Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Το Σάββατο στην Κυπαρισσία, εκδήλωση για «Το παιδί στη σύγχρονη εποχή μέσα από την τεχνολογία».


Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Κυπαρισσίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Κυπαρισσίας, διοργανώνουν μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα:
«Το παιδί στη σύγχρονη εποχή μέσα από την τεχνολογία».
Ο ρόλος της τηλεόρασης το Internet το ηλεκτρονικό παιχνίδι το κινητό τηλέφωνο και η ακτινοβολία. Επιρροές – επιδράσεις – επιπτώσεις. Ο ρόλος του γονέα και του εκπαιδευτικού. Ερωτηματικά και απαντήσεις.

Στην εκδήλωση α συζητηθούν οι επιδράσεις και οι επιπτώσεις των σύγχρονων τεχνολογιών (Τηλεόραση – υπολογιστής - Internet - κινητά τηλέφωνα) στο παιδί.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων "Αλέκος Παπαδόπουλος" στο Τ.Ε.Ε. Κυπαρισσίας.


Σε αυτή συμμετέχουν και θα μιλήσουν οι:



Μαρία Χριστοπούλου, υποψ. Διδάκτωρ του Εθν. Μετσόβ. Πολυτεχνείου σε θέματα ακτινοβολιών με Θέμα: "Ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων και υγεία. Παιδί και κινητό τηλέφωνο."



Κορμάς Γιώργος, υποψ. διδάκτωρ πανεπιστημίου Αθηνών - Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πρόληψης και Αγωγής Υγείας με Θέμα: «Εθισμός και κίνδυνοι στο διαδίκτυο».



Παππά Βασιλική, Ψυχολόγος - Πρόεδρος και Επιστημονική Υπεύθυνη Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων με Θέμα: «Τα παιδιά και ο κόσμος των Μ.Μ.Ε.»


Βιογραφικά προσκεκλημένων ομιλητών

Χριστοπούλου Μαρία
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Εκπόνηση διδακτορικής διατριβής ("Βιοϊατρική Τεχνολογία"), με επιβλέπουσα Καθηγήτρια την κ. Κωνσταντίνα Νικήτα.
Επίσης τελείωσε το Τμήμα επιλογή της κατεύθυνσης του Τηλεπικοινωνιακού Ηλεκτρολόγου Μηχανικού του Ε.Μ.Π.
Τίτλος Διπλωματικής Εργασίας
"Μελέτη Διπολικών Κεραιών με τη χρήση του Προγράμματος Προσομοίωσης SuperNEC". Χρήση της Αριθμητικής Μεθόδου των Ροπών (ΜοΜ) και δυνατότητα χρησιμοποίησης Γενετικών Αλγορίθμων (GA).
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα
Βιοηλεκτρομαγνητισμός, Θεωρία κεραιών

Υποτροφίες-Βραβεία
- Υπότροφη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ), Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (μήνες των 2005, 2006, 2007)
- Βραβείο για δημοσιεύσεις από το Θωμαΐδειο Ίδρυμα (2004, 2005)

Κορμάς Γιώργος
Ο Γιώργος Κορμάς γεννήθηκε στην Κυπαρισσία όπου τελείωσε τη βασική εκπαίδευση. Σπούδασε Ιατρική.
· Έχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην παιδαγωγικη της επικοινωνίας καθώς και στο μάρκετινγκ και μάνατζμεντ της ακαδημίας της πάντοβας.
· Είναι υποψήφιος διδάκτορας πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: χρήση και κατάχρηση του διαδικτύου για το παιδί και τον έφηβο.
· Επιστημονικός συνεργάτης της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Φεράρα
· Είναι μέλος του συμβουλευτικού οργάνου του ελληνικού κόμβου για την ασφάλεια του διαδικτύου.
· Είναι Πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας πρόληψης και αγωγής υγειάς
· Επιστημονικός συνεργάτης μονάδας εφηβικής υγειάς παιδιατρικής κλινικής πανεπιστημίου Αθηνών.
· Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου: «σύγχρονος ιατρικός και ψυχολογικός οδηγός για το παιδί και τον έφηβο»

Παππά Βασιλική
Η Βασιλική Παππά γεννήθηκε στις Σέρρες.
· Σπούδασε ψυχολογία και έλαβε το διδακτορικό της το 2003 στην εξελικτική και τη συμβουλευτική ψυχολογία.
· Είναι Πρόεδρος και Επιστημονική Υπεύθυνη Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων.
· Επιστημονική Συνεργάτης στο Τμήμα Προσχολικής αγωγής ΤΕΙ Αθήνας. Διδάσκουσα στο τμήμα επιστημών της προσχολικής αγωγής και του εκπαιδευτικού σχεδιασμού του πανεπιστημίου Αιγαίου.
· Tα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα οικογενειακών σχέσεων, στις πρακτικές ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των γονέων, στη συμπεριφορά παιδιών και εφήβων, καθώς και στην ανάπτυξη και καλλιέργεια της συναισθηματικής τους νοημοσύνης.