Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

«Σύρθηκε» ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας να ζητήσει «σωσίβιο σωτηρίας» από την Αντιπολίτευση!!!



Πρώτη φορά στην Επιτροπή Παραλαβής έργων μετέχει η Αντιπολίτευση!!!



Ραγδαίες, απίστευτες και πρωτοφανείς είναι οι εξελίξεις στον Δήμο Κυπαρισσίας μετά την «διαφοροποίηση» Δημοτικών Συμβούλων της Πλειοψηφίας στις Δημαιρεσίες και όσα ακολούθησαν αυτές με δηλώσεις τους, κατακρίνοντας τον Δήμαρχο, αλλά και με δηλώσεις του κ. Σαμπαζιώτη που ευθέως τους προκάλεσε, αν είναι να ανεξαρτητοποιηθούν, καλύτερο είναι να παραιτηθούν, εξαπολύοντας, μάλιστα, ευθείες βολές και βαρύτατους υπαινιγμούς για τη στάση συγκεκριμένων Δημοτικών Συμβούλων του Συνδυασμού του…


Προχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Σώματος, μετά τις Δημαιρεσίες, όπου φάνηκε ξεκάθαρα το βαθύτατο «ρήγμα» που υπάρχει στο Συνδυασμό του κ. Σαμπαζιώτη, με αφορμή όπως έχουμε ξαναγράψει τις εμμονές του για συγκεκριμένα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης και αξιώματα τη διετία που διανύουμε μέχρι τις εκλογές του 2010 καθώς και τη γενικότερη τακτική, πρακτική και συμπεριφορά του!!!

Μάλιστα, αφού, ήδη, στην εκλογή για τα Μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής, υπέστη οδυνηρή ήττα – πανωλεθρία καθώς κανένας από τους 3 Συμβούλους που πρότεινε ο ίδιος δεν εξελέγη, αλλά αντίθετα εξελέγησαν 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας που αυτοπροτάθηκαν, διαφοροποιούμενοι, «κόντρα» στις επιλογές και προτάσεις του, «αναγκάστηκε» και «σύρθηκε» να ζητήσει «σωσίβιο σωτηρίας» από την Αντιπολίτευση ικανοποιώντας ένα πάγιο και διαρκές, 20 και πλέον χρόνια, αίτημά της για συμμετοχή της στην 2Μελή Επιτροπή Παραλαβής Έργων και βεβαίωσης καλής εκτέλεσης μέχρι του ποσού των 6.925,90 ευρώ περίπου που αφορά σε απευθείας αναθέσεις, με 1 Μέλος της!!!...

Σημειώνουμε πως, η Ανεξάρτητη Δημοτικής Κίνηση δια τους επικεφαλής της Θανάση Πετρόπουλου από την αρχή της τετραετίας, όπως και την προηγούμενη, είχε ζητήσει από τον κ. Σαμπαζιώτη τη συμμετοχή της Αντιπολίτευσης με 1 Μέλος στην Επιτροπή αυτή, κάτι που ο κ. Σαμπαζιώτης, τότε, είχε αρνηθεί με το σκεπτικό ότι, με αυτά τα κονδύλια «δουλεύει» ο Δήμος, κάνει έργα με αυτεπιστασία και διαχειρίζεται την καθημερινότητα και είχε τονίσει πως αν συμμετέχει η Αντιπολίτευση δε θα είναι εύρυθμη η λειτουργία του Δήμου, θα υπάρχουν εμπόδια κ.α.!!!

Τώρα, όμως, με μια «οβιδιακή μεταμόρφωση», άλλαξε γνώμη και ικανοποίησε το αίτημα της Αντιπολίτευσης!...

Μάλιστα στην προχθεσινή συνεδρίαση ο κ. Σαμπαζιώτης σημείωσε πως την πρώτη διετία δε θεώρησε σκόπιμη τη συμμετοχή της Αντιπολίτευσης και πως τώρα ο Δήμος δεν έχει να χάσει τίποτα, ούτε να κρύψει και να φοβηθεί τίποτα από τη συμμετοχή της…

Αυτό, από πολλούς ερμηνεύτηκε και ως ευθεία αιχμή ή ακόμη και βολή για τους Δημοτικούς Συμβούλους του που την περασμένη διετία κατείχαν θέσεις ευθύνης και μετείχαν στην εν λόγω Επιτροπή και αυτό, βεβαίως, δεν πέρασε απαρατήρητο αφού ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πλειοψηφίας Δημήτρης Χρονόπουλος τον ρώτησε «τι φοβόταν, τι είχε να κρύψει και τι είχε να χάσει την περασμένη διετία ο Δήμος που ο ίδιος (ο κ. Σαμπαζιώτης) είχε πει όχι στη συμμετοχή της Αντιπολίτευσης;;;

