyparissia.com και όλα τα άλλα δεκάδες ιστολόγια και ιστοσελίδες που έχουν φιλοξενήσει και φιλοξενούν αναρτήσεις μας!



Σας ευχαριστούμε με την υπόσχεση πως κάθε μέρα που περνά θα γινόμαστε καλύτεροι!!!...




Υ.Γ. Από μια γρήγορη ματιά που ρίξαμε στα 70 blogs της Μεσσηνίας στο Kalamatablogs, διαπιστώσαμε με έκπληξη πως το TRIFYLIANEWS είναι πρώτο σε επισκεψιμότητα!!!

Και αν συνυπολογίσουμε πως είμαστε μόνο 3 περίπου μήνες στην blogοσφαιρα μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της όποιας επιτυχίας!!!

Αυτό δεν το γράφουμε από ναρκισσισμό, ούτε για να "πουλήσουμε μούρη", "το παίξουμε κάποιοι", "και καλά, ότι είμαστε πρώτοι"...

Είναι ένα γεγονός και το καταγράφουμε! Τόσο απλά!
.


Διαβάστε Περισσότερα...

Θα πραγματοποιηθεί ή όχι το debate Obama - McCain;;;...



Άγνωστο παραμένει ακόμη αν θα πραγματοποιηθεί η σημερινή πρώτη τηλεοπτική μονομαχία (debate) του Μπάρακ Ομπάμα με τον Τζον Μακέιν, καθώς ο δεύτερος δεν έχει αποσαφηνίσει εάν τελικά θα παραστεί στην αναμέτρηση.
Υπενθυμίζεται ότι Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είχε ζητήσει την αναβολή της αναμέτρησης, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να συμμετάσχει σε μια συζήτηση όσο δεν θα έχει υπάρξει συμφωνία για τη διάσωση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Το επιχείρημά του αντικρούεται από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών που αντιτείνει ότι τα μέλη του αμερικανικού Κονγκρέσου δεν περιμένουν τον Μακέιν για να ασχοληθούν με το θέμα και ότι η απόφαση του γερουσιαστή της Αριζόνα να διακόψει την προεκλογική του εκστρατεία και να ζητήσει αναβολή της τηλεοπτικής αναμέτρησης πηγάζει από την καθοδική του πορεία στις δημοσκοπήσεις.
Η τηλεοπτική αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 21.00 (04.00 ώρα Ελλάδος) στο Πανεπιστήμιο του Μισισίπι στην Οξφόρδη. Θα διαρκέσει 90 λεπτά και θα επικεντρωθεί στα μεγάλα θέματα της διεθνούς πολιτικής, της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και ενδεχομένως και στην κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Ο Μπάρακ Ομπάμα θα φθάσει το απόγευμα στην Οξφόρξη, ενώ από το περιβάλλον του Τζον Μακέιν έγινε γνωστό ότι το πρόγραμμά του δεν προβλέπει τίποτε για σήμερα.



Διαβάστε Περισσότερα...

Η MADONNA στην Αθήνα !!! - “STICKY & SWEET” αύριο στο Ο.Α.Κ.Α.!!!








Αύριο, η Ελλάδα υποδέχεται την μεγαλύτερη star του πλανήτη, το απόλυτο pop icon , σε μια και μοναδική συναυλία που είναι απλά εμπειρία ζωής..



Eίναι δεδομένο ότι το show θα είναι ότι καλύτερο έχουμε δει ποτέ στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η θεά Madonna , τα mega hits , τα οπτικά εφέ, η νέα τεχνολογία, οι χορευτές και τα κουστούμια. Είναι η απόλυτη συναίσθηση ότι αυτό είναι το γεγονός από το οποίο δεν πρέπει να λείψει κανείς. Τη σκηνοθεσία της “STICKY & SWEET ΤOUR” υπογράφει ο καταπληκτικός Jamie King, ενώ υπεύθυνος της μουσικής ενορχήστρωσης θα είναι για μια ακόμη φορά ο Kevin Antunes, χάρη στον οποίο έχουμε απολαύσει απίστευτα live versions των αγαπημένων super mega hits της Μ.
Δύο χρόνια μετά την «Confessions Tour» –την πιο πετυχημένη εμπορικά τουρνέ από γυναίκα καλλιτέχνη–, η «βασίλισσα της ποπ» ξαναβγαίνει στο δρόμο με την “STICKY & SWEET ΤOUR” για την προώθηση του νέου της, ενδέκατου, άλμπουμ «Hard Candy». Με αφετηρία το Κάρντιφ στις 23 Αυγούστου και με ελάχιστες ημερομηνίες στην Ευρώπη η Madonna προσφέρει στο Αθηναικό κοινό Ηard Candy και η συμβουλή μας είναι ... Come And Get It !!!






Η Madonna, η πιο γλυκιά αγαπημένη του κόσμου, προσφέρει νέες απολαύσεις στις θρυλικές στρατιές των αφοσιωμένων fans της και περιλαμβάνει την Αθήνα στα πλαίσια της νέας της περιοδείας “Sticky & Sweet”. Με το “HARD CANDY” να έχει κατακτήσει παγκοσμίως το Νούμερο 1 σε 27 χώρες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία , η Αυστραλία και η Ελλάδα, είναι πλέον γεγονός ότι η “STICKY & SWEET TOUR” της Madonna θα ξεκινήσει το ταξίδι της σε ολόκληρο τον κόσμο στις 23 Αυγούστου στο Cardiff, της Ουαλίας κάνοντας στάσεις στις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Η είδηση που αφορά όλους μας είναι ότι –επιτέλους στα σχέδια της περιοδείας περιλαμβάνεται και η Αθήνα όπου η Madonna θα εμφανισθεί αύριο στο Ο.Α.Κ.Α.!





