Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ!



Η Κυπαρισσία τίμησε και γιόρτασε χθες, με λαμπρότητα και επισημότητα, την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.
Το πρωί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην «πανηγυρίστρα», τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και στη συνέχεια έγινε Λιτανεία του, στολισμένου με βασιλικό, Τιμίου Σταυρού και της Ιερής Εικόνας στους χώρους που εκτείνεται το πανηγύρι με τη συνοδεία Προσκόπων και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.


Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή συμμετείχε ευλαβικά στις θρησκευτικές τελετές, ανάβοντας ένα κερί και προσκυνώντας τον Τίμιο Σταυρό.


Μεταξύ άλλων διακρίναμε, την Υφυπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σοφία Καλαντζάκου, τον πρώην Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον Βουλευτή Δημήτρη Κουσελά, τον Νομάρχη και Πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκο, τον οικοδεσπότη δήμαρχο Γιώργο Σαμπαζιώτη που ήταν και στο ψαλτήρι (!!!...), τους Δημάρχους Αυλώνος Γιάννη Φιλντίση και Δωρίου Αντώνη Τάκη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Τριπύλης Θεόδωρο Τσαλαμανδρή, τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης (Α.ΔΗ.Κ.) στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας Θανάση Πετρόπουλο, νομαρχιακούς και δημοτικούς Συμβούλους κ.α.



*με πληροφορίες από την εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" - http://www.epikerotita.gr/