Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Μεγάλη προσέλευση στο Δίκτυο Νεολαίας του ΣΑΕ στην Μελβούρνη!



Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των εργασιών για την συγκρότηση των Δικτύων Νεολαίας στην περιφέρεια του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό συνέδριο στην Βικτώρια, και ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή η ΝΝΟ.
Κατά το συνέδριο της Κυριακής στο οίκημα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας στην Lonsdale Street, προσήλθε μεγάλος αριθμός ομογενών νέων αλλά και εκπροσώπων ομογενειακών οργανισμών, όπως δήλωσε ο Συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, Γιώργος Αγγελόπουλος.
«Οι νέοι μας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ότι θέλουν συνεργασία με τους φορείς της Ομογένειας και είναι αποφασισμένοι να εργαστούν για την διατήρηση και ανάπτυξη της ιδιαίτερης ελληνοαυστραλιανής ταυτότητας», είπε ο κ. Αγγελόπουλος.
«Εντυπωσίασε ο ενθουσιασμός των νέων, οι οποίοι δήλωσαν την προθυμία τους να συγκροτηθούν και να συντονίσουν τις προσπάθειές τους ώστε να διασφαλίσουν τις δομές της ελληνικής παροικίας και να διαιωνίσουν την ελληνική τους ταυτότητα», δήλωσε από την μεριά του ο παρουσιαστής των συνεδριακών εργασιών, Ντην Καλυμνίου.
Ο κ. Αγγελόπουλος κατά τον χαιρετισμό του εξήγησε ότι «το ΣΑΕ Ωκεανίας προωθεί την αυτόνομη πορεία της νεολαίας με τον τρόπο που οι ίδιοι οι νέοι θα ορίσουν, με σκοπό την ανάμειξή τους στην παροικιακή ζωή και την εξυπηρέτηση των ιδιαίτερων αναγκών τους και συμφερόντων».
Στο πλαίσιο της ανοικτής συζήτησης που διεξηχθη, οι νέοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους γύρω από την διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, την επικοινωνία με το μητροπολιτικό κέντρο, τα εθνικά θέματα και άλλα.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Μελβούρνη, Χρήστος Σαλαμάνης», τόνισε ότι «η ελληνική πολιτεία στηρίζει απόλυτα τις αξιέπαινες προσπάθειες του ΣΑΕ για την καλύτερη δυνατή οργάνωση και δικτύωση της νεολαίας».
Μίλησε επίσης ο πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε τους νέους να ενταχθούν στις ομογενειακές οργανώσεις και ειδικά στην Κοινότητά του, η οποία όπως είπε «έχει μεγαλόπνοα σχέδια για την ίδρυση πολιτιστικού κέντρου».
Στο συνέδριο παρέστη και ο διευθύνων σύμβουλος της Sports United της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Άγγελος Ζουράς.
Ο κ. Ζουράς δεσμεύτηκε να μεταφέρει αίτημα προς την ερυθρόλευκη ΠΑΕ, όπως αποστείλει ομάδα νέων, κάτω των 20 ετών, για να λάβει μέρος στους Πανελλήνιους Αγώνες που διοργανώνει το ΣΑΕ Ωκεανίας τον Φεβρουάριο του 2009 στην Μελβούρνη.
Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με εκλογές για την ανάδειξη της πρώτης Διοίκησης του Δικτύου Νεολαίας Βικτώριας και Τασμανίας, που είναι η εξής:
Lampou Emmanuel (Πρόεδρος)
Sakalidis Ekaterina (Αντιπρόεδρος-Tasmania)
Simeonidis Olga(Αντιπρόεδρος)
Ioannides Elinah (Γραμματέας)
Stefanopoulos Penelope (Β. Γραμματέα)
Yiannatzis Greg(Ταμίας)
Papadopoulos Vicky (βοηθός Ταμία)
Mougios Katholiky (Επικοινωνίες)
Saloustros Kondros (Events)
Παράλληλα με την ανάδειξη του Συμβουλίου εξελέγησαν και άλλοι 21 αντιπρόσωποι οι οποίοι μαζί με την Διοίκηση θα λάβουν μέρος στο συνέδριο νεολαίας της Ωκεανίας στις αρχές του Οκτωβρίου, στο Σύδνεϋ.