Το “HARD CANDY,” το 11ο στούντιο άλμπουμ που κυκλοφόρησε η Madonna μέσω της Warner Bros. Records κατέκτησε μέχρι στιγμής το Νούμερο 1 σε 27 χώρες παγκοσμίως, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι ακόλουθες: ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΙΑΠΩΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΙΤΑΛΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΧΙΛΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΜΕΞΙΚΟ, ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ, ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ. Το άλμπουμ πήρε Τέσσερα Αστέρια στα Rolling Stone, Blender και People Magazine ενώ το NY Daily News χαρακτήρισε το “HARD CANDY” ως το καλύτερο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει η Madonna. Οι στίχοι και η παραγωγή του πρόσφατου smash single “4 Minutes” της Madonna είναι αποτέλεσμα κοινής συνεργασίας της με τους Timbaland και Justin Timberlake. Το "HARD CANDY” είναι πρώτο σε downloads στη λίστα των digital album στις Η.Π.Α. και σε πολλές ακόμη χώρες. Το προηγούμενο studio album της Madonna "CONFESSIONS ON A DANCE FLOOR” πούλησε περισσότερα από 8.5 εκατομμύρια αντίτυπα.
Η Madonna και η Live Nation υπέγραψαν μια θρυλική συμφωνία συνεργασίας το περασμένο φθινόπωρο και οι τελευταίες τρεις παγκόσμιες περιοδείες της αποτελούσαν παραγωγή της Live Nation.
Η πολυβραβευμένη με Grammy, Madonna, που πρόσφατα εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame, χαρακτηρίζεται από τις συγκλονιστικές πολυδιάστατες περιοδείες της οι οποίες απλά είναι τίποτε λιγότερο από οπτικοακουστικά μεγαλουργήματα, με μουσική και χορογραφίες που κόβουν την ανάσα. Η προηγούμενη περιοδεία της Madonna, το Confessions Tour του 2006 επισκέφθηκε 25 σταθμούς στους οποίους συγκαταλέγονταν και η Μόσχα, και συγκέντρωσε περισσότερους από 1.3 εκατομμύρια fans, μετατρέποντάς την στην περιοδεία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών για γυναίκα καλλιτέχνη.







Διαβάστε Περισσότερα...

Σχεδόν καμία αναφορά του Πρωθυπουργού για τον Καποδίστρια 2 στη συνεδρίαση της Κ.Ε. της Ν.Δ...

.



Μία και μοναδική φράση για τον Καποδίστρια 2 είπε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής στη συνεδρίαση της Κ.Ε. της Ν.Δ σήμερα το πρωί...

Αναφερόμενος στις "μεταρρυθμίσεις για ένα κράτος πιο κοντά στον πολίτη" είπε, μεταξύ άλλων, σχετικά:
"...Προετοιμάζεται η μεγάλη μεταρρύθμιση για μια νέα διοικητική δομή της Χώρας. Είναι παγκόσμια τάση. Είναι ουσιώδης προϋπόθεση για να πάρουν στα χέρια τους οι τοπικές κοινωνίες την ανάπτυξη του τόπου και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους...".


*** Από αυτό και μόνο, βγάζουμε το συμπέρασμα πως, ο "Καποδίστριας 2" πάει πίσω, πολύ πίσω...




Διαβάστε Περισσότερα...

Στο τομεακό πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ η αποχέτευση της Μεθώνης...






Την ένταξή του στο τομεακό πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ όσον αφορά στην ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης σε Μεθώνη και Φοινικούντα, καθώς και την έναρξη κατασκευής των αντίστοιχων δικτύων σε Λαχανάδα, Ευαγγελισμό, Καμάρια και Φοινίκη, με συνολικό προϋπολογισμό που, κατά τη μελέτη, κυμαίνεται μεταξύ τριών και πέντε εκατομμυρίων ευρώ, πέτυχε ο Δήμος Μεθώνης.


Μιλώντας στο «Θάρρος», ο δήμαρχος Ηρακλής Μιχελής παρατήρησε πως θα πρέπει να επικαιροποιηθεί η σχετική μελέτη που υπάρχει, προκειμένου να προκύψει το οριστικό ποσό. Στο μεταξύ, συνεργεία της αναδόχου εταιρείας εργάζονται από τις αρχές της βδομάδας στην περιοχή, προσπαθώντας να επιδιορθώσουν τις όποιες ατέλειες και να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες. Η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον έλεγχο του έργου αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Ο κ. Μιχελής εξέφρασε την ελπίδα για τη σύντομη περαίωση των υπολειπόμενων έργων, αλλά, όπως σημείωσε, όλα εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες. Χαρακτήρισε ωστόσο ενθαρρυντικό ότι τα συνεργεία εργάζονται προκειμένου να φτάσει η πολυπόθητη στιγμή, η έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας όλου του συστήματος.






Διαβάστε Περισσότερα...

Γαργαλιάνοι - Θετικό το ΥΠΕΧΩΔΕ για περιφερειακό!



Με θετική γνωμοδότηση εστάλη χθες από το ΥΠΕΧΩΔΕ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας η προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση και αξιολόγηση του έργου «Περιφερειακός δακτύλιος Γαργαλιάνων».

Ο εν λόγω είναι νέος, υπό διάνοιξη δρόμος, ο οποίος θα παρακάμπτει την πόλη των Γαργαλιάνων, ξεκινώντας από τη σημερινή δυτική είσοδο, ενώ διαγράφοντας σχεδόν ημικύκλιο από τη νότια πλευρά θα καταλήγει στην ανατολική είσοδο.


