Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο επισκέφθηκε η Σοφία Καλαντζάκου!



Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη, για να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση σε διεθνές συνέδριο που ήδη πραγματοποιείται από χθες και θα διαρκέσει μέχρι και αύριο στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) για την Αρχαία Μεσσήνη, η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σοφία Καλαντζάκου, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.


Την κα Καλαντζάκου συνόδευαν εκπρόσωποι Φορέων του Νομού Μεσσηνίας. Μετά τη συνάντηση η κα Καλαντζάκου ανέφερε ότι, «με το συνέδριο αναδεικνύεται πραγματικά η ιστορική συμβολή της αρχαίας Μεσσήνης, όχι μόνο στον ελληνικό, αλλά στον παγκόσμιο πολιτισμό». Για τη συνάντησή της με τον Προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε ότι, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για το συνέδριο στο NYU, προσθέτοντας: «Πρέπει να ομολογήσω ότι, ο Σεβασμιώτατος μας έδωσε ιδέες για το πώς θα μπορούσαμε να έχουμε και περισσότερους επισκέπτες και να βοηθήσουμε να αναδειχθεί αυτός ο Νομός (σ.σ. Μεσσηνίας) σε ένα πιο διεθνές ακροατήριο, μέσω επαφών με άλλα Πανεπιστήμια, αλλά και της καταπληκτικής κατασκήνωσης που έχει η Εκκλησία, το Ιονικό Χωριό, στην κοντινή Ηλεία. Επίσης, μας έδωσε και πάρα πολλές άλλες ιδέες για το πώς μπορεί ο πολιτισμός να αναδείξει την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ελληνική μας ταυτότητα σε συνδυασμό πάντα και με την Ορθοδοξία. Είναι ένας κοινός στόχος. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι προσκαλέσαμε τον Σεβασμιότατο στη Μεσσηνία, για να τον ξεναγήσουμε εκεί και να δει τις πραγματικές ομορφιές που έχουμε». Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ανέφερε: «Χάρηκα γιατί είδα αυτό το πάθος για ανάπτυξη, η οποία αποβλέπει τελικά στην ανάδειξη του τόπου ως ιστορία, αρχαιολογία και ως σύγχρονη πραγματικότητα. Είναι σημαντικό αυτό γιατί η Μεσσηνία και οι Μεσσήνιοι μπορούν να προσφέρουν πολύ ουσιαστικά πράγματα για τον επισκέπτη. Εδώ υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πεδίο προσφοράς, η οποία είναι πολύ πέραν της Μεσσηνίας, της Πελοποννήσου, της Ελλάδας ή της Ευρώπης. Αυτά είναι δεδομένα τα οποία δίνουν δυνατότητες για πολύ μεγάλη ανάπτυξη. Χαίρομαι και προσβλέπω στην ημέρα που θα έχω τη δυνατότητα να επισκεφτώ και πάλι αυτόν τον ευλογημένο τόπο της Μεσσηνίας, για να χαρώ και την ιστορία, αλλά και την παρούσα ζωντανή, θερμή παρουσία των συγχρόνων Μεσσηνίων».

Να επισημάνουμε πως παρόντες στη συνάντηση ήταν, μεταξύ άλλων, ο νομαρχιακός σύμβουλος Μεσσηνίας Παναγιώτης Τσιμόγιαννης, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού Δημήτρης Καφαντάρης και ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης.


με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