Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Αλλαγή ημερομηνίας του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ που, πλέον, θα πραγματοποιηθεί 26 - 27 & 28 Νοεμβρίου!...



Την αναβολή του ετήσιου συνεδρίου της, για τις 26, 27 και 28 Νοεμβρίου, αποφάσισε η ΚΕΔΚΕ.


Σημειώνουμε πως, το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 του ίδιου μήνα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, αποφασίστηκε η αναβολή του μετά τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, κατόπιν αιτήματος των Αυτοδιοικητικών, ότι το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα δοθούν γραπτώς οι προτάσεις της κυβέρνησης για τη διοικητική μεταρρύθμιση, όχι υπό μορφή σχεδίου Νόμου.

Διαβεβαιώσεις Παυλόπουλου

Tο αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, η κυβέρνηση θα αποστείλει γραπτώς στην Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) τις προτάσεις της -όχι υπό μορφή σχεδίου νόμου- για τη διοικητική μεταρρύθμιση, τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για τη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση, καθώς και για τις μητροπολιτικές διοικήσεις.

Τη διαβεβαίωση αυτή παρείχε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ, ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Για το θέμα της κατανομής των 125 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι συνολικά 250 εκατ. που έχει να λαμβάνει η αυτοδιοίκηση για το 2008, διευκρινίστηκε ότι η καταβολή της πρώτης δόσης (62,5 εκατ. ευρώ) θα γίνει κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μηνός και της δεύτερης, το Δεκέμβριο.

Απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Κακλαμάνης αν και δήλωσε ικανοποιημένος για την εγγραφή των απαραίτητων κονδυλίων στον προϋπολογισμό, εξέφρασε επιφυλάξεις για την εκτέλεσή του.