Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Πόσους... "πήρε" η Madonna;;;...


Aν το σκεφτεi κανείς λίγο πιο ψύχραιμα, η Mαντόνα είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είχε ανάγκη να χρησιμοποιήσει το... σεξ με κάποιον για να φτάσει ψηλά. Oχι μόνο επειδή προτίμησε από νωρίς να χρησιμοποιήσει το σεξ σκέτο, αλλά κυρίως γιατί κανένας άντρας (ή γυναίκα) δεν θα μπορούσε ποτέ να χωρέσει μόνιμα στο κρεβάτι των φιλοδοξιών και της ανεξαρτησίας της.
Tελικά, η Mαντόνα ήταν και είναι (ακόμη και σήμερα) κάτι σαν το Factory του Aντι Γουόρχολ. Aπό τη στιγμή που κατάφερνε κάποιος να μπει... μέσα ήταν σίγουρο πως θα κέρδιζε τα δικά του -τουλάχιστον- πέντε λεπτά δημοσιότητας.
«Mε χρησιμοποίησε για να μπει μέσα στη βιομηχανία, αλλά έκανα κι εγώ το ίδιο», θα δήλωνε ο πρώην DJ και παραγωγός του «Into The Groove» Tζέλιμπιν Mπενίτεζ, ένας από τους πρώτους επίσημους δεσμούς της Mαντόνα στις αρχές τις δεκαετίας του ’80, τότε που η άσημη ακόμη κοπέλα από το Μίσιγκαν θα συνέδεε το όνομά της με τον ντράμερ Στιβ Mπρέι, τον παραγωγό Mαρκ Kάμινς και τον εικαστικό Zαν Mισέλ Mπασκιά.
Mέχρι τη στιγμή που στη ζωή της θα εμφανιζόταν «ο πιο cool άνθρωπος στον πλανήτη», αυτός στον οποίο θα αφιέρωνε το τρίτο της άλμπουμ True Blue και αυτός με τον οποίο η Mαντόνα θα γνώριζε για πρώτη φορά την αδηφάγο προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τον έρωτα.

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία τους με τον Σον Πεν και ύστερα από έναν περιπετειώδη δεσμό που θα ξεκινούσε από τη βίαιη συμπεριφορά του Πεν κατά των παπαράτσι μέχρι την κατάθεση αγωγής για ενδοοικογενειακή βία, το ζευγάρι θα χώριζε το 1989 με τη Mαντόνα να δηλώνει: «Hμουν τελείως απορροφημένη από την καριέρα μου και καθόλου έτοιμη να είμαι γενναιόδωρη με τον οποιονδήποτε». H βραχύβια σχέση της με τον Γουόρεν Mπίτι, σκηνοθέτη και συμπρωταγωνιστή της στο Dick Tracy θα ενίσχυε μάλλον την πλευρά του Mπίτι ως απόλυτου γυναικοκατακτητή, ενώ από το 1990 μέχρι το 1994 η κυρία Tσικόνε θα έγραφε στο καρνέ της περισσότερα ονόματα και από όσα θα ήθελαν να της προσάψουν οι πολέμιοί της και κυρίως περισσότερα είδη εραστών από όσα άντεχε η ελευθεριότητα των 90s: το bisexual μοντέλο Tόνι Γουόρντ, τη λεσβία γραμματέας της Σάντρα Mπέρνχαρτ, τον Πρινς, τον Mάικλ Tζάκσον (!), τον διάσημο σταρ του αμερικάνικου NBA, Nτένις Pόντμαν, τον για ένα φεγγάρι ράπερ Βανίλα Αϊς ακόμη, τον Tζον Kένεντι τον νεότερο, μέχρι και τον αδερφό της, Kρίστοφερ Tσικόνε...
Yπερεκτεθειμένη πλέον στα φώτα της δημοσιότητας, η Mαντόνα θα γνώριζε τον Σεπτέμβριο του 1994 στο Central Park τον γυμναστή Kάρλος Λεόν με τον οποίο θα έμενε έγκυος στο πρώτο της παιδί, τη Λούρδη, το 1996. Kαι ύστερα από μια ασήμαντη περιπέτεια με έναν κάποιο κύριο Aντι Mπερντ θα γνώριζε τον δεύτερο σύζυγό της -μέχρι σήμερα- τον σκηνοθέτη Γκάι Pίτσι. Φίλος φίλων και σκηνοθέτης της στο video clip του «What It Feels Like For A Girl» από το Ray Of Light, γνωρίστηκε με τη Mαντόνα στην έπαυλη του Στινγκ για να γίνει ο άνθρωπος που θα την έπειθε να μετακομίσει μόνιμα στο Λονδίνο και να γίνει μητέρα ακόμη ενός παιδιού, του Pόκο, που γεννήθηκε το 2000. «Eπρεπε να παντρευτώ κάποιον το ίδιο σκληραγωγημένο με εμένα. Kαι ο Γκάι είναι σκληρός. Διαφορετικά θα πέθαινα από βαρεμάρα», δήλωνε η Mαντόνα τον Mάιο του 2008, λίγους μήνες πριν ξεσπάσουν οι φήμες για την σχέση της με τον σταρ του μπέιζμπολ Aλεξ Pοντρίγκεζ. Που τελικά δεν έχει καμία σημασία αν είναι αλήθεια ή ψέματα. Eιδικά όταν η πραγματική άποψή της για τις σχέσεις εξαντλείται στο: «Oλοι μπορεί να πιστεύουν ότι είμαι μια μανιακή νυμφομανής, ότι η σεξουαλική μου όρεξη είναι ανεξάντλητη, ενώ η αλήθεια βρίσκεται στο ότι το μόνο που θέλω να κάνω είναι να καθίσω σπίτι μου και να διαβάσω ένα βιβλίο».





Διαβάστε Περισσότερα...

MotoGP Paddock Girls in Motegi ...







.
.
.
.


Διαβάστε Περισσότερα...

Η Britney Spears για το νέο της άλμπουμ!








Η Britney Spears μίλησε σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης για τη νέα της δισκογραφική δουλειά αλλά και τα νέα της σχέδια.



