Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα


Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου του Συνασπισμού Α. Τσίπρα στην Καλαμάτα την ερχόμενη Τετάρτη 16 Ιουλίου, καθώς και αυτό της προφεστιβαλικής εκδήλωσης της νεολαίας, ήταν το αντικείμενο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες σε αίθουσα της Νομαρχίας στελέχη του κόμματος και της νεολαίας.


Όπως έγινε γνωστό, στις 11 το πρωί της Τετάρτης ο κ. Τσίπρας έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με το νομάρχη Μεσσηνίας Δ. Δράκο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου.


Μία ώρα αργότερα θα έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑΚ στην αίθουσα «Π. Φωτέας» της Νομαρχίας, όπου λίγο αργότερα θα παραχωρήσει και σχετική συνέντευξη τύπου.


Στη 1.15 περίπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και θα συζητήσει τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του με γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους, στο αμφιθέατρο.


Το απόγευμα (6.00 μ.μ.) θα έχει συνάντηση με αγρότες, συνεταιριστές, συνδικαλιστές και τυποποιητές ελαιολάδου στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος» της ΝΑΜ.


Τέλος, στις 9 το βράδυ θα μιλήσει στο λιμάνι σε εκδήλωση της νεολαίας του κόμματος.Παράλληλα με την επίσκεψη του Α. Τσίπρα στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί προφεστιβαλική εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΝ, με σύνθημα «Θέλουμε ζωή και όχι επιβίωση».


Η έναρξη θα γίνει στις 7.00 μ.μ. με προβολή οπτικοακουστικού υλικού για τις εργασιακές σχέσεις, εκθέσεις με θέμα το περιβάλλον και την καταστροφή του Ταϋγέτου και τους φοιτητικούς αγώνες.


Επίσης, θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας. Στις 8.30 μ.μ. θα υπάρξει μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του φοιτητικού συγκροτήματος «Parts of unknown».


Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Τσίπρα θα συνεχιστεί η μουσική συναυλία με συμμετοχή τοπικού μαθητικού συγκροτήματος.


Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του Συνασπισμού, Σπ. Μωρακέας, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο δικομματισμός βυθίζεται μέσα στα κοινωνικά προβλήματα και τη σήψη του. Χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα μας. Το γεγονός ότι εκτεταμένα τμήματα του πληθυσμού στρέφουν με συμπάθεια και εμπιστοσύνη το βλέμμα τους προς το Συνασπισμό και το ΣΥΡΙΖΑ είναι κατ’ αρχήν θετικό. Πρέπει να υπογραμμίσουμε, όμως, ότι αυτό δε φτάνει. Χρειάζεται να ξεσηκωθεί και να δράσει ο κόσμος και να παλέψει για την αλλαγή. Είναι ώρα να αναδειχτεί μια νέα πολιτική δύναμη που θα ταρακουνήσει το πολιτικό σκηνικό και θα επιβάλλει τις αλλαγές που απαιτούνται».


Για την προφεστιβαλική εκδήλωση της νεολαίας μίλησαν οι Κ. Βρετός και Κ. Πατσαρίνου.



Πηγή: Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ" - Ρεπορτάζ Α.Π., 11/07/2008