Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

ΝΕΑ, ΔΙΕΞΟΔΙΚΗ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2” ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ...



Νέα, διεξοδική, συζήτηση για τον “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2” θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας στη συνεδρίασση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας!...

Θυμίζουμε πως στην συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας έγινε μια πρώτη συζήτηση σχετικά με τον "Καποδίστρια 2" όπου φάνηκε διάσταση απόψεων καθώς και «φιλοσοφίας» και νοοτροπίας γύρω από τα τοπικά ζητήματα αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Σαμπαζιώτης τάχθηκε υπέρ ενός νέου δήμου από τα Φιλιατρά μέχρι και την Είρα που συνδυάζει τη θαλάσσια περιοχή και τον ορεινό όγκο!...

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Α.ΔΗ.Κ. Θανάσης Πετρόπουλος κατέκρινε έντονα τον τρόπο με τον οποίο προχωρά η "διαδικασία" χωρίς όπως είπε καμία ενημέρωση, με γνώμονα μικροπολιτικά συμφέροντα και με προτάσεις όπως βολεύει τον κάθε «παράγοντα» και σημείωσε πως, πριν γίνει οτιδήποτε θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί τα υπεσχημένα για να είναι αυτοδύναμοι και οικονομικά αυτοτελείς οι νέοι Δήμοι.
Τόνισε, δε, ότι η όλη η Τριφυλία (ως πρώην επαρχία) θα μπορούσε να γίνει ένας ενιαίος δήμος -με έδρα, διοικητική, την έδρα της πρώην επαρχίας, δηλαδή την Κυπαρισσία και παράλληλα και άλλες "έδρες", με αποκέντρωση των υπηρεσιών, στις έδρες των υπαρχόντων Δήμων-. Χρειάζονται είπε ,μεγάλες τομές, και πρόσθεσε πως η Αντιπολίτευση θα πρέπει πάρει πρωτοβουλία και να ξεκινήσει ένας διάλογος με τους άλλους δήμους για να γίνει η Τριφυλία ένας Δήμος!