Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΚΑΦΚΑ, ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ.


Με Ενημερωτικό Δελτίο του Κέντρου Αποθεραπείας, Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Φιλιατρών, που υπογράφει ο Διοικητής Κωνσταντίνος Καφύρας, γίνεται γνωστό ότι την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ΚΑΦΚΑ, θα πραγματοποιηθεί γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Αναλυτικά το Ενημερωτικό Δελτίο έχει ως εξής:

"Το Κέντρο Αποθεραπείας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και φίλων ΑμεΑ "Ο Άγιος Χαράλαμπος" και το Ειδικό Σχολείο Φιλιατρών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008 γιορτή στο ΚΑΦΚΑ.

Σε συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών το 2003 για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητριών και μαθητών της πόλης των Φιλιατρών αλλά και των εκπαιδευτικών της περιοχής, προσκαλούμε τα σχολεία της πόλης να μας επισκεφθούν στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Σκοπός μας, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών που είναι οι αυριανοί πολίτες.

Φέτος αποφασίσαμε να δώσουμε βάρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες και τον αθλητισμό. Θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον κ. Γ. Λαζαρίδη, αθλητή με πολλές διακρίσεις στην αντισφαίριση με αναπηρικό αμαξίδιο.

Επίσης θα προβληθεί στα παιδιά η ταινία του κ. Αντ. Ρέλλου "Αιγαίου Κύματα", που καταγράφει ατομικά και συλλογικά τις διακρίσεις της ομάδας των Ελλήνων κολυμβητών και τις απόψεις τους για την "αναπηρία".

Τέλος, η Κοινωνική Υπηρεσία έχει δώσει υλικό στα τρία Δημοτικά Σχολεία της πόλης, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να μιλήσουν στα παιδιά για τα θέματα που αφορούν ανθρώπους με αναπηρία.

Με χαρά περιμένουμε όλους τους πολίτες στις 3 Δεκεμβρίου 2008 να μας επισκεφθούν στο χώρο μας και να παρακολουθήσουν και το πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στον Δντη κ. Θεόδωρο Ντέντε στο τηλέφωνο - τηλεφωνικό κέντρο 2761033535 ή την Κοινωνική Υπηρεσία - κα Λίντα Μωράκου στο 2761360415 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: e-mail: kafka-f1@otenet.gr, morakou.linta@1604@syzeyfxis.gov.gr".