Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

"Τσίμπησαν" καλλιεργητή ενός, μόνο, φυτού κάνναβης από το YouTube! Τον άφησαν, ωστόσο, ελεύθερο...


Απ΄ ότι φαίνεται όλα είναι πιθανά στον διαδικτυακό χώρο, αφού, μέχρι και συλλήψεις γίνονται κανονικά και με το νόμο.

Έτσι αποδεικνύει η ιστορία ενός 25χρονου καλλιεργητή ινδικής κάνναβης ο οποίος συλλήφθηκε από άνδρες της αστυνομίας έπειτα από βίντεο που είχε ανεβάσει στο γνωστό ιντερνετικό site YouTube, στο οποίο αποκάλυπτε τα αποτελέσματα της προσωπικής σοδειάς του στο σπίτι του στο Somerset της Αγγλίας.............


Η σύλληψή του ακόμα έγινε ακόμα ευκολότερη για τους άνδρες της αστυνομίας -οι οποίοι δεν άργησαν να τον εντοπίσουν- αφού ο ίδιος ανέφερε καθαρά στο βίντεο το πραγματικό του όνομα και άλλες προσωπικές πληροφορίες.

Έτσι, έψαξαν διεξοδικά το σπίτι του νεαρού κι ανακάλυψαν ένα μεγάλο φυτό ινδικής κάνναβης, ναρκωτικό β' κατηγορίας, μαζί με υδροπονικό εξοπλισμό και ειδικό φωτισμό για την αύξηση θερμοκρασιακών συνθηκών.

Ο Adrian Peck της αστυνομίας του Somerset, δήλωσε πως ο 25χρονος κινηματογραφούσε συστηματικά και για πολλούς μήνες την ανάπτυξη του φυτού κι έπειτα ανέβαζε το ανάλογο υλικό με τις φυτοκομικές του προσπάθειες στο site παρέχοντας με αυτό τον τρόπο πολύτιμες και αδιαμφισβήτητες αποδείξεις.

"Η καλλιέργεια της κάνναβης είναι παράνομη. Αν καταπατήσει κάποιος τον νόμο και είναι παράλληλα τόσο ανόητος ώστε να διαφημίζει τις ίδιες του τις εγκληματικές πράξεις στο ίντερνετ, διευκολύνει πολύ το έργο της Αστυνομίας" συμπλήρωσε.

Police said the cannabis produced by the single plant could have had a potential street value of up to £500; both the plant and growing equipment will be destroyed.

Ο νεαρός παραδέχτηκε εν τέλει το αδίκημα του κι έλαβε μόνον μια επίσημη υπηρεσιακή προειδοποίηση αφού κατασχέθηκαν πρώτα το φυτό κι εξοπλισμός.





Πηγή: ANANOVA