Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Σύλληψη ζευγαριού για ηλεκτρονική απάτη...



Για ηλεκτρονική απάτη συνολικού ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ συνελήφθη νεαρό ζευγάρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η απάτη πραγματοποιούνταν μέσω διαδικτύου με πιστωτικές κάρτες, τα στοιχεία των οποίων υπέκλεπταν οι δύο δράστες.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, η 23χρονη κοπέλα, που εργαζόταν σε κατάστημα της Αθήνας και λόγω της θέσης της μπορούσε να κρατάει τα στοιχεία πιστωτικών καρτών πελατών, έδινε τα στοιχεία στον 22χρονο φίλο της και εκείνος έκανε αγορές, μέσω Ιντερνετ, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Πολλοί από τους κατόχους των καρτών είχαν καταγγείλει στην Αστυνομία ότι έβλεπαν στους λογαριασμούς των πιστωτικών τους καρτών αγορές, που δεν είχαν κάνει οι ίδιοι. Για το λόγο αυτό ξεκίνησε έρευνα από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το δράστη και το συνέλαβαν τη στιγμή, που πήγε στην έδρα διαδικτυακής εταιρίας πώλησης εισιτηρίων συναυλιών και παρέλαβε 23 εισιτήρια για τη συναυλία της Μαντόνα, που θα γίνει σε λίγες μέρες στη χώρα μας, συνολικής αξίας 3.020 ευρώ. Αμέσως μετά, συνελήφθη και η 23χρονη στο κατάστημα, όπου εργαζόταν και η οποία παραδέχθηκε αμέσως ότι έστελνε με μηνύματα SMS στο νεαρό φίλο της στοιχεία των πιστωτικών καρτών των πελατών. Σε κατ΄ οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο πιστωτικές κάρτες, οχτώ φωτοαντίγραφα διαβατηρίων, ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο και εφτά σελίδες με στοιχεία πιστωτικών καρτών μέσω των οποίων εντοπίστηκαν οι ιδιοκτήτες τους και έδωσαν καταθέσεις σχετικά με τις χρεώσεις, που είχαν κάνει οι δράστες σε βάρος τους. Για το ακριβές ύψος της ζημιάς από την διαδικτυακή απάτη αναμένονται στοιχεία από τις τράπεζες, που είχαν εκδώσει κάρτες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν. Οι νεαροί οδηγήθηκαν την Κυριακή στον εισαγγελέα.