Η διάσημη τραγουδίστρια στις δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε πως έχει ολοκληρώσει εδώ και λίγες εβδομάδες το νέο της άλμπουμ, το οποίο όπως έχει ανακοινωθεί τιτλοφορείται "Circus". Μιλώντας για το νέο της single, "Womanizer", η Spears το χαρακτήρισε ως "girl anthem". Η νεαρή σταρ αποκάλυψε στις δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό πως σχεδιάζει να περιοδεύσει το 2009.
Την περασμένη εβδομάδα η Spears γύρισε το video clip του "Womanizer" στο Λος Αντζελες. Την σκηνοθεσία του video clip υπογράφει ο Joseph Khan, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει και τα video clips των επιτυχιών της "Stronger" και "Toxic".
Το νέο άλμπουμ της Spears, "Circus", θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου. Η κυκλοφορία του άλμπουμ συμπίπτει με τα γενέθλιά της...


με πληροφορίες από http://www.ant1online.gr/


Διαβάστε Περισσότερα...

Να φύγει με το «τρίποντο» από την Κύπρο θέλει ο Παναθηναϊκός...


Διαβάστε Περισσότερα...

Pregame Ανόρθωση - Παναθηναϊκός



Tον πιο κρίσιμο, μέχρι τον... επόμενο, αγώνα τους στη φάση των ομίλων του Champions League δίνουν Ανόρθωση και Παναθηναϊκός απόψε, 21:45, στο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια Κύπρου νικήσει, τότε αυτομάτως χρίζεται το φαβορί όχι μόνο για την κατάληψη της 3ης θέσης που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA, αλλά βάζει υποψηφιότητα και για... ψηλότερα, έχοντας ήδη έναν πόντο από την ισοπαλία στην πρεμιέρα με τη Βέρντερ εκτός. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θέλει τους τρεις βαθμούς για να πάρει προβάδισμα - αρχικά - για την 3η θέση και βέβαια για να βάλει τις βάσεις για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Εκεί που... συμφωνούν και οι δυο ομάδες είναι οτι θέλουν την ήττα της Βέρντερ από την Ιντερ στο Μιλάνο στο άλλο ματς του ομίλου, ώστε να "καθαρίσει" - ουσιαστικά - την πρωτιά η ιταλική ομάδα.


Ο τεχνικός της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, τόνισε πως η ομάδα του σέβεται τον Παναθηναϊκό, αλλά συμπλήρωσε πως η ομάδα του μπορεί να πάρει τη νίκη. "Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό, όμως μέσα στην έδρα μας μπορούμε να κερδίσουμε. Είναι... απώλεια για μας που δεν αγωνιζόμαστε στο "Αντώνης Παπαδόπουλος. Ωστόσο και στο ΓΣΠ είχαμε επιτυχίες και το νιώθουμε έδρα. Οπως και στη Βρέμη έτσι και τώρα θα περιμένουμε τον αντίπαλό μας. Χρειάζεται υπομονή για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα".
Αγωνιστικά, ο Κετσπάγια αναμένεται να παρατάξει την Ανόρθωση με ένα 4-2-1-3. Ο Μπεκιάι λοιπόν θα είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Κωνσταντίνου, αριστερά ο Λεϊβακαμπέσι και στο κέντρο της άμυνας οι Κατσαβάκης και Δέλλας. Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Ντοπρασίνοβιτς και Νικολάου και σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους ο Λαμπάν. Δεξιά της επίθεσης ο Μπαρτόν, αριστερά ο Σάβιο και στην κορυφή ο Σόσιν.
"Στο Champions League όλα τα ματς είναι κρίσιμα. Είναι οριακό και σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Εμείς ήρθαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα και αύριο μετά το ματς θα μπορούμε να πούμε αν είναι καλό η όχι. Στην Ανόρθωση αρέσει να παίζουν χωρίς την μπάλα και να περιμένουν τον αντίπαλο και το λάθος για να βγει στη αντπίθεση. Στο πρώτο ματς προσπάθησε να επιτεθεί, δεν της βγήκε αλλά στο δεύτερο περίμενε, περίμενε, περίμενε και τελικά νίκησε. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε. Εχουμε το σχέδιο μας και μετά το ματς θα δούμε ποια ήταν η καλύτερη ομάδα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο κέρδισε τον Ολυμπιακό και με δυο αντεπιθέσεις έκανε δύο γκολ. Το θετικό είναι ότι άλλοι πλήρωσαν το τίμημα και εμείς μάθαμε αυτό", ανέφερε ο Τεν Κάτε για το ματς με τους κύπριους.
Από τη στιγμή που ο Μπράις Μουν προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη (30/9) το βράδυ στο ΓΣΠ, το πλέον πιθανό είναι ο 54άχρονος τεχνικός να παρατάξει την ίδια 11άδα που έπαιξε εναντίον του Αρη. Δηλαδή, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γκαλίνοβιτς, στο κέντρο της άμυνας οι Σιμάο και Σαριέγκι. Στα πλάγια μπακ θα είναι οι Βύντρα (δεξιά) και Σπυρόπουλος, ενώ αμυντικά χαφ θα είναι οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Μάτος. Ο Ιβανσιτς θα είναι στην αριστερή πτέρυγα, ο Μουν δεξιά, ενώ ο Κλέιτον θα κινείται λίγο πίσω από τον προωθημένο Σαλπιγγίδη. Αν τελικά, ο Τεν Κάτε επιλέξει σχήμα με τρία αμυντικά χαφ, ο Τζιόλης θα πάρει τη θέση του Μουν.Το... κλου πάντως της προπόνησης την παραμονή του αγώνα ήταν πως ο Τεν Κάτε άφησε τους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν ολόκληρη την προπόνηση, ενώ συνηθίζεται μόνο τα πρώτα 15 λεπτά να είναι ανοιχτά για τους εκπροσώπους του Τύπου. Φυσικά, ο ολλανδός δεν αποκάλυψε τίποτα, αφού στο "διπλό" αγωνίστηκαν δύο 9άδες.
Tην αποστολή του Παναθηναϊκού απαρτίζουν οι: Γκαλίνοβιτς, Τζόρβας, Καρνέζης, Βύντρα, Γκαμπριέλ, Μουν, Σπυρόπουλος, Γκούμας, Σαριέγκι, Σιμάο, Μάτος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Τζιόλης, Νίνης, Ιβανσιτς, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σόουζα και Καραγκούνης.Μετά την προπόνηση, πραγματοποιήθηκε ανεπίσημο δείπνο συνεργασίας μεταξύ εκπροσώπων των διοικήσεων και των οργανωμένων φιλάθλων του Παναθηναϊκού και της Ανόρθωσης. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Βεκρής δήλωσε σχετικά: "Ο Παναθηναϊκός επανήλθε στο φυσικό του χώρο, το Champions League. Στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, η νέα διοίκηση προβαίνει σε ενέργειες που φέρνουν τις ομάδες και τους φιλάθλους τους πιο κοντά".Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο ολλανδός Ερικ Μπράαμχαρ, ο οποίος έχει πλούσια... προϊστορία με την Ελλάδα, καθώς θα διευθύνει για πέμπτη φορά ευρωπαϊκό αγώνα ελληνικών ομάδων. Αναλυτικά ο Μπράαμχαρ έχει σφυρίξει στα ματς: Ολυμπιακός-Λάτσιο 1-1 στις 18/9/2007 και Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ολυμπιακός 2-2 στις 27/9/2006 για το Champions League, ενώ είχε σφυρίξει και στα ματς Σεβίλλη - ΑΕΚ 3-2 στις 2/12/2004 για το Κύπελλο UEFA και ΑΕΚ - Μίλαν 1-0 στις 21/11/2006 για το Champions League.


ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Ο Παναθηναϊκός με κυπριακές ομάδες

5/10/1998 Παναθηναϊκός-Ομόνοια 2-0 (Κύπελλο Κυπελλούχων)

6/9/1998 Ομόνοια-Παναθηναϊκός 0-1 (Κύπελλο Κυπελλούχων)


Η Ανόρθωση με ελληνικές ομάδες

27/08/2008 Ολυμπιακός-Ανόρθωση 1-0 (Προκριματικά Champions League)

13/08/2008 Ανόρθωση-Ολυμπιακός 3-0 (Προκριματικά Champions League)

3/10/2002 Ανόρθωση-Ηρακλής 3-1 (Κύπελλο UEFA)

19/9/2002 Ηρακλής-Ανόρθωση 4-2 (Κύπελλο UEFA)

26/08/1998 Ανόρθωση-Ολυμπιακός 2-4 (Προκριματικά Champions League)

12/08/1998 Ολυμπιακός-Ανόρθωση 2-1 (Προκριματικά Champions League)


με πληροφορίες από http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=22699


Διαβάστε Περισσότερα...

Απεργία στα ΜΜΕ






Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιείται στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης 1ης Οκτωβρίου έως τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης, «κατά του πρόσφατου αντιασφαλιστικού νόμου και όλων των αντιδημοσιογραφικών, αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων».



Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι σε εφημερίδες, περιοδικά, ειδησεογραφικά sites και portals, την Ε.Ρ.Τ και τα άλλα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., το Α.Π.Ε. / Μ.Π.Ε., το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τις επιχειρήσεις ευρύτερου δημόσιου τομέα και σ' οποιονδήποτε εργοδότη.



Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε συγκέντρωση των εργαζομένων στο πεζόδρομο Βουκουρεστίου και Ακαδημίας.



Κατά τη διάρκεια της απεργίας, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ δεν μεταδίδεται κανένα δελτίο ειδήσεων, καμία δημοσιογραφική, αθλητική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.
Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές εκπομπές, που είναι εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους που απασχολούνται σε αυτές.
Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή.
Δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing.
Την Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα, πρωινή ή απογευματινή, πολιτική, οικονομική, αθλητική, free press.
Στην απεργία σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 1264/1982 συμμετέχουν και τα μη μέλη των Ενώσεων.




Ανακοίνωση των Ενώσεων



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και τα Διοικητικά Συμβούλια πρωτοβάθμιων Ενώσεων, κηρύσσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2008, μέρα έναρξης των διαδικασιών υλοποίησης των διατάξεων του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, εγκαινιάζοντας μαζί με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου των ΜΜΕ (Ε.Π.Η.Ε.Α., Ε.Π.Η.Ε.Θ., Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., Ε.Τ.Ε.Ρ., Ε.Τ.Ι.Τ.Α., Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε., Ε.Φ.Ε., Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, Ένωση Εφημεριδοπωλών Πειραιά και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων, Ε.Τ.Η.Π.Τ.Θ., Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ.-Θ., Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.) νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με αιτήματα: " Την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νόμου που εκτός των άλλων στρεβλώσεων, οδηγεί στην υπεξαίρεση του 10% των πόρων των Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
" Να μην αποδεχτούν ορισμό εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του δήθεν ενιαίου ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και να προσβληθούν δικαστικά όλες οι διοικητικές πράξεις του αντιασφαλιστικού νόμου σχετικά στην εφαρμογή του.
" Να διεκδικήσουν από κοινού κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και μετά της 1ης Οκτωβρίου 2008 τη δημιουργία ενιαίου Ταμείου όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με διασφάλιση των κεκτημένων και ταυτόχρονη ένταξη και αναβάθμιση όλων των παροχών για όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
" Την απόσυρση κάθε διάταξης που αφορά τους νεόπτωχους συναδέλφους, οι οποίοι απασχολούνται με ΔΠΥ με ψευδεπίγραφες συμβάσεις.
" Είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση της υπαγωγής στα "βαρέα και ανθυγιεινά" των τεχνικών συναδέλφων μας όπως ίσχυε ως τώρα και υπέρ της διεύρυνσης της υπαγωγής στα "βαρέα και ανθυγιεινά" νέων ειδικοτήτων συναδέλφων μας που το δικαιούνται.
Η 24ωρη Πανελλαδική απεργία στον Τύπο και τα ΜΜΕ θα ισχύσει από τις 05:00 π.μ.
την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008 έως 05:00 π.μ. την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τους άλλους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους για μισθούς αξιοπρεπείς και όχι ανεργία και μερική απασχόληση για κοινωνικό-ασφαλιστικά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, ενάντια στις απολύσεις Siemens κλωστοϋφαντουργία) και τα ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως στην Ολυμπιακή, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, κ.λπ.
Δηλώνουμε την απόφασή μας να διεκδικήσουμε -μαζί με την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων- και όλα τα εργασιακά κοινωνικά δικαιώματα, τη δημοκρατική, αντικειμενική πληροφόρηση από τα ΜΜΕ.







Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΟΥ "ΑΡΧΕΛΩΝ"...












