Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Lehman Brothers - Τι λέει η Citibank για προϊόντα που διέθεσε



Αναστάτωση και στην Καλαμάτα προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» σχετικά με τίτλους της αμερικανικής Lehman Brothers που τελεί υπό πτώχευση, το οποίο ανέφερε στον τίτλο του: «Εκατό μικροεπενδυτές της Λάρισας επένδυσαν σε προϊόντα της χρεοκοπημένης τράπεζας το εφάπαξ τους αλλά και την… προίκα της κόρης τους, και τώρα κλαίνε τα λεφτά τους». Τα συγκεκριμένα προϊόντα διετίθεντο μέσω του δικτύου της Citibank, αλλά και άλλων τραπεζών, και προχθες κανείς δεν ήταν σε θέση να πει εάν και πόσοι αποταμιευτές της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας είχαν επενδύσει σε αυτά και βρίσκονταν εκτεθειμένοι.
Το «Θ» επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Citibank, που μας κοινοποίησε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Ανακοίνωση για τα δομημένα προϊόντα της Lehman Brothers
Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2008. Η Citi διαθέτει στην αγορά ευρεία γκάμα επενδυτικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων τίτλους που εκδόθηκαν από συγκεκριμένες θυγατρικές της Lehman Brothers και ήταν εγγυημένοι από τη Lehman Brothers Holdings Inc. Η Lehman Brothers Holdings Inc. βρίσκεται τώρα υπό καθεστώς πτώχευσης στις ΗΠΑ. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση παραμένει ρευστή. Βιώνουμε πρωτόγνωρα γεγονότα και μια πολύ δύσκολη εποχή για τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο.
Αναφορικά με αυτούς τους τίτλους, γνωρίζουμε ότι η Lehman δεν έχει καθορίσει τιμές για πρόωρη εξαγορά. Διεθνώς, η Citi συνεργάζεται με κυβερνήσεις, ελεγκτικές αρχές και άλλους φορείς με στόχο την εξομάλυνση του οικονομικού περιβάλλοντος. Έχουμε άμεσα ενημερώσει τους πελάτες μας που έχουν τέτοια προϊόντα για την τρέχουσα κατάσταση. Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε την ανησυχία τους και βρισκόμαστε σε επαφή μαζί τους, ώστε να τους μεταφέρουμε τις τελευταίες εξελίξεις της αγοράς».


Κ.Κ.


με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