Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Τέντες, ομπρέλες και ζαρντινιέρες στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας...


Από τον Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκαν όλοι οι όροι και οι προδιαγραφές που θα πρέπει να έχουν τα καταστήματα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας ως προς τη σκίαση των τραπεζοκαθισμάτων τους.


Οι αλλαγές στον τρόπο σκίασης και ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων θα επέλθουν, αφού ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας, σύμφωνα με την απόφαση, που εξασφαλίζει και προάγει την αισθητική ομοιομορφία της κεντρικής πλατείας.

Κατόπιν λοιπόν της απόφασης (463/2008) εγκρίσεως του Δημοτικού Συμβουλίου ο χώρος σκίασης και ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων θα έχει ως εξής:

Σε κάθε κατάστημα χορηγείται άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο και μέχρι το διπλάσιο του εμβαδού του καταστήματος σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας αυτού. Η σκίαση των κοινόχρηστων χώρων στην κεντρική πλατεία (Βασ. Γεωργίου) θα γίνεται με την τοποθέτηση τέντας χωρίς κάθετα στηρίγματα ή ομπρέλας (ή και των δύο). Ο παραχωρούμενος κοινόχρηστος χώρος, σύμφωνα με τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας, οριοθετείται με κίτρινη γραμμή και εσωτερικά της οποίας οι ιδιοκτήτες θα τοποθετούν ζαρντινιέρες με επένδυση ξύλου και ύψους μέχρι 1,00 μ. στις οποίες θα φυτεύονται φυτά εποχής από τους ιδίους, έχοντας ταυτόχρονα την ευθύνη της φροντίδας των. Η διάταξη των ζαρντινιερών θα είναι τέτοια που δεν θα εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στον παραχωρούμενο κοινόχρηστο χώρο. Για την παρέμβαση στον κοινόχρηστο χώρο απαιτείται ειδική άδεια από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Η άδεια θα χορηγείται μετά από υποβολή σχετικής αίτησης που θα συνοδεύεται από φάκελο στον όποιο θα αναφέρονται ο τρόπος σκίασης, ο φωτισμός, ο τρόπος στρώσης του δαπέδου, η θέση των ζαρντινιερών, οι διάδρομοι κ.λπ. Μέχρι την έναρξη των εργασιών ανάπλασης στην Κεντρική Πλατεία θα παραμείνει η ήδη διαμορφωμένη κατάσταση στα καταστήματα που βρίσκονται βόρεια της πεζοδρομημένης ήδη οδού Ιατροπούλου. Ο παραχωρούμενος χώρος στη δυτική πλευρά της πλατείας στο σιντριβάνι καθορίζεται σε απόσταση 7,60 μ. από την οικοδομική γραμμή και σε όλο το μήκος αυτής.


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