Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ!









.
.
.
Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Πολωνίας, η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Πολωνίας, με μια σεμνή τελετή, τίμησε τον Βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά απονέμοντάς του το Ύψιστο Μετάλλιο - του Σταυρού της Τάξης της Τιμής - αναγνωρίζοντας έτσι την προσφορά του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα τους (βοηθώντας την "Αλληλεγγύη" του Λεχ Βαλέσα απέναντι στον στρατηγό Γιαρουζέλσκι -στις αρχές της δεκαετίας του 1980).

Ο κ. Σαμαράς στις αρχές τις δεκαετίας του ‘80 ως απλός βουλευτής παραχωρούσε το γραφείο του στους Πολωνούς φοιτητές στην Ελλάδα τόσο για την επικοινωνία με τις οικογένειές τους στην ταραγμένη πολιτικά Πολωνία της εποχής Γιαρουζέλσκι, όσο και για τον συντονισμό της αντιστασιακής τους δράσης.

Πριν την τελετή έγινε Θεία λειτουργία στην καθολική Εκκλησία όπου Έλληνες και Πολωνοί προσευχήθηκαν σε πλήρη κατάνυξη ώστε η Δημοκρατία μαζί με την ελευθερία να αντιμετωπίζονται ως τα αγαθά για την δημιουργία, την Πρόοδο και την ευημερία.

Ο Αντώνης Σαμαράς - μιλώντας στην αρχή και στο τέλος και στα Πολωνικά - αφού ευχαρίστησε για την ύψιστη τιμή που του έγινε, σημείωσε και το πως οι Πολωνοί που εργάζονται στη χώρα μας ενσωματώθηκαν ομαλά στην Ελληνική κοινωνία και έγιναν "ένα" με τους Έλληνες.. Γιατί οι λαοί μόνο μέσα από την Δημοκρατία και την Ελευθερία μπορούν να αναπτύσσονται και να ευημερούν....

Η εκδήλωση έγινε στο κατάμεστο Jesuits Center, Μιχαήλ Βόδα 28, στην Αθήνα και μαζί με τον κ. Σαμαρά ήταν η οικογένειά του, συνεργάτες του και εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων από την Ελλάδα, ιδιαίτερα τη Μεσσηνία, και την Πολωνία.



***με πληροφορίες από i-Reporter