Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Στην Eξεταστική το επίμαχο βίντεο


Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής προβλήθηκε σήμερα το επίμαχο βίντεο που έχει δώσει νέα τροπή στην υπόθεση Βατοπεδίου.


Το βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο δικηγόρος Μιχάλης Κουκοβίνος (σύντροφος της μάρτυρος Τ. Σωτηροπούλου) να ζητεί ανταλλάγματα από τον επιχειρηματία Μάρκο Καραμπέρη για μην αποκαλύψει στοιχεία για την υπόθεση, προβλήθηκε αμοντάριστο -είναι συνολικής διάρκειας 13 λεπτών- παρουσία δημοσιογράφων, ωστόσο όπως έγινε γνωστό, από το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε, λείπουν τελικά περίπου πέντε λεπτά.

Στην Επιτροπή αναμένεται να καταθέσει και ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση του συμβολαιογράφου Δημήτρη Πελέκη απόψε.
Χθες εν τω μεταξύ, με δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό, η επιχειρηματίας -και μέλος της ΝΔ Καλαμαριάς- Κωνσταντία Κάνου, διέψευσε την κατάθεση της δικηγόρου Τάνιας Σωτηροπούλου για τα πέρι «άνωθεν εντολών» που φέρεται να της είχε πει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε συνάντησή τους, καλύπτοντας έτσι πλήρως το νομάρχη.
«Της είπε (ο κ. Ψωμιάδης) ότι είναι αναρμόδιος. Όχι, δεν είπε ότι παίρνει εντολές από ψηλά», υποστήριξε η κ. Κάνου σχετικά με το ραντεβού για τα οικόπεδα της Ν. Ραιδεστού και όπως έκανε γνωστό, έχει ηχογραφήσει τη συνομιλία της με την κ. Σωτηροπούλου: «Κατάλαβα ότι κινδυνεύω, γι αυτό ηχογράφησα το τηλεφώνημα που αποδεικνύει ότι δεν ειπώθηκε τίποτα για τον Πρωθυπουργό», τόνισε στις δηλώσεις της η κ. Κάνου.

Όπως εξάλλου έγινε γνωστό, από χθες το βράδυ ο πρωταγωνιστής του βίντεο Μιχάλης Κουκοβίνος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης με υψηλή πίεση και καρδιακό άλγος.