Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

«Μάχη» στο Διαδίκτυο παράλληλα με τη στρατιωτική αναμέτρηση στον Καύκασο!...



Ένας, παράλληλος «πόλεμος» μαίνεται παράλληλα με τις αιματηρές εχθροπραξίες στην περιοχή του Καυκάσου, με πεδίο σύγκρουσης το Διαδίκτυο και στρατηγικό στόχο την επικράτηση και στο επίπεδο της πληροφόρησης.

Η Γεωργία κατηγόρησε τη Δευτέρα τη Ρωσία ότι μαζί με τη στρατιωτική επιχείρηση, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον πολλών κυβερνητικών δικτυακών τόπων.
«Μία επιχείρηση κυβερνοπολέμου προκαλεί σοβαρές δυσλειτουργίες σε πολλούς γεωργιανούς δικτυακούς τόπους, περιλαμβανομένου του υπουργείου Εξωτερικών», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας.
Το μεσημέρι της Δευτέρας προκλήθηκε προσωρινό «μπλακ άουτ» στην ιστοσελίδα του γεωργιανού υπουργείου Εξωτερικών και οι ανακοινώσεις ήταν προσβάσιμες μόνο ενός επίσημου
blog.
«Αρκετοί κυβερνητικοί δικτυακοί τόποι έπεσαν από επιθέσεις χάκερ την Παρασκευή», δήλωσε επίσης στο Reuters η εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών Ν.Σικοβάνι.
Η Μόσχα όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες αυτές, αλλά υποστηρίζει ότι ρωσικοί δικτυακοί τόποι έχουν υποστεί παρόμοιες επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες.
«Αντιθέτως, ένας αριθμός ιστοσελίδων που ανήκουν σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης και επίσημους οργανισμούς έχουν πέσει θύματα επιθέσεων χάκερ», είπε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.