.
.
.
.
.
Διήμερο επισκέψεων σχολείων της Μεσσηνίας στον Περιβαλλοντικό Επιστημονικό Σταθμό του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας "ΑΡΧΕΛΩΝ" στον Αγιαννάκη Τριφυλίας, είναι αυτό που διανύουμε αφού σήμερα επισκέφθηκαν τον Σταθμό 40 περίπου μαθητές από το Γυμνάσιο Κοπανακίου και αύριο θα βρεθούν εκεί 80 περίπου άτομα από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.

Εκεί οι μαθητές θα γνωρίσουν τις δραστηριότητες του Συλλόγου και θα πληροφορηθούν για τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από την Νίκη Διόγου -Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Προγράμματος Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου.


Διαβάστε Περισσότερα...

Πολυιατρείο «φάντασμα» στο Τρίκορφο!...



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Σε γραφειοκρατικό σκόπελο φαίνεται πως έχει πέσει το θέμα του Πολυιατρείου του Τρικόρφου, που με τόσο ενθουσιασμό και τις καλύτερες προοπτικές είχε εγκαινιαστεί στα τέλη Ιουλίου από τον ίδιο τον υφυπουργό Υγείας, Γιώργο Κωνσταντόπουλο, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, βουλευτών κι εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κτήριο δωρεάς του κ. Κώστα Θεοδωρόπουλου, ο οποίος έχει καταγωγή από το Τρίκορφο.
Δυσαρεστημένος με τις εξελίξεις φαίνεται να είναι ο πρόεδρος της Κοινότητας Τρικόρφου, Ηλίας Πατσιώτης, αφού ήδη 2 μήνες μετά την τέλεση των εγκαινίων του κτηρίου με τη δέουσα επισημότητα το Πολυιατρείο δεν λειτουργεί ακόμα και ο ίδιος καλείται τώρα να στείλει στο Υπουργείο Υγείας μελέτη σκοπιμότητας του Πολυιατρείου, προκειμένου αυτό να ξεκινήσει τη λειτουργία του. Ο ίδιος αναρωτιέται ποιος ο λόγος που ζητά το Υπουργείο κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που με τα εγκαίνια επισφραγίστηκε κι επισήμως η έναρξη της λειτουργίας του. Τώρα οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας επικαλούνται επιπλέον μελέτες και δικαιολογητικά, προκειμένου να ξεκινήσει να λειτουργεί. Προκειμένου να δρομολογηθεί λοιπόν χωρίς καθυστέρηση η λειτουργία του Πολυιατρείου, ο κ. Ηλίας Πατσιώτης έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας στην Αθήνα μέσα στον Οκτώβριο. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας δήλωσε: «Μου ζητήθηκε να στείλω, προκειμένου να συσταθεί το Πολυιατρείο και να λειτουργήσει, μελέτη στην οποία να περιγράφονται τα κριτήρια, η αναγκαιότητα και η σκοπιμότητα του Πολυιατρείου. Κι εγώ σαν Πρόεδρος της Κοινότητας αναρωτιέμαι και τους θέτω την ερώτηση: “Πείτε μου τι εγκαινιάσατε την 27η Ιουλίου, αν όντως θέλετε να σας στείλω μελέτη”. Όσον αφορά στο Πολυιατρείο, πρόκειται επί της ουσίας για μια “πονεμένη ιστορία”, η οποία υπολογίζω ότι μέχρι και τη 15η του μηνός και αφότου επισκεφθώ τον υπουργό - θα έχω από κει στοιχεία και ενημέρωση - ελπίζω κι ευελπιστώ κάτι να γίνει».


με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Διαβάστε Περισσότερα...

Εξόρμηση στον Νέδοντα από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας



Έτσι περιγράφει την εξόρμηση στον Νέδοντα o Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας μέσω του Εμμανουήλ Αλοίμονου: «To πρωί της Κυριακής 28-9-08 ξεκινήσαμε για την προγραμματισμένη μας εξόρμηση από Καλαμάτα για Νέδουσα, μέσα από τον ποταμό Νέδοντα. Δεκατρία άτομα, μαζί μας και δύο ορειβάτες από τον ΕΟΣ Αθηνών.
Η συννεφιά και οι λίγες πρωινές ψιχάλες προμήνυαν ότι θα χρειαστούμε αδιάβροχα, αλλά τουλάχιστον δεν θα κουραζόμασταν να διανύσουμε τα περίπου εννέα χιλιόμετρα μήκος του ποταμού.
Ο ποταμός Νέδοντας ή Νέδωνας διασχίζει την πόλη της Καλαμάτας. Η εκβολή του βρίσκεται δυτικά του λιμανιού της Καλαμάτας και η λεκάνη απορροής του στη δυτική πλευρά του βόρειου τμήματος του Ταϋγέτου.
Το περπάτημα άρχισε από το Πεδίο Βολής βόρεια της πόλης. Η ομορφιά του φαραγγιού φάνηκε απ’ τα πρώτα μας κιόλας βήματα. Μπροστά μας άρχισε να υψώνεται μια βαθιά και στενή χαράδρα, που ήταν και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σε όλο το μήκος της διαδρομής. Περνούσαμε κάθε τόσο από δάση - στοές που αποτελούνταν από τεράστια πλατάνια, αγριελιές, σκίνα, δάφνες… Η μυρωδιά από όλη αυτή τη βλάστηση σε συνδυασμό με τη βροχή, που είχε ήδη αρχίσει να δυναμώνει, ήταν μοναδική. Δεξιά κι αριστερά κρέμονταν πανύψηλα βράχια, κάποια απ’ αυτά είχαν σπηλιές που ίσως ήταν κατοικίες κάποιων πουλιών ή ζώων.
Σε λίγο συναντάμε έναν παραπόταμο, το Καρβελιώτικο ρέμα και συνεχίζουμε. Η βροχή επιμένει, αλλά κι εμείς επίσης. Άλλωστε μέσα σε νερό περπατάμε.
Την ομορφιά του τοπίου κάποιες φορές χαλάει κάποιο αντικείμενο πολιτισμού που έχει πέσει στο ποτάμι είτε κατά λάθος, όπως αυτοκίνητα, λάστιχα αυτοκινήτων κ.λπ. είτε εσκεμμένα όπως κάδοι πλυντηρίων, στρώματα κ.λπ. Κάποιοι Φορείς θα έπρεπε κάποια στιγμή να καθαρίσουν τις φυσικές ομορφιές αυτού του τόπου από αντικείμενα που καμία θέση δεν έχουν στο περιβάλλον και στο παραμυθένιο κατά τ’ αλλα αυτό τοπίο.
Μετά από πέντε ώρες συνεχούς πορείας με ένα μικρό διάλλειμα, φτάσαμε στη Νέδουσα. Το χωριό αυτήν τη στιγμή έχει μόλις 150 μόνιμους κατοίκους. Το μικρό και μοναδικό καφενείο του χωριού, ήταν το σημείο για ξεκούραση αλλά και για να καλύψουμε το αίσθημα της πείνας. Το μενού είχε ντομάτα, τυρί, ψωμί και… κονσέρβες, πολλές κονσέρβες. Εκείνη τη στιγμή βέβαια, όλα ήταν πεντανόστιμα.
Άλλη μια πορεία τελείωσε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Το φαράγγι του ποταμού Νέδοντα μπορεί άξια να συναγωνισθεί μεγάλα και ονομαστά φαράγγια της Ελλάδας.
Καλή συνέχεια. Η προβολή των εξορμήσεων πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στα γραφεία του Συλλόγου».


