Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Pregame Ανόρθωση - Παναθηναϊκός



Tον πιο κρίσιμο, μέχρι τον... επόμενο, αγώνα τους στη φάση των ομίλων του Champions League δίνουν Ανόρθωση και Παναθηναϊκός απόψε, 21:45, στο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια Κύπρου νικήσει, τότε αυτομάτως χρίζεται το φαβορί όχι μόνο για την κατάληψη της 3ης θέσης που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA, αλλά βάζει υποψηφιότητα και για... ψηλότερα, έχοντας ήδη έναν πόντο από την ισοπαλία στην πρεμιέρα με τη Βέρντερ εκτός. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θέλει τους τρεις βαθμούς για να πάρει προβάδισμα - αρχικά - για την 3η θέση και βέβαια για να βάλει τις βάσεις για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Εκεί που... συμφωνούν και οι δυο ομάδες είναι οτι θέλουν την ήττα της Βέρντερ από την Ιντερ στο Μιλάνο στο άλλο ματς του ομίλου, ώστε να "καθαρίσει" - ουσιαστικά - την πρωτιά η ιταλική ομάδα.


Ο τεχνικός της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, τόνισε πως η ομάδα του σέβεται τον Παναθηναϊκό, αλλά συμπλήρωσε πως η ομάδα του μπορεί να πάρει τη νίκη. "Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό, όμως μέσα στην έδρα μας μπορούμε να κερδίσουμε. Είναι... απώλεια για μας που δεν αγωνιζόμαστε στο "Αντώνης Παπαδόπουλος. Ωστόσο και στο ΓΣΠ είχαμε επιτυχίες και το νιώθουμε έδρα. Οπως και στη Βρέμη έτσι και τώρα θα περιμένουμε τον αντίπαλό μας. Χρειάζεται υπομονή για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα".
Αγωνιστικά, ο Κετσπάγια αναμένεται να παρατάξει την Ανόρθωση με ένα 4-2-1-3. Ο Μπεκιάι λοιπόν θα είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Κωνσταντίνου, αριστερά ο Λεϊβακαμπέσι και στο κέντρο της άμυνας οι Κατσαβάκης και Δέλλας. Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Ντοπρασίνοβιτς και Νικολάου και σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους ο Λαμπάν. Δεξιά της επίθεσης ο Μπαρτόν, αριστερά ο Σάβιο και στην κορυφή ο Σόσιν.
"Στο Champions League όλα τα ματς είναι κρίσιμα. Είναι οριακό και σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Εμείς ήρθαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα και αύριο μετά το ματς θα μπορούμε να πούμε αν είναι καλό η όχι. Στην Ανόρθωση αρέσει να παίζουν χωρίς την μπάλα και να περιμένουν τον αντίπαλο και το λάθος για να βγει στη αντπίθεση. Στο πρώτο ματς προσπάθησε να επιτεθεί, δεν της βγήκε αλλά στο δεύτερο περίμενε, περίμενε, περίμενε και τελικά νίκησε. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε. Εχουμε το σχέδιο μας και μετά το ματς θα δούμε ποια ήταν η καλύτερη ομάδα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο κέρδισε τον Ολυμπιακό και με δυο αντεπιθέσεις έκανε δύο γκολ. Το θετικό είναι ότι άλλοι πλήρωσαν το τίμημα και εμείς μάθαμε αυτό", ανέφερε ο Τεν Κάτε για το ματς με τους κύπριους.
Από τη στιγμή που ο Μπράις Μουν προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη (30/9) το βράδυ στο ΓΣΠ, το πλέον πιθανό είναι ο 54άχρονος τεχνικός να παρατάξει την ίδια 11άδα που έπαιξε εναντίον του Αρη. Δηλαδή, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γκαλίνοβιτς, στο κέντρο της άμυνας οι Σιμάο και Σαριέγκι. Στα πλάγια μπακ θα είναι οι Βύντρα (δεξιά) και Σπυρόπουλος, ενώ αμυντικά χαφ θα είναι οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Μάτος. Ο Ιβανσιτς θα είναι στην αριστερή πτέρυγα, ο Μουν δεξιά, ενώ ο Κλέιτον θα κινείται λίγο πίσω από τον προωθημένο Σαλπιγγίδη. Αν τελικά, ο Τεν Κάτε επιλέξει σχήμα με τρία αμυντικά χαφ, ο Τζιόλης θα πάρει τη θέση του Μουν.Το... κλου πάντως της προπόνησης την παραμονή του αγώνα ήταν πως ο Τεν Κάτε άφησε τους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν ολόκληρη την προπόνηση, ενώ συνηθίζεται μόνο τα πρώτα 15 λεπτά να είναι ανοιχτά για τους εκπροσώπους του Τύπου. Φυσικά, ο ολλανδός δεν αποκάλυψε τίποτα, αφού στο "διπλό" αγωνίστηκαν δύο 9άδες.
Tην αποστολή του Παναθηναϊκού απαρτίζουν οι: Γκαλίνοβιτς, Τζόρβας, Καρνέζης, Βύντρα, Γκαμπριέλ, Μουν, Σπυρόπουλος, Γκούμας, Σαριέγκι, Σιμάο, Μάτος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Τζιόλης, Νίνης, Ιβανσιτς, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σόουζα και Καραγκούνης.Μετά την προπόνηση, πραγματοποιήθηκε ανεπίσημο δείπνο συνεργασίας μεταξύ εκπροσώπων των διοικήσεων και των οργανωμένων φιλάθλων του Παναθηναϊκού και της Ανόρθωσης. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Βεκρής δήλωσε σχετικά: "Ο Παναθηναϊκός επανήλθε στο φυσικό του χώρο, το Champions League. Στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, η νέα διοίκηση προβαίνει σε ενέργειες που φέρνουν τις ομάδες και τους φιλάθλους τους πιο κοντά".Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο ολλανδός Ερικ Μπράαμχαρ, ο οποίος έχει πλούσια... προϊστορία με την Ελλάδα, καθώς θα διευθύνει για πέμπτη φορά ευρωπαϊκό αγώνα ελληνικών ομάδων. Αναλυτικά ο Μπράαμχαρ έχει σφυρίξει στα ματς: Ολυμπιακός-Λάτσιο 1-1 στις 18/9/2007 και Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ολυμπιακός 2-2 στις 27/9/2006 για το Champions League, ενώ είχε σφυρίξει και στα ματς Σεβίλλη - ΑΕΚ 3-2 στις 2/12/2004 για το Κύπελλο UEFA και ΑΕΚ - Μίλαν 1-0 στις 21/11/2006 για το Champions League.


ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Ο Παναθηναϊκός με κυπριακές ομάδες

5/10/1998 Παναθηναϊκός-Ομόνοια 2-0 (Κύπελλο Κυπελλούχων)

6/9/1998 Ομόνοια-Παναθηναϊκός 0-1 (Κύπελλο Κυπελλούχων)


Η Ανόρθωση με ελληνικές ομάδες

27/08/2008 Ολυμπιακός-Ανόρθωση 1-0 (Προκριματικά Champions League)

13/08/2008 Ανόρθωση-Ολυμπιακός 3-0 (Προκριματικά Champions League)

3/10/2002 Ανόρθωση-Ηρακλής 3-1 (Κύπελλο UEFA)

19/9/2002 Ηρακλής-Ανόρθωση 4-2 (Κύπελλο UEFA)

26/08/1998 Ανόρθωση-Ολυμπιακός 2-4 (Προκριματικά Champions League)

12/08/1998 Ολυμπιακός-Ανόρθωση 2-1 (Προκριματικά Champions League)


με πληροφορίες από http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=22699