Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Συζήτηση στα Φιλιατρά για τον "Καποδίστρια 2"...


Συζήτηση για τον “Καποδίστρια 2” έγινε το Σάββατο το απόγευμα στα Φιλιατρά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με εκπροσώπους Συλλόγων ετεροδημοτών και αρκετούς κατοίκους προκειμένου να “ζυμωθεί” η ιδέα της διοικητικής μεταρρύθμισης που προωθείται από την Πολιτεία, και να εκφραστούν οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας.
Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι ακόμη το τοπίο είναι πολύ «θολό» καθώς δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι προτάσεις της κυβέρνησης και πολύ περισσότερο τα κριτήρια, οι δομές των νέων δήμων και, το βασικότερο, ποια θα είναι τα οικονομικά.


Εκείνο που έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία είναι το γεγονός ότι εκπρόσωποι Συλλόγων απο τα Διαμερίσματα καθώς και αυτοδιοικητικοί αλλά και πολίτες ζήτησαν συνένωση με την Κυπαρισσία και ξεκαθάρισαν πως σε καμία περίπτωση δεν δέχονται να ενωθούν με τους Γαργαλιάνους και τους άλλους σύμφωνα με την πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Nα σημειωθεί ότι, η επίσημη συζήτηση για τον "Καποδίστρια 2" στο Δήμο θα γίνει την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7.30 το απόγευμα...