Χαρακτηριστικά


Πρόκειται για δρόμο μήκους 4 χιλιομέτρων και 134 μέτρων, ενώ η κατασκευή του προέκυψε από την αναγκαιότητα αποσυμφόρησης της πόλης και ιδιαίτερα του κέντρου των Γαργαλιάνων από τη διέλευση επιβατικών και βαρέων οχημάτων, που κινούνται επί της εθνικής οδού Κυπαρισσίας – Φιλιατρών – Χώρας και της επαρχιακής οδού Χώρας – Καζάρμας. Επίσης, το πρόβλημα είναι πιο έντονο στην πόλη των Γαργαλιάνων από τη διέλευση των φορτηγών με αδρανή υλικά που φεύγουν από το λατομείο της περιοχής.Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δρόμου, θα διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας, χωρητικότητας 2.800 οχημάτων ανά ώρα. Οι κυκλοφοριακοί φόρτοι που υπολογίστηκαν για το 2024 είναι 1.650 οχήματα ανά ώρα. Η επιφάνεια κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση θα είναι 4 μέτρα. Η αρχή του περιφερειακού δακτυλίου έχει ορισθεί στην ανατολική είσοδο επί της υφιστάμενης εθνικής οδού με κατεύθυνση τους Γαργαλιάνους, ενώ το τέλος στη δυτική είσοδο της πόλης, επί της εθνικής οδού, από Κυπαρισσία με κατεύθυνση τους Γαργαλιάνους.


Κόμβοι


Στην αρχή του δρόμου θα κατασκευασθεί ισόπεδος κόμβος που θα εξυπηρετεί την είσοδο και την έξοδο της πόλης από ανατολικά (κατεύθυνση Χώρας). Ο επόμενος κόμβος θα κατασκευασθεί στο 1ο χιλιόμετρο και θα συνδέει τις ανατολικές γειτονιές της πόλης (Άγιος Σπυρίδων) με τον περιφερειακό δρόμο. Ο τρίτος ισόπεδος κόμβος θα κατασκευασθεί στη διασταύρωση με το δρόμο της Λεύκης και θα συνδέει το δρόμο με το δημοτικό διαμέρισμα Λεύκης, το νέο Αθλητικό Κέντρο Γαργαλιάνων και τις νότιες – κεντρικές περιοχές της πόλης.Ο επόμενος ισόπεδος κόμβος στο 3ο χιλιόμετρο, σε συνδυασμό με την κάτω διάβαση της νέας νοτιο- δυτικής εισόδου της πόλης, θα συνδέει την οδό Γαργαλιάνων – Βρωμονερίου και τις νότιο – δυτικές γειτονιές της πόλης.Ο τελευταίος κόμβος στο 4ο χιλιόμετρο θα εξυπηρετεί τη δυτική έξοδο της πόλης (κατεύθυνση Φιλιατρών). Τέλος, θα δημιουργηθούν και δύο ανισόπεδες κάτω διαβάσεις.Σύμφωνα με τη μελέτη, η κατασκευή του δρόμου βόρεια της πόλης των Γαργαλιάνων δεν είναι εφικτή επειδή υπάρχουν πολύ μεγάλες κλίσεις.


Χάραξη


Η λύση που τελικά προτείνεται, μετά την εξέταση όλων των εναλλακτικών, ξεκινά αξιοποιώντας την υφιστάμενη οδό, που κατά την επέκτασή της συναντά το λόφο «Χονδροβούνι», τον οποίο στη συνέχεια περιβάλλει περνώντας 80 μ. νοτια- ανατολικά της νέας δεξαμενής του Δήμου και με κατεύθυνση νότια συναντά κάθετα το δρόμο Γαργαλιάνοι – Λεύκη. Στη συνέχεια, αρχίζει να στρίβει δυτικά, διερχόμενη το λόφο των εγκαταστάσεων του ΟΤΕ, περνώντας 100 μ. νότια από αυτές και ελισσόμενη με κατεύθυνση βόρειο – δυτική, συναντά τη νέα νότιο- δυτική είσοδο της πόλης, στη συνέχεια την οδό Γαργαλιάνων – Βρωμονερίου, την οποία και ακολουθεί με κατεύθυνση βόρεια έως το σημείο που είναι η σημερινή δυτική είσοδο της πόλης από τη πλευρά των Φιλιατρών.Πλεονέκτημα ήταν ότι η προτεινόμενη χάραξη εκτείνεται σε επαρκή απόσταση από το ήδη εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο προβλέποντας τον απαραίτητο χώρο για τις μελλοντικές τάσεις ανάπτυξης της πόλης. Επίσης, υπερτερεί οικονομικά όλων των υπολοίπων και έχει συνολικά λιγότερες εκσκαφές, μικρότερα ύψη πρανών, ενώ δε δημιουργούνται περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή.


με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ



Διαβάστε Περισσότερα...

