Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Εν αναμονή της τραγικής απόφασης...



Στο νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν" βρίσκεται ο τραγικός πατέρας του 20χρονου Αυστραλού που χτυπήθηκε άγρια έξω από μπαρ της Μυκόνου και περιμένει με αγωνία να ολοκληρωθεί και ο δεύτερος έλεγχος που θα πιστοποιεί ότι το παιδί του είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Τις επόμενες ώρες, ο πατέρας του 20χρονου αναμένεται να υπογράψει για την αποσωλήνωσή του.

Στο πλευρό του πατέρα, ο οποίος δήλωσε ότι "δεν υπάρχει θέμα δωρεάς οργάνων, καθώς η σύζυγός μου θέλει να δει το γιο μας ακέραιο", βρίσκονται διαρκώς ο αδερφός του και άνθρωποι της πρεσβείας.

"Εγώ και ο ξάδελφός μου κατεβήκαμε από το μηχανάκι και όπως περπατούσαμε δεχθήκαμε την επίθεση. Δεν είχαμε δει ποτέ τους δράστες. Δεν έγινε τίποτε προηγουμένως στο μπαρ" είπε στους δημοσιογράφους ο ξάδελφος του 20χρονου Αυστραλού που τον συνόδευε.

Οι δύο βασικοί δράστες του επεισοδίου - ο 25χρονος πορτιέρης και ο 18χρονος παρκαδόρος του μπαρ στη Μύκονο – παραπέμφθηκαν στον ανακριτή και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας κατά συρροή.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας όμως θα μετατραπεί σε δολοφονία αν το άτυχο παιδί καταλήξει, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με την ισόβιο κάθειρξη.

Οι δύο άλλοι συλληφθέντες, που εργάζονταν σε παρακείμενο μπαρ και συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό των παιδιών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη σωματική βλάβη που προκάλεσαν, ενώ ποινική δίωξη έχει ασκηθεί ακόμη για αντιποίηση αρχής και διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή. Οι τέσσερις συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.


***Με πληροφορίες από ΕΡΤ