Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΠΟΨΕ, "ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ" ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ!




Μεσσηνίας άνθρωποι - Μεσσηνίας γεύσεις

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ «ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ» και με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου παρουσίασης της Μεσσηνιακής διατροφικής μας κουλτούρας, που υλοποιήθηκε στη Γιάλοβα στις 10 & 11 Ιουλίου με αφορμή τη διοργάνωση του 63ου Rally FIM 2008, απόψε στο Κάστρο της Πύλου πραγματοποιείται εκδήλωση με στόχο την παρουσίαση της Μεσσηνιακής κουζίνας και γαστρονομίας, την προβολή των τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη της παράδοσης του τόπου μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


18:00 Προσέλευση στο Κάστρο, υποδοχή προσκεκλημένων - Καλωσόρισμα με προσφορά σπιτικών γλυκών και ποτών από γυναίκες των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού.
18:30 Προσφώνηση από τη Διευθύντρια του Φεστιβάλ κ. Διονυσία Χρυσομπόλη
18:35 Χαιρετισμοί
18:45 Ομιλία από την καθηγήτρια κ. Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου, Πρόεδρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,με θέμα: «Η συμβολή της Σχολής Ανθρωπιστικών και Πολιτισμικών Σπουδών στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας».
19:00 Ομιλία από τον κ. Αριστείδη Δουλαβέρα, Λέκτορα Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Γυναίκα και παραδοσιακή διατροφή».
19:10 Ομιλία από τον κ. Σπύρο Φουντά, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα:« Ο ρόλος των αγροτικών προϊόντων στη Μεσσηνιακή Γη»
19:20 Απονομή τιμητικών διακρίσεων στους Συλλόγους για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας και στη διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας.
20:00 Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει τα νέα του τραγούδια από το άλμπουμ «Ποια πάθη από τον έρωντα».
22:00 Εικόνες, χρώματα, γεύσεις και αρώματα της τοπικής παράδοσης και γαστρονομίας, με οδηγούς Συλλόγους του Νομού Μεσσηνίας.