Lehman Brothers - Τι λέει η Citibank για προϊόντα που διέθεσε



Αναστάτωση και στην Καλαμάτα προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» σχετικά με τίτλους της αμερικανικής Lehman Brothers που τελεί υπό πτώχευση, το οποίο ανέφερε στον τίτλο του: «Εκατό μικροεπενδυτές της Λάρισας επένδυσαν σε προϊόντα της χρεοκοπημένης τράπεζας το εφάπαξ τους αλλά και την… προίκα της κόρης τους, και τώρα κλαίνε τα λεφτά τους». Τα συγκεκριμένα προϊόντα διετίθεντο μέσω του δικτύου της Citibank, αλλά και άλλων τραπεζών, και προχθες κανείς δεν ήταν σε θέση να πει εάν και πόσοι αποταμιευτές της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας είχαν επενδύσει σε αυτά και βρίσκονταν εκτεθειμένοι.
Το «Θ» επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Citibank, που μας κοινοποίησε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Ανακοίνωση για τα δομημένα προϊόντα της Lehman Brothers
Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2008. Η Citi διαθέτει στην αγορά ευρεία γκάμα επενδυτικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων τίτλους που εκδόθηκαν από συγκεκριμένες θυγατρικές της Lehman Brothers και ήταν εγγυημένοι από τη Lehman Brothers Holdings Inc. Η Lehman Brothers Holdings Inc. βρίσκεται τώρα υπό καθεστώς πτώχευσης στις ΗΠΑ. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση παραμένει ρευστή. Βιώνουμε πρωτόγνωρα γεγονότα και μια πολύ δύσκολη εποχή για τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο.
Αναφορικά με αυτούς τους τίτλους, γνωρίζουμε ότι η Lehman δεν έχει καθορίσει τιμές για πρόωρη εξαγορά. Διεθνώς, η Citi συνεργάζεται με κυβερνήσεις, ελεγκτικές αρχές και άλλους φορείς με στόχο την εξομάλυνση του οικονομικού περιβάλλοντος. Έχουμε άμεσα ενημερώσει τους πελάτες μας που έχουν τέτοια προϊόντα για την τρέχουσα κατάσταση. Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε την ανησυχία τους και βρισκόμαστε σε επαφή μαζί τους, ώστε να τους μεταφέρουμε τις τελευταίες εξελίξεις της αγοράς».


Κ.Κ.


με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα...

ΝΕΑ, ΔΙΕΞΟΔΙΚΗ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2” ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ...



Νέα, διεξοδική, συζήτηση για τον “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2” θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας στη συνεδρίασση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας!...

Θυμίζουμε πως στην συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας έγινε μια πρώτη συζήτηση σχετικά με τον "Καποδίστρια 2" όπου φάνηκε διάσταση απόψεων καθώς και «φιλοσοφίας» και νοοτροπίας γύρω από τα τοπικά ζητήματα αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Σαμπαζιώτης τάχθηκε υπέρ ενός νέου δήμου από τα Φιλιατρά μέχρι και την Είρα που συνδυάζει τη θαλάσσια περιοχή και τον ορεινό όγκο!...

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Α.ΔΗ.Κ. Θανάσης Πετρόπουλος κατέκρινε έντονα τον τρόπο με τον οποίο προχωρά η "διαδικασία" χωρίς όπως είπε καμία ενημέρωση, με γνώμονα μικροπολιτικά συμφέροντα και με προτάσεις όπως βολεύει τον κάθε «παράγοντα» και σημείωσε πως, πριν γίνει οτιδήποτε θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί τα υπεσχημένα για να είναι αυτοδύναμοι και οικονομικά αυτοτελείς οι νέοι Δήμοι.
Τόνισε, δε, ότι η όλη η Τριφυλία (ως πρώην επαρχία) θα μπορούσε να γίνει ένας ενιαίος δήμος -με έδρα, διοικητική, την έδρα της πρώην επαρχίας, δηλαδή την Κυπαρισσία και παράλληλα και άλλες "έδρες", με αποκέντρωση των υπηρεσιών, στις έδρες των υπαρχόντων Δήμων-. Χρειάζονται είπε ,μεγάλες τομές, και πρόσθεσε πως η Αντιπολίτευση θα πρέπει πάρει πρωτοβουλία και να ξεκινήσει ένας διάλογος με τους άλλους δήμους για να γίνει η Τριφυλία ένας Δήμος!






Διαβάστε Περισσότερα...

“NAI” ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Ι.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟΝ “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2”, ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΟΜΩΣ, ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ...


Υπέρ των προτάσεων της μελέτης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την διοικητική μεταρρύθμιση (Καποδίστριας 2), αλλά υπό όρους όπως η θεσμοθέτηση πόρων και νέων αρμοδιοτήτων καθώς και η άμεση υλοποίηση των υπεσχημένων για μεταφορά παρακρατηθέντων και άλλσν πόρων στους Ο.Τ.Α., τάχθηκε με ομόφωνη απόφασή του, την Τετάρτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος που είχε θέσει η Αντιπολίτευση για συζήτηση και ενημέρωση επί των αλλαγών που έρχονται στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
Σημειώνουμε πως, σύμφωνα με την 1η πρόταση, της Πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Ι.Τ.Α., ο Δήμος Γαργαλιάνων προτείνεται να ενωθεί σε έναν Δήμο με τους Δήμους Φιλιατρών, Νέστορος και Παπαφλέσσα, ενώ με τη 2η πρόταση, της Μειοψηφίας του Δ.Σ. του Ι.ΤΑ., προτείνεται η ένωση με τον Δήμο Νέστορος.

