Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Θα πραγματοποιηθεί ή όχι το debate Obama - McCain;;;...



Άγνωστο παραμένει ακόμη αν θα πραγματοποιηθεί η σημερινή πρώτη τηλεοπτική μονομαχία (debate) του Μπάρακ Ομπάμα με τον Τζον Μακέιν, καθώς ο δεύτερος δεν έχει αποσαφηνίσει εάν τελικά θα παραστεί στην αναμέτρηση.
Υπενθυμίζεται ότι Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είχε ζητήσει την αναβολή της αναμέτρησης, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να συμμετάσχει σε μια συζήτηση όσο δεν θα έχει υπάρξει συμφωνία για τη διάσωση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Το επιχείρημά του αντικρούεται από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών που αντιτείνει ότι τα μέλη του αμερικανικού Κονγκρέσου δεν περιμένουν τον Μακέιν για να ασχοληθούν με το θέμα και ότι η απόφαση του γερουσιαστή της Αριζόνα να διακόψει την προεκλογική του εκστρατεία και να ζητήσει αναβολή της τηλεοπτικής αναμέτρησης πηγάζει από την καθοδική του πορεία στις δημοσκοπήσεις.
Η τηλεοπτική αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 21.00 (04.00 ώρα Ελλάδος) στο Πανεπιστήμιο του Μισισίπι στην Οξφόρδη. Θα διαρκέσει 90 λεπτά και θα επικεντρωθεί στα μεγάλα θέματα της διεθνούς πολιτικής, της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και ενδεχομένως και στην κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Ο Μπάρακ Ομπάμα θα φθάσει το απόγευμα στην Οξφόρξη, ενώ από το περιβάλλον του Τζον Μακέιν έγινε γνωστό ότι το πρόγραμμά του δεν προβλέπει τίποτε για σήμερα.