Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Νέα κινητικότητα για τη μικρή Μαντλίν...




Αποφασισμένοι να ελέγξουν την εγκυρότητα της κατάθεσης μιας ιδιοκτήτριας καταστήματος στο Άμστερνταμ, η οποία φέρεται να συνομίλησε με ένα μικρό κορίτσι που έμοιαζε με τη Μαντλίν ΜακΚαν λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή της, είναι οι ιδιωτικοί αστυνομικοί που έχουν προσλάβει οι γονείς της 4χρονης Βρετανίδας.

Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στους μέχρι πρότινος απόρρητους φακέλους της έρευνας της πορτογαλικής αστυνομίας για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν από το θέρετρο Πράια ντα Λουζ πέρυσι το Μάιο, η 41χρονη Ολλανδή Άνα Σταμ κατέθεσε πως το κορίτσι με το οποίο συνομίλησε λεγόταν Μάντι.

Οι ιδιωτικοί αστυνομικοί που έχουν προσλάβει ο Τζέρι και η Κέιτ ΜακΚαν ερευνούν επίσης εικόνες από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σε πρατήριο βενζίνης στην πορτογαλική πόλη Αλγκάρβε, κοντά στο σημείο απ' όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν. Στο βίντεο εμφανίζεται ένα μικρό κορίτσι που μοιάζει με την κόρη του ζεύγους ΜακΚαν. Εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε ότι ακριβώς τέτοια ήταν τα στοιχεία που ήλπιζε να βρει η οικογένεια όταν ζήτησε πρόσβαση τους πορτογαλικούς αστυνομικούς φακέλους. Η οικογένεια ΜακΚαν εκφράζει ωστόσο την απογοήτευσή της διότι από τους φακέλους δεν προκύπτει σαφώς σε τι ενέργειες προέβη η αστυνομία σε σχέση με τις πληροφορίες που είχε συλλέξει. Υπενθυμίζεται ότι η πορτογαλική αστυνομία αποφάσισε να βάλει την υπόθεση στο αρχείο λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.