Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

500 τόνοι δωρεάν ζωοτροφές στους πυρόπληκτους Μεσσηνίας



Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Ν.Ε. Παραγωγής & Ανάπτυξης, απεφασίσθηκε η δωρεάν χορήγηση ζωοτροφών 500 τόνων περίπου σε αραβόσιτο, μείγμα και βιολογικές τροφές, στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους του Νομού μας για το έτος 2008, σύμφωνα με καταστάσεις που υπέβαλαν οι δύο Διευθύνσεις Τριφυλίας και Μεσσηνίας της ΝΑΜ.
Προϋποθέσεις
Βασική προϋπόθεση χορήγησης ζωοτροφών σε πυρόπληκτους κτηνοτρόφους του Νομού μας, είναι να πληρούνται οι όροι σχετικών αποφάσεων που έχουν ληφθεί ομόφωνα στη Ν.Ε., βάσει των πορισμάτων του ΕΛΓΑ, των εκτάσεων επί των οποίων επιτρέπεται η βόσκηση σύμφωνα με τους ορθοφωτοχάρτες της Δασικής Υπηρεσίας και βάσει των βεβαιωτικών καταλόγων βοσκής των Δήμων.
Για τον καθορισμό του αριθμού των ζώων λαμβάνονται υπόψη τα υπάρχοντα στοιχεία της Κτηνιατρικής βάσης δεδομένων, της ενιαίας ενίσχυσης και των βεβαιωτικών καταλόγων. Οι ποσότητες που χορηγούνται είναι ανάλογες του ποσοστού μείωσης των βοσκήσιμων εκτάσεων και εφόσον το ποσοστό μείωσης των βοσκήσιμων εκτάσεων είναι μεγαλύτερο από το 20%. Οι ζωοτροφές θα πληρωθούν στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, από δαπάνες της ΝΑΜ ύστερα από επιχορήγηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Στις αποθήκες της ΕΑΣ η χορήγηση των ζωοτροφών
Η χορήγηση των ζωοτροφών θα γίνει από την ΕΑΣ Μεσσηνίας και συγκεκριμένα από τις αποθήκες στο Ασπρόχωμα, τη Θουρία και τον Μελιγαλά, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα που σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ Μεσσηνίας ανακοινώνει η ΝΑΜ.
«Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο αρμόδιος Αντινομάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, καλούνται οι πυρόπληκτοι κτηνοτρόφοι των παρακάτω Δήμων: Καλαμάτας (Δ.Δ. Ελαιοχωρίου, Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Πηγών, Καρβελίου και Λαδά), Αβίας (Δ.Δ. Αλτομιρών, Κάμπου και Πηγαδίων), Κορώνης (Δ.Δ. Κορώνης, Χρυσοκελλαριάς και Βασιλιτσίου), να παραλάβουν τις ποσότητες ζωοτροφών που δικαιούνται σε αραβόσιτο (καλαμπόκι) από τις αποθήκες της ΕΑΣ στο Ασπρόχωμα την Τετάρτη 26/11, Πέμπτη 27/11 και Παρασκευή 28/11/08.
Επιπλέον, οι πυρόπληκτοι κτηνοτρόφοι των Δήμων: Ανδανίας (Δ.Δ. Δεσύλλας και Καρνασίου), Αρφαρών (Δ.Δ. Βρωμόβρυσης), Δωρίου (Δ.Δ. Βασιλικού), Οιχαλίας (Δ.Δ. Καλυβίων, Οιχαλίας, Μερόπης, Πεύκου, Σιάμου και Φιλίων), Μελιγαλά (Δ.Δ. Καλλιρρόης), να παραλάβουν τις ποσότητες ζωοτροφών που δικαιούνται σε αραβόσιτο από τις αποθήκες της ΕΑΣ στον Μελιγαλά. Επιπροσθέτως, οι πυρόπληκτοι κτηνοτρόφοι των Δήμων: Βουφράδος (Δ.Δ. Βλάσση), Νέστορος (Δ.Δ. Μεταξάδας και Φλεσιάδας), Παπαφλέσσα (Δ.Δ. Μανιακίου, Μεταμόρφωσης και Παπαφλέσσα), να παραλάβουν τις ποσότητες ζωοτροφών που δικαιούνται σε αραβόσιτο (καλαμπόκι) από τις αποθήκες της ΕΑΣ στο Ασπρόχωμα τη Δευτέρα 01/12 και Τρίτη 02/12/08. Οι πυρόπληκτοι κτηνοτρόφοι των Δήμων: Αβίας (Δ.Δ. Αλτομιρών, Πηγαδίων και Κέντρου), Καλαμάτας (Δ.Δ. Ελαιοχωρίου, Αλαγονίας & Πηγών), Παπαφλέσσα ( Δ.Δ. Παπαφλέσσα & Μανιάκι ), Λεύκτρου ( .Δ. Αγ. Νίκωνα), Κορώνης (Δ.Δ. Βασιλιτσίου), Νέστορος (Δ.Δ. Μεταξάδας και Φλεσιάδας), να παραλάβουν τις ποσότητες ζωοτροφών που δικαιούνται σε μείγμα και βιολογικές τροφές από τις αποθήκες της ΕΑΣ στη Θουρία την Τετάρτη 03/12, Πέμπτη 04/12 και Παρασκευή 05/12/08
Οι πυρόπληκτοι κτηνοτρόφοι των Δήμων: Ανδανίας (Δ.Δ. Δεσύλλα), Οιχαλίας (Δ.Δ. Κατσαρού, Καλυβίων, Οιχαλίας, Μερόπης, Πεύκου, Σιάμου και Φιλίων), Μελιγαλά (Δ.Δ. Καλλιρρόης), να παραλάβουν τις ποσότητες ζωοτροφών που δικαιούνται σε μείγμα και βιολογικές τροφές από τις αποθήκες της ΕΑΣ στον Μελιγαλά.
Να σημειωθεί ότι οι ζωοτροφές θα χορηγηθούν από τις ως άνω αποθήκες και ώρες 9:00 π.μ. έως και 14:00 μ.μ.. Για περισσότερες πληροφορίες οι πυρόπληκτοι κτηνοτρόφοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας: τηλ.: 27210 44214 και 27210 44239. Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας : τηλ.: 27610 24287
Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας: τηλ.: 27210 63888 (Ασπρόχωμα), 27240 22621 (Μελιγαλά) και 27210 32476 (Θουρία).



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"