με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2008, την Κυριακή στη Γιάλοβα!


Ραντεβού στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας μάς δίνει την ερχόμενη Κυριακή 5 Οκτωβρίου η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, για τη φετινή Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών απ‘ τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Ως τόπος συνάντησης έχει οριστεί το παλιό αντλιοστάσιο, το οποίο θα εγκαινιαστεί κι επίσημα μετά τη μετατροπή του σε Κέντρο Ενημέρωσης Επισκεπτών, που λειτούργησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι και θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό όλο τον Οκτώβριο.


Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2008

Όσοι και όσες θα ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο των άγριων πουλιών που κρύβεται στην πόλη τους, έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών» το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Οκτωβρίου στην Αττική, τη Μακεδονία, την Πύλο Μεσσηνίας και το Δέλτα του Έβρου. Εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να περάσουν μια συναρπαστική ημέρα στη φύση και, παράλληλα, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τη φύση και τα πουλιά του τόπου μας. Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα σε 24 ευρωπαϊκές χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International. Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τις διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία Δήμων, τοπικών φορέων και οργανώσεων.


Από το 1998 στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας διεξάγεται σταθερά η γιορτή, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες για γνωριμία με την πλούσια φυσική κληρονομιά στον σημαντικό αυτό υγρότοπο:

Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας αποτελεί σημαντικό σταθμό για πολλά μεταναστευτικά πουλιά.

Τα είδη που έχουν καταγραφεί εκεί είναι πάνω από 265 - και αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότιστην Ελλάδα συνολικά υπάρχουν 423 είδη.

Στον υγρότοπο αυτό της Μεσσηνίας μπορεί κανείς να παρατηρήσει φλαμίνγκο, ερωδιούς, αλκυόνες, γλαρόνια, πάπιες, φαλαρίδες, βουτηχτάρια, παρυδάτια, καθώς κι αρπακτικά όπως οι κίρκοι, τα κιρκινέζια, οι ψαραετοί... και πιο σπάνια οι βασιλαετοί.

Η Γιορτή περιλαμβάνει ξενάγηση από ειδικούς ορνιθολόγους και παρατήρηση πουλιών με κυάλια και τηλεσκόπια. Ακόμη, περίπατο στο Μονοπάτι της Φύσης όπου περιγράφονται οι τύποι των διαφορετικών οικοσυστημάτων και των οργανισμών που φιλοξενούν.

Παράλληλα θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Μπονέτι με πρωταγωνιστές την ορνιθοπανίδα και τα σπάνια ερπετά του υγροτόπου - καθώς επίσης έκθεση πληροφοριακού υλικού σχετικά με τις δράσεις της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Οι δε μικροί φίλοι των πουλιών θα συμμετέχουν σε πολλά περιβαλλοντικά παιχνίδια καθώς και σε διαγωνισμό με δώρα.




Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ...



Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, την Πέμπτη 2/10/2008 στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της (Φαρών και Παπατσώνη 22), θα παραθέσει συνέντευξη τύπου με θέματα:


α) Την Πανεξόρμηση με τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη που θα περιέχει σε ένθετο τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο.


β) Τις εξελίξεις που αφορούν το θάνατο του Σύριου εργάτη στο Βασιλίτσι Κορώνης.


γ) Ζητήματα της επικαιρότητας.




Διαβάστε Περισσότερα...

ΔΗΜΟ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΩΡΙΟ!!!...


Δήμο Ορεινής Τριφυλίας θέλει το Δώριο, δηλαδή τη συνένωση των Δήμων Δωρίου, Αετού, Αυλώνος και Είρας!!!...
Και είναι, δε, κατηγορηματικά αντίθετοι με την πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την διοικητική μεταρρύθμιση, που τους θέλει να συνενώνονται με το Δήμο Μελιγαλά.


Το θέμα μάλιστα συζητήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο και όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αντώνης Τάκης, η πρόταση που εκφράστηκε είναι να γίνει ένας νέος δήμος Ορεινής Τριφυλίας που θα αποτελείται από τους σημερινούς Δήμους Δωρίου, Αετού, Αυλώνα και Είρας. Ενας νέος δήμος που όπως τόνισε μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιοχής. Αυτό, όπως είπε, είναι εφικτό να γίνει εφόσον στην Μεσσηνία δημι-
ουργηθούν 10-11 δήμοι περίπου. Σε διαφορετική περίπτωση, εφόσον δημιουργηθούν λιγότεροι δήμοι (περίπου 6 με βάση την πρόταση του ΙΤΑ) τότε η θέληση όλων είναι να πάει ο Δήμος Δωρίου στην Κυπαρισσία και όχι στο Μελιγαλά...

.






Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΣΤΙΣ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009...



Την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης, θα γίνει η δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων κατά την οποία θα γίνει απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Γαγργαλιάνων για τη διετία 2007 - 2008.

Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Γαργαλιάνων.






Διαβάστε Περισσότερα...

Συζήτηση στα Φιλιατρά για τον "Καποδίστρια 2"...


Συζήτηση για τον “Καποδίστρια 2” έγινε το Σάββατο το απόγευμα στα Φιλιατρά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με εκπροσώπους Συλλόγων ετεροδημοτών και αρκετούς κατοίκους προκειμένου να “ζυμωθεί” η ιδέα της διοικητικής μεταρρύθμισης που προωθείται από την Πολιτεία, και να εκφραστούν οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας.
Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι ακόμη το τοπίο είναι πολύ «θολό» καθώς δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι προτάσεις της κυβέρνησης και πολύ περισσότερο τα κριτήρια, οι δομές των νέων δήμων και, το βασικότερο, ποια θα είναι τα οικονομικά.


