Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.


Με τη μαθητική παρέλαση ενώπιον της υπουργού Παιδείας στην πλατεία Συντάγματος άνοιξε η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται ανήμερα, αύριο Πέμπτη, με τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

Στις δηλώσεις τους................

αμέσως μετά η υπουργός Παιδείας, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκαν στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.


«Από τον ηρωισμό μιας χούφτας Ελλήνων ενάντια σε μια αυτοκρατορία, μέχρι τη σημερινή ευρωπαϊκή σύγχρονη Ελλάδα χρειάστηκαν αγώνες και θυσίες. Η ιστορία είναι με το μέρος μας αλλά δεν αρκεί», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε:

«Σήμερα σε αυτή τη δραματική στιγμή για τη χώρα μας, εμείς αλλά και η νέα γενιά που καμαρώσαμε, η νέα γενιά που τιμά με τον τρόπο που αυτή ξέρει και θέλει τη σημερινή επέτειο, έχουμε όλοι ένα χρέος· να πετύχουμε, και αυτό σημαίνει όραμα, σημαίνει ενωμένες δυνάμεις, σημαίνει πολλή και σκληρή δουλειά. Και πάνω απ΄όλα, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή να προτάξουμε το "εμείς" έναντι του "εγώ", όσον αφορά άτομα αλλά και ομάδες».

«Εκείνοι που έχυσαν το αίμα τους για την Ελλάδα, δεν μπορούν να ξεχαστούν και η νεολαία με την πανηγυρική της παρέλαση το σηματοδοτεί», δήλωσε από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Από το ΛΑ.Ο.Σ., ο Θ. Πλεύρης επεσήμανε ότι αυτού του είδους οι επέτειοι θα πρέπει να μας θυμίζουν ότι εμείς που δεν φοβηθήκαμε αυτοκρατορίες, δεν μπορούμε να φοβηθούμε μια οικονομική κρίση. Θα περάσουμε την οικονομική κρίση και θα τα καταφέρουμε, συμπλήρωσε.


Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε οτι οι Ελληνες το 1821 αγωνίστηκαν με επιτυχία για να απαλλαγούμε απο τον στρατιωτικό ζυγό. Το 2010, υπογράμμισε, καλούμαστε και θα το πράξουμε, αγωνιζόμαστε να μην πέσει η πατρίδα μας σε οικονομικό ζυγό που θέλουν να της επιβάλουν κάποιοι ισχυροί της Ευρώπης και της Αμερικής.

Αύριο Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010, ημέρα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου,θα γίνει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας η στρατιωτική παρέλαση.

Στις 10.00 ο Κάρολος Παπούλιας θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη των Αθηνών και στις 10.50 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ αμέσως μετά θα παρακολουθήσει την παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.