Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Στερείται έμπνευσης η επιλογή Μπάιντεν»!



Τι γράφει ο ευρωπαϊκός Τύπος


«Ο Ομπάμα έθαψε τη φήμη του και το νέο του πολιτικό στιλ με την επιλογή ενός μυημένου στο πολιτικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον», γράφουν οι βρετανικοί The Times με αφορμή την ανακήρυξη του Τζο Μπάιντεν ως αντιπροέδρου:
«Η επιλογή αυτή είναι το πρώτο τεστ για τις δεξιότητες του Ομπάμα, εάν δηλαδή μπορεί να επιλέξει ένα εμπνευσμένο τιμ. Δυστυχώς αυτή η επιλογή στερείται έμπνευσης».
«Το συνέδριο στο Ντένβερ δεν είναι μόνον σόου Made in TV, αλλά και ένα σημαδιακό γεγονός» σημειώνει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica: «Σε ένα τέτοιο συνέδριο υποσχέθηκε ο Τομας Τζέφερσον, ο ίδιος ιδιοκτήτης δούλων, κάτι που δεν τήρησε ποτέ: ότι η χώρα θα παραχωρήσει σε όλους τους πολίτες της ισοτιμία και δικαιώματα».
«Με τον Τζο Μπάιντεν ως αντιπρόεδρο ο Ομπάμα δεν διαπράττει κάποιο λάθος, αλλά ούτε κερδίζει πολλά» υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau: «Κατά πόσον ταιριάζει το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Ομπάμα για νέο άνεμο με την επιλογή του Μπάιντεν; Οι Ρεπουμπλικανοί θα φορτώσουν στον Ομπάμα την επιλογή του αυτή ως πολιτικό λάθος. Στην ουσία όμως ο Ομπάμα έχει κάνει άλλα σοβαρότερα λάθη: Ανακοίνωσε έξυπνες λύσεις για μια μακροπρόθεσμη αλλαγή στο ενεργειακό, αλλά δεν απάντησε στους σημερινούς φόβους των συμπολιτών του για την ακρίβεια της βενζίνης.
Επίσης πήγε διακοπές, όταν η κρίση στον Καύκασο αναδείχθηκε σε τεστ ηγετικής ικανότητας στον προεκλογικό αγώνα».

Πηγή: Deutsche Welle