Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Συνεχίζουν την κατάληψη οι σπουδαστές του ΤΕΙ






Συνεχίζεται η κατάληψη από τους σπουδαστές στο ΤΕΙ Καλαμάτας, που ξεκίνησε μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από ειδικό φρουρό της Αστυνομίας πριν λίγες μέρες στα Εξάρχεια.
Οι τοίχοι του προαυλίου έχουν γεμίσει με συνθήματα, όπως «Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» ή «Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει», ενώ το θυρωρείο του ΤΕΙ έχει μετατραπεί σε γραφείο ενημέρωσης και επικοινωνίας των καταληψιών, όπου υπάρχει τηλέφωνο, φορητός υπολογιστής και τηλεόραση.
Ο πρόεδρος του Σπουδαστικού Συλλόγου της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, Βασίλης Σκέντζος, τον οποίο συναντήσαμε χθες το μεσημέρι στο ίδρυμα μαζί με συσπουδαστές του, μας είπε: «Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου οι δύο σχολές του ΤΕΙ πραγματοποίησαν γενικές συνελεύσεις, όπου υπερψηφίστηκε το πλαίσιο που υποστήριζαν ΠΑΣΠ και Πανσπουδαστική. Η απόφαση ήταν κατάληψη, για το χαμό του 15χρονου από πυρά αστυνομικών, αλλά και διαμαρτυρία για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι τέλος του 2008».
Οι σπουδαστικοί σύλλογοι συμμετείχαν και στην πορεία των μαθητών που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Καλαμάτα. «Αυτές οι κινητοποιήσεις είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στον αδικοχαμένο μαθητή. Επίσης, θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στη στάση της κυβέρνησης. Εκτός από σκάνδαλα, μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει τίποτε άλλο».
Όσον αφορά στα μαθήματα που δε γίνονται αυτές τις μέρες, ο πρόεδρος του Συλλόγου, σημείωσε: «Πριν προχωρήσουμε στην κατάληψη, εξασφαλίσαμε ότι τα μαθήματα και τα εργαστήρια που θα χαθούν αυτή την εβδομάδα, μπορούν να γίνουν μία εβδομάδα μετά τα Χριστούγεννα».



Της Μαρίας Νίκα - Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