Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

"Ακόμα να φανεί καπνός από το τρένο!" - Ερώτηση του επικεφαλής της "Ανατροπής" Χρήστου Μαλαπάνη...


Ερώτηση προς τον νομάρχη Μεσσηνίας κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης του Νομαρχιακού Συμβουλίου «Ανατροπή» κ. Χρήστος Μαλαπάνης, με θέμα :«χρονοδιάγραμμα Ολοκλήρωσης εργασιών γραμμής Καλαμάτας – Τρίπολης».

Ο κ. Μαλαπάνης αναφέρει χαρακτηριστικά:..........



«Εξαιρετικά φειδωλός στις δηλώσεις του για το σιδηρόδρομο ο Υπουργός Μεταφορών στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλαμάτα, απέφυγε επιμελώς να τοποθετηθεί στο θέμα του χρόνου ολοκλήρωσης των εργασιών στη σιδηροδρομική γραμμή Τρίπολης – Καλαμάτας και επαναλειτουργίας των δρομολογίων προς Αθήνα.

Επειδή έχει κλείσει διετία από την διακοπή των δρομολογίων για ένα έργο που είχε χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης 18 μηνών.

Επειδή πολλά φημολογούνται για την επαναλειτουργία της γραμμής στα πλαίσια και της σχεδιαζόμενης αναδιοργάνωσης του ΟΣΕ.

Eπειδή όλοι ενδιαφερόμαστε και για την επαναλειτουργία του προαστιακού προς Κυπαρισσία – Διαβολίτσι. Επειδή ούτε ακόμη η σύνδεση της Τρίπολης με Αθήνα έχει γίνει αν και έχει ολοκληρωθεί η γραμμή εδώ και περίπου 1 χρόνο.

Επειδή έχουν παρέλθει 10 μήνες και πλέον από την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής που συγκρότησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο για την παρακολούθηση των θεμάτων του σιδηροδρόμου.

Ζητώ: Την άμεση σύγκλιση της παραπάνω επιτροπής παρουσία και του επιβλέπουν μηχανικού του έργου προκειμένου.

Να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών στην γραμμή Τρίπολης – Καλαμάτας;

Να εξετασθεί η πρόοδος των εργασιών υλοποίησης του παραδρόμου κατά μήκος των γραμμών στο Καλαμάτα – Μεσσήνη.

Να εξετασθούν μέτρα στήριξης του προαστιακού».