Το θέμα εισηγήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Γιάννης Κατσούλας ο οποίος κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή επισημαίνοντας πως, “ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα γιατί ενώ βρίσκονται προ των πυλών μεγάλες αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση και είμαστε στο σημείο “0”, η δημοτική αρχή φέρεται σαν να μην συμβαίνει κάτι” και τόνισε πως, “αυτό γίνεται είτε από πλήρη αδιαφορία, είτε από αδυναμία να παρακολουθήσει τις εξελίξεις, είτε για προσωπικούς πολιτικούς λόγους του Δημάρχου…”. “Θα έπρεπε ήδη”, πρόσθεσε ο κ. Κατσούλας, “να έχουν γίνει συζητήσεις, διαβουλεύσεις και στο Συμβούλιο και με τους Φορείς και με τους πολίτες και να έχει καταλήξει το Δημοτικό Συμβούλιο: αν αποδέχεται ή όχι το Σχέδιο των συνενώσεων, αν αποδέχεται ή όχι τα γεωγραφικά όρια σύμφωνα με την πρόταση του Ι.Τ.Α., για την έδρα του νέου Δήμου και για την ονομασία του νέου Δήμου…”.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Συμπολίτευσης – πρώην Αντιδήμαρχος Μιχάλης Αποστολόπουλος σημείωσε πως, “η διοικητική μεταρρύθμιση πολλές φορές τα τελευταία 2 χρόνια έχει έρθει στο προσκήνιο, με δημοσιεύματα, διαρροές, πληροφορίες, αλλά πάντα οι ΤΕΔΚ και η ΚΕΔΚΕ σημείωναν πως δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο, κάποια πρόταση για συζήτηση και πως πρέπει το Υπουργείο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το πού θέλει να πάμε. Υπήρχαν θολές αναφορές, γενικές και αόριστες, χωρίς υποστήριξη οικονομικών πόρων, ένα ασαφές σύστημα… Η ίδια η ΚΕΔΚΕ είχε αποφασίσει να μην γίνει κανένα διάλογος αν δεν ικανοποιηθούν τα οικονομικά αιτήματα που είχε θέσει. Πρόσφατα μέσα από δημοσιεύματα ήρθαν στο φως οι προτάσεις της Πλειοψηφίας και μετά της Μειοψηφίας του Ι.Τ.Α. Σε διάλογο προσκλήθηκαν οι Δήμοι από την ΤΕΔΚ πριν λίγες μέρες, στις 19 Σεπτεμβρίου… Τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Ακόμη και σήμερα, μετά τη συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Πρωθυπουργό όλοι περίμεναν να ειπωθεί κάτι, και ειπώθηκε απλά ότι έγινε μια συζήτηση για τη διοικητική μεταρρύθμιση, τίποτα παραπάνω. Τώρα θα αρχίσει ο διάλογος και θα τραβήξει. Άρα, πώς να συζητούσαμε και με ποια βάση νωρίτερα;;;…”
Ο Δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς σημείωσε πως, όταν κατέθεσε το θέμα η Αντιπολίτευση πίστεψα ότι υπήρχε η πρόθεση να γίνει διαλογική συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεις και εξεπλάγην όταν άκουσα τον κ. Κατσούλα να κάνει την εισήγηση κατηγορώντας μας… Ούτε η ίδια η Κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της… Η ΚΕΔΚΕ είχε δώσει εντολή να μην γίνει κανένα διάλογος αν δεν λυθούν τα οικονομικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης… Πριν λίγες μέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα οι προτάσεις του Ι.Τ.Α. ΚΑΙ στη συνέχεια, μετά τις δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις του Υπουργού Οικονομίας είπε η ΚΕΔΚΕ να αρχίσει ο εσωτερικός διάλογος βάσει αυτών των προτάσεων…”.
Συνεχίζοντας ο κ. Καλοφωλιάς τόνισε ότι, “για να πάμε μπροστά χρειάζεται ισχυρή αυτοδιοίκηση” και τάχθηκε ευθέως υπέρ της διοικητικής μεταρρύθμισης… “Αρχικά, βλέπω θετικά την 1η πρόταση, της Πλειοψηφίας του Ι.Τ.Α., δεν είμαι μακριά, όμως, και από τη 2η, της Μειοψηφίας”, είπε ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων και πρόσθεσε με νόημα πως, “θεωρούμε σημαντικό να υπάρξουν πιο ισχυροί Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να είμαστε απαιτητικοί για να υπάρξουν γενναίοι πόροι…”
Παίρνοντας το λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Γιάννης Καλκαβούρας τόνισε πως συμφωνεί με τις θέσεις του Δημάρχου για ισχυρούς ΟΤΑ και στο συγκεκριμένο με την τοποθέτηση επί των προτάσεων του Ι.Τ.Α. αλλά σημείωσε πως ήδη έχουν καθυστερήσει, θα έπρεπε να έχουν συζητήσει νωρίτερα και να έχουν ανοίξει διάλογο με τους γύρω Δήμους…



με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

«Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τα ευρωπαϊκά προγράμματα»...