Εκείνο που έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία είναι το γεγονός ότι εκπρόσωποι Συλλόγων απο τα Διαμερίσματα καθώς και αυτοδιοικητικοί αλλά και πολίτες ζήτησαν συνένωση με την Κυπαρισσία και ξεκαθάρισαν πως σε καμία περίπτωση δεν δέχονται να ενωθούν με τους Γαργαλιάνους και τους άλλους σύμφωνα με την πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Nα σημειωθεί ότι, η επίσημη συζήτηση για τον "Καποδίστρια 2" στο Δήμο θα γίνει την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7.30 το απόγευμα...


Διαβάστε Περισσότερα...

18 εκατομ. ευρώ για το δρόμο Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι...



Στα 18 εκ. ευρώ μαζί με τις απαλλοτριώσεις εκτιμάται το κόστος της βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι, που έχει οριστική μελέτη.

Η παράκαμψη των Φιλιατρών θα είναι μελετητικά έτοιμη μέχρι το καλοκαίρι του 2009.

Αυτά σημείωσε ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, μετά τη σύσκεψη για το συγκεκριμένο δρόμο, παρουσία του προϊσταμένου Μελετών της ΔΕΚΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Γιώργου Κωστόγιαννη και των μελετητών.
«Για το δρόμο Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι υπάρχει οριστική μελέτη και τελειώνει και η μελέτη της γέφυρας του Λαγκούβαρδου, για τα 7,5 χλμ. από την έξοδο των Φιλιατρών νοτίως της πόλης μέχρι το Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, κόστους περίπου 18 εκ. ευρώ μαζί με τις απαλλοτριώσεις» είπε ο κ. Δράκος κα πρόσθεσε: «Υπάρχει και το θέμα των 5,5 χλμ. της παράκαμψης των Φιλιατρών, το οποίο βρίσκεται σε αρχικό μελετητικό στάδιο και πάμε για μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Πιστεύω ότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα έχουμε ολοκληρώσει, εκτός απροόπτου, και την ωριμότητα σ’ αυτό το τμήμα της παράκαμψης των Φιλιατρών».


Γ.Σ.


με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΜΠΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ!!!...



Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο επισημοποιήθηκε την Δευτέρα σε σύσκεψη στην Τρίπολη υπο τον Υφυπουργό Εσωτερικών Αθανάσιο Νάκο και παρουσία του Περιφερειάρχη Νίκου Αγγελόπουλου καθώς και Προέδρων των Συνδέσμων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Πελοποννήσου ότι, για την σκουπιδο-ενότητα της περιοχής της Τριφυλίας ο μπαλοποιητής των σκουπιδιών θα εγκατασταθεί στο Δήμο Φιλιατρών και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στο χώρο του υπάρχοντος σκουπιδότοπου (όπως είχε πει εδώ και καιρό, και το έχουμε γράψει, επιστημονική επιτροπή της Περιφέρειας) και στον ίδιο χώρο θα γίνεται και η εναπόθεση των απορριμμάτων, τα οποία, πλέον,θα έχουν γίνει δέματα και θα είναι τυλιγμένα με πλαστικό...


Το σχεδιασμό για την Περιφέρεια παρουσίασε ο ίδιος ο Υφυπουργός και ανέλυσε και ο Περιφερειάρχης ενώ ο Δντης της Περιφέρειας Παναγιώτης Μπαζίγος σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, είπε συγκεκριμένα για το θέμα πως: "... Οι 3 από τις 4 θέσεις για την Μεσσηνία έχουν οριστικοποιηθεί... η 3η είναι στα Φιλιατρά...".


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση από την πλευρά του Δήμου Φιλιατρών που του φορτώνουν για 2-3 (μπορεί και ακόμη περισσότερα) χρόνια τα σκουπίδια σχεδόν όλης της Τριφυλίας ενώ σφοδρές αναμένονται οι αντιδράσεις πολιτών, Συλλόγων και Φορέων των Φιλιατρών οι οποίοι βλέπουν να αποφασίζουν για αυτούς και για τον τόπο τους, χωρίς αυτούς!!!...








Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ο.Τ.Α...



Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου σχετικά με την Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) Μεσσηνίας, τις διάφορες επισημάνσεις των τοπικών στελεχών της αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων. Θεωρούμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, με επίσημο τρόπο να τοποθετηθούμε και να πάρουμε θέση. Κατ‘ αρχάς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΠΟΤΑ Μεσσηνίας αποτελεί σήμερα τη μοναδική πρότυπη επένδυση υψηλών προδιαγραφών, που αναπτύσσεται σε ελληνικό έδαφος στη βάση ειδικού χωροταξικού σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη.Στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας θεωρούμε ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στην συζήτηση αυτή, αλλάκαι όσοι δεν έχουν πάρει ακόμα θέση, επιζητούμε την ουσιαστική ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας και κοινωνίας. Στη βάση αυτή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αντιλαμβανόμενο το μέγεθος των θετικών αλλαγών για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και την περιοχή που συνοδεύουν την συγκεκριμένη επένδυση, είναι ανεπιφύλακτα θετικό. Οι αλλαγές αφορούν την ανάπτυξη της απασχόλησης, της επιχειρηματικότητας, την συγκράτηση του νέου πληθυσμού στην περιοχή, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση του τοπικού οδικού δικτύου, τη χρηστή χρήση των φυσικών πόρων και την ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς κ.ά. Πάγια αιτήματα της τοπικής μας κοινωνίας, τα οποία λαμβάνονται σοβαρά υπόψη στα πλαίσια της συγκεκριμένης επένδυσης που θεμελιώνεται στις βιώσιμες αρχές της ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης υψηλών προδιαγραφών.Κανένας δεν διαφωνεί ότι η επένδυση θα επιφέρει αλλαγές στο περιβάλλον, μένει ωστόσο να επικεντρωθούμε με νηφαλιότητα στην ανάδειξη και τεκμηρίωση των όποιων υποτιθέμενων παραβιάσεων ή αποκλίσεων ώστε να αναδειχθούν και να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα. Και εφόσον τεκμηριωθούν επιστημονικά, σε μια επένδυση που σημειωτέων πληροί όλες τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις νομιμότητας, επιστημονικά μπορούν και πάλι να δοθούν και οι αρμόζουσες λύσεις. Ας μην παραβλέπουμε ότι η ίδια η ελληνική Πολιτεία αντιμετωπίζει τις επενδύσεις αυτού του μεγέθους με ιδιαίτερες νομοθετικές διατάξεις, για το λόγο ότι δημιουργούν συνθήκες δυναμικής και εξωστρεφούς οικονομικής ανάπτυξης. Κατά τον ίδιο τρόπο η επιχειρηματική κοινότητα και η τοπική αυτοδιοίκηση, ενωμένη με τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς, και την κοινωνία των πολιτών, θα πρέπει να στηρίζουν, επί της ουσίας, την υλοποίηση των συγκεκριμένων επενδύσεων και να μην τους αποδίδουν αβασάνιστα τα κακώς κείμενα του τόπου. Ο ίδιος ο επενδυτικός νόμος παρέχει σήμερα ισχυρά κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις στην ελληνική περιφέρεια, ώστε να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας, παρά ταύτα η προσέλκυσή τους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ας μην θεωρούμε λοιπόν τίποτε δεδομένο στο τομέα των επενδύσεων και της ανάπτυξης.Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η περιοχή της Πυλίας, αλλά και ολόκληρος ο Νομός Μεσσηνίας, χρόνια τώρα αναζητούσε, εις μάτην, σαφή αναπτυξιακό προσανατολισμό εντός μιας ευρύτερης οικονομίας που τείνει να απομακρύνεται από τον αγροτικό τομέα και αυτός, αδιαμφισβήτητο είναι, ότι δεν μπορεί να είναι άλλος από τον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών, δεδομένων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Συνεπώς, η ΠΟΤΑ αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα στην ιστορία του τόπου μας, προς την κατεύθυνση της δραστικής ενίσχυσης της τοπικής μας οικονομίας και λόγω του μεγέθους της, είναι εύλογο και ως ένα βαθμό κατανοητό, να δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας και φοβικά σύνδρομα, ενίοτε δε να αποτελεί και πρόσφορο πεδίο διαξιφισμών μεταξύ μικροσυμφερόντων. Ωστόσο, ας μην παραβλέπουμε ότι η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί σήμερα τον ουσιαστικότερο μοχλό, που διέθετε ποτέ ο τόπος μας, για να «κινηθούν τα λιμνάζοντα νερά» της μικρής μας οικονομίας και να δημιουργηθεί πραγματικό ενδιαφέρον για την προσέλκυση δημόσιων και ιδιωτικών έργων και επενδύσεων στην περιοχή με απτά οφέλη για τους πολίτες της. Σε αυτά περιλαμβάνονται βελτιώσεις σε λιμάνια, αεροδρόμιο, οδικό δίκτυο, νέες μικρές επιχειρήσεις και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων κ.ά. Εργα τα οποία θα αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία με την διαδικασία του «επείγοντος» μετά την λειτουργία της ΠΟΤΑ.Επίσης, σημαντικό είναι το γεγονός ότι η περιοχή μας αποκτά “leader”, την εταιρεία «COSTA MARE» (ΠΟΤΑ), στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος στις διεθνείς αγορές αλλά και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, κάτι που θα επιτευχθεί μέσω της εκπαίδευσης και της πρακτικής άσκησης των απασχολούμενων Μεσσήνιων στα τμήματα της ΠΟΤΑ. Είναι βέβαια η θετική επίδραση αυτής της σύνθετης επενδυτικής πρωτοβουλίας στη διαμόρφωση μιας άλλης “επιχειρηματικής κουλτούρας”, την μόχλευση για ενασχόληση -ιδιαίτερα των νέων- σε παραδοσιακά ξεχασμένα επαγγέλματα και ταυτόχρονα στη δημιουργία συνθηκών και νέων ευκαιριών για καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, με άλλα λόγια θα συμβεί αυτό που έλεγαν οι παλαιότεροι ότι «το αγώγι ξυπνάει τον αγωγιάτη».Εάν θέλουμε λοιπόν να προσδώσουμε πρόσθετο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό πλεονέκτημα στην περιοχή μας, δεν έχουμε παρά να εγκύψουμε ενωμένοι την επιτυχημένη υλοποίηση της σημαντικής επένδυσης ΠΟΤΑ, πάντα σεβόμενοι τη νομιμότητα και το φυσικό περιβάλλον, αλλά εκτιμώντας με νηφαλιότητα και επιστημονική τεκμηρίωση τις όποιες «παράπλευρες» απώλειες. Διαφορετικά, εύκολα μπορούμε να κατηγορηθούμε ότι «βλέπουμε το δέντρο αλλά χάνουμε το δάσος»!


Γιώργος Καραμπάτος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου



Διαβάστε Περισσότερα...

“ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ, ΟΛΗ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ”, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2”!!!





ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ…


"Ένας Δήμος, όλη η Τριφυλία" στον "Καποδίστρια 2" αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στην ΤΕΔΚ το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας στη προχθεσινή του συνεδρίαση, αποδεχόμενο και συντασσόμενο με την άποψη - πρόταση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Θανάσης Πετρόπουλος από την προηγούμενη συζήτηση για το θέμα στην προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος πριν μία εβδομάδα!

Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί, παρέστησαν και τοποθετήθηκαν οι πρώην Δήμαρχοι Κυπαρισσίας Ηλίας Τσίγγανος και Παναγιώτης Τσάκος, ο Δήμαρχος Αυλώνος Γιάννης Φιλντίσης, ο επι σειρά ετών δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος Ηλίας Τσιμπλής, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Σιδηροκάστρου Θανάσης Κυριαζής ενώ τις απόψεις τους κατέθεσαν και ο πρώην Αντιδήμαρχος Δημήτρης Στρατικόπουλος και ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Χριστιανούπολης κ. Παναγόπουλος οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους τάχθηκαν υπέρ ενός νέου Δήμου που να καλύπτει διοικητικά και γεωγραφικά ολόκληρη τη Τριφυλία, όπως είχε πει ο κ. Πετρόπουλος!

