Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Επισκόπηση Eλληνικού Τύπου...



Η διεθνής οικονομική κρίση, η πτώση των χρηματιστηρίων, η κατάθεση της τροπολογίας, που αυξάνει το ελάχιστο εγγυημένο ποσό καταθέσεων στις 100.000 ευρώ για τρία χρόνια, η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και οι εκτιμήσεις από νέες δημοσκοπήσεις, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.


Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:


* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εξορμά το "Βαρύ Πυροβολικό" της κυβέρνησης. Η Ντόρα στη Βοιωτία, ο Πρ. Παυλόπουλος στη Λάρισα, ο Β. Μεϊμαράκης στη Φωκίδα, η Φ. Πετραλιά στα Γιάννενα, ο Α. Σπηλιωτόπουλος στο Λασίθι, ο Δ. Αβραμόπουλος στην Ηλεία κ.ά.".
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ρυθμίζονται τα χρέη στο Δημόσιο 640.000 οφειλετών. Τι προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας - Οικονομικών".
* Η ΑΥΓΗ: "Οι πολίτες ζητούν: Περισσότερο κράτος στην οικονομία".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ρυθμίζονται τα χρέη 500.000 οφειλετών του Δημοσίου. Με 15% προκαταβολή και 24 μηνιαίες δόσεις".
* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Το κράτος επιστρέφει και ενισχύει διεθνώς τις τράπεζες. Πρωτοφανείς παρεμβάσεις σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εμφύλιος τραπεζών, θύμα η αγορά. "Βαρέλι δίχως πάτο" η επιτοκιακή πολιτική".
* ΕΘΝΟΣ: "Μάρτυρας καίει 3 υπουργούς. Ο συνοδός του Εφραίμ καρφώνει Ρουσόπουλο, Δούκα, Μπασιάκο".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μεταλλικά κλουβιά για ανθρώπινα ζώα! 1,30 τετραγωνικά μέτρα για την μεταφορά ανά 4 κρατουμένων".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "55 φάκελοι Σίκατσεκ στα χέρια των εισαγγελέων. Τουλάχιστον 6,5 εκατ. ευρώ διοχετεύθηκαν ως "πολιτικές μίζες" στην Ελλάδα από το 2000 έως το 2003. Ακόμη 10 εκατ. ευρώ η προμήθεια για τους PATRIOT".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οίκος εμπορίου! Όργιο πάρε - δώσε. Βατοπέδιο: 31 συμβόλαια για 260 ακίνητα που αντηλλάγησαν με Βιστωνίδα".
* ΕΣΤΙΑ: "Λάθος πολιτική στην φορολογία. Η κατανομή αμέσων και εμμέσων φόρων".
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Καταλληλότερος ο κ. Καραμανλής, αλλά το ΠΑΣΟΚ έχει προβάδισμα. Πολιτική ρευστότητα διαπιστώνει το Βαρόμετρο της Public Issue".
* Ο ΛΟΓΟΣ: "Νευρικότητα σε Ανατολή- Δύση. Κάτω από 88 δολάρια το πετρέλαιο. Ελπίδες για νέες μειώσεις επιτοκίων".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Θαύμα, θαύμα. Πούλησαν 108% της λίμνης! Σκάνδαλο μαμούθ δείχνουν τα 31 συμβόλαια".
* Η ΝΙΚΗ: "Ο Εφραίμ μπαινόβγαινε στο Μαξίμου. Έβλεπε τον Ρουσόπουλο αλλά είχε συναντήσεις και με άλλους υπουργούς για τα ακίνητα. Φοβερές καταγγελίες μάρτυρα στον εισαγγελέα".
* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13:"Βατοπαίδι: Χορηγός και ο Σημίτης. Από το 1996 οι στενές σχέσεις της Μονής με τους συνεργάτες του Κ. Σημίτη".
* ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Ο πιο καλός ο ...υπουργός. Πανελλαδική έρευνα της VPRC για το πως βαθμολογούν οι πολίτες τα στελέχη της κυβέρνησης".
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κάλεσμα αντεπίθεσης με ισχυρό ΚΚΕ στο ύψος των απαιτήσεων του λαϊκού αγώνα. Συνέντευξη τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το 18ο συνέδριο".
* Η ΧΩΡΑ: "Επιστροφή στο κράτος. Η διεθνής ληστεία από την παρέα του Μπους διαλύει την παγκοσμιοποίηση".
* InPress: "Στα χέρια του Καραμανλή η ανάκαμψη. Η κυβέρνηση δίνει την μάχη εναντίον της ακρίβειας. Άμεση προώθηση νομοσχεδίων για τον έλεγχο της αγοράς".
* Metro: "Με νόμο η εγγύηση των 100.000. Τριετής εγγύηση για προθεσμιακές καταθέσεις, ταμιευτηρίου και όψεως σε όλες τις τράπεζες".
* Metropolis: "Κι όμως ο Εθνικός Κήπος θα...ξαναπρασίνισε!".
Θεσσαλονίκη
* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Το μεγάλο φαγοπότι. Όλο το αλισβερίσι Δημοσίου-μονής Βατοπεδίου".
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Στροφή στο χρυσό. Συνεχίζονται τα σκαμπανεβάσματα στις διεθνείς αγορές και ζητείται περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, ενώ η Ισλανδία κρατικοποίησε τράπεζά της".


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Σημείωση: Οι εφημερίδες, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και City Press δεν είχαν φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.