Συνάντηση εργασίας - συνεργασίας πραγματοποίησε χθες το Δ.Σ. της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρο Κοντό, στα γραφεία της Ένωσης στην Αθήνα.
Παρούσα στη συνάντηση ήταν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ., τα οποία απηύθυναν ερωτήσεις προς τον κ. υπουργό.
Στην εναρκτήρια προσφώνησή του ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, κ. Δημήτρης Δράκος, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Υπουργείου και Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, στο πλαίσιο της οποίας οι Ν.Α. καταθέτουν τις διεκδικήσεις που διαμορφώνονται από τους αγρότες και συνολικά την Ελληνική Περιφέρεια προς το Εθνικό Κέντρο. Επίσης η ΕΝΑΕ υπέβαλλε υπόμνημα στον υπουργό με τα ακόλουθα αιτήματα: Στη σωστή υλοποίηση των προγραμμάτων, των ενισχύσεων και συνολικά της υποστήριξης που παρέχεται από το Υπουργείο προς τους αγρότες και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Στην εφαρμογή του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής 2007 - 2013», για το οποίο έχει γίνει σωστή προετοιμασία, αλλά τα προβλήματα που διαφαίνονται είναι σκόπιμο να αντιμετωπιστούν έγκαιρα προκειμένου να μη διογκωθούν. Και τέλος οι σχέσεις του Υπουργείου ως διοικητικής μονάδας με τις μονάδες υλοποίησης προγραμμάτων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
«Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις μπορούν να εφαρμόσουν τις πολιτικές που επιλέγει το Εθνικό Κέντρο και είναι σε θέση να προωθήσουν σημαντικά ζητήματα ανάπτυξης μέσα από τις επιλογές τους. Γνωρίζω ότι υπάρχει και η αντίθετη άποψη, μια άποψη καθαρά συντεχνιακού χαρακτήρα. Όμως, με δεδομένη την κοινή βούλησή μας για ανάπτυξη στην Ελληνική Περιφέρεια είμαι πεπεισμένος ότι, μπορούμε να βρούμε ένα modus vivendi. Αυτή η συνάντηση δεν σταματάει εδώ. Θέλουμε και θα επιδιώξουμε την τακτική συνεργασία μαζί σας, για να προωθήσουμε τα ζητήματα αυτά, για τα οποία νοιαζόμαστε από κοινού», κατέληξε ο κ. Δράκος.
Από την πλευρά του, ο κ. Κοντός υπενθύμισε ότι, προέρχεται και ο ίδιος από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, γνωρίζει, ως εκ τούτου, τόσο τις δυνατότητες όσο και την προσφορά της. Εξήρε τη συνεργασία με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, η οποία, χάρη και στην τακτική επικοινωνία μεταξύ Υπουργείου και Ν.Α., έχει οδηγήσει σε πολύ καλά αποτελέσματα, αναφέρθηκε στην πρόοδο των έργων του Υπουργείου του που αφορούν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (μεγάλα έργα, αναδασμοί, αγροτική οδοποιία, αγροτουρισμός, σχέδια βελτίωσης, αγροπεριβαλλοντικά, βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία) που χαρακτήρισε πολύ ικανοποιητική.
«Είχαμε μια πολύ παραγωγική και εποικοδομητική συζήτηση, που κάλυψε όλα σχεδόν τα θέματα του αγροτικού μας τομέα. Επιδιώξαμε τη συνάντηση αυτή τόσο για να τεθούν τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική γεωργία, όσο και για να κάνουμε, μέσω της ΕΝΑΕ, μια έκκληση προς όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι αν τρέξουμε τώρα τα έργα, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε διπλάσια έργα από όσα θα πετύχουμε αν έχουμε καθυστερήσεις. Επιπλέον, η επιτάχυνση των διαδικασιών θα έχει ευεργετική επίδραση και στην ψυχολογία των αγροτών μας και των κατοίκων της υπαίθρου, που θα διαπιστώσουν ότι το κράτος είναι κοντά τους και τους βοηθά. Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία αυτή κατά τη Δ’ Προγραμματική Περίοδο. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τις προτάσεις τους. Πλέον καθιερώνουμε ανά δίμηνο συναντήσεις με το Δ.Σ. της ΕΝΑΕ, προκειμένου να συζητούμε τα θέματα που αφορούν στον αγροτικό τομέα».


με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

1.650 τόνοι σταφίδας στην ΕΑΣ Μεσσηνίας!



Σε σχετικά καλά επίπεδα κινείται μέχρι σήμερα η παραλαβή σταφίδας από την ΕΑΣ Μεσσηνίας. Τα μεχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι, η Ένωση έχει παραλάβει 1.650 τόνους.
Συγκεκριμένα από την περιοχή της Μεσσήνης έχει παραλάβει 450 τόνους, από την περιοχή της Πυλίας 600 τόνους, από την περιοχή των Γαργαλιάνων 500 τόνους και τέλος από την περιοχή των Φιλιατρών 100 τόνους. Βέβαια οι αριθμοί αυτοί κάθε μέρα αυξάνονται, αφού η παραλαβή σταφίδας από την ΕΑΣ Μεσσηνίας θα συνεχιστεί μέχρι και τέλη Νοεμβρίου. Το σίγουρο είναι ότι, εάν δεν είχαμε τόσο υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η παραγωγή της σταφίδας θα ήταν σαφώς μεγαλύτερη. Ένα επίσης σημαντικό γεγονός για τους σταφιδοπαραγωγούς είναι ότι, αυξήθηκε η τιμή πώλησης της σταφίδας κι έφτασε το 1 ευρώ το κιλό. Είναι προφανές ότι η φετινή παραλαβή από την ΕΑΣ Μεσσηνίας κινείται σε πολύ καλά επίπεδα, αν αναλογιστούμε την περυσινή χρονιά. Πέρυσι η συγκεντρωτική παραλαβή έφτασε τους 1.270 τόνους σταφίδας και αναλυτικά, οι Γαργαλιάνοι παρέδωσαν 321 τόνους, η Πύλος 376, η Μεσσήνη 449, η Καλαμάτα και ο Μελιγαλάς 54 και τα Φιλιατρά 70, ενώ φέτος έχει φτάσει συνολικά τους 1.650 τόνους έχοντας μπροστά 2 ολόκληρους μήνες ακόμα.



με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

Προβληματισμός για αναγραφή της χώρας προέλευσης στο ελαιόλαδο!



ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΓΕΣΑΣΕ


Αρνητική ήταν η πρώτη αντίδραση στην κατ' αρχήν αποδοχή, την περασμένη εβδομάδα, από τη Διαχειριστική Επιτροπή Λιπαρών Ουσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποχρεωτική αναγραφή στις συσκευασίες των παρθένων κι εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων της χώρας προέλευσης της πρώτη ύλης (ελιές).
Η Αγροτοσυνδικαλιστική Οργάνωση ΓΕΣΑΣΕ εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για το μέτρο. Στην περίπτωση που η πρόταση αυτή επικυρωθεί στη συνεδρίαση της Διαχειριστικής Επιτροπής του προσεχούς Δεκεμβρίου (αφού στο μεσοδιάστημα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λάβει την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου), τότε σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΕΣΑΣΕ δυναμιτίζεται ο τομέας του ελαιολάδου!


«Προϊόν Ευρωπαϊκής Ένωσης»


Και τούτο γιατί, σύμφωνα με τη ΓΕΣΑΣΕ, η προτεινόμενη ρύθμιση αφενός δεν καθιστά υποχρεωτική την αναγραφή της χώρας προέλευσης του ελαιολάδου, όταν αυτό παράγεται σ’ ένα κράτος - μέλος της Κοινότητας, αφού παρέχεται η δυνατότητα σήμανσης στην ετικέτα της συσκευασίας και με την ένδειξη «Προϊόν Ευρωπαϊκής Ένωσης». Στην περίπτωση των μειγμάτων ελαιολάδου από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι υποχρεωτική η αναγραφή των χωρών προέλευσης, αφού αρκεί η σήμανση «Μείγμα Κοινοτικών Ελαιολάδων». Όπως επισημαίνει η ΓΕΣΑΣΕ: «Στην περίπτωση των μειγμάτων ευρωπαϊκών ελαιολάδων και ελαιολάδων τρίτων εκτός Κοινότητας χωρών, η ένδειξη "Μείγμα Κοινοτικού και μη-Κοινοτικού Ελαιολάδου", κρίνεται επαρκής».


Επιτρεπτή η παραγωγή - εξαγωγή μείγματος ελαιολάδου με σπορέλαια


Όσον αφορά δε στην περίπτωση μειγμάτων ελαιολάδου με σπορέλαια, συμβαίνει το εξής αντιφατικό: Ενώ μπορεί με εθνική απόφαση να απαγορευθεί η διακίνηση ενός τέτοιου προϊόντος στη χώρα παραγωγής, ωστόσο επιτρέπεται η παραγωγή κι εξαγωγή του, καθώς επίσης και η εισαγωγή αυτών των μειγμάτων σε όλες τις χώρες - μέλη. Επειδή κατά τη γνώμη της ΓΕΣΑΣΕ η εν λόγω πρόταση κανονισμού πλήττει ευθέως τα ελληνικά συμφέροντα στον τομέα του ελαιολάδου, καλεί την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να μπλοκάρουν την υπερψήφιση της πρότασης με όσα μέσα διαθέτουν.


Τι ορίζει η επίμαχη πρόταση του κανονισμού της Ε.Ε.


Να υπενθυμίσουμε πως, κατ’ αρχάς αποδεκτή έγινε από τη Διαχειριστική Επιτροπή Λιπαρών Ουσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασε στις 17 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, η πρόταση κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης (ελιές) στις ετικέτες των συσκευασιών του παρθένου κι εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Ωστόσο, η τελική απόφαση επί της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ληφθεί στα τέλη του έτους και αφού προηγουμένως η Κομισιόν ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για το σχέδιο κοινοτικού κανονισμού που εισηγείται. Εν πρώτοις λοιπόν καθιερώνονται τρεις σημάνσεις στις ετικέτες των συσκευασιών του παρθένου κι εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Δηλαδή, για το «Ελαιόλαδο από Κοινοτικές Ελιές», «Ελαιόλαδο από μη Κοινοτικές Ελιές» και «Ελαιόλαδο από Μείγμα Κοινοτικών και μη Κοινοτικών Ελιών». Εφόσον η Ε.Ε. αποσπάσει την έγκριση του ΠΟΕ και η τελική ψηφοφορία στη Διαχειριστική Επιτροπή Λιπαρών Ουσιών είναι θετική, τότε οι νέοι κανόνες για τη σήμανση των ελαιολάδων αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από 1ης Ιουλίου 2009. Παράλληλα, όπως προβλέπεται στο σχέδιο κοινοτικού κανονισμού, στις ετικέτες των συσκευασιών του παρθένου κι εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου θα μπορούν να αναγράφονται επίσης και ορισμένοι όροι, που περιγράφουν οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος (γεύση, άρωμα κ.ά.), όπως αυτά έχουν πρόσφατα καθοριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOOC). Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η Ε.Ε. ήταν αντίθετη στην απόφαση της Ιταλικής Κυβέρνησης, στην καθιέρωση της αναγραφής της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης στις συσκευασίες των ελαιολάδων, αλλά στη συνέχεια υπαναχώρησε και τώρα υιοθετεί το μέτρο, για το οποίο και από ελληνικής πλευράς υπάρχει θετική ανταπόκριση.





Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2" ΣΤΗΝ ΤΕΔΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ...



Οι προτάσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ για τη διοικητική μεταρρύθμιση, τον “Καποδίστρια ΙΙ” και το νέο χάρτη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει η ΤΕΔΚ Μεσσηνίας την Τρίτη στις 8 το βράδυ.

Θα συζητηθούν επίσης η συμμετοχή της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, η προσφορά οχημάτων πυρόσβεσης από την Εμπορική Τράπεζα, η προγραμματική σύμβαση για τη συνέχιση του έργου της οριοθέτησης οικισμών, η έγκριση των χειμερινών δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και άλλα.




Διαβάστε Περισσότερα...

Η ατζέντα της ημέρας...



