Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

63η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ (63 RALLY FIM 2008) ΣΤΗ ΓΙΑΛΟΒΑ!





Πρόκειται για τη διεθνή συνάντηση της Παγκόσµιας Οµοσπονδίας Μοτοσυκλετιστών (FIM) η οποία διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί στην πληγωµένη από τις πρόσφατες πυρκαγιές αλλά πάντα ξεχωριστά όµορφη Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα στη Γιάλοβα της Πύλου, 7 - 13 Ιουλίου...


Η Συνάντηση αναµένεται να προσελκύσει περί τους 2.000 µοτοσικλετιστές από 44 χώρες και δεν έχει αθλητικό χαρακτήρα.


Θα πραγµατοποιηθεί σε ειδικά διαµορφωµένο χώρο επί του επαρχιακού δρόµου Πύλου– Γιάλοβας, ενώ πολλές δραστηριότητες θα γίνουν σε πολλές πόλεις της Μεσσηνίας .


Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Πολιτιστικός Οργανισµός «Οι ∆ρόµοι της Ελιάς» σε συνεργασία µε την ΕΛΠΑ, το Επιµελητήριο Μεσσηνίας, τη Νοµαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, το ∆ήµο Πύλου, τη ΤΕ∆Κ Ν. Μεσσηνίας και τη ΛΕΜΟΚΑ.


Έχουν προγραµµατιστεί εκδηλώσεις αφιερωµένες στη «Μεσόγειο της Ελιάς» σε συνεργασία µε τις Πρεσβείες των χωρών της Μεσογείου στην Ελλάδα και θα παρουσιασθούν στοιχεία των πολιτισµών τους µε στόχο µία πολυπολιτισµική προσέγγιση και ευαισθητοποίηση των συµµετεχόντων και του κοινού.


Έχουν επίσης προγραµµατιστεί και άλλες ποικίλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, γευσιγνωσίες παραδοσιακών τοπικών και µεσογειακών προϊόντων, εκθέσεις φωτογραφίας, περιηγήσεις στην περιοχή κ.α.


Κορυφαίο γεγονός θα είναι η «Παρέλαση των Εθνών», µία πορεία όλων των συµµετεχόντων µοτοσικλετιστών κατά µήκος 90 χιλιοµέτρων µε κατάληξη την πόλη της Καλαµάτας.


Το 63ο Rally FIM είναι µια σηµαντική εκδήλωση η οποία θα συµβάλλει µεταξύ άλλων στην τόνωση της τουριστικής εικόνας της Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιοχής συµπεριλαµβανοµένης της Αρχαίας Ολυµπίας η οποία επίσης υπέστη σοβαρό πλήγµα από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2007.


Αµέσως µετά την ολοκλήρωση της Παγκόσµιας Συνάντησης Μοτοσυκλετιστών, 50 µοτοσυκλετιστές θα αναχωρήσουν για το Πεκίνο, όπου θα µεταφέρουν µε την ευκαιρία των Ολυµπιακών Αγώνων τη Φλόγα της Ειρήνης και το ιστορικό σύµβολο της ειρήνης: ένα κλαδί ελιάς. Είναι ένα Οδοιπορικό µε συµβολικό χαρακτήρα και µεγάλη δυναµική το οποίο πραγµατοποιείται στο πλαίσιο του Έτους ∆ιαπολιτισµικού ∆ιαλόγου 2008.


Οι συµµετέχοντες θα ακολουθήσουν τα ίχνη δύο µεγάλων πολιτισµών, πρώτα των ∆ρόµων της Ελιάς και στη συνέχεια των ∆ρόµων του Μεταξιού για να φθάσουν στον προορισµό τους κοµίζοντας µήνυµα φιλίας και ειρηνικής συνύπαρξης ως προϋπόθεση ανάπτυξης, ευηµερίας.
Η διαδροµή τελεί υπό την αιγίδα του Συµβουλίου της Ευρώπης (το οποίο συµµετέχει επίσηµα στην Οργανωτική Επιτροπή), της ∆ιεθνούς Οµοσπονδίας Μοτοσικλετιστών-FIM, των ελληνικών Υπουργείων Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Πολιτισµού και πολλών φορέων δηµόσιων και ιδιωτικών.


Η τελετή έναρξης θα γίνει στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, όπου θα προσφερθούν τα «δώρα της ελιάς» στους συµµετέχοντες µοτοσικλετιστές και «κέρασµα» από τον Οργανισµό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ).