Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ



Εκτίναξη των βάσεων στα τμήματα παιδαγωγικής και προσχολικής εκπαίδευσης που ξεπερνούν τα 500 μόρια καταγράφουν οι φετινές βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.


Άνοδος παρατηρείται στις νομικές σχολές, στις σχολές μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς και στις σχολές ψυχολογίας και φιλολογίας.


Όσον αφορά στις ιατρικές σχολές Αθήνα Θεσσαλονίκη και Πάτρα καταγράφουν οριακή άνοδο ενώ οι ιατρικές Θεσσαλίας Ιωαννίνων Κρήτης και Θράκης μικρές πτώσεις.


Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στις οικονομικές σχολές καθώς και στις σχολές πληροφορικής.


Στις σχολές θετικών επιστημών (φυσικομαθηματικά) παρατηρείται κατά κύριο λόγο πτωτική τάση έως και πάνω από μισή μονάδα.


Οι στρατιωτικές σχολές, οι σχολές πυροσβεστικής και αστυνομίας ακολουθούν τη πορεία των βάσεων ανάλογα με τη κατεύθυνση από την οποία προέρχονται οι υποψήφιοι.


Έτσι αλλού παρατηρούνται αυξητικές τάσεις και αλλού πτωτικές.


Σε ό,τι αφορά τα ΤΕΙ παρατηρείται άνοδος των βάσεων σε σχολές υψηλής ζήτησης στα κεντρικά ΤΕΙ και πτωτικές τάσεις που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τη μονάδα κυρίως στα περιφερειακά ιδρύματα.


Οι πανελλαδικές εξετάσεις διεξήχθησαν υποδειγματικά και με τρόπο τέτοιο που θωράκισαν την αξιοπιστία του θεσμού, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο κ. Στυλιανίδης συνεχάρη τους επιτυχόντες και σε όσους δεν τα κατάφεραν τους κάλεσε να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους. Για όσους επέλεξαν να μπουν στην αγορά εργασίας τόνισε ότι το υπουργείο και η πολιτεία κάνει πράγματα και γι΄αυτούς.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου (http://www.ypepth.gr/) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων.


Επίσης μπορούν να ενημερώνονται και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (1564).


Οi βάσεις εισαγωγής στο skai.gr:


Βάσεις ΑΕΙ - Ημερήσια


Βάσεις ΤΕΙ - Ημερήσια


Βάσεις ΑΕΙ - Εσπερινά


Βάσεις ΤΕΙ - Εσπερινά



http://www.skai.gr/master_story.php?id=91895