* Στις 10 π.μ. επίσκεψη της γενικής γραματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, στα γραφεία της Ολυμπιακής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Στις 12 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου.
* Στις 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο Caravel έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
* Στις 4 μ.μ. στο ξενοδοχείο Athens Imperial έναρξη συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού
* Στις 7 μ.μ. ξεκινά στην πλατεία Πρωτομαγιάς στο Πεδίον του Αρεως το τριήμερο κεντρικό φεστιβάλ της νεολαίας του Συνασπισμού.
* Στις 8:30 μ.μ. στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά, ομιλία του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση, στην έναρξη των εκδηλώσεων του φεστιβάλ της νεολαίας ΠΑΣΟΚ.





Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου...



Η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και η στάση του πρωθυπουργού απέναντι στην εσωκομματική κρίση, καθώς και οι εντεινόμενες αυξήσεις στα κόστη δανεισμού από τις τράπεζες, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.


Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:


* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τι θα συμβουλεύατε τον πρωθυπουργό για να βγούμε από την κρίση;" Μεγάλη έρευνα του "Αδέσμευτου".
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ενώπιος ενωπίω. Ο Κ. Καραμανλής θα θέσει στην ΚΕ όλα τα στελέχη προ των ευθυνών τους".
* Η ΑΥΓΗ: «Δικαίωμα στη ζωή για τη γενιά των 700 ευρώ. Αλ. Τσίπρας: 12 προτάσεις».
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Χαρίζουμε στους Τούρκους την περιουσία του Πατριαρχείου. Μετά την αμφισβήτηση στην Ελλάδα των πράξεων που έγιναν με τα λεγόμενα χρυσόβουλα".
* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Εύγλωττη σιωπή στη ΝΔ Μετρημένος Καραμανλής, άτολμοι αντάρτες. Με ανακωχή προβλέπεται να λήξει η Κεντρική Επιτροπή".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Παρέμβαση συσπείρωσης. Πολιτικές πρωτοβουλίες ανακοινώνει σήμερα ο Κ. Καραμανλής στη σύνοδο της ΚΕ".
* ΕΘΝΟΣ: "Σκονάκι από 4 στον Καραμανλή. Ύστατη έκκληση υπουργών για ριζικό ανασχηματισμό".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Υπό τον φόβο εκλογών και την αναμονή θεαματικών Πρωθυπουργικών κινήσεων σήμερα στην ΚΕ της ΝΔ οι αντάρτες αναμένεται να είναι... Με τα όπλα παρά πόδας".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Άγρια παζαρέματα για σιωπητήριο. Άκουσε τη φωνή των οργισμένων βουλευτών και στελεχών, κύριε Καραμανλή".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ούτε βήμα πίσω" η εντολή Καραμανλή. Μήνυμα του πρωθυπουργού για ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης. Ρήγμα στους συνδικαλιστές. Παράνομη η απεργία".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ρίχνει ζαριά κι ό,τι κάτσει. Ο Καραμανλής στην ΚΕ επιχειρεί να "αναστήσει" εαυτόν και ΝΔ".
* ΕΣΤΙΑ: "Το κράτος δεν απεργεί. Απαράδεκτη η επιδεικνυόμενη ανοχή".
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σύνοδος τριγμών και προσδοκιών. Ομιλία Καραμανλή στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ με πολλούς αποδέκτες".
* Ο ΛΟΓΟΣ: "Γρίφος" οι προθέσεις του πρωθυπουργού. Ποιά θα είναι η στάση των "ανταρτών". Με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Τεστ κοπώσεως για Καραμανλή. Επιτέλους, κάνε κάτι λέει και ο Σουφλιάς"
* Η ΝΙΚΗ: "Τέλειωσαν οριστικά τα τρικ Καραμανλή. Ταινία ρετρό σήμερα στο σινε Κάραβελ".
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πανελλαδική δράση του ΠΑΜΕ. Αγωνιστικός συναγερμός σε τόπους δουλειάς και κλάδους για την Ασφάλιση".
* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Καραμανλής: "Αν τολμάτε, ρίξτε με". Όλοι εναντίον όλων στη Νέα Δημοκρατία".
* Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Αποφασισμένος για όλα... Έτοιμος να ρίξει το γάντι ο Καραμανλής στους... γιαλαντζί αντάρτες"
* Η ΧΩΡΑ: "Τελεσίγραφο Καραμανλή. Σήμερα στην Κ.Ε. ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια, με μήνυμα για νέα πορεία".
* City Press: "Καραμανλής στην Κ.Ε. της ΝΔ. Πρωτοβουλίες για εκτόνωση της κρίσης".
* Metro: "Πιέζουν για πρωτοβουλίες. Μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις αναμένεται να στείλει από την Κ.Ε της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός".
* Metropolis: "Απάτες με πιστωτικές και από επιχειρηματίες".
* InPress: "Πυρ ομαδόν κατά Καραμανλή και κυβέρνησης. Φόροι, σκάνδαλα και αντάρτες βουλιάζουν την ΝΔ. Θα αλλάξει το κλίμα στην Κεντρική Επιτροπή;".
Θεσσαλονίκη
* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Σε ομηρία οδηγοί και αγορά. Στέρεψαν από καύσιμα τα πρατήρια'.
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ηλεκτρονική ληστεία. Σαρώνει η αντιγραφή τραπεζικών καρτών".
* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Χτυπά Εφραίμ προφυλάσσοντας το Αγιον Όρος. Η Ιερά Σύναξη σε αποκαλυπτική επιστολή της στη Βουλή".



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα...

Friday!!!...

.



.

.


Διαβάστε Περισσότερα...