Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Αναβρασμός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας



Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας συμμετέχει σήμερα στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.


Τα αιτήματα τα οποία έχουν είναι:

Δημόσιος χαρακτήρας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, αλλά και μισθολογική αναβάθμιση.

Πρέπει να τονιστεί σε αυτό το σημείο ότι, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπάρχει ένας έντονος αναβρασμός ειδικά τις τελευταίες ημέρες, μετά και τις δηλώσεις, απαντήσεις και αντεγκλήσεις παραγόντων του Νοσοκομείου. Πρωταγωνιστές σε αυτή την υπόθεση είναι ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Χρυσομάλλης, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημοσθένης Σωτηρόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος και αναπληρωτής διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων - Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, Ντίνος Τσερώνης.


Ζητούν επείγουσα σύγκλιση της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων.


Ακόμη μετά από όλες αυτές τις δηλώσεις, αλλά και τις ενέργειες όλων των εμπλεκομένων οι δύο νομαρχιακοί σύμβουλοι, Κωνσταντίνα Νικολάκου και Γρηγόρης Μασούρας, της νομαρχιακής παράταξης «Ανατροπή», που ηγείται ο κ. Χρήστος Μαλαπάνης, έλαβαν την πρωτοβουλία να θέσουν το όλο θέμα υπ’ όψη του αντινομάρχη Αθανάσιου Σαμέλη και της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων όπου προεδρεύει. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο που του απέστειλαν χθες αναφέρουν: «Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου των ιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Χρυσομάλλη, του διοικητού του Νοσοκομείου κ. Δημοσθένη Σωτηρόπουλου και του αναπληρωτού διοικητού της 6ης ΔΥΠΕ κ. Ντίνου Τσερώνη, οι οποίες δημιουργούν ανασφάλεια και αμφιβολία στους Μεσσήνιους πολίτες και επισκέπτες, απαξιώνοντας την παροχή υπηρεσιών από το Νοσοκομείο, ζητάμε επείγουσα έκτακτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων με μοναδικό θέμα συζήτησης την λειτουργία του Νοσοκομείου. Θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία στην Επιτροπή των κ.κ. Τσερώνη, Χρυσομάλλη και Σωτηρόπουλου, καθώς και εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις και να συμβάλουμε όλοι μαζί στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο Δημόσιο Νοσηλευτικό μας Ίδρυμα, αλλά και να διεκδικήσουμε από το αρμόδιο Υπουργείο ειδικευμένο προσωπικό για τη σωστή λειτουργία της ΜΕΘ και οτιδήποτε άλλο απαιτείται για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας του Νοσοκομείου».


Ανούσιες αντεγκλήσεις.


Σήμερα αν κάποιος διαβάσει όλα αυτά στον Τύπο δεν θα καταλάβει πολλά, θα τα παρακάμψει και δεν θα δώσει σημασία. Ζητούμενο πρέπει να είναι η καλή λειτουργία του Νοσοκομείου, με όλο το προσωπικό που χρειάζεται, ώστε να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και όχι ανώφελες κόντρες. Ο εντυπωσιασμός δεν θα σώσει τον ασθενή. Το μόνο που θα τον σώσει είναι η Ιατρική επιστήμη, ο ιατρός που θα τον κουράρει. Και αυτό προϋποθέτει τουλάχιστον το Νοσοκομείο να λειτουργεί, να υπάρχουν οι ιατροί στη θέση τους και να δουλεύουν στα λογικά κι εφικτά πλαίσια.


Του Κίμωνα Συνέσιου - Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