Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Κ.Κ.Ε. - Ν.Ε ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΣΧΟΛΙA ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ...






Δελτίο Τύπου
Καλαμάτα: 14/9/2008






1) "Απέναντι στο δίκαιο αίτημα των συκοπαραγωγών για αποζημίωση από τις καταστροφές που προκάλεσε στην παραγωγή ο καύσωνας, στήθηκε ένας «άγριος καυγάς» μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το ποιος από τους δυο συνέβαλε ουσιαστικότερα στην ανάδειξη και λύση του προβλήματος.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι τα κόμματα που κυβερνούν και κυβέρνησαν τον τόπο έχοντας σαν οδηγό την αντιαγροτική και καταστροφική για τους μικρομεσαίους αγρότες, Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η παραγωγή ξηρών σύκων και οι συκοπαραγωγοί στη Μεσσηνία να κινδυνεύουν από εγκατάλειψη και αφανισμό, ενώ οι διάφοροι εμποροβιομήχανοι τυποποιητές να θησαυρίζουν και να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους με εισαγωγές από το εξωτερικό.
Το ενδιαφέρον Δράκου (ΝΔ) και Μαλαπάνη (ΠΑΣΟΚ) είναι υποκριτικό αφού και οι παρατάξεις τους στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας και οι ίδιοι προσωπικά είναι ταυτισμένοι με την ευρωενωσιακή πολιτική. Αντίστοιχες ευθύνες έχει και η ηγεσία της ΣΥΚΙΚΗΣ.
Θα έπρεπε να απολογούνται για την κατάντια των παραδοσιακών καλλιεργειών της Μεσσηνίας και όχι να πανηγυρίζουν!
Οι μικρομεσαίοι αγρότες του Νομού, οι συκοπαραγωγοί, μπορούν να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους. Να καταδικάσουν την αντιαγρτοτική πολιτική της ΕΕ και τα κόμματά της, ενισχύοντας το ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα που είναι πραγματικά δίπλα τους
".




2) "Με αφορμή τη συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, (Δευτέρα 8/9/2008) του θέματος που αφορούσε τη νέα χάραξη τμήματος της Εθνικής Οδού που διέρχεται από την ΠΟΤΑ, επισημαίνουμε:
α) ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να δίνουν διαπιστευτήρια, στο όνομα της ανάπτυξης και της τόνωσης της ανταγωνιστικότητας υπέρ του κεφαλαίου.
β) Ο ΣΥΝ, δέσμιος της «ευρωλαγνίας» του και της προσπάθειάς του να παρουσιάσει «εφικτές και ρεαλιστικές» προτάσεις, για να είναι αρεστός στα σενάρια της αστικής τάξης για «αλλαγή» του πολιτικού σκηνικού, δεν τόλμησε να καταψηφίσει ούτε καν να ψελλίσει κάτι ενάντια στην εξόφθαλμη παραχώρηση των πάντων υπέρ της επένδυσης, υπέρ δηλαδή των επενδυτών της ΠΟΤΑ. Κρύφτηκε πίσω από τα δήθεν νομικά προβλήματα, απέχοντας από την ψηφοφορία, έτσι ώστε να διευκολύνει την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου υπέρ του μεγαλοεπενδυτή. Η νομιμότητα για τέτοιου είδους επενδύσεις είναι πάντα εξασφαλισμένη! Ακόμα και ειδικούς νόμους φτιάχνουν για την εξυπηρέτηση των καπιταλιστών.
Ο λαός της Μεσσηνίας, οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την τακτική «και με τον χωροφύλακα και με το αστυφύλακα» που ακολουθεί ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» Κος Πετράκος, την τακτική δηλαδή του αφερέγγυου ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Να ρίξουν ηχηρό χαστούκι στα κόμματα της ΕΕ, να ενισχύσουν την πάλη τους, ενισχύοντας το ΚΚΕ".

Επίσης, η Ν.Ε Μεσσηνίας του Κ.Κ.Ε. ενημερώνει οτι,

την Τρίτη 16/9 και ώρα 12:00, στα γραφεία της Ν.Ε. (Φαρών & Παπατσώνη 22) θα δοθεί συνέντευξη τύπου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και για άλλα ζητήματα της επικαιρότητας.






Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας Κ.Κ.Ε.