Ευχαριστήριες επιστολές στον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου απέστειλε ο Αμερικανός Πρόεδρος Barack Obama, για να τους ευχαριστήσει για τις ευχητήριες επιστολές που του είχαν στείλει μετά την Ορκωμοσία του και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του...
***Διαβάστε για τις επιστολές.......
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα, απέστειλε στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή επιστολή σε απάντηση του συγχαρητήριου μηνύματος που είχε αποστείλει ο κ. Καραμανλής για την εκλογή του.
Ο κ. Ομπάμα αφού ευχαριστεί τον πρωθυπουργό σημειώνοντας "εκτιμώ ιδιαίτερα το αβρό σας μήνυμα", προσθέτει: "Έχουμε ενώπιόν μας ένα εύρος προκλήσεων για τις οποίες πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η από κοινού δράση.
Όμως έχουμε επίσης εξαιρετικές ευκαιρίες, στις οποίες, αν ανταποκριθούμε με αποτελεσματικότητα, μπορούμε να προωθήσουμε τους στόχους της συμμαχίας μας.
Καθώς ξεκινάει η συνεργασία μας, κρατώ κατά νου τη θεμελιώδη σημασία της σχέσης μας".
Ο κ. Ομπάμα αναφέρει ακόμη "έχω την πεποίθηση ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με πνεύμα ειρήνης και φιλίας προς την οικοδόμηση ενός πιό ασφαλούς κόσμου κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων ετών. Προσβλέπω στη συνεργασία μας προς αυτή την κατεύθυνση και την προώθηση καλών σχέσεων μεταξύ των κρατών μας".
Επιστολή του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επέδωσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργο Παπανδρέου, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ.
Με την επιστολή αυτή ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαριστεί το Γιώργο Παπανδρέου για τα συγχαρητήρια και τις ευχές που του έστειλε όταν εξελέγη και ανέλαβε τα καθήκοντά του, τονίζοντας παράλληλα ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα για τα προβλήματα της περιοχής και την αντιμετώπιση των παγκοσμίων προκλήσεων.
Κατά τη συζήτησή του με το Γ. Παπανδρέου, ο αμερικανός Πρέσβης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει την νέα προσέγγιση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, με επίκεντρο το διάλογο, έτσι όπως την ανέπτυξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζ.
Μπάιντεν, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μόναχο.
Στη συζήτηση των δύο ανδρών κυριάρχησαν, επίσης, τα θέματα της διεθνούς οικονομικής κρίσης, καθώς και τα προβλήματα της περιοχής μας και της Μέσης Ανατολής, με τον Αμερικανό Πρέσβη να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες του κ. Παπανδρέου, ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και το ρόλο του στη Μέση Ανατολή, τη μεσολάβηση με τον Ιράν, αλλά και στις πρωτοβουλίες του στο Πακιστάν και την Ινδία, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.