Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

«Κόκκινο» χτύπησε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου...



"ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ;;;..."


«Κόκκινο» χτύπησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος «Αποδοχή και κατανομή χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το έργο Επιχορηγήσεις για προγράμματα οικολογικά και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης νέων ποσού ύψους 4.000 ευρώ».
Από την Αντιπολίτευση, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σωτήρης Μπακούρος και Σωτήρης Γιαννόπουλος, ζήτησαν ενημέρωση για το θέμα και ο κ. Σαμπαζιώτης είπε πως είναι μία πρωτοβουλία των νέων για αναδάσωση στη Φιγαλεία κτλ…
Ακολούθως ο κ. Γιαννόπουλος ρώτησε αν υπάρχει απόφαση του ΤΟΣΥΝ για αυτό το θέμα και αν υπάρχει, γιατί δεν έχει περάσει από το Δ.Σ., αφού τα πρακτικά της κάθε συνεδρίασης του ΤΟΣΥΝ πρέπει να πηγαίνουν στο Δ.Σ., ιδιαίτερα, δε, για το συγκεκριμένο θέμα αφού την οικονομική διαχείριση και τον έλεγχο του ΤΟΣΥΝ κάνει ο Δήμος και το Δ.Σ.
Ο κ. Σαμπαζιώτης είπε πως υπάρχει απόφαση και τότε ο κ. Γιαννόπουλος τον ρώτησε ποια είναι, πού είναι και πρόσθεσε πως στην ιστοσελίδα της ΓΓΝΓ αναγράφεται Δήμος Φιγαλείας Μεσσηνίας, γιατί;
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του αναπληρωτή προέδρου του ΤΟΣΥΝ, Άγγελου Μπενάρδου, ο οποίος κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει σχετική απόφαση και αναφέρθηκε στο «ιστορικό» της υπόθεσης ξεκινώντας από την 3η συνεδρίαση του ΤΟΣΥΝ στις 24 Μαΐου, από την οποία απουσίαζε ο πρόεδρος, που συζητήθηκε το θέμα για 12.000 ευρώ και προτάθηκε από τη γραμματέα, Βιβή Λαμπροπούλου (η οποία είπε πως έχει μιλήσει με τον δήμαρχο, την γραμματέα του και την υπεύθυνη πολιτικής προστασίας) η Φιγαλεία της Ηλείας, για την οποία ήταν αρνητικός, αλλά δεν ελήφθη καμία απολύτως απόφαση!
Στις 13 Ιουνίου που ξανα-συνεδρίασαν υπήρχε θέμα για την παρουσίαση του προγράμματος (για το οποίο δεν υπήρχε απόφαση), όπου τόσο ο ίδιος όσο και το μέλος, Παναγιώτης Μπινίσκος, ρώτησαν να μάθουν τι ακριβώς έχει γίνει και η γραμματέας, Βιβή Λαμπροπούλου, αναφέρθηκε στις συζητήσεις και διαβουλεύσεις με παράγοντες του Δήμου, χωρίς να υπάρχει απόφαση και δίχως καν να ενημερώσουν τα δύο αυτά μέλη του Συμβουλίου και ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Παναγιώτης Γεωργουλής, είπε πως αυτός, μετά από επικοινωνία με τον Δήμο και τον Φορέα Πολιτικής Προστασίας και τα 2 μέλη του ΤΟΣΥΝ, χωρίς καν να ενημερώσει τα άλλα δύο και χωρίς να υπάρχει απόφαση, έκανε την αίτηση! Μετά από αυτά ο Μπινίσκος ζήτησε τη ακύρωση της αίτησης, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο Μπενάρδος, αλλά διαφώνησαν ο Γεωργουλής και η Λαμπροπούλου.
Ακόμη ο κ. Μπενάρδος είπε στον δήμαρχο πως στη συνεδρίαση του ΤΟΣΥΝ το Σάββατο το βράδυ ερωτηθείς από τον ίδιο, του είπε πως έχει έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο κάτι, όμως, που αποδείχτηκε από τη συζήτηση ότι δεν είχε γίνει!
Σε παρέμβασή του ο κ. Γιαννόπουλος κατέκρινε έντονα τη στάση του κ. Σαμπαζιώτη και παραγόντων του Δήμου στο θέμα και την εμπλοκή τους στα του Τοπικού Συμβουλίου Νέων και κατέκρινε έντονα όσα ειπώθηκαν σε συνεδρίαση του ΤΟΣΥΝ και έχουν δει το φως της δημοσιότητας για «κούφιες αποδείξεις» κ.τ.λ.!
Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Σαμπαζιώτη ο οποίος είπε, «τι είναι αυτά που λέτε;».
Η αίθουσα συνεδριάσεων, αν και η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη, κυριολεκτικά «πάγωσε» όταν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του κ. Γιαννόπουλου και είπε ότι η γραμματέας του ΤΟΣΥΝ είπε πως με «κούφιες αποδείξεις» θα μείνουν κάποια λεφτά στο ΤΟΣΥΝ για να έχει!
Ο κ. Σαμπαζιώτης έδειχνε να μην πιστεύει στα αυτιά του από αυτά που άκουγε, ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν πει στις συνεδριάσεις του ΤΟΣΥΝ ο πρόεδρος και η γραμματέας, μαζί του συζητούσαν!
Με όσα ειπώθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας επιβεβαιώνεται πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ της «ΕΠΙ», που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 16 Ιουνίου!


Θυμίζουμε τι είχαμε γράψει, μεταξύ άλλων, τότε:


"ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΣΥΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΚΑΙ «ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ» ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΓΝΓ


Πολύ άσχημο ξεκίνημα έκανε το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Κυπαρισσίας, αφού, μόλις στους τρεις πρώτους μήνες λειτουργίας του, άρχισαν οι αυθαιρεσίες, οι παρατυπίες, ίσως ακόμη και παρανομίες, για επιδοτούμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς! Μάλιστα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΤΟΣΥΝ, το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος, Παναγιώτης Γεωργουλής, «στριμωγμένος» από δύο μέλη, τον Άγγελο Μπενάρδο και τον Παναγιώτη Μπινίσκο, αναγκάστηκε να ομολογήσει, ότι έπραξε αυθαίρετα και παρά το νόμο, δηλαδή γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του το Συμβούλιο αλλά και το ίδιο το θεσμικό πλαίσιο των ΤΟΣΥΝ!
Στο θέμα αυτό φέρονται να έχουν άμεση εμπλοκή και παράγοντες του Δήμου όπως, ο δήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης, η δημοτική σύμβουλος Γιάννα Κωνσταντέλου αλλά και η γραμματέας του δημάρχου Σουζάννα Αρναούτογλου, με τους οποίους και έγιναν συζητήσεις… Σημειώνουμε πως, μέσω του Δήμου έγινε η υποβολή της αίτησης στη ΓΓΝΓ. Αίτηση, ωστόσο, χωρίς να υπάρχει απόφαση, ούτε του ΤΟΣΥΝ (αλλά ούτε και του Δημοτικού Συμβουλίου) κάτι που δεν είναι σύννομο! Σημειώνουμε, επίσης, πως στην αίτηση περιγράφονται δράσεις αλλά και ο προϋπολογισμός αυτών, για τα οποία, φυσικά, δεν υπάρχει καμία απόφαση!
Σχετικά με την αποδοχή και την κατανομή της χρηματοδότησης, που ήταν στην ημερήσια διάταξη, η απόφαση του Δ.Σ. ήταν ομόφωνη, με την Αντιπολίτευση να σημειώνει πως δεν πρέπει να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στη λειτουργία του ΤΟΣΥΝ και οι αποφάσεις του να είναι συλλογικές, δημοκρατικές και διάφανες!"."



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"



***Επειδή το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και επειδή τυγχάνει να γνωρίζουμε και τα 5 Μέλη του Συμβουλίου του ΤΟ.ΣΥ.Ν., για να μην υπάρχουν υποψίες, σκιές και σκοτεινές πλευρές,

καλούμε τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή Κυπαρισσίας

να δώσουν άμεσα στη δημοσιότητα

τις αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Νέων και του Δημοτικού Συμβουλίου (που φυσικά δεν υπάρχουν, αλλά λέμε...),

την αίτηση που υπέβαλλε ο Δήμος στην Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς καθώς και

όλη τη σχετική αλληλογραφία μεταξύ Δήμου και Γ.Γ.Ν.Γ.

Μόνον έτσι, θα μάθει ο κόσμος την αλήθεια και επισήμως!

Αλήθεια, ωστόσο, που φάνηκε ξεκάθαρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Και για να πούμε και τα πράγματα με το όνομά τους, επειδή δε "μασάμε",

θεωρούμε πως τα 3 παιδιά "φταίνε" γιατί έπραξαν απερίσκεπτα, σύμφωνα με άνωθεν εντολές, από τον Δήμαρχο και τους λοιπούς παράγοντες του Δήμου...

Η αφέλειά τους αυτή ή ακόμα και η κουταμάρα ή... "βλακεία" τους, δεν τους απαλλάσσει, βέβαια, από τις ευθύνες που τους αναλογούν...

Αυτοί ήταν τα "πειθήνια εκτελεστικά όργανα"...

"Ηθικοί αυτουργοί", είναι οι παράγοντες του Δήμου!!!

Οι οποίοι αποτελούν κακό παράδειγμα για την νεολαία και κυρίως για τους τρόπους που τους "διδάσκουν" να πράττουν...

Σε ό,τι δε αφορά τις "κούφιες αποδείξεις", είναι η πιό τρανή απόδειξη για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου...

Λειτουργία, με αδιαφάνεια, στο σκοτάδι, και με εν κρυπτώ δοσοληψίες,
που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να "περάσει" στη νεολαία και το ΤΟ.ΣΥ.Ν!!!...

Για να γίνει αυτό, όμως, τα Μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν, πρέπει να ξέρουν, τί λένε, τί γράφουν και κυρίως τί υπογράφουν, που αυτά προϋποθέτουν γνώση του αντικειμένου, συναίσθηση της ευθύνης, σοβαρότητα και συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων!!!