Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Την αγορά της Κίνας κατακτά η Coca-Cola με την εξαγορά της Huiyuan Juice!...



Συμφωνία για την εξαγορά της κινεζικής εταιρείας φρουτοχυμών China Huiyuan Juice Group Ltd. έναντι 2,3 δισ. δολαρίων έκλεισε η Coca-Cola Co., σε μια επιχειρηματική κίνηση που στόχο έχει να διπλασιάσει το μερίδιό της στην αγορά χυμών φρούτων στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.
Η αμερικανική πολυεθνική, η μεγαλύτερη του κόσμου στον χώρο των αναψυκτικών, αποφάσισε να προχωρήσει στη εν λόγω εξαγορά, που θεωρείται η ακριβότερη που έχει κάνει ποτέ η εταιρεία στο εξωτερικό, πρωτίστως επειδή αντιμετωπίζει μειωμένες πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική. Η εξαγορά θα καταστήσει την Coca-Cola τη μεγαλύτερη εταιρεία διάθεσης χυμών στην Κίνα.
Το ντιλ, κατά τους ειδικούς, υποδεικνύει ότι οι «διεθνείς παίκτες» θεωρούν θετική την έκθεσή τους στην αγορά της Κίνας και ότι έχουν εμπιστοσύνη στην οικονομική ανάπτυξη που παρουσιάζει η χώρα.
Η ίδια η Coca-Cola εκτιμά ότι άνω του 80% των συνολικών της πωλήσεων θα προέρχεται πλέον από τις ξένες αγορές, της Κίνας περιλαμβανομένης.
Οι πωλήσεις χυμών φρούτων και λαχανικών στην Κίνα παρουσίασαν εκπληκτική άνοδο κατά 187% κατά την πενταετία έως το 2007, με συνολική ποσότητα που αντιστοιχεί στα 10 δισ. λίτρα.



http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από Bloomberg