Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

"Φιλιατρά. Μπαλοποίηση και των σκουπιδιών της Οιχαλίας;" στο "ΘΑΡΡΟΣ"


«Στα Φιλιατρά για μπαλοποίηση και την Κυπαρισσία για εναπόθεση τα σκουπίδια και του Δήμου Οιχαλίας;». Το πολύ σοβαρό και σημαντικό θέμα για τα Φιλιατρά αλλά και την Κυπαρισσία, έφερε στη δημοσιότητα το blog «Trifylianews» με χθεσινή ανάρτησή του και ήδη έχουν προκληθεί στην Τριφυλία οι πρώτες αντιδράσεις, καθώς θεωρείται πως ίσως υπάρχει μεθόδευση για να περάσει το θέμα με όσο το δυνατόν μικρότερες αντιδράσεις.

Η ανάρτηση του «Trifylianews» έχει ως εξής:.....................

«Στα Φιλιατρά για μπαλοποίηση τα σκουπίδια και του Δήμου Οιχαλίας;

Μετά την από κοινού σύσκεψη του δημάρχου Τριφυλίας με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και το δήμαρχο Οιχαλίας για τα σκουπίδια, πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τα σκουπίδια ΚΑΙ του Δήμου Οιχαλίας στα Φιλιατρά.
Όπως λένε οι πληροφορίες του trifylianews, στο σχεδιασμό της διαχείρισης των σκουπιδιών για τη Μεσσηνία, προκρίνεται (και προτείνεται) να υπάρχει μία ενιαία διαχειριστική ενότητα Τριφυλίας - Οιχαλίας, με μπαλοποιητή όλων των σκουπιδιών στα Φιλιατρά και εναπόθεση στην Κυπαρισσία.
Επειδή κάτι τέτοιο, αν έβγαινε έτσι στη δημοσιότητα, θα προκαλούσε σφοδρές αντιδράσεις πολιτών και δημοτικών συμβούλων από Φιλιατρά και Κυπαρισσία και μια τέτοια πρόταση δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, εξετάζεται ο τρόπος και η φόρμουλα που αυτό θα πλασαριστεί με τις μικρότερες αντιδράσεις.
Σύντομα, πάντως, αναμένονται εξελίξεις και επίσημα, αφού πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία της διαχείρισης, αλλά και η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ που θα πάψουν να λειτουργούν, για να μην πέσουν βροχή τα πρόστιμα από την Ε.Ε.
Στα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία, τι λένε γι' αυτό το θέμα; Ποια είναι η θέση πολιτών, συλλόγων, φορέων και δημοτικών - τοπικών συμβούλων για τα σκουπίδια ΚΑΙ της Οιχαλίας;».

tharrosnews.gr