Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Φύγε Ε.Σ.Υ. ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ! Ο Π. Χρυσομάλλης αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δ.Σ....


Από εντάσεις και αποχωρήσεις σημαδεύτηκε το προχθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Η συνεδρίαση «πήρε φωτιά» όταν ο εκπρόσωπος των ιατρών του Νοσοκομείου στο Διοικητικό Συμβούλιο, Παναγιώτης Χρυσομάλλης, αναφέρθηκε σε λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσομάλλης αναφέρθηκε στο πρόβλημα έλλειψης δύο ειδικών ιατρών, μετά την αποχώρηση του κ. Καίσαρη, οι οποίοι βάσει νομοθεσίας πρέπει να στελεχώσουν τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τόνισε επιπλέον την ανάγκη να κατατεθεί η αίτηση στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, με στόχο την άμεση απόσπαση δύο ιατρών, για να στελεχώσουν τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, αρνήθηκε να καταγράψει στα πρακτικά τα λεγόμενα του κ. Χρυσομάλλη, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να διαπληκτιστούν και ο τελευταίος να αποχωρεί από το Συμβούλιο.

Για την ιστορία πρέπει σε αυτό το σημείο να αναφερθεί ότι, ο ιατρός Παναγιώτης Χρυσομάλλης επανέφερε ένα ζήτημα, το οποίο είχε ανοίξει και κατά τον μήνα Αύγουστο. Τότε, παρότι ο κ. Καίσαρης είχε αποσπαστεί στο Σισμανόγλειο και η κα Παλαιολόγου θα έφευγε στο τέλος Αυγούστου, ο διοικητής του Νοσοκομείου είχε διαβεβαιώσει όλους ότι, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα λειτουργήσει κανονικά, στο μέτρο του εφικτού, βεβαίως. Πάντως, ο κ. Καίσαρης είχε καταθέσει αίτηση για παραμονή του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για 3 μήνες ακόμα, αλλά η Διοίκηση αδράνησε χαρακτηριστικά στο θέμα της κάλυψης αυτών των οργανικών θέσεων. Σήμερα μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις το θέμα μένει εκκρεμές από όλες τις οπτικές και να το δει κάποιος και ως προς το χρονικό διάστημα της επιπλέον παραμονής του κ. Καίσαρη, αλλά και ως προς την κενή οργανική θέση που ήδη υπάρχει από το τέλος καλοκαιριού.

Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτού του ταραχώδους αλλά άκρως ενδιαφέροντος και διαφωτιστικού Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Παναγιώτης Χρυσομάλλης σε υψηλό τόνο είπε τα εξής: «Κύριε Διοικητά λειτουργείτε σαν άλλος δικτάτωρ. Δεν μπορείτε να απαγορέψετε να γραφούν στα πρακτικά όλα τα μέχρι στιγμής δρώμενα. Δεν μπορείτε να αποκλείσετε κανέναν εκπρόσωπο εργαζομένων. Βάσει νόμου πρέπει στο Νοσοκομείο να υπάρχουν δύο ειδικευμένοι γιατροί. Πρέπει οι υπερωρίες να μην ξεπερνούν των αριθμό των 15 - 20 μηνιαίως. Δεν θα αμαυρώσετε εσείς τη δουλειά όλων των συναδέλφων».

Τέλος, πρέπει να καταλάβουν κάτι στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ότι, πρώτα πρέπει να ανακαλύψουν τον τροχό και όταν τον ανακαλύψουν, θα καταλάβουν ότι, είναι στρογγυλός.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"