Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Δάσκαλε που δίδασκες...



Στην Ελλάδα δεν παραγράφονται μέσα σε μια νύχτα μόνο οι ποινικές ευθύνες των πολιτικών μας. Με την ίδια ευκολία φαίνεται ότι «εξανεμίζονται» και αποσιωπούνται και τα αδικήματα των επίορκων καθηγητών.

17 Φεβρουαρίου 2009. Καθηγητής, ο οποίος εργαζόταν με σύμβαση στο ΤΕΙ Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μαθήματος των μαθηματικών, στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, έδωσε σε φοιτήτρια μια κόλα Α4 με τις απαντήσεις των θεμάτων.

Όπως ήταν φυσικό, μετά το τέλος της εξέτασης, σπουδάστριες που είδαν την κατάφορη αδικία να συμβαίνει μπροστά στα μάτια τους κατήγγειλαν το περιστατικό στους άλλους επιτηρητές................






Με έγγραφες καταγγελίες προς το τμήμα και τη σχολή, οι επιτηρητές ενημέρωσαν για την πράξη του εκπαιδευτικού και το θέμα έφτασε στο πειθαρχικό του ΤΕΙ.

Δεν ήταν, όμως μόνο αυτό!

Ο συγκεκριμένος καθηγητής, το 2007 ήταν και πάλι υπόλογος στο Τεχνικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Μεσσηνίας για ανάλογο περιστατικό -και τότε εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Πώς είναι δυνατόν, όμως, ο επίορκος καθηγητής να επέστρεψε στα καθήκοντά του; Ποιος έκρινε ότι ήταν κατάλληλος και αποφάσισε την επαναπρόσληψή του; Πόσα χρόνια απαιτούνται για να… παραγραφούν τα αδικήματα των εκπαιδευτικών; Γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν ενημερώθηκε για το πρώτο περιστατικό;

Όλες οι απαντήσεις και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ απόψε, στις 23:15, στον «ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΠΟ».


zougla.gr