Ο κ. Τσίγγανος τόνισε πως βιώσιμος και λειτουργικός μπορεί να είναι ένας Δήμος που θα περιλαμβάνει ολόκληρη την Τριφυλία, ο κ. Τσάκος σημείωσε πως πρέπει να γίνει ένας Μητροπολιτικός Δήμος με την Κυπαρισσία διοικητικό κέντρο της περιοχής, ο κ. Φιλντίσης σημείωσε πως χρειάζεται μεταρρύθμιση στο Κράτος με αιρετή Περιφέρεια και Ισχυρή Αυτοδιοίκηση, ο κ. Τσιμπλής συμφώνησε με έναν Δήμο σε όλη την Τριφυλία και οικονομική αυτοτέλεια, διοικητική αποκέντρωση και περισσότερες αρμοδιότητες, ο κ. Στρατικόπουλος έκανε λόγο για έναν Δήμο από Φιλιατρά μέχρι Είρα και Δώριο, ο κ. Κυριαζής ζήτησε να παλέψουν όλοι μαζί για να γίνει πράξη το όραμα του Δήμου Τριφυλίας, ο κ. Παναγόπουλος στάθηκε στις αρμοδιότητες και τους πόρους του νέου Δήμου για να έχει οικονομική αυτοτέλεια και σημείωσε πως τα Διαμερίσματα του Δήμου Φιλιατρών θέλουν ένωση με τον Δήμο Κυπαρισσίας. Όλοι τους επεσήμαναν πως χρειάζονται θεσμοθετημένοι πόροι και αρμοδιότητες και πως ο σχεδιασμός δεν πρέπει να γίνει με κομματικά κριτήρια και σκοπιμότητες…

Παίρνοντας το λόγο ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος από τη Συμπολίτευση ήταν επιφυλακτικός και επικριτικός για την διοικητική μεταρρύθμιση σημειώνοντας πως με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα η οποιαδήποτε μεταρρύθμιση και ειδικά στην αυτοδιοίκηση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία… Πρόσθεσε, βέβαια, πως είναι γοητευτικός ένας Δήμος στα όρια της Τριφυλίας, ωστόσο συνέχισε λέγοντας πως έτσι όπως πάει να γίνει είναι άλλη μία φούσκα…

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Α.ΔΗ.Κ. Σωτήρης Μπακούρος έκανε λόγο για έναν Ο.Τ.Α στην Τριφυλία αρκεί αυτό να υποστηριχθεί σθεναρά και να απαιτηθούν πόροι και αρμοδιότητες τονίζοντας παράλληλα πως χρειάζεται μεταρρύθμιση και στις άλλες βαθμίδες με αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο και Περιφερειάρχη…

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Α.ΔΗ.Κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος τόνισε πως είναι γνωστή η θέση της Αντιπολίτευσης όπως έχει εκφραστεί ή δη από την προηγούμενη συνεδρίαση από τον Επικεφαλής του Συνδυασμού Θανάση Πετρόπουλο για έναν Δήμο στην Τριφυλία και σημείωσε πως η όλη διαδικασία δεν γίνεται σε σωστή βάση θυμίζοντας πως για τον Καποδίστρια 1 είχαν εκφραστεί οι προθέσεις της Κυβέρνησης και έγινε διάλογος μεταξύ αυτοδιοικήσεων και πολιτών, ενώ τώρα συζητάνε οι Δήμοι χωρίς να έχει ανοίξει τα χαρτιά της η Κυβέρνηση και πρόσθεσε πως πρέπει ευθύς εξαρχής να είναι ξεκαθαρισμένες, αποκεντρωμένες και θεσμοθετημένες οι αρμοδιότητες των νέων Δήμων και φυσικά υπό τον όρο και την προϋπόθεση της υλοποίησης των οικονομικών αιτημάτων των Ο.Τ.Α. και της θεσμοθέτησης νέων πόρων για τα νέα αυτοδιοικητικά σχήματα...

Από την πλευρά της Συμπολίτευσης οι κύριοι Γρ. Γκότσης, Γιαν. Σταθόπουλος και Πην. Βασιλοπούλου τάχθηκαν υπέρ ενός μικρότερου σχήματος, στα πλαίσια της τοποθέτησης του κ. Σαμπαζιώτη στην προηγούμενη συνεδρίαση, δηλαδή έναν Δήμο από Φιλιατρά μέχρι Είρα και Δώριο...

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Τσίγγανος διαφώνησε με αυτή τη λογική και είπε πως ταυτίζεται με την άποψη να είναι ένας ενιαίος Δήμος η Τριφυλία! Χαρακτήρισε μάλιστα ιστορική ευθύνη της Κυπαρισσίας την δημιουργία ενός Δήμου στην Τριφυλία για τον οποίο πρέπει να πρωτοστατήσει και να πρωταγωνιστήσει…

Ο επικεφαλής της Α.ΔΗ.Κ. Θανάσης Πετρόπουλος, επανέλαβε την γνωστή πρότασή του για έναν Δήμο σε ολόκληρη την Τριφυλία τονίζοντας πως δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αλλαγές, όσο και αν ένα νέο τέτοιο διοικητικό σχήμα τρομάζει ίσως κάποιους που βλέπουν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον, προσθέτοντας πως ο σχεδιασμός δεν πρέπει να γίνει με κριτήρια πάσης φύσης σκοπιμότητας. Μόνο ένας τέτοιος Δήμος, μεγάλος και ισχυρός, μπορεί να έχει μέλλον, είπε και πρόσθεσε με νόημα πως χρειάζεται να θεσμοθετηθούν βέβαια και οι ανάλογοι και οι αντίστοιχοι πόροι και να μεταφερθούν ουσιαστικές αρμοδιότητες!
Ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε πως η μεταρρύθμιση δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο την αυτοδιοίκηση αλλά γενικότερα είναι κεντρικό πολιτικό ζήτημα της χώρας. Χρειάζονται ισχυροί δήμοι ικανοί να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις, δήμοι με οικονομική αυτοτέλεια και διευρυμένες αρμοδιότητες…

Μετά από αυτά, ο κ. Σαμπαζιώτης άλλαξε γνώμη και θέση, όπως την είχε εκφράσει στην προηγούμενη συνεδρίαση, και συμφώνησε και αυτός με έναν Δήμο σε όλη την Τριφυλία! Κάτι για το οποίο, όπως είπε, όλοι πρέπει να δουλέψουν…


***με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

Καλό Μήνα!!!


Διαβάστε Περισσότερα...

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ! - OCTOBER!




.


Διαβάστε Περισσότερα...