Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Δημήτρης Κουσελάς: «Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση…»



Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδιο, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κουσελάς, μεταξύ άλλων είπε τα εξής που αφορούσαν στο θέμα αυτό:
«Η συζήτησή μας διεξάγεται εν μέσω βαθειάς οικονομικής-κοινωνικής και θεσμικής κρίσης. Μιας κρίσης που φέρει την υπογραφή της Ν.Δ.
Τη στιγμή που ο πολίτης δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, αισθάνεται ότι η αδιαφάνεια και ο παράνομος πλουτισμός σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος έχουν γίνει καθεστώς.
Φτάσαμε σήμερα να συζητάμε για Προανακριτική Επιτροπή για ένα σκάνδαλο δις ευρώ, όχι γιατί η Κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες της. Βρισκόμαστε εδώ μετά τη διαπίστωση τριών εισαγγελέων ότι υπάρχουν ευθύνες σε Υπουργικό επίπεδο. Διαπίστωση που ο εκλεκτός της Κυβέρνησης κ. Σανιδάς, όπ0ως και στην περίπτωση του πορίσματος Ζορμπά, επιχείρησε να διασκεδάσει.
Βρισκόμαστε εδώ μετά από ένα πολύμηνο και μεγάλο αγώνα του ΠΑΣΟΚ.
Βρισκόμαστε εδώ μετά από πίεση των ΜΜΕ και της λαϊκής αποδοκιμασίας. Αποδοκιμασία και δυσπιστία που ήταν εμφανής ακόμη και στο εσωτερικό της Κ.Ο. της Ν.Δ. Γι’ αυτό άλλωστε και η ηγεσία της ετράπη πανικόβλητη σε φυγή.
Ο πρωθυπουργός, αντί να είναι εδώ και να πρωτοστατεί στη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής, να προστατεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, έφυγε, γύρισε την πλάτη.
Δείχνει έτσι στον Ελληνικό Λαό ότι:
Δεν θέλει την αλήθεια, τη φοβάται την αλήθεια. Όσο για τα περί ευτελισμού των Κοινοβουλευτικών διαδικασιών που ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος είναι εκ του πονηρού. Το κουκούλωμα των σκανδάλων είναι εκείνο που ευτελίζει τους θεσμούς και απαξιώνει το πολιτικό σύστημα.
Φοβάται την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και δεν την εμπιστεύεται.
Είναι ακόμη δέσμιος του κ. Ρουσόπουλου και των επιλογών του. Του κ. Ρουσόπουλου που παραιτήθηκε μετά από τόση καθυστέρηση και πήρε και πολιτική κάλυψη. Που επέβαλε την άποψή του για την αποχώρηση της Ν.Δ. και για δήθεν πολιτικές διώξεις. Βολικός ισχυρισμός για την κάλυψη προσωπικών ευθυνών και για το φίμωμα των βουλευτών της Ν.Δ.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η παράταξή μας έχει δεινοπαθήσει από την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Μακριά από εμάς τέτοιες λογικές. Εμείς θέλουμε το πολιτικό σύστημα να βγει καθαρό από αυτή την υπόθεση όπως και από τα άλλα σκάνδαλα που ταλάνισαν την πολιτική ζωή της χώρας. Θέλουμε να ανατραπούν οι πολιτικές που δημιουργούν σκάνδαλα, οι πολιτικές που ρίχνουν λάδι στη φωτιά της οικονομικής κρίσης.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και αυτή η πορεία δεν πρόκειται να ανατραπεί».