Ο επικεφαλής της Α.ΔΗ.Κ. Θανάσης Πετρόπουλος αφού θύμισε στο Σώμα ότι η συμμετοχή της Αντιπολίτευσης στην Επιτροπή με 1 Μέλος ήταν ένα πάγιο αίτημα της Αντιπολίτευσης χρόνια τώρα, κυρίως για την διασφάλιση της διαφάνειας, σημείωσε πως «οι λόγοι που μέχρι τώρα η Αντιπολίτευση δε συμμετείχε δεν έχουν να κάνουν με την εύρυθμή λειτουργία του Δήμου», «άλλωστε, όπως είπε, σε ό,τι θετικό είμαστε δίπλα σας με υπευθυνότητα», «αλλά ήταν αμιγώς πολιτικοί και σχετίζονται με το πώς αντιλαμβάνεστε την διοίκηση και την οικονομική διαχείριση και δυστυχώς βλέπουμε πως όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί τη διετία αυτή αλλά και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2009 οι κωδικοί με ποσά απευθείας αναθέσεων αλλά έχουν αυξηθεί!!!»

Ο κ. Πετρόπουλος χαιρέτισε το δημοκρατικό άνοιγμα του κ. Σαμπαζιώτη και τόνισε με έμφαση πως, «δεν θα σχολιάσω το γιατί αυτό γίνεται τώρα…» και πρόσθεσε πως ο ρόλος και η συμμετοχή της Αντιπολίτευσης θα είναι αυστηρά υπεύθυνοι.

Και ακολούθως πρότεινε για τακτικό Μέλος τον ίδιο με αναπληρωματικό τον Σωτήρη Γιαννόπουλο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πλειοψηφίας Παναγιώτης Τσίγγανος, διαφώνησε με την πρόταση του κ. Σαμπαζιώτη και διαφοροποιήθηκε, κάνοντας λόγο για «πρωτότυπη εξέλιξη» και σημειώνοντας πως αποτελεί «λάθος» η συμμετοχή της Αντιπολίτευσης στην Επιτροπή! Ο κ. Τσίγγανος σημείωσε πως υπάρχει σαφέστατος διαχωρισμός αρμοδιοτήτων, η Πλειοψηφία κυβερνά, η Αντιπολίτευση ελέγχει και ο πολίτης κρίνει, είπε, προσθέτοντας «δεν είναι δυνατόν η Πλειοψηφία να ζητά πιστοποιητικά εντιμότητας από την Αντιπολίτευση! Γιατί;;; Τα πιστοποιητικά εντιμότητας τα δίνει η κοινωνία και όχι πολιτικές πλειοψηφίες ή μειοψηφίες» και συνέχισε λέγοντας πως, ωστόσο, θα ψηφίσει την συμμετοχή της Αντιπολίτευσης, αλλά κατέθεσε την πολιτική του θέση επί αυτού, σημειώνοντας μάλιστα πως, σε καμία περίπτωση αυτό δεν έχει να κάνει με πρόσωπα και ιδίως τα συγκεκριμένα πρόσωπα που θα συμμετέχουν από την Αντιπολίτευση στην Επιτροπή.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σωτήρης Τσίγγανος δήλωσε αιφνιδιασμένος από την πρόταση για συμμετοχή της Αντιπολίτευσης στην Επιτροπή, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι εναντίον της συμμετοχής της Αντιπολίτευσης σε κάθε Επιτροπή!

Στην ψηφοφορία για τα Μέλη της Επιτροπής, φάνηκε ξανά το «ρήγμα» και η διαφοροποίηση 4 Δημοτικών Συμβούλων της Πλειοψηφίας όπου εκτός από την πρόταση του κ. Σαμπαζιώτη για το 1 τακτικό Μέλος με το αναπληρωματικό του που πρότεινε την Πηνειώ Βασιλοπούλου και τον Γρηγόρη Γκότση αντίστοιχα, αυτοπροτάθηκαν από την Πλειοψηφία και οι Παναγιώτη Αγγελινάς για τακτικό Μέλος και Θεόδωρος Γκρίτζαλης για αναπληρωματικό.

Τελικά μετά από μια ψηφοφορία – θρίλερ, εξελέγησαν, τακτικό Μέλος από την Πλειοψηφία η κα Βασιλοπούλου με 8 ψήφους (6 από τη Συμπολίτευση και 2 από την Αντιπολίτευση) έναντι 6 ψήφων (4 από τη Συμπολίτευση και 2 από την Αντιπολίτευση) που έλαβε ο κ. Αγγελινάς. Για το αναπληρωματικό Μέλος της Πλειοψηφίας ισοψήφισαν ο κ. Γκότσης και ο κ. Γκρίτζαλης και με τη «διπλή» ψήφο της Προέδρου του Σώματος εξελέγη ο κ. Γκότσης. Από την Αντιπολίτευση τακτικό και αναπληρωματικό Μέλος εξελέγησαν ο Θανάσης Πετρόπουλος και ο Σωτήρης Γιαννόπουλο αντίστοιχα με 14 ψήφους έκαστος!