Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Στο στόχαστρο και του ΠΑΣΟΚ μπαίνει ο Θ.Ρουσόπουλος...


Στο δρόμο που χάραξε ο Π.Τατούλης, το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον Θ.Ρουσόπουλο, την Πέμπτη, κατηγορώντας τον για έλλειψη δεοντολογίας, με αφορμή την επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του. Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι οι γυναίκες πρέπει να ζουν στη σκιά του άνδρα τους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος πάντως δεν απάντησε στις βολές του «αντάρτη» βουλευτή της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, μετά το αίτημα Τατούλη για απομάκρυνση του Θ.Ρουσόπουλου, που διατυπώθηκε μέσω του blog του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου πήρε τη σκυτάλη και τόνισε: «Υπάρχουν τα αυτονόητα που λένε πως ένας υπουργός που εποπτεύει τα ΜΜΕ και είναι υπεύθυνος για το θεσμικό τους πλαίσιο και μοιράζει κρατική διαφήμιση, δεν μπορεί να έχει μια σύζυγο που παρουσιάζει τα νέα σε κεντρικό δελτίο».
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι η Ελλάδα «πρέπει να είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που συμβαίνει παρόμοιο φαινόμενο» και υπενθύμισε τις περιπτώσεις των συζύγων Γάλλων υπουργών όπως των Ντομινίκ Στρως-Καν και Μπ.Κουσνέρ, υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, αλλά και του νυν υπουργού Οικονομικών της ίδιας χώρας, οι οποίες αποσύρθηκαν από τις δημοσιογραφικές τους δραστηριότητες».
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «μας κάνει τεράστια εντύπωση η έλλειψη δεοντολογίας από μια κυβέρνηση και έναν υπουργό, που ήταν από τους βασικούς συντάκτες του νόμου περί "βασικού μετόχου", ο οποίος απαγόρευε στους συγγενείς μέχρι γ' βαθμού την ταυτόχρονη συμμετοχή σε εταιρείες που παίρνουν έργα από το δημόσιο και σε ΜΜΕ για να αποφευχθεί η δημιουργία συνθηκών αθέμιτης επιρροής».
Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ ζητά να εγκαταλείψει η σύζυγος του υπουργού Επικρατείας τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «ζητάμε από τον πρωθυπουργό να λάβει υπόψη του τα θέματα δεοντολογίας και το κοινό αίσθημα και να λάβει τις αποφάσεις του».
Ο υπουργός Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλος απάντησε: «Ελπίζω η σημερινή δήλωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ να πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Και αυτό για να μάθουν όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι Ελληνίδες πως, στον 21ο αιώνα, το δήθεν προοδευτικό ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως οι γυναίκες πρέπει να είναι παρακολούθημα των ανδρών τους, να ζουν στη σκιά τους, χωρίς εργασία, χωρίς πρωτοβουλίες, χωρίς αυτονομία δράσης, εν τέλει δηλαδή χωρίς προσωπικότητα.
»Επιπλέον, αναπαράγοντας αθλιότητες, συνειδητά ψεύδεται ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ως προς τα διεθνή παραδείγματα τα οποία αναφέρει, διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα. Η απάντηση σε όλα αυτά είναι η συνολική στάση και το δημόσιο ήθος του καθενός μας. Αυτό τελικά κρίνεται».
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος είχε αποφύγει να σχολιάσει τα όσα έγραψε στο blog του ο κ. Τατούλης, τα οποία άλλωστε άφησε αναπάντητα και ο κ. Ρουσόπουλος.
Παράλληλα, από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM και την τηλεόραση του Alter, η σύζυγος του κ. Ρουσόπουλου, Μάρα Ζαχαρέα, διαβεβαίωσε ότι η αθλητική δωρεάν εφημερίδα που εκδίδει δεν λαμβάνει κρατική διαφήμιση και εξέφρασε τη δυσφορία της διότι κατηγορείται για κάτι που δεν έχει πράξει.


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=934828&lngDtrID=244